forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog 2.0. [pregled i diskusije novih epizoda]
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 49

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 23/01/2022 : 21:20:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Ok, videcemo :)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/01/2022 : 22:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sarghan

Pa ni Recchioni nije urednik u punom smislu te riječi. Billotu bih na istu takvu poziciju stavio, čisto da vodi brigu o kosturu/strukturi/naraciji serijala. Još da mu Di Gregorio bude desna ruka kao što je to Chiaverotti bio Sclaviju, a Mastrazzo naslovničar i bio bih u sedmom nebu.

Apsolutno se slazem s tobom! Ne znam sto si precrtao ovaj deo taj deo mi se najvise svidja!

Bilotta je vrhunski scenarista (nabavio sam Merkirio Loia Pocetak i #1 do #5 u izdanju Carobne knjige, za sad procitao samo taj Pocetak iz edicije Prica), nadam se da bi bio i dobar urednik koji bi kako kazes znao da drzi kostur naracije cvrsto i da vrati Dilana na stara podesavanja i dobre price na tragu Sklavija ali opet osobene i u potpunosti autorove. Di Gregorio je vrhunski scenarista, on isto ima taj Sclavi smek, bas volim njegove price, a ni njega nema od kako je Rechionni u potpunosti preuzeo serijal sa Dubokim svemirom. Naravno, vratiti i Meddu. To se podrazumeva. Moze i Enu vratiti i on je dobar za filere.

U svakom slucaju, Rekioni dole, novo urednistvo dobrodosli!
Go to Top of Page

J.Stickman
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
377 Posts

Member since 28/10/2009

Posted - 24/01/2022 : 11:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit J.Stickman's Homepage  Send J.Stickman a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi dobro da Bilota preuzme glavni serijal. Čini se da ima svježih ideja, a zna ih fino posložiti i upakovati bez neke priče i samohvale o tome. Rekioni se možda potrošio ili je zauzdan. Ali promjena je uvijek dobro došla. Meteor je zanimljiva saga ali ako je serijal u tim italijanskim novim epizodama upao u stagnaciju zašto malo da se ne razmrdaju stvari? Bilota je pokazao da se može.

https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9401 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 28/01/2022 : 10:30:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
#391 Krv Zemlje : -9 do pada Meteora

Barbato / Dell'Edera

Meteor je sve bliže i, ako ne utječe direktno na neke likove, onda posredno uteče ne njihove postupke. Vrag je odnio šalu i jedan stari oportunist odlučio da iskoristi opet priliku da se riješi tereta. Možda taj teret ima svoje mišljenje o tome. Priča djeluje krajnje jednostavno, ukleta kuća, staro prokletstvo, pakt s vješticom, ali je tako vješto ispripovijedana da svako toliko se nadograđuje, okreće, i iznenađuje da ju je zadovoljstvo čitati. Zabavna iako ima i teže teme. Kao i one s vješticom tako i beznađe kod Blocha i Jenkinsa.
Možda najbolje napisana priča Ciklusa.

Uz to, prati je svjež i moderan crtež Werthera Dell'Edere. Neće se svima svidjeti, ali iako vam se čini praznjikav obratite pažnju malo bolje, ima brdo detalja koje mogu promaknuti.

Ako ste do sada odustali od Ciklusa, dajte šansu ovom broju. A onda u sljedećem... odgovori na prešućena pitanja!

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 28/01/2022 : 14:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Prezivela - ok, hteli-ne hteli, prihvaticemo situaciju da su u Meteorskom ciklusu vecina prica cisti fileri, sa po par strana koje kao vezuju nit. Ovde Baraldi pocinje bas dobro, u maniru starih koljaza, i dobijamo tragediju na auto putu koj je bas dramaticna. Prezivela junakinja daje nade da ce ovde biti necega stvarno velikog, necega sto ce se u ciklusu urezati boldiranim slovima... Ali onda krene rutina kao iz Ruju/Chiavi sablona: horor film, ukleta maska, nesrece na i nakon snimanja, "zasto ja" dramatika, blablabla, porodicna tragedija i na kraju ponova zagrljaj Ghosta i krakate.
Svetla tacka su Piccatto i familija koji su bas dobri ovde, Piccatto se nazire u tragovima, ostatak lepo popunjava praznine kojih kod njega u zadnje vreme sve vise ima (iako meni ni to smeta), pa epizoda ide u grupu jedva probavljivih prica. Baraldi i dalje ni sama nema pojma otkud ona i zasto ona na DD serijalu.

Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1799 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 30/01/2022 : 10:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote

DD VEC 181 Sumrak bogova

E ova mi se priča jako svidjela i sigurno ću joj se još vraćati. U suštini je to kombinacija Paolinog "Necropolisa" i ublažene verzije slagalice strave (gdje je Dylan više promatrač, a ne sudionik), a tematika povezana mogućnosti izbora. Tu je također i veći naglasak na ispitivanju superiornosti intelektualne elite (pojedinaca) i mnoštva gdje se zaplet bavi dokazivanjem kako njihovim "neuspjehom" u stajanju iza vlastitih ideala "deevouluiraju", čime se pokušava utjecati na skretanje meteora. Ima zanimljivih viđenja i zaključaka koji su na neki način nastavak na zaključaka iz necroposila (ovo nipošto nije nastavak, da ne bi bilo zabune) i generalno mislim da je priča od prve do zadnje stranice jako dobro postavljena i vođena. Čak mislim da mi je Casertano poboljšao dojam o priči jer ima baš nekoliko dobrih kadrova, a i generalno cijeli prikaz mjesta radnje je na visokoj razini.
Za sada mi je ovo najbolja priča iz ovog ciklusa.

DD VEC 182 Krv zemlje

Ovo će vjerojatno biti kontroverzno razmišljanje, ali smatram kako ova epizoda nije dobro "zasjala" zbog pogrešnog crtača. Da ne bi bilo zabune, meni se jako sviđa dell'Erderin stil crtanja, ali smatram da je on stvarno bio pogrešan izbor za ovu priču. U suštini, veći dio priče se zbiva na otvorenom (dijelu imanja) i smatram kako crtač dell'Erderinog stila nije nimalo prikladan za takve scene. Njegov stil je više baziran na tanjim linijama dok bi u ovakvim otvorenim scenama (gdje je čak i veća pustoš na dvorištu imanja) odgovarao crtač koji kombinira linije različite debljine (npr. Casertano). Samim time, mislim da crtač zbog svog stila nije dobro predočio "kaos" koji je vladao ispred vile i da bi netko sa malo "divljim" i razigranijim stilom (dok je dell'Erderin više umjetnički i "precizno" prazan) puno bolje naglasio i dočarao glavne elemente ove priče.
Stvarno vjerujem da je ovo zanimljiva priča sa originalnim početkom/klijentom, ali njen vizualni dio ju je učinio praznom i ne toliko zanimljivom kao što ona doista je. Ironično je što ne mogu reći da je crtež loš i da je spustio ocjenu stripa. Istovremeno, upravo neprikladni stil vizualnog dijela je loše prezentirao priču ove tematike, prvenstveno zbog (otvorene) lokacije mjesta radnje, a samim time je utjecao na doslovnu ravnodušnost na kraju stripa. Istovremeno, zadnjih par stranica je vizualno dobro predočeno, ali samo zbog različitog mjesta radnje od ostatka stripa.

Kad bi išli po scenariju, ovo je jedna od najboljih napisanih/postavljenih priča ovog ciklusa, no problem je što totalno neprikladni stil crteža više sakriva ono što bi trebao isticati. Dao bih ruku u vatru da je ovu priču crtao Casertano, Brindisi ili neki njima stilski sličniji crtač da bi oni puno bolje prezentirali i ideju i atmosferu ove priče i da bi u tom slučaju ovo bila jedna od najboljih priča. Stvarno šteta jer sam se na kraju osjećao kako sam zbog loše odabrane vizualne prezentacije ostao zakinut za reakciju koju ova priča itekako ima, i to stvarno snažnu. A koliko god crtež bio dobar, na kraju sam ostao ravnodušan oko priče koja "na papiru" nije uopće takva.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9401 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 30/01/2022 : 14:19:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Shvaćam što želiš reći i slažem se u tome da je neke stvari ne baš najbolje prikazao. Ali se ne slažem da je baš bio loš odabir. Ta naizgled nedovršenost crteža paše uz nedefiniranost (fizičku) likova poput majke i djece. Netko, poput Casertana, koji bi ih bolje oblikovao i smjestio u definiraniji okoliš, bi im time oduzeo dozu neizvjesnosti od nepoznatog. Nekako smatram da bi ih previše prizemljio.

Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1799 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 30/01/2022 : 14:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
Taj dio se slažem, no meni je problem predstavljao nedefiniranost okoliša, a ne likova. Na likove mu nemam zamjerke, osobito na majku i djecu.

70% radnje se odvija na otvorenom, i to velik dio u dvorištu imanja. Kužim i da je to imanje smješteno na nekoj pustoši, no ovako kao da mi je nedostajala atmosfera lokacije unutar ograde imanja, a samim time i napetost cijelog "akcijskog dijela", a po meni je to nešto što se u stripovima treba dočarati crtežom. Likovi mogu biti jezivi i doprinjeti atmosferi, no smatram da većina atmosfere vezana za prikaz područja na kojem se neki događaj odvija.
Zadnje tri stranice su odličan primjer gdje mu je to savršeno pošlo za rukom. Taj dio i takva atmosfera vezana za "mjesto radnje" mi nedostaju u ostatku priče.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2281 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 30/01/2022 : 20:46:25  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam i ja ove dvije epizode. Sumrak bogova može proć. Nije priča za pamćenje ali drži pažnju, u jednom trenutku čak i postane napeta. Ali.. šta ja znam, glavna premisa mi je blesava, a onda ih na kraju još i Dilan potaraca jednim kraćim monologom, što mi se nije svidjelo. Kakvi su to fanatici koji se tako lako pokolebaju?

Krv zemlje je dobra priča upropaštena lošim crtežom. Del Ederu volim na Something is Killing the Children i ovaj broj sam kupio isključivo jer on crta ali na kraju fail. Fali detalja, fali sjena, licima likova fali karaktera - tuga i jad. Najveća mi je mana što nema osjećaja prostornosti u crtežu, sve je nekako plošno, crte na papiru koje mogu prenijeti informaciju ali ne i osjećaj, atmosferu. Ne znam da li mu fali boja ili je jednostavno isfušao epizodu. Šteta jer je priča dobra, svježa!

U obje priče se ovlaš spominje meteor ali realno - i da se ne spominje ne bi bilo važno, lako bi se mogle preraditi u obične epizode. Za sad već 4 fillera za redom
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1799 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 31/01/2022 : 19:18:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

U obje priče se ovlaš spominje meteor ali realno - i da se ne spominje ne bi bilo važno, lako bi se mogle preraditi u obične epizode. Za sad već 4 fillera za redom

Više-manje da, ali djelomično i ne.

Na temelju do sada pročitanih brojeva, mislim da je očito kako je Meteor samo "kontinuitetska nit" u vidu zajedničkog vremenskog perioda u kojem se priče događaju. Najjeftiniji mogući element kontinuiteta, ali jbg.

Nadalje, koliko god priče bile filleri, na neki način su ipak povezane kontinuitetom u vidu zajedničke poveznice između tema svih priča. Ne to što se u svakoj priči spominje meteor, nego to što su teme zasebnih priča produkt pojave meteora. To jest, prva priča "Neka vlada kaos" je u tom pogledu samo uvod gdje se još ni ne zna za meteor, ali već tada se u njenom drugom dijelu nadzire smjer tema u daljnjim brojevima: zajedničko "ludilo" ljudskog roda radi opstanka. I što je meteor bliži, to su ljudi u zasebnim pričama kaotičniji, ekstremniji i nepredvidljiviji. Takoreći, zasebne teme svih (dosadašnjih) priča je uvijek tematski slična (i ozbiljna) te je više-manje uvijek povezana sa ljudskim opstankom, ali i gubitkom kontrole. Konkretno:

"Neka vlada kaos" - drugi dio priče je neka vrsta kaotične anarhije stanovništva
"Vježba broj 6" - sva djeca su počela "divljati" u pogledu vlastitih moći (uzrokovana pojavom meteora), a i iz njihovih učitelja je izvukao njihove najgore strane
"Preživjela" - glavni ubojica je potaknut meteorom krenuo u svoj pohod, a žrtve i sumnjivci zbog prijetnje (i pojave meteora) gube živce i kontrolu nad svojim akcijama i djeluju netipično za sebe
"Sumrak bogova" - pojava meteora natjerala je cijelu organizaciju na ekstremne mjere kako bi probali spasiti i svijet i sebe
"Krv zemlje" - dio s Blochom i Jenkinsom, a zasebna priča je isto uzrokovana meteorom (mjesto gdje se sakrio Dylanov klijent + posljedice toga)

Znači, sve priče imaju i "kontinuitetsku nit" u vidu da su teme zasebnih priča povezane sa ljudskom psihom u ekstremnim uvjetima, opstankom i gubitkom kontrole. Za razliku od svih ostalih priča prije ovog ciklusa gdje smo kao motive i teme priča imali pohlepu za novcem, sašava čudovišta, osvajanja svijeta, ljudska ugoda, siromaštvu, ludih kolekcionara, u ovim pričama su sve teme ipak povezane s meteorom. Jako labavo i, kao što kažeš, bilo bi isto da se meteor izbaci iz njih, ali su barem zasebni brojevi donekle "tematski zaokružene".

Da ne bi bilo zabune, i ja sve ovo smatram više-manje fillerima, ali iz spisateljske perskeptive ipak vidim Recchionijevu logiku iza povezanosti ovog "ciklusa". Druga je stvar što to nije ono što je Dylanu( kao serijalu) potrebno.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2281 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 31/01/2022 : 20:54:57  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na temelju do sada pročitanih brojeva, mislim da je očito kako je Meteor samo "kontinuitetska nit" u vidu zajedničkog vremenskog perioda u kojem se priče događaju. Najjeftiniji mogući element kontinuiteta, ali jbg.

E baš to! Ja sam se nadao jakom kontinuitetu, da se jače osjeća ta strepnja, da svi gledaju u nebo, da taj meteor cijelo vrijeme visi, hrli, približava se, teleskopi gledaju, vlade se raspadaju, vlada raskalašenost i očaj, da se u toj panici vraćaju stari likovi, da se tresu grobovi, da luđaci u Harlechu bolesno zavijaju dok Dilan pokušava ostati sabran, da će se pojaviti novi, atraktivni likovi koji će procvasti, sazrijeti i umrijeti u ovih 12 epizoda, i da će nam pritom svojim kratkim izmaštanim životima pružiti nezaboravne priče!

Ako već ne to bar da će kraljica otkriti svoju pravu prirodu i zlurado mahati pipcima pred prestravljenim Britancima.. i da će jedini spas pred meteorom biti prikloniti se pipcima ili izgorjeti u vatri. Za sad nema nagovještaja da će tako biti ali možda će se stvari zakuhati kad se prođe polovica ciklusa.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 01/02/2022 : 06:32:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
E pcoro, kako smo mi zamisljali taj ciklus, bolje da su nama dali da uradimo scenario :)

Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2281 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 01/02/2022 : 09:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Dobro, možda je ipak bolje da se to izbjeglo

Ali ono što mi definitivno fali je Dilanova reakcija na smak svijeta. Mislim, za sad je njemu svejedno, a ako je glavnom liku svejedno onda je i nama, čitateljima svejedno.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9401 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 01/02/2022 : 10:27:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Dobro, možda je ipak bolje da se to izbjeglo

Ali ono što mi definitivno fali je Dilanova reakcija na smak svijeta. Mislim, za sad je njemu svejedno, a ako je glavnom liku svejedno onda je i nama, čitateljima svejedno.

Pa fali ali namjerno. Mislim da je iz prvog broja jasno da ga John Ghost želi distraktirati, kako i javnost. Iako je Dylanova želja za spašavanje svijeta neupitna, način na koji to Ghost želi možda ne bi naišao na njegovo odobravanje. Doduše, o tome kako Ghost misli spasiti svijet još ne znamo ništa.

Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1799 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 05/02/2022 : 16:59:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 05/02/2022 : 20:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Sreca nasa pa su veseljaci HC fanovi Dilana :)

Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1799 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 03/03/2022 : 19:57:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote

DD VEC 183 Zametak

Uf, ne znam što reći za ovu priču. U pogledu kontinuiteta je "važna" (mada samo "neizravno" odgovara na pitanja na neka pitanja, ali dosta njih i otvara), no što se "priče" ovog broja tiče, sve mi djeluje... prazno (što je ironično s obzirom na vizualnu prenatrpanost elementima). Ne bih rekao da je napisana samo zbog kontinuiteta, vidljiv je utjecaj Lovecraftovskog svijeta, ali ne vidim nikakvu "priču". Čak mislim da su neki djelovi priče suvišni i da bi bilo efektnije da je epizoda na nekih 60-ak stranica.
Vizualno je riječ o poslastici, to je sigurno, a i elementi kontinuiteta su zanimljivi. Ostatak je zanimljiv na prvo čitanje, čisto jer vuče da dođeš do kraja i vidiš koji vrag se događa, no nekako sumnjam da bi mi taj dio na drugo čitanje bio zanimljiviji.

Eventualno kad još netko pročita bih prokomentirao neke spoiler/kontinuitetske elemente, ali otom-potom.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9401 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 07/03/2022 : 20:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
#392 Zametak : -8 do pada Meteora
Barabto (sa Recchionijem) / Martinello

Od dosadašnjih priča ova je najviše vezana uz sam dolazak meteora i kontinuitet. I to onaj širi. Barbato (zajedno sa Rrobeom) iznenađujuće rano zatvara neke narativne linije posijane u zadnjih par godina. Gotovo razočaravajuće rano buduće da je taj element dosta nedavno uveden. Priča o kući je s druge strane meni jako dobro sjela. Općenito, i nema neke radnje, kao što je Sarghan kaže. Nedostatak iste je do kraja pokriveno crtežom na koji se većim djelom oslanja strip. Ali i to kakvim crtežom. Nevjerojatno fantazmagoričan i sugestivan crtež. Prepun detalja a opet tako mračan. Poslastica. Makar, isti trik sa perspektivama treći put malo dosadi.

Čudi me da nema više komentara na ovu epizodu (kao i na ciklus općenito).

Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1799 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 07/03/2022 : 21:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Barbato (zajedno sa Rrobeom) iznenađujuće rano zatvara neke narativne linije posijane u zadnjih par godina.

Ček, te narativne linije su zatvorene? Ja sam stekao dojam da su ih se tek sada malo dotakli i nadogradili, ali nisam stekao dojam da je to...to. Točnije, očekivao sam da je ovo samo postavljanje terena za završnicu u narednim brojevima, a ne završnica pojedinih narativnih linija.

Ustvari, mislimo li na isto (zadnjih nekoliko stranica)? Koje su točno narativne linije "zatvorene"?
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9401 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 07/03/2022 : 22:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Pa da. Možda je SPOILER ali mislim da je prilično jasno da je priča oko sile iza Kraljice s time završena. Barem do Dubokog svemira.

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 10/03/2022 : 18:40:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Sumrak bogova - zanimljiva postavka koja je ujedno i suluda isto kao i ideja sekte da ce se tako spreciti pad meteora. Odavno se nije desilo da Casertano popravlja celokupni utisak.

Krv zemlje
- ovo mi se mnogo vise dopalo. Paola i emocije mi (skoro) nikad ne idu zajedno, ali ovde je ubola u metu. Posebno su mi tuzne Wickedfordske scene sa Blochom i Jenkinsom, mada je i cela prica bazirana na "klasicnoj" vezi ljudskog i neljudskog lepo izvedena.
Ovde se konacno vidi da je meteor stvaran i da je pretnja i da svako pokusava na svoj nacin da se suoci sa tim. I meni je Dell'Edera jako dobar, jos kad bi samo uspeo da Dilanove krupne kadrove ne karikira do grotesknosti bio bi mi odlican.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9401 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 21/03/2022 : 23:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
#393 Smak sveta: -7 do pada Meteora

Baraldi / Brindisi

I dalje nikako na zelenu granu za Baraldijevom. Nisam siguran zašto je to tako. Npr. ova priča. na ovo ponovljeno čitanje ima hrpu jako dobrih momenata. Sam potres, strah, očaj, grčevito držanje preživjelih za svoje stvari. Solidarnost zajednice ali i ono drugo lice, iskorištavanje slabijih, šakali u ljudskom liku. Ima hrpu emocija, najćešće onih teški. I nisu sve s mjerom. Na kraju to ode u neku patetiku koja je malo previše. Odnosno, možda ne bi bilo previše kad bi bila priča bolje vođena. Da nam je više stalo do likova. Groucho dobar, realizam razbijen fantazmagorijom također (mada, i to kad je bez smisla malo dosadi). Ali, kao cijelima nije baš nešto.
Crtež je s druge strane jako solidan. Brindisi je tu u ovoj sada novoj tehnici sa brdo šrafure pa mu je mjestimice crtež premračan. zanimljiv odmak od njegove čiste linije i čistih ploha.

Edited by - Deers on 22/03/2022 06:17:17
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 23/03/2022 : 19:49:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
quote:

presmiješno mi je ovo! tiskati ovaj propali šestodjelni reikonijev "reboot" (koji to na kraju niti nije) u nekakvom luksuznijem izdanju i reklamirati ovu sramotu poput nečega najboljeg što je proizašlo iz pera dotičnog scenarista je van svake pameti!

to treba preskočiti i zaobići u i redovnoj seriji, a kamoli razmišljati da se to tiska kao nešto vanredno!
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 23/03/2022 : 21:25:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Cek, pa zar ti nisi pisao pozitivne osvrte na ove epizode?
Ni mene ne zanima ovo luksuzno izdanje, ali koliko se secam vecina je pozdravila ovaj remake, barem kao zanimljiv.

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 24/03/2022 : 17:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
pozitivan osvrt je bio samo na ANNU ZAUVIJEK, dok je u cjelini ovaj "reboot" ostao samo neki jalov pokušaj... pitajboga čega?
na kraju ispalo ništa. dapače, vratilo se na staro.

tako sam pisao na tu temu u ovom topiku.
Go to Top of Page
Page: of 49 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.59 seconds. Snitz Forums 2000