forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Antologijske stvari
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 120

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/08/2022 : 20:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro
ove moje zamjerke su mi više kao zamjerke pustolovnom karakteru stripa.

Pcoro, dvije stvari.
Zamjerke pustolovnom karakteru, veliš, a kad tamo, imaš najpustolovniji strip na svijetu. Ajde usporedi Valianta 8 i Grob u prašumi. Uvidjet ćeš da je naš strip bolji.

Pa ovdje je maltene ustanovljena špranca!! Ne znam koliko pratiš takve stvari, ali scenarističko rješenje koje postavljaju hrvatski autori imaš kasnije u gotovo svim stripovima takve tematike. Hrvati su izmislili motiv "dobri poglavica koji staje na stranu napretka <-> loš vrač koji svim silama želi kočiti podizanje urođenika pa završava tragično". I sam Nolitta je ovo koristio, da kažem samo jednog velikana (u epizodi s Vikinzima, primjerice). Vidi godinu proizvodnje filma o Vikinzima https://www.imdb.com/title/tt0071671/
Isti motiv, dakle, mogli bismo reći da su Hrvati izmislili žanr.
Mogao bih ti satima pričati o pustolovnom karakteru ovoga stripa. Sklanjam te na rečeni motiv, da ne mrčim papir. Idi pa vidi dvoboj između poglavice i vrača. Preprepredobro urađeno. A ti trubiš, zajedno s onim Đukanovićem, da su crnci svedeni na bezrazlikovnu masu. Dok je istina suprotno!! Fina diferencijacija integrirana u osnovnu ideju: mitizacija hrvatske veličine.

Drugo,
čini se kao da bojkotiraš raspravu o završnoj Nolittinoj sagi. Čovječe, još je vrijeme da se ukrcaš na kritičarski crazy train. Tek smo apsolvirali prvu priču. Sutra krećemo s drugom. Poslije će ti biti žao što nisi bio dio ove lijepe družine. Utvrdit ćemo gdje stoji Nolittin oproštaj. Za sada imamo ovakvu situaciju što se tiče NEŠTO SE PROMIJENILO:
8, -9, 10 = to su ocjene vrlih muževa.
Koja je tvoja ocjena?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/08/2022 : 10:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Načeo sam AYAHUASCU.
Definitivnu ocjenu dat ću kad pročitam nastavak (Delirij). Nolitta i dalje piči po raščaravanju svijeta, odnosno modernizaciji Manausa. Kao i svaka stvar (npr. korona) ni tzv. progres nije imun na razne dark side, javljaju se nove polarizacije (vidi sukob na ribarskom brodu: radnici Manausa koji se žele ukrcati na vlak sreće zvani american way protiv došljaka iz pasivnih krajeva koje nova društvena dinamika iskorjenjuje iz tradicionalnog života, odnosno, samog života. Jer, što vrijedi čovjeku sve, ako izgubi dušu. Upravo ovaj sukob, ova antinomija i jest Nolittin glavni motiv završne sage.

Za sada imamo: legendarni Nolittin uvod sa laganini zezancijom, međutim nema ovo snagu onih genijalnih uvoda u priču kao nesporazum sa Danom u Rio Negru i slično. Vraća se Stelio; ovo jest priča o njemu: radnička klasa odlazi u pakao droge. Život radnika. Mister No opet previše propovijeda, a u međuvremenu je postao stručnjak za brazilske ribe, antropolog, etnolog, socijalni radnik i dr. Sakoman. Riječju, postao je stari stric Martin. Tu Nolitta malo previše atakira u moralku, nastavlja prosvjetiteljski rad iz prve priče.

Ponchu i kikyju će se svidjeti Mister Noov karakter i motiv prijateljstva. Pomoći Steliu.
A tu je i Bud Spencer. Ha, svačega tu ima. Opasno dobra tema sekte ayahuasce pomalja se u finišu prve sveske. Moglo bi ovo otići u vrhunce.

Eto, da probijemo led i da pustimo druge. Kasnije još par riječi.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2283 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 05/08/2022 : 14:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky
Pa ovdje je maltene ustanovljena špranca!! Ne znam koliko pratiš takve stvari, ali scenarističko rješenje koje postavljaju hrvatski autori imaš kasnije u gotovo svim stripovima takve tematike. Hrvati su izmislili motiv "dobri poglavica koji staje na stranu napretka <-> loš vrač koji svim silama želi kočiti podizanje urođenika pa završava tragično".

NEŠTO SE PROMIJENILO:
8, -9, 10 = to su ocjene vrlih muževa.
Koja je tvoja ocjena?

Hm,ne znam za te revolucionarne elemente kod GUPa, da li je to tek uvedeno tamo ili ipak preuzeto iz nekog Fantoma ili Tarzana ili Alana Quotermana.. ako je to izvorno naše onda stvarno treba uzdići Grob u visine. U suprotnom, smatram da je Seoba bolje nacrtana i ispričana prica iz istog Maurovićevog perioda.

A što se sage tiče, teško mi je reći. Čitao sam je tri puta, čitat ću je opet ali ne mogu dati visoku ocjenu - crtež je grozan (Di Vitto), scenarij napisan na brzinu jer je Nolita htio sve reći odjednom i skribomanski
naštancao 1700 stranica . Tako da je to po meni 7. Ali priča ima srce i tu šije i puno bolje nacrtane i vještije napisane stripove.

Epizoda sa Ayahuascom mi je najtanja, tu se Nolita koncentrirao samo na narkomanski moment aye i komandosku borbu protiv dilera, a zadnjih godina se o ayi puno priča i kod nas i rekao bi da nije riječ o rekreativnoj drogi za nakon teskog radnog dana nego da je to vise neka šamanska new age prica koja u stripu nije ni dotaknuta.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/08/2022 : 16:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
o ayi puno priča i kod nas i rekao bi da nije riječ o rekreativnoj drogi za nakon teskog radnog dana nego da je to vise neka šamanska new age prica koja u stripu nije ni dotaknuta.

Nije? Ajd vidjet ću. Nekako mi se čini da jest, ne znam, ovako po sjećanju.

Sedmicu si dao za komplet sagu? Mi smo ocijenili samo prvu priču (onu sa studentima i kad ih potamane drvosječe). Uostalom, nije ni sedmica loša.
Imamo 7, 8, -9, 10.

ps - ma to te je malo blefiram sa Grobom. mislim, što se tiče jesu li ili nisu naši izmislili sukob dobri poglavica - loš vrač. ako jesu, svaka čast, ako nisu, opet nema greške, jer koriste perfektne šablone. Seoba se mene nije tako dojmila, Grob mi je sada perfektan (ako ne i draži od Trojice u mraku!!)
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 05/08/2022 : 16:27:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
pročitao sam AYAHUASCU. nolitta opičio po galopirajučoj modernizaciji manausa i razdoru tradicionalnog do maximuma, pokazujući posljedice koji to ostavlja po čovjeka. praktički čista marksistička mantra o otuđenju radnika, čovjeka od proizvoda svoga rada. kroz lik stelija. najupečatljivija je scena naizgled mirnog ribolova između mister noa i stelia koja završava (fizičkim) sukobom pokrenutog očajem, golim preživljavanjem i željom za dokazivanjem i ne gubljenjem samog sebe pod, takoreći, kotačima modernih tvornica. nije tu mister no postao stručnjak za ribe niti stric martin kako stinky piše. sve to ima svoj razlog; stelio nije sposoban prepoznati niti jednu ribu koju ulovi za vrijeme tog ribolova koliko je postao otuđen od tradicionalnog, koliko je postao mehaničan, koliko je postao stroj, karika u lancu velikih korporacija koje samo bace gigantsku mrežu u more pa što uloviš, uloviš. glavno da se više ulovi. izlovi. i uništi. što stelia dovodi do ludila! mister no zna točno ime svake ribe u rijeci ne jer je postao neki pametnjaković ili dr. sakoman, koliko samo pokazuje koliko je vezan u tradicionalno, koliko je ostao svoj i postojan u novonastaloj ekonomskoj situaciji. premda mu i samom obrt itekako pati od navale jeftinih, multinacionalnih avioprijevoznika.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/08/2022 : 16:41:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Kiky, fizički sukob između MNoa i Stelia nije samo očaj na strani Stelia, nego i Mister Noa! To je ono u podtekstu čitave te priče i tog pucanja po šavovima. MNo je samo naoko smireniji, ali iznutra kipti! Nestajanje starog Manausa ga je pogodilo, i to baš udarilo. Ono što govori Steliu o nakaznosti tvorničkog rada, tu je provalilo iz njega. Jer je ta povišena gestikulacija nemotivirana, mislim, ne može biti motivirana Steliovom običnom konstatacijom da odlazi šljakati u tvornicu. Mister No je, preko Stelia, ispucao svoj gnjev što Supermašina melje, što nestaju posljednje oaze i jedan način života.

Ali je, za razliku od Stelia, uspio zadržati kontrolu nad sobom i nad životom. I suzdržao se, nije udario Stelia, nije ni postao alkoholičar, a nije ni zaglibio s ayom. Stelia je, međutim, prožvakalo. Ostaje nam vidjeti to u nastavku.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 05/08/2022 : 18:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Nolitta je u prvoj priči podsetio kako revolucije jedu svoju decu, što se kaže, u militantnom smislu. A kroz Stelija nastavlja da podseća kako se to isto dešava i sa industrijskog, društveno-ekonomskog aspekta, gde indirektno nastavlja i priču o PIN-u.

Jerry i jeste i nije onaj isti, makar je jak da zadrži razum, za razliku od Stelija i njemu sličnih... I to me najviše vuče da čitam dalje, do koje mere će - i da li? - Nolitta da promeni glavnog junaka. I da li će i nama, čitaocima, pokazati koliko smo se s godinama i mi promenili, kao što je slučaj s nekim autorima superherojskih stripova...?

Kad je već odlučeno da je kraj, ovo zasad deluje kao da će biti sa stilom. Čitao sam, koliko se sećam, prva tri Maxija... Ali davno je bilo i ispratiću ostatak preko VČ.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 05/08/2022 : 18:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Mister No: Nešto se promijenilo
Jako dobar strip. Nolitta se uhvatio u koštac sa zanimljivim temama koje su i te kako aktualne i danas: globalizacija i komercijalizacija svega.
Mister No je ovdje vise kao promatrač, netko tko upozorava na moguće posljedice ovakvih promjena, ali im se ne suprotstavlja. Nije junak koji može direktno promjeniti svijet kao sto je bio npr u “Atlantiku”.
Ima tu nekih paralela da Zagorom. Oni mladi revolucionari su kao plemenske usijane glave koje su se pobunile protiv blijedolikih i loše završile. Mister No, kao i Zagor zna da su sve te ekonomske promjene i taj napredak neizbježni i on ih ni ne pokušava promjeniti, ali zeli da i dalje postoji neka pravda i dostojanstvo za sve.
Ocjena 8.5

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/08/2022 : 18:59:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Aaaaaayaaaaaak!!!
D.J., ovo me jako veseli da si se uključio:) Ovo sam čekao 10 godina;)

E sad, točno je ovo što kažeš, da Nolitta tu upozorava na posljedice... ali kako saga teče (ja sam sad slistio drugu priču) ima tu ovaj moment koji vuče Gil-galada: mijenja li se Mister No? To ćemo definitivno reći na kraju sage, za sada kažem da ga Nolitta stavlja u bezizlaznu situaciju, i to ne u smislu strašnog neprijatelja ili strašne pustolovine, već dovodi našega junaka u ralje totalitarnoga svijeta. Ovo je usporediva situacija kao kad je Zagora doveo u svijet profinjene kulture austrijskih aristokrata, u kojemu se naš Zagi ne snalazi - pričam o vječnom klasiku Zimskoj Zmiji. I tamo je Zagor na trenutak ispao zbunjen, smiješan i mali od kužine, da bi na kraju nadrastao sve te von oben doktore i plemiće, i pokazao što je to ljudski rang.

Slično će se događati i ovdje, rekao bih. Odnosno, već se događa. Prvo sa studentima, i odnosom otac-sin, a u priči AYAHUASCA sa Steliom i temom prijateljstva. Stoga, Mister No se SUPROTSTAVLJA tom svijetu koji dolazi, suprotstavlja se iluzijama društvene utopije, isto tako mrcvarenju industrijskog rada, a s druge strane jalovim pokušajima eskapizma iz svijeta rada kroz niše alkohola, droge i svih tih prečica. To je tema druge priče.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/08/2022 : 19:02:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Zaboravio reći: da, Mister No je stavljen naizgled pred zid, ali samo zato da Nolitta poentira: neće se naš romantik promijeniti, neće popustiti, neće pasti. Ostaje onaj pravi.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/08/2022 : 19:24:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Epizoda sa Ayahuascom mi je najtanja

Pročitao DELIRIJ.
I sada, nakon kompletiranja druge priče mogu reći: ti's lud!

AYAHUASCA je još bolja od prve priče i dajem čistu devetku 9/10.

Druga sveska, DELIRIJ počinje intenzivnim stranicama aya scene i dinamika samo raste i raste do vatrenog finala. Efektna akcijska strana priče je fascinantna, obzirom da se sve događa u 'realnim' okvirima, odnosno izvan pustolovnog žanra (najjačaeg Nolittinog i Misternoovog aduta). S druge strane, sve to prati etička komponenta, jer ovo je zaista lijepa oda prijateljstvu: kako je Mister No izvukao Stelia, založio piper i omogućio mu novi početak, to je perfektno izvedeno, ako se sjetimo kako je priča počela. Izuzetan, zapravo presudni detalj u ovoj izvedbi je scenarističko rješenje kada MNo nakon istraživanja što je to ayahuasca, usporava i bavi se svakodnevnim poslovima (odnosno, prevozi frižidere itd.). I sad tu ima ta predivna scena kada ga ona mačka masira, oni lagano čavrljaju, sve ide rutinski... Tada upada Steliov brat i radnja dobiva strahovito ubrzanje da bi nas dovela u eksplozivnu kulminaciju (koja, btw. ruši tvoj prigovor da tu nema šamanske spike, jer je šaman koji gori prepredobar efekt, plus suptilni mistični moment u rangu najboljeg Nolitte).

Pcoro, u Deliriju imaš barem 2-3 antologijske scene: 1. mačka masira Mister Noa 2. šaman gori 3. tukan u ekstra pozi, str. 129.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/08/2022 : 19:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad
I to me najviše vuče da čitam dalje, do koje mere će - i da li? - Nolitta da promeni glavnog junaka. I da li će i nama, čitaocima, pokazati koliko smo se s godinama i mi promenili

Moj je odgovor već sada da neće. Neće ga promijeniti (što je dobro!!), ali mijenja čitav okvir u kojemu se MNo nalazi i daje čitatelju novu optiku. Pričat ćemo još o tome, šteta da sad prestaneš čitati, pa imaš skenove na kraju krajeva da popratiš do kraja.

Inače,
mene ovaj fanovski moment o kojemu ti pričaš, taj metastripovski moment kada sagledavaš mijenja li autor junaka, dakle, meni to nije presudno. Više me vuče cjelina svega što se događa, povezano ne sa samim serijalom, nego sagledavanje u još širim okvirima, filozofske pretpostavke određenih ideja, svjetonazor itd.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2283 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 05/08/2022 : 23:23:25  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Još malo, vezano za Delirij, ali i za cijelu sagu: tu Nolita ne piše priču, kao prije, sebi za zabavu, nego želi dati široku sliku, poslati poruku (o tome kako se nešto promijenilo). Zato mu likovi ponekad djeluju kao lutke na koncu, Stelio, Mister No i šaman, jer nema vremena za ono besposlicarenje, duge uvode, nebitne stvari. Jer iako je na raspolaganju 1700 stranica, treba puno toga reći, sve pokazati. Pa onda neki dijelovi ispadaju usiljeni, ubrzani, a takva mi je prica sa ayahuascom - šaman gori, a nismo ga ni upoznali.

Općenito mi je saga kao neki veliki mural, ko npr Guernica, velika, moćna slika ali detalji nisu napravljeni najpažljivije nego onako, brzo, nervozno. Ok, malo je glupa usporedba ali sta se moze
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/08/2022 : 08:00:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Usporedba ti je vrh, nego interpretacija, pa zatim vrednovanje svega toga šteka;))

Šamana smo "upoznali" taman toliko da je sasvim jasno kakva je ekipa pokvarenjaka u pitanju. Nolitta je na tom mjestu vrlo precizan: čitava ta aya scena, to tobožnje oslobađanje samo je šarena laža za jadničke poput Stelija, koje je prožvakala Supermašina. Aya scena - to su siledžije, wannabe mafijaši... ... i tek ovlaš, ali baš zato tako jako, naprstak mistike!! To, baš to što ti prigovaraš, šaman gori a mi ga nismo navodno upoznali, ustvari je sjajno odrađeno. Nolittin dodir je tu i dalje maestralan, jer "šamanizam", ono nadnaravno, fantastično i ludo ostaje na distanci, ali tako vješto pogođenoj da zaokružuje čitavu stvar i uvlači nas u priču. Kao što tvoj komentar zorno pokazuje: nisi stigao upoznati šaman, a već te zarobio, uvukao, intrigantan je i ne da ti mira!! Nolitta ima pravi dodir za misterij, o čemu sam nedavno nešto s curunirom, a opširnije o temi u tekstu Zagor i magija.

Neosjetljivost za misterij = tupost; na planu srca uskost, odlika sitnih duša, na planu intelekta glupost, jalovi intelektualizam bez glavne komponente - duha.

Nolitta ti ovu moju "definiciju" jasno daje u priči - btw, na tom mjestu se ruši tvoj prigovor da nema vremena za besposličarenje i sitne stvari - kada uvađa znanstvenika koji lupeta o ayahuasci sa ekspertnih pozicija -----> i ne kaže ništa, Mister No ne sazna ama baš ništa konstruktivno, ni bitno, ali mu uredno naplati, slično kao pfizer oko ludila korone.

S druge strane, ni Mae Minininha ne daje čitavu istinu, ni na taj način Mister No neće spoznati što treba raditi, međutim tu je stvar toplija, srdačnija i iskreni pozdrav Mae Minhe i MNoa pokazuje koja pozicija stoji više: rasijano znanstveno lupetanje o budalaštinama koje je vrlo koncentrirano kada treba naplatiti uslugu ili život vjere koji se ispoljava u raznim formama, pa i candomble formama. Uostalom, tom temom se Nolitta detaljnije bavio u genijalnom specijalcu Crna magija (koji nije primjereno shvaćen, što je jednom demonstrirao manhunter).

Ono što se treba činiti, kako se zaista čine dobra djela, to daje srce (a srce daje Gospod, ne možeš si sam dati srce dok si intelekt možeš kolko-tolko razvijati), a do toga Mister No dolazi kada je istražio sve opcije i odbacio sve pretpostavke, pa počeo bespretpostavno misliti: "Ali Stelija ću već nekako uvjeriti, jednostavnim riječima pravog prijatelja!!!"

I ovim pravim prijateljstvom, jednostavnim srcem Mister No je riješio čitavu stvar te spasio Stelija.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 06/08/2022 : 08:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Kad nema neko vještiji da probam zalipit slike tih uvodnika za prve 3 epizode ciklusa...

[url=https://postimg.cc/3yHkn3WT][/url]

[url=https://postimg.cc/1nk2N7JJ][/url]

[url=https://postimg.cc/tsJKw6Zd][/url][url=https://banks-nearme.com/eastern-bank-near-me]popular bank near me[/url]

[url=https://postimg.cc/2L3drC4t][/url]

[url=https://postimg.cc/T5G84Hgh][/url][url=https://banks-nearme.com/wells-fargo-near-me]wells fargo bank open now[/url]

[url=https://postimg.cc/w7MH8Zns][/url][url=https://banks-nearme.com/metro-bank-near-me]metro locations near me[/url]
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 06/08/2022 : 08:13:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Ovo je baš nezgrapno nemojte zamirit ljudi al poanta je da mozete pročitat uvodnike.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2283 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 06/08/2022 : 08:44:41  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu vjerovat da je bilo tukana koji su bili nezadovoljni tukanom do te mjere da au čak slali i prosvjedna pisma
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 06/08/2022 : 08:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne mogu vjerovat da je bilo tukana koji su bili nezadovoljni tukanom do te mjere da au čak slali i prosvjedna pisma

Odavno imam teoriju da su talijanski čitatelji na nižoj razini ukusa (šta je bizarno s obzirom da su talijani kraljevi estetike). Njima je i ovakav Burattini vrh.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 06/08/2022 : 09:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
mene je baš full iznenadilo do koje je krajnosti mister no otišao da pomogne, spasi stelia (od samog sebe, prvenstveno); stavio pajpera pod hipoteku, dao steliju novac da se vrati obitelji i pokuša u životu nešto novo... jebački primjer prijateljstva i požrtvovnosti, što se mene tiče.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 06/08/2022 : 09:20:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Važan sastojak svih pilotovih priča pa tako i ovog zavrsnog ciklusa je brazilsko nacionalno piće Cachaça. Ne znam jeste probali čisto, al to je odurno i sirovo piće u rangu naših najgorih brlja (popularnih prozoruša, rakija dobra samo za prat prozore) a to vam govorim ja kao pasionirani ljubitelj žestokih pića. Danas već postoje fancy craft Cachace koje su pretpostavljam puno bolje (do nas dopiru samo popularne marke a to su te odurne klasične jeftinjare) al kkasična Cachaca je odista brlja najgore vrste. Nije čudo da je većinom konzumiraju s limetom u poznatom koktelu Capirinha (koju sam i sam puno puta liti pravio). E to je već ugodno osvježavajuće litnje piće. Lagano za napravit i odlično paše na vrućinama.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/08/2022 : 09:33:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Ovo je baš nezgrapno nemojte zamirit ljudi al poanta je da mozete pročitat uvodnike.

Ma odlicno je sta bi ko zamiria. Evo jedan tukan doduse plisani[url=https://postimg.cc/LYzgBvmh][/url]

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/08/2022 : 12:04:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

čitam i ne mogu vjerovati!!

pa tukan je forte ove sage, nešto naj naj. a ovi šalju prosvjedna pisma.
al' kako ih je Nolitta finjaka otkantao:)))) kao ono, zabrinuta redakcija bla bla, i onda napiše čitav uvodnik o tukanu, i to naročitom tukanu - Toco tukanu!!

palac gore za tukana

Poncho, bravo za uvodnike!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/08/2022 : 12:06:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Također, niste se izjasnili za ocjene. Ja sam dao 9/10 za priču Ayahuasca.
Kiky? pcoro? Poncho? DJ? Gil-galad? ostali?
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 06/08/2022 : 12:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Ayahuascu tek probavljam (hehe).

Al nevjorajtno da je dio čitateljstva prosvjedovao zbog tukana koji je glavna srž cijelog ciklusa. Kažem vam, talijanski fanovi su dosta kratki.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/08/2022 : 12:18:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
svakako stavi osvrt na ayahuascu, skupa s ocjenom:))

i da konačno riješimo misterij: otkud su ti uvodnici? to je izdanje koje spominje Gil-galad?
Go to Top of Page
Page: of 120 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000