forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Inflacija,kriza,rat i stripovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

Shaner
Advanced Member

Croatia
7268 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 08/06/2022 : 19:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

To je baš individualna stvar. Meni ne smeta čitati s ekrana, nije mi nešto pretjerano manji efekt, jednako pamtim strip, no ajde, to je skroz druga tema nevezana za ovaj topic svakako postoje i knjižnice kao relativno jeftin način za pročitati stripove te mi se sve čini da ću se nakon 100 godina opet učlaniti u Makaraku knjižnicu, vidio sam da su dobili nešto Fibre.

Znači napokon si otišao do knjižnice.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/06/2022 : 19:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

a ovo što se pominje čitanje stripa na ekranu - pre ih neću ni čitati nego na taj način.

To ni u petoj reinkarnaciji...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/06/2022 : 19:44:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Salkan

Naravno da ću jesti manje, a stripove kupovati isto ili više. Kakvo glupo pitanje.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3994 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 08/06/2022 : 19:47:42  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
Tko zna, možda će se ubuduće manje kupovati "za na policu", a više kupljenih stripova pročitati.

Edited by - zveles on 08/06/2022 19:48:33
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/06/2022 : 19:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zveles

Tko zna, možda će se ubuduće manje kupovati "za na policu", a više kupljenih stripova pročitati.

Ol' ima i toga/takvih?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10349 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 08/06/2022 : 20:02:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:

To je baš individualna stvar. Meni ne smeta čitati s ekrana, nije mi nešto pretjerano manji efekt, jednako pamtim strip, no ajde, to je skroz druga tema nevezana za ovaj topic svakako postoje i knjižnice kao relativno jeftin način za pročitati stripove te mi se sve čini da ću se nakon 100 godina opet učlaniti u Makaraku knjižnicu, vidio sam da su dobili nešto Fibre.

Znači napokon si otišao do knjižnice.

Već mu čujem ženu:

Opet si bio u knjižnici, a toliko toga hitnog i važnog ima za obaviti !
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/06/2022 : 20:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Zeno, bolje da idem knjiznici nego prileznici...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/06/2022 : 20:09:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:

a ovo što se pominje čitanje stripa na ekranu - pre ih neću ni čitati nego na taj način.

Toliko o tome da su stripovi život. Važnija vam je forma od sadržaja

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 08/06/2022 20:09:54
Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 08/06/2022 : 20:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
Ni forma, ni sadržaj. Samo stripovi!

Tri ljuta moderatora suzbijala spam.
Jedan dobi povišicu, ostade ih dva...
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 08/06/2022 : 20:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
ja jedva da sam trošio 100 kuna mjesečno na stripove a sada ću još i manje. neću plaćat 25 kuna za strip, ne zato jer nemam, nego iz principa. jer ovo je već stvarno poveći bezobrazluk i jebačina u mozak. kao i ove umjetno izazvane krize, inflacije, epidemije, cijene nafte i plina i slično... jebačina u mozak.

kupit ću si ljeti komplet od tri stripa za 25 kuna.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/06/2022 : 20:19:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Toliko o tome da su stripovi život. Važnija vam je forma od sadržaja

Ma ne bi dragi procita roman na ekranu za ne znan kakve pare...
Da opet ne zapocinjemo temu o formi, ali forma je jedna i jedina predvidena za citanje jos od Gutembergovog stroja i njegove Biblije... ma kakvi ekrani. Naravno ko hoce super i navike su strasna stvar. Mladi danas kurca ne citaju a vise na ekranima dan-noc, prvi moji, ali i svi im prijatelji, rodaci i to je taj neki drugi svijet.
Moj je bio i ostao svakodnevno prevrtanje stranica, (zamisli scenu Seana Connerya u Imenu ruze u onoj biblioteci), citanje bolje da ti i ne kazem koliko.
Tako da se zna sto je forma jedna i jedina.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/06/2022 : 20:28:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ajde zezan se

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 08/06/2022 : 20:36:51  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Kad će više DC Universe Infinite u nas, nabijen ih na k. Digitalni stripovi su zakon! Pogotovo webtoonovi. :P

I jeste li vidili kako barba Uroš na Znaku Sagite doda link na Comixology novopročitanog stripa (a čita jedan dnevno), a ne ka piratska bagra odma na SZ i readcomiconline.

And like that... he's gone.

Edited by - vice on 08/06/2022 20:38:56
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8301 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 08/06/2022 : 20:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Kad mi se nesto cita odem i kupim si nesto za citanje... tako ce biti i dalje. Ne patim od kompletiranja i ne kupujem nesto sto mi se ne cita. Ne kupujem nesto zato sto me strah da ce se rasprodat, ako se rasprodalo - jebat ga ima drugih stvari, ne stoje mi stripovi stoljecima neprocitani na polici. Tako da jos uvijek mogu nastavit u starom ritmu.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10232 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/06/2022 : 21:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

U 46 godina, jedna promjena države, jedna promjena školskog sustava, jedan rat, jedna svjetska kriza, prvi lock down u modernijoj povijesti.
Meni dosta.
Nek nešto ostane i za buduće generacije.
Ja bi malo skandinavskog modela.

Vidi se da je vaša generacija imala lijepo djetinjstvo, pošto se ja sa svojih 36 mogu pohvaliti apsolutno istim dostignućima kao i ti :D Hajde, priznat ću ti promjenu školskog sustava, ali složit ćeš se da je to poprilično benigno u usporedbi s ostalim ;)

Ja sam još dodatno blagoslovljen činjenicom da živim u BiH, to je u startu beneficirani balkanski staž :D

Osandesetih smo ka dica imali hladni rat, i paniku kad je roknija Černobil.
Jesi ti to ima?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/06/2022 : 21:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Kad je roknjia Cernobil, pa malo posli padala je kisa. Ja san isa u skolu a ima san uvik dugu kosu i pokisa. Profesorica iz fizike odma me poslala ca doma da je u kisi dosla i radijacija i da gren ca doma se ispiraz i susit.
Ja se vratija doma stavija Saxon i cita romane.
A kosa se sama osusila...
Bit ce zbog toga jos i dan danas iman ovako gustu kosu.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/06/2022 : 21:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Sad je sve jasno.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

stripnik
Average Member

767 Posts

Member since 30/12/2010

Posted - 08/06/2022 : 21:43:02  Show Profile Show Extended Profile  Send stripnik a Private Message  Reply with Quote
Odluka da odustanem od LMS i ZS kompletiranja od 1-200 i 1-300 dosta je pomogla da potrošnja za stripove padne u normalu. Još nekoliko AFova kartonaca i završio sam sa metuzalem izdanjima i kupujem samo Fibre, ali samo one koje me se dojme. Ne sve. Od Ludensa uzimam Tex Classic, Zagor knjige i Malog Rendžera i to je sve.
Fali mi još par 5/+5 kartonaca AF. Tu ću možda zaboraviti da sam rekao da ne dajem više od 800 kn za jedan strip. Da i to već jednom završim. Jasno mi je da će tih 5 biti skupi ali "Who Cares?" ... Jednom se živi i kompletiraju 5/+5 Fordovi.
I Daj BOže da počnem čitati sve te moje Bonellie. Ništa od toga ja ljudi ne čitam. Probao sam početi sa Nathanom. U 3 mjeseca nisam još završio niti Nathane koje je SD objavila. A Nathan je sve što sam čitao u zadnja 3 mjeseca, osim nekoliko Fibri.
Veselim se Libellusovim Fordovima. Odlučio sam sa njima ponovo proći sve Fordove. Nadam se da kreću uskoro.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/06/2022 : 21:43:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Sad je sve jasno.

Tu ti je poceja moj streloviti uspjeh u drustvu, more bit! Nesto ka one Marvel, DC pizdarije ali zapravo! Vis da moze!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8013 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/06/2022 : 21:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Za hleb može da nema, za stripove mora da ima.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/06/2022 : 21:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Osandesetih smo ka dica imali hladni rat, i paniku kad je roknija Černobil.
Jesi ti to ima?

Černobilu sam svjedočio iz udobnosti maternice i došao na svijet nedugo nakon tog milog događaja :D Ali Černobil ne bih brojao jer je to tek rubni balkanski događaj, možemo mi i puno bolje od toga.

Ja sam odrastao na mlijeku u prahu i konzerviranom slanutku iz Caritasa, imao besplatnu odjeću i igračke iz Caritasa, ma milina, nije se čovjek brinuo kao danas kako to sve platiti :D

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2321 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 08/06/2022 : 22:01:25  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Nekad sam pratio skoro sve od Libellusa,skoro sve osim Texa.Sada ne kupujem od njih praktički ništa.Ponekad kupim nešto malo,broj ili dva kad su akcije oštećenih/žigosanih i to je sve.Kiosk stripove još pratim redovito ono što me zanima,za sada još uvijek bez zaostataka.U međuvremenu sam dio kolekcije i rasprodao nažalost....

#!??
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2535 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 08/06/2022 : 22:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Meni su največi problem vrijeme i prostor (za čitanje, i na policama, ne oni Einsteinovi ). Novca se zasad još ima, ali nisam baš nekakav potrošač - oko 500-600€ godišnje za stripove i knjige (60/40)

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10349 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 08/06/2022 : 22:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by jaki

Sad je sve jasno.

Tu ti je poceja moj streloviti uspjeh u drustvu, more bit! Nesto ka one Marvel, DC pizdarije ali zapravo! Vis da moze!

Ozračilo te, a umjesto da si stekao super moći postao si super kolekcionar .

Naša verzija ovoga:
https://www.amazon.com/Wimbledon-Green-Greatest-Comic-Collector/dp/1896597939

Edited by - Peyo on 08/06/2022 22:56:40
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/06/2022 : 23:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
21 mi godina.
Dee Jay u tada jednom od najpopularnijih klubova bivše Juge.
2 iza ponoći.
Disko zatvara.
Napomena: Današnji klinci nemaju pojma da su diskoteke otvarale u 21 h i do 1 iza ponoći svi bi već pokupili ženske i "doma"... radilo se do dva samo zbog ranjenih.
Gazda lovom od ulaznica napuni tri crne vriće od smeća.
Strpamo ih u gepek.
Krećemo prema par stotina kilometara udaljenom Sarajevu.
Dolazimo zorom u grad.
Cili dan rock'n'roll.
Vraćamo se doma, gepek prazan.
Stižemo taman u 21h za otvorit disko.

No sleep...
Jut Repeat...

Ostalo je nešto i za stripove

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000