Author |
Topic  |
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 17/02/2022 : 22:52:48
|
quote: Originally posted by giant
Meni osobno Perovićeva najbolja. Ali što mi se nekako uklapa na Perovićevoj i Kerčevoj naslovnoj je Tex sa Zagorovim "mornaričkim" koltom. Koliko znam, Tex je u svojim avanturama koristio drugi. "Pucam" na pamet, jer nisam još ni čitao ovu epizodu, ako je u njoj Tex koristio ovaj "mornarički" kolt, onda je sve ok. Ako je neko čitao ovo, možda da mi ovo potvrdi ;-)
Na Kercevoj naslovnici, Tex koristi Whitneyville Walker Colt. |
 |
|
giant
Average Member

Slovenia
925 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 18/02/2022 : 06:31:04
|
quote: Originally posted by cat claw
Meni osobno Perovićeva najbolja. Ali što mi se nekako uklapa na Perovićevoj i Kerčevoj naslovnoj je Tex sa Zagorovim "mornaričkim" koltom. Koliko znam, Tex je u svojim avanturama koristio drugi. "Pucam" na pamet, jer nisam još ni čitao ovu epizodu, ako je u njoj Tex koristio ovaj "mornarički" kolt, onda je sve ok. Ako je neko čitao ovo, možda da mi ovo potvrdi ;-)
Na Kercevoj naslovnici, Tex koristi Whitneyville Walker Colt.
Zahvaljujem. Moj feler, jbg. Nisam poznavalac orožja tog doba😉 |
Invincible shield |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5224 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 18/02/2022 : 10:41:25
|
zna li tko što slijedi u 37. broju? |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 18/02/2022 : 12:45:04
|
quote: Originally posted by cat claw
Na Kercevoj naslovnici, Tex koristi Whitneyville Walker Colt.
A realno je zaslužio nešto bolje od te šklopocije, npr Wildey Survivor:
[/url]
Plemeniti Duh sa sekirom bi, verujem, bio sasvim zadovoljan i sa Dan Wesson .445 SuperMagnum:
[/url]
|
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4907 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 24/02/2022 : 20:17:41
|
Kupio sam desetak ovih novih zs. Nijednu sa zutom trakom, svaku sa originalnom naslovnicom.
Ok mi je Bandera, plasio sam se da je opasno sranje... no nije. |
sangue navajo |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17581 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 24/02/2022 : 20:49:34
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
quote: Originally posted by DOMI
zna li tko što slijedi u 37. broju?
Martin mistere, zadnja dva almanaha,27 i 28.
O čemu su te epizode? Ovo nešto o Ozu? |
 |
|
koze123
Average Member

971 Posts
Member since 05/11/2018 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17581 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
koze123
Average Member

971 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 24/02/2022 : 22:33:08
|
Jasno, ali na korici B se uvek predstavi sledeća korica B, našeg autora. Nadam se da će i ovog puta biti takva situacija i da se neće prekinuti ova sjajna inicijativa.
Takođe mi je čudno da su oba almanaha prisutna, jer koliko vidim MM A27 ima 176 stranica, kao i 28. Ne znam italijanski pa ne znam da li je povezana priča.. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
Posted - 24/02/2022 : 22:33:37
|
Sva srića pa Dušman ima dobar ukus pa je izabra prave Almanahe👍 |
Ja sam fetišist papira! |
Edited by - jaki on 24/02/2022 22:34:07 |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts
Posted - 24/02/2022 : 23:22:06
|
quote: Originally posted by koze123
Jasno, ali na korici B se uvek predstavi sledeća korica B, našeg autora. Nadam se da će i ovog puta biti takva situacija i da se neće prekinuti ova sjajna inicijativa.
Takođe mi je čudno da su oba almanaha prisutna, jer koliko vidim MM A27 ima 176 stranica, kao i 28. Ne znam italijanski pa ne znam da li je povezana priča..
Kao kod svih sbe almanaha, polovina sadrži tekstove, dok je strip na 80-110 strana..a i prvi almanah mm iz vč Zs je dvobroj, pa i libelus almanah mm su dvobroji.. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
Posted - 24/02/2022 : 23:51:04
|
Dozens of transatlantic disappeared without leaving a trace. A strange couple of tourists. An illusionist and the beautiful assistant of him. A submarine equipped with a deadly weapon. A compressed air metro. An adveniristic secret base. A city under the Atlantic. A left emperor resurrected from the grave. An inexhaustible source of energy. A hidden lamasseria in the fog. A marriage interrupted. Duels, betrayals, revenge, speaking rabbits, impossible loves in a crazy story set in the fabulous 1930s, the golden age of adventure novels, with Martin Mystère, Java, Angie, Diana, Chris Tower, Max Brody and The Travis inspector as you don't have them (almost) never seen!
In the "alternative dimension" of the thirties, Martin, Java, Agent Diana, Angie find themselves committed to rejecting an alien invasion! Who are the mysterious creatures that have come to earth, and what is their purpose? Who drives them? Who is the bizarre husband of Angie, and why did he suddenly disappear at the Niagara Falls? In which corner of the universe ended Martin Mystére and Java after crossing a mysterious hexagonal portal? Who is the mysterious gorsamsa, and what do you do with all this? But above all because "elsewhere" asked the director Orthon Whales, the biggest young genius of the United States? |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts
Posted - 25/02/2022 : 16:49:34
|
quote: Originally posted by delboj
Pa možda budu A1 i A2.
Ne izgleda mi tako, jer dizajnom,fontom slova podsjeća na B koricu, a i naslov samo jedne priče je na toj naslovnici, što je pravilo kod B naslovnica, da samo ime jednog stripa bude, dok A naslovnica ima oba naslova...gledao sam na fb, bile su slike obje naslovnica.. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12220 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/02/2022 : 17:45:19
|
quote: Originally posted by DOMI
zna li tko što slijedi u 37. broju?
Martin mistere, zadnja dva almanaha,27 i 28.
Vrhunski! Bas me je obradovala ova vest! Ja zazivam martijev almanah u Zlatnoj seriji jos od prvog dvobroja u ZS #8 i evo skoro 30 brojeva kasnije ispunila mi se zelja! Doduse ne mogu da kazem da Martija nije bilo u ZS, bilo ga je bas pogotovo u poslednje vreme (Panova frula i Tajna sekire) ali ovi almanasi mi deluju bas dobro, barem na osnovu prvog dvobroja tako da me ovo bas raduje! A nedavno je izasao i Mister NOov almanah tako da sam ja bas zadovoljan izborom stripova u ZS! Samo da razmak izmedju ovih aktuelnih brojeva Martijevog almanaha i Mister NOovog almanaha i narednog pojavljivanja u ZS ne bude toliko velik kao sto je bio izmedju pretposlednjeg i poslednjeg. I nadam se da cemo videti i Mister NO specijalce kad se ispucaju almanasi! |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts
Posted - 25/02/2022 : 19:17:02
|
Mora se priznati da su baš pogodili sa zadnjih 10-ak brojeva..bez nepotrebnih reprinta prijašnjih kiosk izdanja, završili deadwood Dicka, dva mladi Tex specijala, pibd, mister no almanah, Dylan magazin.. jedino su malo usporili sa Tex magazinom...sad će opet malo da udare po Zagoru, a tu je teško naći neki premijerni broj, ali ima i toga, npr Zagor magazin sa dvije neobjavljene priče, a tu je i čiko specijal iz prošle godine.. |
Edited by - zlatan bihac on 25/02/2022 19:18:08 |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12220 Posts
Posted - 25/02/2022 : 19:59:37
|
Mora se priznati da su baš pogodili sa zadnjih 10-ak brojeva..bez nepotrebnih reprinta prijašnjih kiosk izdanja, završili deadwood Dicka, dva mladi Tex specijala, pibd, mister no almanah, Dylan magazin.. jedino su malo usporili sa Tex magazinom...sad će opet malo da udare po Zagoru, a tu je teško naći neki premijerni broj, ali ima i toga, npr Zagor magazin sa dvije neobjavljene priče, a tu je i čiko specijal iz prošle godine..
U potpunosti se slazem! Voleo bih da vidim pre neku staru ZS Teksovu pricu nego magazin, ali dobro. A ako bas moraju neki stari Zagor almanah, umesto kako si lepo istakao taj novi proslogodisnji Zagor magazin s dve neobjavljene price ili Ciko specijal, onda preporucujem odlicnu pricu Covek koji je dosao s kisom. Em je odlicna prica, em je crta Rubini. https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-alm-6-covjek-koji-je-dosao-s-kisom/1100/ Ali svakako sam za sto vise drugih junaka u ZS a sto manje Zagija. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 25/02/2022 : 20:38:13
|
Odavno sam rekao da je ovo NAJBOLJE IZDANJE ZA KIOSKE bez premca na prostorima bivše države. U Hrvatskoj što god da se pokrene, odmah idu primjedbe o kronologiji, dizajnu, hrptima i raznim debilanama (naravno, prijevod im ne smeta, koliko god bio loš, čak i u skupim izdanjima). Nitko ništa ne čita, samo slažu po policama. Pa se time vode i izdavači, nema šanse da se ne izda nešto što ne ide od broja 1, pa sve tako ponovo u beskonačnost. Jad. Ovo je baš izdanje za čitanje, pravi gušt s kioska. Šteta što je ostatak izdavaštva VČ-a toliko posrnuo. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12220 Posts
Posted - 25/02/2022 : 20:48:27
|
quote: Originally posted by Curunir
Odavno sam rekao da je ovo NAJBOLJE IZDANJE ZA KIOSKE bez premca na prostorima bivše države. U Hrvatskoj što god da se pokrene, odmah idu primjedbe o kronologiji, dizajnu, hrptima i raznim debilanama (naravno, prijevod im ne smeta, koliko god bio loš, čak i u skupim izdanjima). Nitko ništa ne čita, samo slažu po policama. Pa se time vode i izdavači, nema šanse da se ne izda nešto što ne ide od broja 1, pa sve tako ponovo u beskonačnost. Jad. Ovo je baš izdanje za čitanje, pravi gušt s kioska. Šteta što je ostatak izdavaštva VČ-a toliko posrnuo.
+1 (pogotovo za boldovane stvari) |
Edited by - going going on 25/02/2022 20:48:57 |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4907 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 26/02/2022 : 14:22:39
|
quote: Originally posted by Curunir
Odavno sam rekao da je ovo NAJBOLJE IZDANJE ZA KIOSKE bez premca na prostorima bivše države. U Hrvatskoj što god da se pokrene, odmah idu primjedbe o kronologiji, dizajnu, hrptima i raznim debilanama (naravno, prijevod im ne smeta, koliko god bio loš, čak i u skupim izdanjima). Nitko ništa ne čita, samo slažu po policama. Pa se time vode i izdavači, nema šanse da se ne izda nešto što ne ide od broja 1, pa sve tako ponovo u beskonačnost. Jad. Ovo je baš izdanje za čitanje, pravi gušt s kioska. Šteta što je ostatak izdavaštva VČ-a toliko posrnuo.
lepo si ovo sročio... posebno je snažan poslednji deo sa posrnućem...
|
sangue navajo |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
Posted - 26/02/2022 : 17:49:15
|
Ritam? Pa zar ne izlazu redovno? Jedni od rijetkih koji guraju strip na kiosku i opet ne valjaju.
|
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
Topic  |
|