Author |
Topic |
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
389 Posts
Member since 28/10/2009 |
Posted - 25/02/2022 : 21:29:05
|
Na ovom forumu sam nekih 13 godina sa jako malo postova. Aktivirao sam se posljednjih godinu ili dvije no ne u tolikoj mjeri da bih se mogao smatrati iskusnim forumašem. Mislim da mi je ovo i prvi topik. Isprva sam htio pokrenuti jedan, vezan za Ambis Zla, priču koja mi se baš dopala, a onda i onaj za susret Dylana i Dampyra. Što me kao relativno novopečenog dilanovca privlačilo da uradim. Međutim, Zagor. Međutim, Tex. Dva kultna junaka Bonellijeve izdavačke kuće. Barem kod nas. Susreću se po prvi put u svojoj desetljećima dugoj historiji pa mislim da je red da dobiju posebnu temu za sebe, za ovaj susret. Priču još nisam pročitao ali nestrpljivo čekam svoj primjerak Zlatne Serije od Veselog Četvrtka. Barem sam vidio naslovnice pa mogu reći par riječi o onoj koja me najviše pogodila. Perovićeva naslovnica mi je ubjedljivo najbolja za ovaj, možemo slobodno reći, historijski susret. Sve je tu. Teks u svom fazonu, Zagor također, doduše znatno mističniji i jači u prikazu. Sjene, boje i sjajno uhvaćen trenutak. Ukupno, sjajan prikaz prvog susreta dvojice opakih junaka uz koje smo većina odrasli. Ne znam zbog čega je Bonelli otezao sa ovim krosoverom, a još manje shvatam zbog čega se ljudi protive njihovoj saradnji. Naravno da imaju pravo na to, ali nekako mislim da je ovo pravi mali praznik, za nas Bonelijevce u duši. Crvena majica Duha sa sjekirom protiv žute košulje Noćnog orla. Zašto da ne. Otvorio sam topik da diskutujemo o ovoj priči, crtežu, naslovnicama ali i mogućim novim susretima Zagora i Texa. Ili možda Magičnog Vjetra. Ako je neko pročitao, bilo bi dobro da nam ostavi svoje impresije ili razočaranost ovdje. Čim pročitam ovu dugo očekivanu priču, mislim da ću i ja ostaviti opširan prikaz. Ali sada, u ovom trenu, nadam se dobroj priči, dostojnoj ova dva velika junaka.
|
https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/ |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 26/02/2022 : 00:51:06
|
I treba ovaj strip da ima svoj topik! Nisam ga ni ja jos uvek procitao, nabavljam ga u ponedeljak/utorak ali pre toga ide na citanje kao priprema i podsecanje Teksaski rendzeri i Pod Meksickom zastavom.. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6912 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 26/02/2022 : 07:49:29
|
Strip kupio jučer, Perovićeva naslovnica. Slažem se s dzonijem. Nimalo mi se ne sviđa ideja susreta različitih junaka iz Bonellijeve "proizvodnje" (što li tek misliti o onom projektu s Amerikancima, ne otvaram tu temu), tako da je onaj susret Zagora i Dragonera jedini Zagor kojeg nisam htio kupiti. Ovo, pak, zvuči zanimljivije, ali neće još tako brzo doći na red za čitanje. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 26/02/2022 07:52:14 |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14043 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27031 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6912 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 26/02/2022 : 10:15:39
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Strip kupio jučer, Perovićeva naslovnica.
Di je doša?
Mostar |
loading...
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27031 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12524 Posts
Member since 17/07/2008 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15797 Posts
Posted - 26/02/2022 : 11:09:23
|
Team up-ova je bilo i bit ce jos ohoho u SBE... Kad se Patrick mogao susresti s Brad Barronom i Dragonerom, najmanji je problem da susretne Texa. Pa i da se 'zakrve', zasto da ne? Bas cekam da vodim ovo. Btw, kad se 'udruzio' s Flashom, ne treba nista vise cuditi. Mozda da susretne Velog Jozu ili Sv. Duju... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
389 Posts
Posted - 26/02/2022 : 14:41:56
|
Vidjećemo da li je priča zaslužila otvaranje topika. Sam susret Zagora i Texa jeste. Samo ne razumijem zbog čega otpor susretu ove dvojice junaka. Vidim da i na facebooku ljudi pišu da je bezveze, da nije trebalo i tome slično. Meni je ovo odlična ideja. Nadam se da će ih biti više. Plus, u Ambisu Zla, priča o Zagoru i Hellingenu je dobro urađena. Ima tu materijala za nadgradnju Bonelijevog univerzuma.
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12524 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 26/02/2022 : 18:56:26
|
quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by 1Euro
nisam znao da to postoji.....mogli ste staviti neku naslovnicu, neki info gdje se to može naručiti,...?
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=4&TOPIC_ID=52778#2478848
thank you!
Podržavam ideju!!!! Baš me zanima kako če ispasti!!!!
Bilo bi fora da naprave team up Kapetana Mikija i Kita Telera, Komandanta Marka i Bleka (tu postoji onaj Tajanstveni saveznik i konačna pobjeda ali ono je više samo pojavljivanje Bleka kod Marka, a ja bi baš team up), postoji team up Mister Noa i Martin Misterije (Skynet),....nemam ništa protiv team up-ova!!! |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17039 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
nebkv
Starting Member
Serbia
80 Posts
Member since 30/11/2009 |
Posted - 26/02/2022 : 20:52:32
|
Zasto bi neko od njih dvojice morao biti negativac Ali da ne kvarimo onima koji nisu jos uvek citali Meni se licno cela koncepcija svidela,a i prica nije losa,dinamicna je Mada onaj efekat iznenadjenja nedostaje tako da mi je team up Marka i Bleka pre vise decenija bio bas ono vauuu U opisu i predstavljanju Teksa tokom price u stripu i njegovih veza sa indijancima nekako mi nedostajala prica vezana za Navajo ali s obzirom na njegove godine u prici to je i bilo logicno I onda kada sam se najmanje nadao i to je spomenuto od osobe od koje sam se najmanje nadao i to u neobicnom kontekstu |
Edited by - nebkv on 26/02/2022 21:32:55 |
|
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
389 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15797 Posts
Posted - 26/02/2022 : 22:08:21
|
Koliko li je samo Bonelli nastancao tih team up-ova... Neke izvanredne, neke katastrofalne, ali sve u svemu okej je to. Prvi kojeg smo dobili onomad na ovim prostorima mi je i dalje najdrazi DD i MM. Posljednja stanica uzas. A najzanimljiviji mi je susret Ken Parkera i istrazivaca nocnih mora. Kad su se oni mogli susresti, mogu i drugi...
https://it.m.wikipedia.org/wiki/Team-up_italiani
A bit ce ih i jos. Samo ne mogu Bonelijanu i superherojstinu skupa. Suludo mi je, no kuzim da je nekome i to ok. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
tihomirduras
Senior Member
1839 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 26/02/2022 : 22:11:00
|
super, nadam se da će biti zadovoljni prodajom i da će u budućnosti biti više, jače i bolje od tih team up-ova, kad sam počeo sa čitanjem tamo krajem 80ih maštao sam o team upu mister noa sa zagorom, mislim nije li amazona kao stvorena za duha sa sjekirom |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4599 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
389 Posts
Posted - 26/02/2022 : 23:24:00
|
Kada bih birao neku listu, od ionako malo susreta Bonelijevih junaka, poredao bih to ovako:
1. Ambis Zla 2. Stiže Dampir 3. Posljednja stanica -užas
Bilo je zanimljivih priča u Dylanovom kolorcu. Ali nedovoljno za neku moju top tri listu. Jerryjev cameo u Osveti boga Ra je bio super ali je prekratak za neku ozbiljnu priču o tome. I ako se ne varam, pojavljivanje Jerryjevog praunuka u jednoj Neverovoj epizodi. Ali to sam davno čitao pa se i ne sjećam imena, ali je bila zanimljiva ideja. Pilotov susret s Martyjem u onoj bazi Skynet i priči o Amazonkama u džungli, nekako mi je bilo potanko. Privuklo mi je pažnju i gostovanje Xabarasa u Zagoru ali na kraju priče nisam shvatio šta su autori htjeli tačno da urade s tim. Da uspostave timeline? Ne znam. Imam tu priču ali mi je meh. |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 27/02/2022 : 11:04:49
|
Kao obicno cizmari kopiraju amere, nista neobicno. Multiverzumi, paralelni svjetovi, zemlje, crvotocine, portali, sve vec vidjeno u DC i Marvelu, sad je to u Bonelliju kao nesto wow, "svjetski, a nase! ". Mogli smo to prihvatiti u "na krilima noci" i "horde zla",a sad kad imas Drageca i Zagija u teamu to je samo eskapada od svakodnevnice i 20 minuta smjestanja mozga na mentalnu livadu. Imam talijanski Z/D team up i nisam citao. Kad procitam ostavim koje slovo, interpunkciju, nadam se i ne veliki usklicnik! Ups! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1492 Posts
Member since 13/01/2008 |
Posted - 04/03/2022 : 07:39:49
|
Dobra je priča. Dinamična, logički izvedena, upoznavanje na mjestu. Zanimljivo je da se može odrediti i vrijeme priče - ako iz priče "Nueces Valley" znamo da je Tex rođen 1838. godine, dok ovdje u priči kažu kako ima nekih 20-22 godine, znači da smo negdje u 1858-60. godini. Dodajmo tome da je radnja Zagorove priče "Krvna braća" isto negdje oko 1838-e, a sad, jel Zagor tu u 30-tima, vraže znaj... :)
Adam Crane, kao bivši rendžer i Zagorov krvni brat, poveznica je upoznavanja. Priča je neki nastavak sudbine Komanča, pa s te strane vidimo Zagora koji se pita: "Jesama li prevarant, jer indijance nisam uspio zaštitit?"... Čak me malo šokiralo kad se upitao i - "Jesam li luđak koji je umislio da je zaštitnik?". Boselli tu jasno definira Zagora kao čovjeka koji je prošao puno toga i izjedaju ga sumnje, vrti svoje odluke i ne gleda na svijet više s tolikom radošću i veseljem kao što to radi Tex, mlad, lud, s 20 godina već s morem leševa i avantura iza sebe, uvijek uvjeren da radi ispravnu stvar (kao kad je osvetio oca). Dinamika odnosa svodi se na to - u startu je Texu Zagor zanimljiv, kao lik privlačan, ali i čudan, mudruje, spominje mu i odjeću, neprimjerenu za dob :)... Zagor s druge strane dijeli savjete starog oca, pazi se sine, biće od tebe nešto ako malo mudrosti dobiješ...
Postoji naznaka da će se opet vidjeti, podržavam! Ovo je izvedeno u duhu stripova, drago mi je da je na kraju dana priča prizemna, bez nekih epskih razmjera, jer nudi dobar uvodni susret i ostavlja prostor za nove pustolovine. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27031 Posts
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 04/03/2022 : 13:37:59
|
1859 je godina,pise na novinama koje se pojavljju u stripu...pa bio sam skeptik ali jako lepa prica...ipak ostajem pri stavu da sam protiv susretanja junaka |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14043 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
Topic |
|