Author |
Topic |
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 10/09/2022 : 12:12:13
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by emirem
quote: Originally posted by panzer
Fans of Shamrock Rovers soccer club chant "Lizzie's in a box" after news of the Queen's death: https://twitter.com/CitizenFreePres/status/1568124353765687297
Celebration in Dublin …: https://twitter.com/bobbysands81/status/1567998667831001089
Klosari i kokosari bez respekta.
A jebi ga sad... Ne triba pretjerivat. Isto ka šta mi je nejasno da neki Mate iz Vrgorca mrzi ili voli kraljicu, tako mi je jasno da ima onih koji je s razlogon ne vole.
Ma znam, kao njihova sloboda govora, ali ovo su oni sa taloga drustva, radikali,alkici jos su u vremenima u napadu sa Michael Collinsom na crvene mundire. Njihova individualna sramota, nece se to odraziti na imidz cijelog irskog naroda. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 10/09/2022 12:14:33 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 10/09/2022 : 12:19:19
|
Fans of Shamrock Rovers soccer club chant "Lizzie's in a box" after news of the Queen's death: https://twitter.com/CitizenFreePres/status/1568124353765687297
Celebration in Dublin …: https://twitter.com/bobbysands81/status/1567998667831001089
A jebi ga sad... Ne triba pretjerivat. Isto ka šta mi je nejasno da neki Mate iz Vrgorca mrzi ili voli kraljicu, tako mi je jasno da ima onih koji je s razlogon ne vole.
Ma znam, kao njihova sloboda govora, ali ovo su oni sa taloga drustva, radikali,alkici jos su u vremenima u napadu sa Michael Collinsom na crvene mundire. Njihovaindividualna sramota, nece se to odraziti na imidz cijelog irskog naroda.
Ne slažen se. Nije to ničija "kao sloboda govora" nego mi je jasno da ima Iraca koji ne vole Engleze. Inače, upravo ta "mržnja" je dio imidža cijelog irskog naroda već stoljećima. Nisan primjetija da in to nanosi nekakav negativni imidž. Dapače. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 10/09/2022 12:28:34 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 10/09/2022 : 13:10:55
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by lwood
Kraljica je bila simbol . Meni se cini da su ljudi na Balkanu uglavnom jalni jerbo nisu nista postigli bitno u svjetskoj povijesti. Jebga,Engleska ,Spanjolska,Portugal,Francuska,Rusija,Turska... su ostavili neki trag.
Prosječni Balkanac bi umisto da sere po kraljici triba tražit unuke i praunuke britanskih pilota da in može lizat guzice.
Otprilike ovo. Ali kao što sam napisao, sve je stvar obrazovanja i kulture.
Nisan vas baš najbolje skužija šta ste mislili reč s ovin? mislite na puč koji su organizirali 41.e ili pak na lokalna bombardiranja npr Splita i drugih gradova? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Posted - 10/09/2022 : 13:11:54
|
Ma znam, kao njihova sloboda govora, ali ovo su oni sa taloga drustva, radikali,alkici jos su u vremenima u napadu sa Michael Collinsom na crvene mundire. Njihova individualna sramota, nece se to odraziti na imidz cijelog irskog naroda.
Puno kompleksnije je to pitanje od taloga društva. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 10/09/2022 : 13:30:41
|
Kraljica je bila simbol . Meni se cini da su ljudi na Balkanu uglavnom jalni jerbo nisu nista postigli bitno u svjetskoj povijesti. Jebga,Engleska ,Spanjolska,Portugal,Francuska,Rusija,Turska... su ostavili neki trag.
Prosječni Balkanac bi umisto da sere po kraljici triba tražit unuke i praunuke britanskih pilota da in može lizat guzice.
Nisan vas baš najbolje skužija šta ste mislili reč s ovin? mislite na puč koji su organizirali 41.e ili pak na lokalna bombardiranja npr Splita i drugih gradova?
Konkretno, mislin da bitka za Britaniju nije bila samo bitka za Britaniju, nego za cilu Evropu. Općenito, od svih papirnatih saveznika u WW2 oni su nan jedini bili konkretni saveznici na terenu. Lokalna bombardiranja ne zamjeran njima nego okupatorima. Jebi ga, splitska luka je u tome trenutku njemačka luka. Šta misliš kako po ovome pitanju dišu stanovnici nekog grada na sjeveru Francuske? Stanovnici Caena reacimo? |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
Edi B
Average Member
Croatia
800 Posts
Member since 21/05/2020 |
Posted - 10/09/2022 : 15:57:35
|
Navijaci imaju neki svoj specifican nacin izrazavanja, ne triba ih stavljat pod povecalo zbog svake pjesmice, da je neukusno, neukusno je, al nije tolika drama. Pitaju li se ljudi odkud tolika mržnja prema kruni? Npr ova proslava kraljičine smrti u Derryiju i Argentini, nije to bez razloga, nit je doslo preko noci. A irski nacionalizam ima vise nego cvrsto uporiste, bar šta se engleza tice. Najlakse je sad moralizirat iz udobnosti naslonjaca, nakon šta je proliveno more krvi i znoja da bi neko uživa u toj udobnosti, ne mislin tu na balkan nego opcenito na europu. A šta se engleskih pilota tice, bolila je njih neka stvar i za balkan i za Split, tu su poslani prvenstveno zbog interesa UK |
|
|
Dr.GonZo
Senior Member
Croatia
1203 Posts
Member since 31/03/2002 |
Posted - 10/09/2022 : 16:17:29
|
Osobno me zaboli ona stvar za Kraljicom... Tužnije mi je bilo kad je umra Špiro Guberina ili Dražen Petrović...
Nisam pristaša rojalista tako da takove stvari treba ostaviti povijesti....plakati ili imati neke tužne misli za nekim čije je bogatstvo zarađeno na krvlju nedužnih mi je ogavno...
Nikako neću shvatit ove u Engleskoj što plaću za Kraljicom ... eh je žena imala 97 godina i bilo je pitanje kad će otići na onaj svijet (ja se nadam da ću otići kao najstariji Zemljanin sa 135 godina) eh su je plaćali da živi na visokoj nozi ona i njezini koji nisu pišom mrdnuli cijeli svoj život nego im je sve na gotovo...
A onda još kažu ''ona je dala puno....'' ''ona se brinula za nas''....koje bezvezarije...šta je ona to dala i kad se ona za ikoga brinulo...
Činjenica je i ta da je više poštujem nego sve njezine ostale... Charls je jedva dočekao da bude kralj... |
https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 10/09/2022 : 16:22:41
|
Boli mene neka stvar šta je njih bolila neka stvar za Split i Balkan. Činjenica je da su mi spasili guzicu pa makar i nesvjesno. Od svih tih velikih nacija jedino Britanci imaju od mene priznanje da su veliki. Kad je frka se najbolje vidi kakav je ko. Zadnja velika, a u stvari najveća frka je bija WW2. Koji ih je đava tira u rat kad Hitler s njima uopće nije tija ratovat? Mogli su bit šupci ka Francuzi i Talijani kad već nisu bili ovce ka Nijemci.
|
|
|
Edi B
Average Member
Croatia
800 Posts
Member since 21/05/2020 |
Posted - 10/09/2022 : 16:38:18
|
U svim frkama zajedno, kroz povijest covjecanstva, proliveno je manje krvi nego šta su je britanci i njihovi potomci prolili. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 10/09/2022 : 17:21:22
|
quote: Originally posted by Edi B
U svim frkama zajedno, kroz povijest covjecanstva, proliveno je manje krvi nego šta su je britanci i njihovi potomci prolili.
Bandits at 8 O'clock move in behind us Ten ME-109's out of the sun Ascending and turning our spitfires to face them Heading straight for them I press down my guns
Slava in! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Posted - 10/09/2022 : 17:33:07
|
Nisan vas baš najbolje skužija šta ste mislili reč s ovin? mislite na puč koji su organizirali 41.e ili pak na lokalna bombardiranja npr Splita i drugih gradova?
Konkretno, mislin da bitka za Britaniju nije bila samo bitka za Britaniju, nego za cilu Evropu. Općenito, od svih papirnatih saveznika u WW2 oni su nan jedini bili konkretni saveznici na terenu. Lokalna bombardiranja ne zamjeran njima nego okupatorima. Jebi ga, splitska luka je u tome trenutku njemačka luka. Šta misliš kako po ovome pitanju dišu stanovnici nekog grada na sjeveru Francuske? Stanovnici Caena reacimo?
ma da, mnogo smo se usrecili a sta se Splita tice nisu nijedan vojni cilj u gradu ni pogodili Ubili su priko 200 nasih sugradjana i cak 6 (sest) svaba. Stvarno veliki uspjeh u borbi protiv nacizma. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Posted - 10/09/2022 : 17:37:21
|
quote: Originally posted by Edi B
U svim frkama zajedno, kroz povijest covjecanstva, proliveno je manje krvi nego šta su je britanci i njihovi potomci prolili.
I nije bas,al nisu bili losi . Potamanili su nekih 150 milijuna. Recimo za primjer ,islamska osvajanja su nekih 270 milijuna. Mislin da su Kinezi jos bolji al nazalost neman podataka. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26834 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 10/09/2022 : 17:51:06
|
Boli mene neka stvar šta je njih bolila neka stvar za Split i Balkan. Činjenica je da su mi spasili guzicu pa makar i nesvjesno. Od svih tih velikih nacija jedino Britanci imaju od mene priznanje da su veliki. Kad je frka se najbolje vidi kakav je ko. Zadnja velika, a u stvari najveća frka je bija WW2. Koji ih je đava tira u rat kad Hitler s njima uopće nije tija ratovat? Mogli su bit šupci ka Francuzi i Talijani kad već nisu bili ovce ka Nijemci.
Pa borili su se da sačuvaj položaj glavne sile na svijetu. Da su pustli švabe da na miru osvajaju europu pa rusiju oni bi postali kalif umisto kalifa a to se trenutnom kalifu ne bi svidjelo pa eto zašto su se borili. Što se tiče nas jugovića tiče,dobro su nam zamislili sa pučom i bacili nas u međusobne ratove koje će još trajati. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 10/09/2022 : 18:45:27
|
quote: Originally posted by jaki
Pa borili su se da sačuvaj položaj glavne sile na svijetu. Da su pustli švabe da na miru osvajaju europu pa rusiju oni bi postali kalif umisto kalifa a to se trenutnom kalifu ne bi svidjelo pa eto zašto su se borili. Što se tiče nas jugovića tiče,dobro su nam zamislili sa pučom i bacili nas u međusobne ratove koje će još trajati.
Britansko carstvo bi u slučaju saveza sa Hitleron vjerovatno ostalo isto. Puno gore su prošli po tome pitanju u savezu sa SAD. Mislin da se poznajemo dovoljno dugo da znaš da nisan naivac koji bi virova da se Englezi bore za pravdu u svijetu, ali nije baš ni ovako jednostavno ka šta ti pišeš. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 10/09/2022 : 18:49:13
|
Konkretno, mislin da bitka za Britaniju nije bila samo bitka za Britaniju, nego za cilu Evropu. Općenito, od svih papirnatih saveznika u WW2 oni su nan jedini bili konkretni saveznici na terenu. Lokalna bombardiranja ne zamjeran njima nego okupatorima. Jebi ga, splitska luka je u tome trenutku njemačka luka. Šta misliš kako po ovome pitanju dišu stanovnici nekog grada na sjeveru Francuske? Stanovnici Caena reacimo?
ma da, mnogo smo se usrecili a sta se Splita tice nisu nijedan vojni cilj u gradu ni pogodili Ubili su priko 200 nasih sugradjana i cak 6 (sest) svaba. Stvarno veliki uspjeh u borbi protiv nacizma.
I koja je tu velika razlika u odnosu na bilo kakvo bombardiranje iz toga vrimena? Nebitno je li bombardiranje Koelna, Londona ili Splita. Svugdi su uglavnon platili civili. "Bomber" Harris je lik o kojen se i danas raspravlja. Većina od tih ubivenih je ubivena na pazaru. Jebi ga, luka je 100 metara dalje. |
Edited by - NESVRSTANI on 10/09/2022 18:50:01 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26834 Posts
Posted - 10/09/2022 : 18:55:29
|
Britansko carstvo bi u slučaju saveza sa Hitleron vjerovatno ostalo isto.
Pa ne bi jer bi se Njemačka izdigla kao praktični gospodar Euroazije. Britanska politika je bila stoljećim održavanje ravnoteže među silama u europi.Tj.ne dozvolit nijednoj da se izdigne i time sačuvat svoj položaj. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26834 Posts
Posted - 10/09/2022 : 18:57:33
|
I Britanija iako pobjednik u ratu su u stvari izgubili ono za što su se borili:da održe svjetsku dominaciju pa su poslije rata postali drugorazredna sila(iza USA iUSSRa). |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 10/09/2022 : 19:10:55
|
Britansko carstvo bi u slučaju saveza sa Hitleron vjerovatno ostalo isto.
Pa ne bi jer bi se Njemačka izdigla kao praktični gospodar Euroazije. Britanska politika je bila stoljećim održavanje ravnoteže među silama u europi.Tj.ne dozvolit nijednoj da se izdigne i time sačuvat svoj položaj.
Mislin da bi se sa Hitleron vrlo brzo dogovorili. Britaniji je more sve, Hitler more nije uopće doživljava. Ni vojno, ni kad je trgovina u pitanju. Puno nezgodniji po tome pitanju su za Britaniju bili Japanci. |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 10/09/2022 : 19:16:31
|
Cijeli indijski potkontinent bi se i dalje vozio na kamilama, dromedarima i riksama da im nije zeljeznice. I dan danas su te pruge tamo iz sistema stare imperije, kao sto mi imamo granice, vatrogasne kamione iz ex drzave, a ne zaboravimo par VW ambulantnuh vozila iz donacija Dresdena, Bremerhavena i Oberschpichkenhausena. Ostalo nam je na kredit.
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 10/09/2022 : 19:27:54
|
I Britanija iako pobjednik u ratu su u stvari izgubili ono za što su se borili:da održe svjetsku dominaciju pa su poslije rata postali drugorazredna sila(iza USA iUSSRa).
Pa da. Zato se i kaže da su dobili rat a izgubili carstvo. Ali meni je opet nekako čudno da su se borili samo da održe svjetsku dominaciju a savezon sa SAD potpisali na Atlantskoj povelji raspadanje carstva? Šta se boldanoga tiče, to se dogodilo već za vrime rata. Već tamo 1943. je jasno da je Churchill najmanje bitan od velike trojke na konferencijama. Isto tako, da je bilo po Britancima, 1943. bi se vjerovatno iskrcali na Balkan i spasili bar dio srednjevropskih naroda od Staljina. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 10/09/2022 : 19:42:07
|
E da... Živin u Splitu. Pijen vodu iz rimskog vodovoda. Grad mi je zbog onoga šta su izgradili Rimljani, Mlečani, Austrijanci i Francuzi turistička destinacija pa iman od čega živit. Najveća ulica u centru nosi ime francuskoga okupatorskoga generala. Govnar je donija prvi tiskarski stroj u Split i dozvolija prve novine na našen jeziku. Na katastru kad iman problem sa nekretninon triba zavirit u austrijsku arhivu. Mogu do sutra...
Doli sve stranke, živili naši dušmani!!! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26834 Posts
Posted - 10/09/2022 : 20:59:04
|
Sad bez zezanja... Kad si već okupiran onda je dobro da si okupiran od naprednijeg naroda. Mi smo ex jugoslaveni nažalost 500 godiba se iscrpljivali s turcima. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25317 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 10/09/2022 : 21:11:30
|
A to sa 500 godina mnogima služi kao izgovor za sve. Nije bilo toliko dugo.
I Španci su bili duže od toga pod Arapima, pa su nekoliko godina posle oslobođenja otišli da otkrivaju tamo neke zemlje.
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Topic |
|