forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Ekipaaaaaaa!! Kreću TROBROJI Alan Ford, tvrdi uvez
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 44

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/05/2022 : 16:50:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Kao što rekoh, trebalo je to ići u bar 1000 komada.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=52722&REPLY_ID=2467443

Trouble will find me
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2800 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 20/05/2022 : 16:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message
velik tiraž niska cijena? Nije to to, nema tu elitizma, to onda može svaka pizda kupit.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27020 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 20/05/2022 : 17:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Muči,ti si kupija

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15796 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/05/2022 : 17:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
Ko je jamio, jamio je!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2800 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 20/05/2022 : 17:25:34  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

Muči,ti si kupija

ono kad u stare dane postaneš elitistička pizda, hehe
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2742 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 20/05/2022 : 17:54:21  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message
quote:

E sad hoće li tiskati više pošto je 700 komada rezervirano?
Ne znam zašto nebi?

Mozda ce tiskati vise, ali cijena nece biti niza...
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2742 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 20/05/2022 : 18:00:36  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message
Jel moguce da je Liba samo dvije ture izbacio, a evo ga lipanj...
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 20/05/2022 : 18:44:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
Bar za prve brojeve je mogao ići veći tiraž (verovatno bi kasnije krenule zgubidanske kritike, pa bi opao tiraž)

Šteta za veći tiraž, nižu cenu i kvalitetne meke korice, ali dobro
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1122 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 20/05/2022 : 19:11:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message
LL izdanja ne idu na kiosk i nisu s mekim koricama. To je već stara i ofucana priča.
LL izdanja se mogu kupit u striparnicama, knjižarama i direktno kod njih.
Rezerveacije se mogu napraviti u striparnici, knjižari (valjda) te direktno kod LL-a.

Početni plan je bio tiraž od 500 komada s time da su molili da se primjerci rezerviraju ili kod njih ili tamo gdje već kupujete.

Na ovom forumu su bile prognoze da se neće prodati 700 komada.

Najave već stoje pola godine.

Tko nije u pol godine to rasčistio dal' će uzimat AF u LL izdanju, nije ni za drugo da sad tu plače i cvili.

Rizik da se stavi veći tiraž pa da onda primjerci "trule", taj rizik razumijem jer je to novac koji stoje u toj "truleži" umjesto da producira nova izdanja.

Vrlo vjerojatno će cijene rasti a zbog toga tiraž padati pa će "prognozeri" trljati ruke i govoriti nama ostalim bedacima: "jesmo li vam rekli...".

E pa fućkajte se svi skupa, ja svoje primjerke ću dobiti jer sam ih prije 6 mjeseci rezervirao kod Zlatka Babilonca.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15796 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/05/2022 : 20:22:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
quote:
Originally posted by mmihoci

LL izdanja ne idu na kiosk i nisu s mekim koricama. To je već stara i ofucana priča.
LL izdanja se mogu kupit u striparnicama, knjižarama i direktno kod njih.
Rezerveacije se mogu napraviti u striparnici, knjižari (valjda) te direktno kod LL-a.

Početni plan je bio tiraž od 500 komada s time da su molili da se primjerci rezerviraju ili kod njih ili tamo gdje već kupujete.

Na ovom forumu su bile prognoze da se neće prodati 700 komada.

Najave već stoje pola godine.

Tko nije u pol godine to rasčistio dal' će uzimat AF u LL izdanju, nije ni za drugo da sad tu plače i cvili.

Rizik da se stavi veći tiraž pa da onda primjerci "trule", taj rizik razumijem jer je to novac koji stoje u toj "truleži" umjesto da producira nova izdanja.

Vrlo vjerojatno će cijene rasti a zbog toga tiraž padati pa će "prognozeri" trljati ruke i govoriti nama ostalim bedacima: "jesmo li vam rekli...".

E pa fućkajte se svi skupa, ja svoje primjerke ću dobiti jer sam ih prije 6 mjeseci rezervirao kod Zlatka Babilonca.

Sto kazati? Sve TOCNO navedeno! No, uvijek ista prica, sto je Branimir Stulic vec davno opjevao...

Nadodati cu samo, po stoti put da LL radi kolekcionarska izdanja i pobogu, valjda ne treba oko toga vise lupetati...

Btw, jedva cekam kad budu 15 primjeraka po 5 755 kuna... koga briga sto se to nekome svida ili ne svida...

Do kad vise? (Retoricko pitanje)

Kupite ili nemojte. Ili kupite pa ritualno spalite, u inat burzoaziji, u inat kapitalizmu.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 20/05/2022 : 20:59:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
Nadam se da nije problem da iznesem svoje mišljenje? Ili moram da mislim kao vi?

Libellus je izdavao i nešto slično kiosku, a Alan Ford je imao tiraž od 5 do 10 hiljada u različitim izdanjima poslednjih decenija, tako da je bilo za očekivati da će 700 brzo otići.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27020 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 20/05/2022 : 21:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message

700 komada je rezervirano.
U tom slučaju kad je već cjeli planirani tiraž rezerviran onda se normalno podigne još malo za eventualne buduće kupce.Bilo bi logično..
Ovo o truljenju u skladištu je toliko glupo da nema smisla komentirat.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1122 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 20/05/2022 : 22:59:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message
Puno je tu "savjetnika" koji dijele savjete drugima.
Zašto te "savjete" ne primjenite na sebi samima.

Uložite u posao sa stripovima milju kuna i onda ih vraćajte idućih 10 godina a da vam stripovi neistrule gdjegod ih držite. Za to vrijeme plaćajte poreze, ljude koje ti stripovi (koji trule) "troše".
Radite s kupcima koji vam za mikroskopske, ne znam kak da to nazovem, možda, "halucinacije" tih "frikova" mjenjate o svom trošku primjerak.

Kad to napravite, onda vaše "mišljenje" ima dovoljnu ozbiljnost i težinu. Do tada sve su to samo forumska naklapanja i "tjeranje vode na vlastiti mlin".

Lako je sa strane mudrovati i onda još podjebavati kad nešto ne ide kako treba.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 20/05/2022 : 23:05:53  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
quote:

Puno je tu "savjetnika" koji dijele savjete drugima.
Zašto te "savjete" ne primjenite na sebi samima.

Ovo je forum, a ja baš volim da čujem svačije mišljenje, nema ništa loše u tome.

A do toga apsolutno i mora da dođe, kad neko otvori topik-najavu o izdanju popularnog stripa, mnogo pre nego se samo izdanja pojavi u prodaji.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29621 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 20/05/2022 : 23:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
Komentirati izdavačku politiku stripova na forumu o stripovima... Zaista nevjerojatno
Evo uskoro će zabraniti i ocjenjivanje filmova na imdbu da se mmihoci ne uvrijedi
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/05/2022 : 23:12:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ja mislim da sam i više nego kvalificiran za davanje savjeta po pitanju izdavaštva, a sve ovo što sam napisao ovdje sam rekao Dadi osobno. Možda je baš na moj nagovor digao nakladu sa 500 na 700, ali trebao je raditi bar 1000, po meni. Tih prvih 25 trobroja, a pogotovo prvih desetak, to će se UVIJEK prodavati i to MORA imati stalno dostupno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/05/2022 : 23:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by alexts

Ovo je forum, a ja baš volim da čujem svačije mišljenje, nema ništa loše u tome.

A do toga apsolutno i mora da dođe, kad neko otvori topik-najavu o izdanju popularnog stripa, mnogo pre nego se samo izdanja pojavi u prodaji.

Pa dobro, stripovi su najavljeni kao i obično, rečeno je treća ili četvrta ovogodišnja tura. Znamo da se svašta izdogađalo na tržištu pa se sve pomaklo... no, zar stvarno misliš da bi prošlo bez iste rasprave, ali baš iste, i da su stripovi izašli dan iza najave?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 20/05/2022 : 23:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
Verovatno, nagovarati LL da izda cenovno povoljno, visokotiražno, mekokoričeno izdanja nekog stripa (ili samo to pominjati u kontekstu diskusije o njihovom izdanju) ima smisla koliko i nagovarati Markosa da izda Šang Čija, ali ne možeš sprečavati ljude da izražavaju svoje želje (koje imaju smisla - bar dok neko ne izda ono što žele).
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/05/2022 : 23:14:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

U tom slučaju kad je već cjeli planirani tiraž rezerviran onda se normalno podigne još malo za eventualne buduće kupce.Bilo bi logično..

Ma da?
A ono u striparnicama i knjižarama? Isto sve rezervirano?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1122 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 20/05/2022 : 23:15:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message
quote:

Mislim da si u krivu.
Oni koje ovo izdanje Alan Forda zanima su rezervirali svoj primjerak.
Ne vidim koji to budući kupci bi bili.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/05/2022 : 23:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

Verovatno, nagovarati LL da izda cenovno povoljno, visokotiražno, mekokoričeno izdanja nekog stripa (ili samo to pominjati u kontekstu diskusije o njihovom izdanju) ima smisla koliko i nagovarati Markosa da izda Šang Čija, ali ne možeš sprečavati ljude da izražavaju svoje želje (koje imaju smisla - bar dok neko ne izda ono što žele).

Mislim da je Šang Či izgledniji... mada kako je krenija, nebi se kladija.

Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1122 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 20/05/2022 : 23:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

Komentirati izdavačku politiku stripova na forumu o stripovima... Zaista nevjerojatno
Evo uskoro će zabraniti i ocjenjivanje filmova na imdbu da se mmihoci ne uvrijedi

Samo iznosim svoje mišljenje koje nije u skladu s većinom na ovom forumu. Ta većina je uvrijeđena, ne ja.

I to je naravno, moje mišljenje.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/05/2022 : 23:22:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Mislim da si u krivu.

O majko mila...

Trouble will find me
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1122 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 20/05/2022 : 23:24:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Mislim da si u krivu.

O majko mila...

O tata mio......
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5040 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 20/05/2022 : 23:26:19  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message
quote:

Uvih ima smisla, ja više volim mekane korice, zašto u izdavačkoj politici ne bi bilo i u mekanim koricama, zar ne rade i to neki drugi izdavači
Čak da je i ista cijena bez razmišljanja bi uzeja mekanih korica.
Go to Top of Page
Page: of 44 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000