Author |
Topic |
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 23/03/2022 : 12:09:37
|
quote: Originally posted by MaTex
quote: Originally posted by kasper
o ljudi, uzeh jednu malu epizodu texa willera da iskazem moje divljenje prema galepovoj naslovnici i sad sva ova diskusija strip cu procitati vrlo brzo, tako da ce moja recenzija biti u skladu sa propisima
Bolje pročitati nego dobiti doživotni ban... Čini mi se da je Texovu žustrinu zamijenila Carsonova mudrost
a simpaticne su meni ove stare epizode zaista, samo nemam dovljno koncetracije u zivotu da ih izguram, treba mi neka jaca doza u stripu. jbg. deca mi skacu po glavi do 22h . mislim da mi se sada ceo boneli sveo na texa, zadnjih meseci dodatno nekad prelistam nekog mv a tex2 maestralno radi posao, dovoljno mi je to nekad |
Edited by - kasper on 23/03/2022 12:10:35 |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7513 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 23/03/2022 : 12:17:31
|
a opusteno ljudi, makar smo mi texovci oni pravi a reemcp-u cu gledati da dodatno otezam ovaj zivot u dolini suza, da place sto vise, dok mu sve suze ne isteram napolje
Tek tako da istaknem napisano!
Ja sam ostao bez komentara, a ti Mate još držiš stranu ovakvoj budali.
Iako razumijem da vas recenzije ne zanimaju, isto nije u redu omalovažavati nečiji rad i trud besmislenim komentarima na iste, a Reem potroši ogromnu količinu vlastitog vremena na postavljanje istih, time svakodnevno obogaćujući najvažniji dio ovog sajta.
Bilo bi u redu to poštovati, a moderatori će po tko zna koji put pokazati dvostruke kriterije. |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 23/03/2022 12:18:51 |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 23/03/2022 : 12:20:14
|
quote: Originally posted by Spock
a opusteno ljudi, makar smo mi texovci oni pravi a spock-u cu gledati da dodatno otezam ovaj zivot u dolini suza, da place sto vise, dok mu sve suze ne isteram napolje
bla bla truc + sviranje krucu
|
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 23/03/2022 : 12:22:47
|
samo da bude zapisano gospoda najgori lazovi na forumu, spock i reemcp su me prvi napali, otvoreno me vredjajuci pred svima, bez razloga. |
Edited by - kasper on 23/03/2022 12:24:50 |
|
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Member since 03/09/2021 |
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
|
MaTex
Average Member
Croatia
567 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 23/03/2022 : 14:33:44
|
quote: Originally posted by Spock
a opusteno ljudi, makar smo mi texovci oni pravi a reemcp-u cu gledati da dodatno otezam ovaj zivot u dolini suza, da place sto vise, dok mu sve suze ne isteram napolje
Tek tako da istaknem napisano!
Ja sam ostao bez komentara, a ti Mate još držiš stranu ovakvoj budali.
Iako razumijem da vas recenzije ne zanimaju, isto nije u redu omalovažavati nečiji rad i trud besmislenim komentarima na iste, a Reem potroši ogromnu količinu vlastitog vremena na postavljanje istih, time svakodnevno obogaćujući najvažniji dio ovog sajta.
Bilo bi u redu to poštovati, a moderatori će po tko zna koji put pokazati dvostruke kriterije.
Samo da dodam da nisam u stanju shvatiti ovako negativnu vibru zbog očigledno bezazlenog komentara na recenziju. Siguran sam da nikome nije do omalovažavanja u bilo kojem smislu,tako da mahanje pravilima i propisima, s obzirom na 'prkršaj' izgleda komično. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13048 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 23/03/2022 : 16:38:58
|
sad svoje slobodno vreme mogu da miru da posvetim recenzijama koje su pisali reemcp i spock . ocekujte tu prave muke koja nas mogu zadesiti u ovoj tuznoj dolini suza
Iako sam rekao da neću ništa ovdje pisati, ali kad me već prozivate... Kako kaže ona stara, stalkera nikada dosta.
Morat' ću vas odmah razočarati i reći da moje recenzije posljednjih mjeseci idu na sajt jednom mjesečno (a i rjeđe). Tako da će biti malo prostora za ostvarivanje tih vaših prijetnji, što god da ste naumili. Iskreno, nisam ni shvatio o kakvim je prijetnjama riječ, a i nije da me nešto zanima.
Član ste ovog sajta od 2001. i meni je jasno da ste u dva desetljeća stekli mnogo prijatelja, poznanika i tu neku poleđinu. Pa možete raditi što hoćete, mogu vam se neke stvari tolerirati nešto više od nas običnih "žutokljunaca", koji smo se sajtu priključili prije koju godinu. Ja nemam takve zaštite niti mi je potrebna, nisam po prirodi nikada bio problematičan, a niti mislim ići u tom smjeru. Kakav sam virtualno, takav sam i u realityju, nema nikakve glume.
Pročitao sam vaš editirani, novi komentar i pokazali ste da možete, umijete i znate napisati smislen komentar. Začudio me onakav prvotni komentar (i to od čovjeka, koliko vidim, koji slovi kao Tex znalac & fan), ajde da je u pitanju član koji je došao jučer na sajt, pa i nije upoznat s pravilima ponašanja.
Ja nisam smišljao pravila, pravila je napisala administracija ovog sajta sve u cilju da ovdje ostvarujemo normalne međuljudske odnose i kako bi imali jedno lijepo mjesto za druženje. Vi kao dugogodišnji član vjerojatno imate to pravo da pravila možete tumačiti prema vlastitom nahođenju i tko sam ja onda tu da nešto prigovaram.
Velim, radite i pišite kako god znate, sve što pišete je odraz vas samog, a nemojte misliti da ćete meni nekako naštetiti ili mi zagorčati život. Meni je sasvim svejedno, potpuno sam ravnodušan na vaše prijetnje. Ako vas to veseli, samo naprijed. |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13990 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 23/03/2022 : 17:08:35
|
Opušteno ljudi. Vjerujem da je @kasper bio samo ironičan i ništa više, a da to niste uhvatili. Ma lakve crne prijetnje, sve je to čista ironija. Opušteno ljudi, ionako nas nema mnogo po forumu... |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 23/03/2022 : 17:18:27
|
ne znam da li covek treba da ti crta, sta, prvi ste poceli. i to na ovom svetome topicu.
quote: Originally posted by ReemCP Iako sam rekao da neću ništa ovdje pisati, ali kad me već prozivate... Kako kaže ona stara, stalkera nikada dosta.
Morat' ću vas odmah razočarati i reći da moje recenzije posljednjih mjeseci idu na sajt jednom mjesečno (a i rjeđe). Tako da će biti malo prostora za ostvarivanje tih vaših prijetnji, što god da ste naumili. Iskreno, nisam ni shvatio o kakvim je prijetnjama riječ, a i nije da me nešto zanima.
bas me briga za tvoje recenzije, jos me manje interesuje da komenatrisem ista sto si ti pisao.
quote: Originally posted by ReemCP Član ste ovog sajta od 2001. i meni je jasno da ste u dva desetljeća stekli mnogo prijatelja, poznanika i tu neku poleđinu. Pa možete raditi što hoćete, mogu vam se neke stvari tolerirati nešto više od nas običnih "žutokljunaca", koji smo se sajtu priključili prije koju godinu. Ja nemam takve zaštite niti mi je potrebna, nisam po prirodi nikada bio problematičan, a niti mislim ići u tom smjeru. Kakav sam virtualno, takav sam i u realityju, nema nikakve glume.
nemam pojma o cemu pricas, nisam nikakvim grupama, nisam ovde blizak sa ljudima i slicno. pisem ono sto mislim i tako vec 20 godina. al ono u cemu je ovde rec je sledece... ti i spock ste ljuti zbog odnosa prema vasim recenzijama od strane drugih, pa ste se onda na meni nasli da se izivljavate, naravno preko recenzije koje je neko treci napisao. ja sam mojom prvom recenzijom odao cast galepu, to je sustina, i zbog toga si me razvlacio po blatu. kakav si, za to me bas briga, u zivotu ovde nisam sa vama dvojicom o necemu diskutovao.
quote: Originally posted by ReemCP Pročitao sam vaš editirani, novi komentar i pokazali ste da možete, umijete i znate napisati smislen komentar. Začudio me onakav prvotni komentar (i to od čovjeka, koliko vidim, koji slovi kao Tex znalac & fan), ajde da je u pitanju član koji je došao jučer na sajt, pa i nije upoznat s pravilima ponašanja.
i mene je zacudio tvoj prvi komentar oko ovoga ovde, sad si mnogo kulturniji i pristojniji. i molio bih te da se na ovome zavrsi za sva vremena
quote: Originally posted by ReemCP Ja nisam smišljao pravila, pravila je napisala administracija ovog sajta sve u cilju da ovdje ostvarujemo normalne međuljudske odnose i kako bi imali jedno lijepo mjesto za druženje. Vi kao dugogodišnji član vjerojatno imate to pravo da pravila možete tumačiti prema vlastitom nahođenju i tko sam ja onda tu da nešto prigovaram.
onda lepo posalji poruku, kasper to i to ispravicu. a ne da me se ovde pljuje bez razloga, a kasnije kad se dobije odgovor da se place.
quote: Originally posted by ReemCP Velim, radite i pišite kako god znate, sve što pišete je odraz vas samog, a nemojte misliti da ćete meni nekako naštetiti ili mi zagorčati život. Meni je sasvim svejedno, potpuno sam ravnodušan na vaše prijetnje. Ako vas to veseli, samo naprijed.
putuj igumane! |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 23/03/2022 : 17:20:11
|
elem, gomile recenzija bez komentara ovde, al eto kasper je svinja jer je odao pocast galepu (sad udaram malo na patetiku, pih) |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13048 Posts
Member since 03/01/2018 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 23/03/2022 : 21:00:56
|
ko je hakovao reemov nalog??? reem čoveče,opušteno,pa valjda znaš kaspera - jel moguće da je došlo do ovakve vatre između vas dvojice??? dva sjajna tipa,dve ljudine,dve forumske ikone,pa da se ovako ponašaju!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 23/03/2022 : 21:04:47
|
quote: Originally posted by anto
ko je hakovao reemov nalog??? reem čoveče,opušteno,pa valjda znaš kaspera - jel moguće da je došlo do ovakve vatre između vas dvojice??? dva sjajna tipa,dve ljudine,dve forumske ikone,pa da se ovako ponašaju!!
cacanska skola, i dva oka u glavi bi zavadila, a kamoli ovo |
Edited by - kasper on 23/03/2022 21:05:17 |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7513 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 23/03/2022 : 21:24:01
|
quote: Originally posted by anto
ko je hakovao reemov nalog??? reem čoveče,opušteno,pa valjda znaš kaspera - jel moguće da je došlo do ovakve vatre između vas dvojice??? dva sjajna tipa,dve ljudine,dve forumske ikone,pa da se ovako ponašaju!!
Anto, moraš češće boraviti na forumu da u startu ugasiš sve iskre netrpeljivosti. |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25301 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 23/03/2022 : 22:00:46
|
Koliko frustracija I teških reči zbog bezvezne stvari, šta vam je? Glupo je ocenjivati strip koji niste pročitali, ali isto tako i ove su glupe. Hajde smirite se. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4810 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 25/03/2022 : 14:13:10
|
Dolina straha je 114 luksuzna knjiga Tex biblioteke popularnog izdavača Libellus. Inače se radi o epizodi koja je izasla u regularnoj seriji u brojevima 45 i 46 La voce misteriosa i Il sicario. Uskoro ce se te epizode pojaviti u Tex classic serijalu u boji. Ovom epizodom je izdavac zatrpao sve rupe iz proslosti i uneo mir u srca kolekcionara. Hvala im na tome. Epizodu podpisuju gazda Bonelli i njegov pobratim Galleppini. Originalna naslovnica je baš onako old school, a nova miriše na spoiler jer imamo gorilu na konju. Hm, ovo valjda nije spoiler jer svako moze da vidi naslovnicu.
Na vidiku je izlazak iz početne faze serijala, odnosno miriše da će početi sa pravim pričama. Samo dve žrtve u epizodi, a kuriozitet je da Tex nikoga nije ubio. Ovu epizodu mogu da preporučim svim članovima sekte Texa Willera, ostali neka odluče sami.
Epizoda je izvorno objavljena 1964. godine. |
sangue navajo |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4810 Posts
Posted - 29/03/2022 : 07:46:30
|
Tajna suca Beana je 98 knjiga u biblioteci Tex Willer izdavača Libellus i sadrzi dve originalne epizode - 635 i 636 Il Segreto del gudice Bean i Trappola a San Antonio. Autori su Boselli i Frisenda.
Pasquale Frisenda, Milanez rodjen 1970 godine, poznat po svom radu na Magičnom vetru gde je crtao epizode 4, 8, 14, 19 - Djavolova leva ruka - po ocenama publike najbolji Magični, 24, 31, 38, 75, 82, 91 i 98.
Na Texu smo mogli da ga vidimo u 23 Texoneu Patagonija i Tex color 12 svesci sa malom uvodnom epizodom... Sve objavljeno na SH/HS jeziku.
Naslovnica za drugu epizodu je sjajna... Žena na pozornici, mrak u publici i svetla koja se dizu ka daskama koje zivot znace...
Sudiju Beana smo imali prilike da gledamo u ZS... Brojevi 173 i dalje... kao i 779, 778 i 790 - dobre epizode, ako imate prilike obnovite gradivo... jedna predistorija odnosa Kita Karsona i Roja Bina...
Epizoda je dobra, imamo lagani prelaz iz divljine u civilizaciju, Frisenda lepo crta i pesak i gradove, jednu malu detektivsku pricicu, naivnost zrelog coveka i njegovo slepilo na zenske čari... olovo zuji na sve strane a ima malo i dinamita... Preporuke. |
sangue navajo |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2211 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 07/04/2022 : 15:17:07
|
Znam da se ponavljam, ali meni su braća svakim novim brojem lošija u odnosu na prethodni. Ne kažem da su loši, još uvijek su mi među boljim crtačima, ali su lošiji nego prije. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
Edited by - selanne on 07/04/2022 15:17:49 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4810 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38072 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 18/04/2022 : 11:32:40
|
Vudu revolveraš/Vještica iz močvare
Ruju/Ramella
Rekao bih da je ovo netipična priča za Texa, više je nekako za MV ili Zagora s obzirom na nadnaravne elemente. Ideja o vudu revolverašu koji upija snagu ubijenih protivnika, sakuplja njihove pištolje kao trofeje, i živi u močvari sa starom vješticom je generalno dobra, ali je nažalost izvedba po meni zakazala i to u raspletu. Prvi dio priče je sjajan, lijep tok, elementi horora i misterije, tipična ekipica lokalnih moćnika, nekoliko plot twistova, tu bi išlo čak 90%. Rasplet tj. više manje druga sveska ide u potpuno krivom smjeru, protivnik je banaliziran i gubi se sva ta mistika i potencijal prvog dijela, horor elementi nekako neprilagođeni Texu, a mogao se stvoriti pamtljiv protivnik samo sa mrvu ozbiljnije karakterizacije i davanja smisla njegovom djelovanju. Ima tu i klišeja i nekoliko nelogičnih detalja, ali ne bih da spoilam. Dobar potencijal, slaba izvedba, od Rujua se može očekivati bolje, ovako ispada kao neka filler priča raspletom tipičnija skorijem Zagoru. I dalje je priča jako zabavna, dinamična i treba je pročitati. Crtež je odličan, Ramellin prljavkast i dinamičan stil odlično leži ambijentu. Prva naslovnica je pozerska, povodom 80 godina Bonellija tj. nema neke veze s pričom, ali je odlična, još sam uz nju dobio Carson kovanicu :), druga je također odlična. Negdje je neko rekao na forumu da ga Villa više nikako ne fascinira, kod mene je suprotno, više-manje me svaka naslovnica fascinira. Sveukupni dojam: 70% |
Edited by - jasa on 18/04/2022 11:33:53 |
|
|
Topic |
|
|
|