Author |
Topic |
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 28/09/2022 : 12:00:21
|
Ako se ne varam, uredništvo je prihvatilo i već neko vreme je u štampi, tako da će i biti. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 28/09/2022 : 14:22:51
|
Bas je prevod za pripovijesti odvise enciklopedijski kao raznolikost flore i faune i mogucnost ocuvanja iste. 🙄
Roi je sudeci po onim fotkama sa prethodne stvarno nadmasio sebe sa upotrebom crne boje, a ono sa zmajem, upotreba sive mi nije nesto poznato iz njegovog opusa. Da nije promijenio metodu rada? On jos crta klasicno, tusem? Ne sjecam se da je ikada bila tema koji crtaci u SBE rade klasicno, a koji digitalno ako ih ima. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 28/09/2022 : 14:52:52
|
Nema posebne teme jer je danas to dosta teško razlikovati čime je i sama rasprava bespredmetna. najjednostavniji način za saznat je to da potražiš da li ima u prodaju originalnih tabli. Stekao sam dojam da većina ako ne i svi noviji crtači na Dylanu rade samo digitalu. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
dxgnation
Starting Member
Serbia
56 Posts
Member since 14/04/2022 |
Posted - 28/09/2022 : 16:19:45
|
Pa ima smisla, digitalno je brže (? ne zato što kompjuter radi sve za tebe ili takve budalaštine, već zato što moderni programi prosto imaju puno resursa koji umetnicima olakšavaju život mnogo), manje te košta, a i koliko sam čula, Boneli im više ne dozvoljava da prodaju svoje originalne table? Što bi se mučili ljudi iskreno |
zbog jer ja sam šef - boss baby, kineski magnet na mom frižideru i spiritualni guru |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Posted - 28/09/2022 : 17:19:25
|
Ma to sa originalima je bilo nešto vezano uz to tko sve ima pravo na originale, da li samo crtač ili i scenarist pa i izdavač. Navodno su trebali dijeliti na jednake omjere. Prezentirano kao nešto novo vezano za EU zakone da bi ispalo da se zapravo temelji na nekim zakonima još od '41. Validno pitanje, dosta njih se diglo na noge ali kasnije nije bilo puno riječi o tome.(Kad comix archive ne piše svaki dan o tome znači da se nije ništa pomaklo )
Što se tiče digitale, alat kao i svaki drugi. Definitivno ima svojih prednosti ali na kraju ovisi sve o crtaču. Baš gledam, bio sam siguran da je Gerasi prešao na digitalu ali izgleda da nije. Kad bolje razmislim, svi oni lavirani tuš segmenti su mi to trebali dat do znanja. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 28/09/2022 : 20:26:02
|
@Deers @dxgnation
Hvala na pojasnjenju.
Valjda se taj radni materijal smatra vlasnistvom izdavaca, pa nemaju prava za prodaju istih. Ipak je kuca kupila papir, tus, kistove, pa se smatra investicijom.
Da li Roi mozda ima neke svoje, recimo kao omnibuse DD prica u izdanjima za knjizare, u zadnje vrijeme su neki drugi stripovi iz SBE-a zastupljeni, ali DD ne vidim cesto. Toliko mi je dobar Roi sa mracnim tonovima u radu da bih mu izdanja vodio kao "black label".😁 |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 29/09/2022 : 09:15:31
|
Ili ovo:
https://www.trafika.online/proizvod/58114/dilan-dog-duboko-crnilo-kolekcionarsko-izdanje
Deluks izdanje Arđenta i Roija. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Nula
Junior Member
415 Posts
Member since 13/05/2019 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 29/09/2022 : 09:18:57
|
quote: Originally posted by Djole
Ako se ne varam, uredništvo je prihvatilo i već neko vreme je u štampi, tako da će i biti.
Ne varam se. ;)
|
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 29/09/2022 : 09:38:24
|
@Deers @Djole
Hvala, ne znam kako sam ovo propustio. 🤨
Takvo izdanje sam i zamisljao. Naravno i neki omnibus najboljih Roijevih DD prica. |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2211 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
CZdravko
New Member
288 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 30/09/2022 : 14:26:00
|
Sto se tice teme digitalno - analogno, na nedavno zavrsenom HSF-u sam pricao sa Stanom - on radi digitalno vec 20 godina, ali jos uvijek ima nesto originalnih tabli koje neki njegov drug/agent prodaje u njegovo ime. Originalnih naslovnica vise nema, sve su rasprodate. Pokazao mi je i par tabli svog novog projekta na kojem (digitalno) radi sve zivo - prica, scenarij, crtez, kolor, cak i upis teksta. U pitanju je SF album tipa Blade Runner i izgleda vrhunski! Baccilijerija sam pitao za proces rada na koricama sa Montanarijem, on uradi grubu skicu olovkom, pa kada to odobre uradi detaljnu olovku koju salje Montanariju da on doda Dylana na nju. Pokazao mi je neke od tih skica, to sve skupa meni izgleda... cudno... Pontrelli je raja (sve zivo radi digitalno), o susretu na proslom HSF-u s njim sam pisao prosle godine, a Ambrosini je super cikica, ali za razliku od ove trojice ne zna beknut engleski, pa nismo nesto pricali.
I za kraj, ukoliko je neko blizu Mostara sutra pocinje Mostrip, jedan od gostiju je i Freghijeri, pa bujrum...
p.s. Kad sam prvi put gledao ovaj video koji je Nula postao, na 5:12 me umalo nije srce strefilo... |
Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8 |
Edited by - CZdravko on 30/09/2022 14:27:48 |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 30/09/2022 : 16:26:01
|
@CZdravko
Podere on Roija!!! Pa nekome to vrijedi suho zlato. Da ,digitalija bacila sve sanse da ce se neki fan docepati kakvog primjerka table. Steta. Tko god je na festivalu sutra svako dobro i uzivajte u druzenju!
|
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4648 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 05/10/2022 : 09:31:04
|
Ko je Claudio Lanzoni?
Da li rrobe ostaje urednik?
Ko je Claudio Lanzoni?!
Da li novi, „posmeteorski” kontinuitet prelazi u Old Boy posle 437?
Ko je Claudio Lanzoni?!! Ne puštaj ga dok na to ne odgovori. |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4648 Posts
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2211 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4648 Posts
Posted - 06/10/2022 : 20:55:26
|
Ok, sta sam saznao danas:
- Planeta mrtvih ima jos pet brojeva i zavrsava se, gotovi su odavno
-Sclavi je zatrazio da se na dve godine pauzira sa planetom (nisam saznao razlog ovome) , te je zato uleteo projekat Hicks. Bilotta nije bas siguran gde ce se sve granati ova prica ( u kojim edicijama)
- Claudio Lanzoni je navodno prijatelj Barbare Baraldi. Niko ga nije sreo ni video. Vecina u redakciji misli da je u pitanju Sclavi
- Vrlo verovatno je da RR vise nije urednik, govor tela je sugerisao totalni haos po tom pitanju.
To je sve sto sam uspeo da saznam danas. |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Member since 03/09/2021 |
Posted - 06/10/2022 : 21:02:28
|
Interesantno |
Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a. Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 06/10/2022 : 21:37:37
|
Bravo, bravo! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 06/10/2022 : 21:40:46
|
Ako se ispostavi da je zaista prijatelj Baraldice a ne Sklavi (ili Markezeli, ili Alan Mur, ili…), to će biti žestok letdown. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 06/10/2022 : 22:10:29
|
quote: Originally posted by Barker
Ok, sta sam saznao danas:
- Planeta mrtvih ima jos pet brojeva i zavrsava se, gotovi su odavno
-Sclavi je zatrazio da se na dve godine pauzira sa planetom (nisam saznao razlog ovome) , te je zato uleteo projekat Hicks. Bilotta nije bas siguran gde ce se sve granati ova prica ( u kojim edicijama)
- Claudio Lanzoni je navodno prijatelj Barbare Baraldi. Niko ga nije sreo ni video. Vecina u redakciji misli da je u pitanju Sclavi
- Vrlo verovatno je da RR vise nije urednik, govor tela je sugerisao totalni haos po tom pitanju.
To je sve sto sam uspeo da saznam danas.
Bome je kaotično kod Dylana Ne očekujem ništa smisleno kod Dylana sljedećih par godina Opet se vraćamo na status quo i tako u krug |
|
|
Topic |
|