Što će biti s cijenama na aukciji od 01.01.2023 g.? Hoće li automatski biti prebačene i iskazane u eurima? Ostaće ovako kao i dosad pa ćemo preračunavat u eure? Trebat će ručno promijenit svatko svoje aukcije? I za koliko će se minimalno moć podizat cijene kod ostavljanja ponude s obzirom da kune više nema? Za 0,10 eura?0,50 eura?
- početna cijena 1 euro. - minimalno podizanje - 1 euro. Eventualno 0,5, ali sumnjam da ću se na to odlučiti.
Za stare aukcije isto treba odlučiti što s njima. Prodane ostaju kakve jesu, to se ne dira, a sad neprodane... Njih isto ne bih dirao, jer nisu problem sve dok ih se ne vrati u prodaju. Mislim da je najbolje da se prilikom vraćanja u prodaju neprodanih aukcija koje su postavljene prije 1.1.2023 automatski obavi konverzija.
Također početna od 1 eura... Na aukciji ima sad tisuće stripova/predmeta sa početnom cijenom do 7,5 kuna.Ako se i sad slabo prodaju kako će onda kad će im početna morati biti minimalno 1 euro?
Na ebayu je po euro, gledao neke igre na aukciji i nikad nije ni bilo po pola eura ili koji drugi iznos. Samo zaokruzeno 1 euro. Sad ce nas 1euro da opravda svoj nickname na ovom topiku. 😁
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Originally posted by Markos - početna cijena 1 euro. - minimalno podizanje - 1 euro. Eventualno 0,5, ali sumnjam da ću se na to odlučiti.
Ne misliš li da će minimalno podizanje od 1 eura biti preveliko za gomilu jeftinijih stripova? Razlika je 7,5 kuna tj.7,5 puta viša nego dosad.
Nažalost, brzo ćete uvidjeti da manje od 1 eura gotovo da i ne postoji. Sve je 1, 2, 3, 5, 10 eura. Više me zanima kolika će biti cijena novih kiosk stripova nakon uvođenja eura. Primjerice, TEX Klasik trenutno stoji 29,90 kuna, što je oko 4 eura. Na naslovnici je navedena cijena i u eurima...4,5 eura (Slovenija). TEX Maxi košta 49 kn, što je oko 6,5 EUR. Na istoj naslovnici je i cijena 7,9 EUR (Slovenija). Kad bi ostavili ove cijene u eurima, maxi više ne bi koštao 49 kuna nego 59 kuna.
Radio sam za Taljane kad su uvidili euro sa lira. To je njima bilo bezumlje. Bit ce i nama. I autimatski sve poskupljuje jer se zaokruzuje. I cipele, i tresnje i Maxi Zagor.
Radio sam za Taljane kad su uvidili euro sa lira. To je njima bilo bezumlje. Bit ce i nama. I autimatski sve poskupljuje jer se zaokruzuje. I cipele, i tresnje i Maxi Zagor.
A evo za primjer u Fibrinom webshopu cijene su trenutno dvojne i one u izražene u eurima zaokružene su na nize, no ipak je to Fibra, "gdje se osjećam kao čovjek" rekao bi jedan slogan.
A evo za primjer u Fibrinom webshopu cijene su trenutno dvojne i one u izražene u eurima zaokružene su na nize, no ipak je to Fibra, "gdje se osjećam kao čovjek" rekao bi jedan slogan.
Cijene na fibrinom webshopu su tu negdje. Finančni ministri EU postavili su tečaj 7,53450 kn za 1 €! Pa si onda izračunaj
Fibrine cijene su zaokružene automatski, matematički, na nize ako je decimalni dio ispod 0.5, a na više ako je iznad 0.5. To je, po meni, jedino ispravno, jer imati cijenu knjige 23,63 Eura je nakaradno. Ili 23 ili 24, pa kako gdje ispadne.
Cijene na fibrinom webshopu su tu negdje. Finančni ministri EU postavili su tečaj 7,53450 kn za 1 €! Pa si onda izračunaj
Izračunaj si ti, ja sam izračunao prije par dana i sve su niže od tečaja koji navodiš, odnosno po povoljnijem tečaju za kupca i kad bi se svi vodili primjerom navedenog izdavača onda mi ovdje ne bi imali o čemu - lapr...
Zasto je nakaradno? 23,63 je skroz ok,zasto bi zaokruziva?
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
To isto prije par dana,popijen kavu u kafic i kosta 13 kn. Dan 15 a ova se nesto meskolji valjda ocekujuci da kazen u redu je,zadrzi i sl. E ne moze! Vrati 2 kune.
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.