forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 278

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/08/2022 : 10:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Vidimo se na antologiji.
Ipak trenutno čitam (i neizmjerno uživam) GROB U PRAŠUMI. Prava hrvatska stripčina!!!! Prije ohoho godina sam ga nedovoljno cijenio. Braća Seljan, hrvatski genijalci i ubermenši.

Davno san to čitao, morao bih ponoviti...

Ja sam prošao prvu irsku priču od Bure, na što me navuče čovječe, smučilo mi se.

Postavit ću svoj stari komentar na prvu priču završne sage na antologiju kao neki uvod...

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/08/2022 : 10:49:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Nije ti se svidjela Burattinijeva irska mudrolija? A tako se lijepo posrao po irskim domoljubima:)))))
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/08/2022 : 10:52:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije ti se svidjela Burattinijeva irska mudrolija? A tako se lijepo posrao po irskim domoljubima:)))))

Da predivno, ostavio sam komentar na Zagoru... pa ovo je novo dno od bure.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/08/2022 : 11:03:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ih, postao si i ti previše gizdav. još malo pa ćeš mojim stopama, stopama precijenjenosti.

ma ne, realno, mi smo postali skroz ocvali. to ti je ko pred raspad rimskoga svijeta, grcamo u otromboljenju i užicima. ni jedna genijalna Burattinijeva irska priča nas ne može više oraspoložiti. smišljamo to nove i nove "kritike". sve velebnije i velebnije. "dubokoumne". i onda dođe mmmmihoci i otvori nam oči: samo ste jalni, zavidni i ljubomorni. hejt. čisti nepatvoreni hejt. ne možem osi pomoći. mi smo dekadentni poput cara komoda koji si organizira masovne igre i sabljom siječe žirafu. a Burattini je evergirn. uvijek veseo i čio. smješka se i piše lijepe priče. i fanovi mu pišu topla pisma i nazivaju ga imenima. ela ela italia. Burattini: to je novi D'Anunnuzio.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/08/2022 : 11:07:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

ih, postao si i ti previše gizdav. još malo pa ćeš mojim stopama, stopama precijenjenosti.

ma ne, realno, mi smo postali skroz ocvali. to ti je ko pred raspad rimskoga svijeta, grcamo u otromboljenju i užicima. ni jedna genijalna Burattinijeva irska priča nas ne može više oraspoložiti. smišljamo to nove i nove "kritike". sve velebnije i velebnije. "dubokoumne". i onda dođe mmmmihoci i otvori nam oči: samo ste jalni, zavidni i ljubomorni. hejt. čisti nepatvoreni hejt. ne možem osi pomoći. mi smo dekadentni poput cara komoda koji si organizira masovne igre i sabljom siječe žirafu. a Burattini je evergirn. uvijek veseo i čio. smješka se i piše lijepe priče. i fanovi mu pišu topla pisma i nazivaju ga imenima. ela ela italia. Burattini: to je novi D'Anunnuzio.

D'Anunnuzio je bar imao smisla za estetiku :)

Nisam ja otromboljio već Bure, vrime mu je da se malo povuče. Nek piše nešto drugo, uzme si malo pauze.
Go to Top of Page

Qwertz
Senior Member

Croatia
1591 Posts

Member since 03/09/2021

Posted - 02/08/2022 : 11:11:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Qwertz a Private Message  Reply with Quote
Mogao bi neke SF romane o klonovima i uskrsniću, kad već Goliko voli kloniranje svega i svačega i dizanje likova iz mrtvih :)

Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a.
Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3469 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 02/08/2022 : 11:14:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Qwertz

Mogao bi neke SF romane o klonovima i uskrsniću, kad već Goliko voli kloniranje svega i svačega i dizanje likova iz mrtvih :)

Već je pisao o klonovima i uskrsnuću u onim lošim Hellingenovim povratcima.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/08/2022 : 11:15:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

D'Anunnuzio je bar imao smisla za estetiku :)

Nisam ja otromboljio već Bure, vrime mu je da se malo povuče. Nek piše nešto drugo, uzme si malo pauze.

ma jasno
to ja malo vježbam za neke svoje portrete perom i nove eseje:))

jedan od tih će biti paralela Burattini-D'Annunzio
Go to Top of Page

Qwertz
Senior Member

Croatia
1591 Posts

Member since 03/09/2021

Posted - 02/08/2022 : 11:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Qwertz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:
Originally posted by Qwertz

Mogao bi neke SF romane o klonovima i uskrsniću, kad već toliko voli kloniranje svega i svačega i dizanje likova iz mrtvih :)

Već je pisao o klonovima i uskrsnuću u onim lošim Hellingenovim povratcima.

Nažalost, znam. Moj gornji komentar je bio ironičan

Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a.
Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži.
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2536 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 02/08/2022 : 19:43:58  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir
Pogledaj "Murphyjev rat" iz 1971. Koja filmčina. Možeš ga nazvati i Mr. No ide u rat, vidjet ćeš zašto
I opet potvrda da najjednostavnije priče ostavljaju najjači dojam. Stvar je samo u načinu.

Odličan! Hvala za preporuku, baš volim ovakve filmove.
Podsjeća pomalo na Jaws i podosta na African Queen. I još na Hell in the Pacific.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik

Edited by - corto33 on 02/08/2022 19:50:36
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/08/2022 : 19:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
i meni je dobar, premda ne sad naj naj... ali jako dobar.
ipak, to nije mister no poetika, ali pejzaž je taj:) dobro je da je curunir uputio (makar, di je sad? uvrijedio se, koji vrag??)
to je više lamentiranje o gluposti rata, i gluposti ljudskog roda: kao vode ratove Bogu iza nogu, bez ikakvog reda i smisla. nije to nolitijanska priča, jer ovaj Mister No je, doduše, tvrdoglav, ali patološki krivo nasađen i ne zna uživati u životu... dok pravi Mister No baš to zna i zna što jest a što nije ljudski rang.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2283 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 03/08/2022 : 11:29:36  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
U redovnom ljetnom ponavljanju klasika pročitao sam Operaciju Posejdon. Ovo je rani Mister No, kada ga je Bignotti još uvijek crtao sa jaknom, a Mister No je imao izraženiju veseljačku, cugersku crtu. Priča se može podijeliti na dva dijela - dolazak misterioznog švabe u Manaus, prikaz života u luci, organizacija ekspedicije i put Amazonskom zabiti. Taj dio je fantastičan, to je onaj najbolji Nolitta koji daje atmosferu i osjećaj pustolovine. Scene po barovima, borbe pijetlova, zabačena mala sela na rubu civilizacije, to je sve oživljeno (izmaštano?) na fantastičan način. Nažalost druga polovica radnje, sa ljudima kajmanima i pogotovo sam kraj su bezveze. Nekako se sve riješi samo od sebe i to na dosadan način. Falio je makar sukob Mister Noa i onog najopakijeg čovjeka kajmana. Ipak, pozitivne ocjene zbog prvog dijela priče. Možda bi najbolje bilo pročitati samo prve dvije LMS sveske, a treću negdje zagubiti.

Pohvaljujem i fantasticni Bignotijev crtež - nije sad ovo briljantno djelo besprijekorne perspektive i montaže ali je crtež bogat i detaljan i ima taj neki šmek naivne umjetnosti - glavati likovi, pomalo ukočeni, kockaste kuće, nekad nesrazmjer između veličine likova i okolisa ali sve je nekako autentično, misternoovsko
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3469 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/08/2022 : 11:52:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

U redovnom ljetnom ponavljanju klasika pročitao sam Operaciju Posejdon. Ovo je rani Mister No, kada ga je Bignotti još uvijek crtao sa jaknom, a Mister No je imao izraženiju veseljačku, cugersku crtu. Priča se može podijeliti na dva dijela - dolazak misterioznog švabe u Manaus, prikaz života u luci, organizacija ekspedicije i put Amazonskom zabiti. Taj dio je fantastičan, to je onaj najbolji Nolitta koji daje atmosferu i osjećaj pustolovine. Scene po barovima, borbe pijetlova, zabačena mala sela na rubu civilizacije, to je sve oživljeno (izmaštano?) na fantastičan način. Nažalost druga polovica radnje, sa ljudima kajmanima i pogotovo sam kraj su bezveze. Nekako se sve riješi samo od sebe i to na dosadan način. Falio je makar sukob Mister Noa i onog najopakijeg čovjeka kajmana. Ipak, pozitivne ocjene zbog prvog dijela priče. Možda bi najbolje bilo pročitati samo prve dvije LMS sveske, a treću negdje zagubiti.

Pohvaljujem i fantasticni Bignotijev crtež - nije sad ovo briljantno djelo besprijekorne perspektive i montaže ali je crtež bogat i detaljan i ima taj neki šmek naivne umjetnosti - glavati likovi, pomalo ukočeni, kockaste kuće, nekad nesrazmjer između veličine likova i okolisa ali sve je nekako autentično, misternoovsko

Banalna prerada Dr. Moreaua. Jedan od lošijih od tih starih Mr Noa.

Također je glup dio gdje Mr No sumnjiči Krugera da je onog lika probo nožem. Postoji razlog zašto Bonelli junaci uvijek u sličnim situacijama, kada su u pitanju frendovi, prvo pomisle - nisi ti to mogao, netko ti je podmetnuo.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11522 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 03/08/2022 : 15:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Qwertz
Senior Member

Croatia
1591 Posts

Member since 03/09/2021

Posted - 03/08/2022 : 15:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Qwertz a Private Message  Reply with Quote
Opa, još malo pa gotovo

Edited by - Qwertz on 03/08/2022 15:41:37
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2283 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 03/08/2022 : 16:40:01  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Također je glup dio gdje Mr No sumnjiči Krugera da je onog lika probo nožem. Postoji razlog zašto Bonelli junaci uvijek u sličnim situacijama, kada su u pitanju frendovi, prvo pomisle - nisi ti to mogao, netko ti je podmetnuo.

To s Krugerom je malo blesavo, ali opet - ovo je pocetak serijala, do tad se Kruger pojavio tek jedan,dva puta i nije bio službeni bestie Mister Noa, nego misteriozni SSovac sa tajanstvenom prošlošću. Zapravo je tek ovom epizodom Kruger dokazao da je usprkos sumnjivoj prošlosti, glupom ožiljku, ratobornošću i ko stantnom igranju nožem ko da je neki psihopata - zapravo pravi prijatelj. Tako da, ok - mogu tolerirati.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3469 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/08/2022 : 17:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

To s Krugerom je malo blesavo, ali opet - ovo je pocetak serijala, do tad se Kruger pojavio tek jedan,dva puta i nije bio službeni bestie Mister Noa, nego misteriozni SSovac sa tajanstvenom prošlošću. Zapravo je tek ovom epizodom Kruger dokazao da je usprkos sumnjivoj prošlosti, glupom ožiljku, ratobornošću i ko stantnom igranju nožem ko da je neki psihopata - zapravo pravi prijatelj. Tako da, ok - mogu tolerirati.

Dobro, kad se tako prikaže onda ima više smisla.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4343 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 05/08/2022 : 02:19:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
posto je mister no stavljen ovde kao jedan od glavnih topica misljenja sam da treba da se zove samo mister no kao i svi ostali junaci a ne ovaj produzetak ultimate itd....ako se slazete i vecina zeli-promenite to
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14008 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 05/08/2022 : 07:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Bitno da je na vrhu, bez obzira na naziv.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/08/2022 : 08:38:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da, bitno da nam je sad tu, lijepi naš postickani mno
a može se zvati i Mister No, nije to presudno. ako ljudi baš to traže, dat će vam striček manhunter.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/08/2022 : 11:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
usput, za sve prave mister no fanove, koji se osjećaju dovoljno mladi, i živahni, i jasni da daju svoj cijenjeni sud
razmatranje završne Nolittine sage odvija se ovdje i počinje ovim legendarnim Ponchovim postom http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=83&TOPIC_ID=42141#2514119
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7721 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 05/08/2022 : 12:55:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
Vrijeme je napokon ludens/SA krene sa necim sta nije zagor..
Mister no 2/1 , if edizioni fazon je idealan za to..
Nastavak marka, mozda i tim i dasti od if edizioni, kao i protagonisti divljeg zapada..nadam se da cemo u iducoj godini vidjeti sta od ovoga..
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 05/08/2022 : 13:33:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ako već ne može Mister No možda bi mogli Đil ili Džudas? Nisu ta razina kvalitete ali za vruću ljetnu dokolicu bi to bilo i više nego prigodno.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25325 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/08/2022 : 14:19:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Jedna priča, jedna knjiga bi bilo genijalno izdanje. Naravno, za kioske.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3469 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 05/08/2022 : 17:06:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Epizoda sa Ayahuascom mi je najtanja, tu se Nolita koncentrirao samo na narkomanski moment aye i komandosku borbu protiv dilera, a zadnjih godina se o ayi puno priča i kod nas i rekao bi da nije riječ o rekreativnoj drogi za nakon teskog radnog dana nego da je to vise neka šamanska new age prica koja u stripu nije ni dotaknuta.

Dobro ti se čini. Aya je šamanski napitak koji potiče halucinacije i koristi se u indijanskim obredima. Način kako je predstavljen u stripu nije baš najtočniji i više se čini kao da je taj dio ondje kao neko upozorenje protiv droge/ludih kultova generalno, bez nečega specifično vezanog za stvarnu ayahuascu.
Go to Top of Page
Page: of 278 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000