forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Willer
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 360

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/03/2022 : 19:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
liči na breću

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7268 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 12/03/2022 : 19:43:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

liči na breću

Ma daj.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/03/2022 : 10:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
jbga,učini mi se.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/03/2022 : 11:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
sad više ne znam jel se zeza ili je ozbiljan?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7268 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 13/03/2022 : 11:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Ni ja.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/03/2022 : 11:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
izgleda ni on

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/03/2022 : 18:48:49  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
momci,shvatite da nekad imam par minuta za forum,pa samo letimično preletim - tako je bilo i sa Snejkmenom,gde bacih pogled na blic,i učini mi se Breća,ali nisam bio 100% siguran;a onda me shaner zbuni sa "ma daj" - sad pogledah kako treba i vidim da je Enrike crtač.I sjajno deluje.

Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30996 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 13/03/2022 : 20:47:27  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
80, 86, 87, 91, 93, 97, 99, 104, 110, 113, 116 sve odlične!

quote:
Originally posted by tekumze

U zadnje vrijeme sam opet počeo čitati Texa.
Pročitao sam nekoliko Tex albuma:

1. TEX, JUNAK I LEGENDA Moja ocjena 6/10

Dobra ideja je, da Carson priča novinaru o Texu. Sama radnja baš i nije nešto. Tex na brzake sve sredi. Serpierijev crtež mi se nije previše svidio + previše je teksta, koji kvari priču, a i crtež.

2. FRONTERA Moja ocena: 5,5/10

Na prvi pogled izgleda, kao lijep strip francuskog sloga. Boje su lijepe. Ali priča mi je baš nikakva. Tex je u zatvoru. Nije pojasnjeno zašto. Cura ga tek tako osvobađa, da ji pomogne kot osvete. Meni je sve skupa bilo loše, ali brzo se pročita

3. FRONTERA Moja ocjena: 6,5/10

Stanov crtež mi se sviđa. Sama priča mi je do neke točke, i ok, ali kraj je baš čudan. U spilji s blagom se pojave neki drevni. Ponašanje otete cure, koja bi trebala biti šerifova cura nije objašnjeno. Tek tako na kraju postane bliska sa banditom.

4. MONTANA Moja ocjena 6/10

Lijepe boje, zimski krajolik, ali opet sama priča mi nije baš nešto.

5. ISTREBLJIVAČI Moja ocjena: 7/10

Klasičan Tex sa dosta dobrim crtežom.

12. SNAKEMAN Moja ocjena: 8,5/10

Ovaj mi je odličan. Crtež je odličan. Sama priča je dosta dobra sa zanimljivim negativcem. Taj negativac podsječa na lik iz filma: The Missing (2003)

Volim klasičnog Bonellijevog Texa. Sa Slobodnom dalmacijom sam ga praktično prestao čitati. Sada sam pročitao neke novije priče, koje je objavio Libellus i oduševljen sam crtežom i pričom.
Sviđali su se mi: 78 (Šest odora u prašini), 77 (U prorokovoj jazbini), 73 (Veleizdaja), 72 (Opasna istraga), 70 (Obračun kod OK Coralla), 68 (Odmetnuti rendžer), 66 (Deadwood), 58 (Igre moći).

Koje Texove od broja 79 dalje (Libellus) vrijedi još pročitati?

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7268 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 13/03/2022 : 23:33:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

momci,shvatite da nekad imam par minuta za forum,pa samo letimično preletim - tako je bilo i sa Snejkmenom,gde bacih pogled na blic,i učini mi se Breća,ali nisam bio 100% siguran;a onda me shaner zbuni sa "ma daj" - sad pogledah kako treba i vidim da je Enrike crtač.I sjajno deluje.

Predlažem ti da ga kupiš dok ga još ima.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38072 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/03/2022 : 23:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ili sacekas VC?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/03/2022 : 08:45:52  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
2300 kinti ili skoro 20 evra za album od 52 strane.Uf,uf,uf.
Rizikovaću sa čekanjem na VČ izdanje.
eventualno ako iskrsne oštećeni primerak.
a verujem da je top strip.

Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4810 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 15/03/2022 : 19:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Dobar. Mozda i najbolji Tex sarena sveska.

sangue navajo
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/03/2022 : 11:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
LL 116.Yamin znak.Boselli/Civitelli
Ajme.Inače,Yamine epizode su mi među najgorim pa tako i ova.
Za razliku od Mefistovih gdje ipak imam jednu notu nostalgije.
Zaplet i dijalozi su taman za vrtičku dob a protivnik prejak da bi izgubija u sukobu s našom četvorkom ali nekako to uvijek uspije.
Civitelli vrlo dobar.

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 18/03/2022 11:13:30
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/03/2022 : 13:55:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
LL 118.Jethro-Boselli/Mastantuono
Boselli ko iz partizanskih filmova.
Crno-bijelo🙂no pun intendend.
Mastantuono odličan.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1482 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 18/03/2022 : 13:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Meni se Jethro svidio. Lipa priča, lip kraj...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/03/2022 : 14:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kraj znas nakon 5 stranica priče🙂.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1482 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 18/03/2022 : 15:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Rijetko kad nije tako kod Texa
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/03/2022 : 11:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Tex LL 119.Trag braće Forrester-Ruju/Filippucci
Užaš od Rujua.Zaplet nelogičan do boli.
Filipucci solidan ali ne više od toga.
Primjetio sam u ovom izdanju da je crna boja najcrnija što može biti.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7513 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 19/03/2022 : 13:28:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote

Zelena Mesa
(SAKL 37b/38a, ZS 363, SR 31b/32a), 64+32= 96 str.
- četrdeset i peta Texova epizoda

Scenarij: Gian Luigi Bonelli
Crtež: Aurelio Galleppini
Naslovnice: Aurelio Galleppini

Kratki sadržaj:
Tri naša rendžera su usred arizonske pustinje naišli na čovjeka razapetog na križ. Normalno, čovjek odmah umire pa su iz njegovih dokumenata saznali da je Pinkertonov agent u potjeri za zloglasnom braćom Burrows. Pomoću tragova u pustinji naši junaci će ući u trag autorima svirepog zločina, a zna se što im tada slijedi.

Zanimljivosti:
- Ova epizoda je originalno izlazila od 11.03.1957. do 06.05.1957. u striscia seriji, dok u Bonelli formatu izlazi u svibnju i lipnju 1963. godine.
- Mjesto radnje je u Koloradu. većinom u izmišljenom gradiću Cliff House i današnjem Nacionalnom parku Mesa Verde
- Prvo pojavljivanje Pinkertonova šefa Mac Parlanda.
- U razgovoru između Mac Parlanda i Texa saznajemo da je Američki građanski rat završio, što bi značilo da je od kronološki gledano 27. epizode serijala: "Zagonetka morskog konjića" (SAKL 20b-22a, LIBKB 9b, SR 16b/17a, LMS 72/73) prošlo minimalno četiri godine.
- Dnevnikov prevoditelj preveo je pravi naslov priče "Zelena Mesa" (po poznatom nacionalnom parku u Koloradu, gdje se odvija glavni dio priče) kao "Zeleni mjesec"!! Uz to, završne Texove riječi nemaju veze sa stvarnošću jer je Rube Burrows ubijen nekoliko stranica ranije, što Tex u pravom prijevodu i potvrđuje.
A mi se danas žalimo na Ludensove prevoditelje!
- Usput, mesa je izolirano uzvišenje ravnog vrha, greben ili brdo, koje je sa svih strana omeđeno strminama ili liticama i jasno stoji iznad okolne ravnice.

Komentar:
Sam zaplet priče je česta varijacija na temu u ovim početnim epizodama serijala, a to je nailazak na čovjeka na umoru. Čak je scena s nesretnikom na križu upotrebljena u kronološki gledano 34. epizodi serijala: Tragičan križ, s tim da razapinjanje na križ u toj priči s mormonima ima neke logike, dok je ovdje glupost na kubik, pogotovo s obzirom na osobine glavnih negativaca. Kao da je taj efektan zaplet osmišljen za neku drugu temu, pa eto tako ubačen.
Kad sam kod križa, jednostavno je nevjerojatno što su sve u Dnevniku cenzurirali, iako je Dnevnikova verzija logičnija.

Daljnji tok priče ipak dobiva neke logične konture, pa čak i zanimljive scene, ali završnica se ponovno svela skoro na puko prepričavanje.
Galep standardan s nešto manjih i teže zamjetnih greška u kontinuitetu, ali ovakve priče i ne zaslužuju bolje.
Po pitanju naslovnica, na poleđini 37. broja Strip-agent klasika imamo jednu generičku, dok naslovnica broja 38 prikazuje ljepše nacrtanu scenu iz stripa. Od originalnih, naslovnica 31. broja bi trebala pripadati ovoj priči zbog naslova, dok temom može bilo kojoj, a s obzirom na predimenzioniranog konja i nikakvu vrijednost nije mi jasna odluka Veselog Četvrtka da je stavi kao naslovnicu svoje sedme knjige. Dnevnikova je još i najbolja, ali ne da mi se istraživati kojoj epizodi zaista pripada.

Znači, još ništa od boljih epizoda, ali barem imamo premijerno pojavljivanje Mac Parlanda, a komično upoznavanje dva buduća prijatelja je scena koja uvelike podiže vrijednost ove epizode.

(priča: 5, scenarij: 5, crtež: 7, naslovnice: 2) - 53%

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 19/03/2022 13:53:34
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7513 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 19/03/2022 : 13:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Usput, najveća enigma vezana uz ovu epizodu mi je komentar na recenziju člana kaspera koji glasi: "nisam citao epizodu, verovatno ni necu. javljam se ovde da dam 10ku drugoj naslovnici. ocene sam gledao da budu neutralne".

Ne treba niti napominjati da ta naslovnica kojoj je kasper dao ocjenu uopće ne pripada ovoj epizodi, a neću niti komentirati razlog i ideju davanja ocjena samo zbog naslovnice i bez čitanja epizode.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 19/03/2022 13:37:32
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 19/03/2022 : 14:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prop_ovednik

Meni se Jethro svidio. Lipa priča, lip kraj...

Tako je, Jethro odličan...ali to je već standard na Texu.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/03/2022 : 14:50:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
mesa-mesec.slično je,ne budimo cjepidlake.
legendarni Dnevnik!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 19/03/2022 : 15:34:16  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

LL 116.Yamin znak.Boselli/Civitelli
Ajme.Inače,Yamine epizode su mi među najgorim pa tako i ova.
Za razliku od Mefistovih gdje ipak imam jednu notu nostalgije.
Zaplet i dijalozi su taman za vrtičku dob a protivnik prejak da bi izgubija u sukobu s našom četvorkom ali nekako to uvijek uspije.
Civitelli vrlo dobar.

mefisto nosi u sebi neku treš pozitivu, yama je za mene dno serijala, ipak nešto podnošljivije od onog prošlog užasa.

Povratak Lupe Velasco (mali spojler, bez detalja)- fino je ovo Boselli složio...Lupina kćer zatraži pomoć iz nekih razloga. Prvo se Tex kratko prisjeća njihovog prvog susreta s jednom od najlegendarnijih provala u serijalu kad ga je Lupe u drugoj rečenici zatražila da ju oženi. Onda prepričava njhov svima nepoznat drugi susret ,otkriva se da Lupe ima djecu i da su svi na udaru nekih negativaca. Tex pomaže. Zatim se postavlja temelj zapleta u stvarnom vremenu jer su mater i djeca na različite načine životno ugroženi od jednog lika. Puno akcije, sve fino stalo u 2 epizode. Piccinelli fantastičan, pored ostalog ovako lijepe žene je trebao crtati baš on. 4/5

Till I Collapse

Edited by - darkwoodaxe on 19/03/2022 15:51:41
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30996 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 19/03/2022 : 16:08:44  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Meni je Yasmin znak super, crtež čista desetka, Boselli se potrudio, malo je kraj ubrzan i najmanje kvalitetan, ali prvi dio za 10, i ukupno visoka ocjena!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 19/03/2022 : 16:24:07  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote
Znam da se većini sviđa. Boselli je talentiran i moderno je doba, izvedba je na višoj razini. Samo meni su te Mefisto/Yama fore u startu osuđene na propast. Previše su naivni i zapleti su bedasti, pri čemu je Mefisto barem nekakav Hellingen, a Yama luzer koji se digne iz depre, šlepa neko vrijeme i na kraju završi u kokošinjcu.

Till I Collapse
Go to Top of Page
Page: of 360 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000