Službeno najavljeno prve dvije knjige po cca 550 str. za 11.11.22.(IL), ali moram reći da sam lagano razočaran kako dizajnom naslovnice tako i bojom na naslovnici, doista mislim da je to trebalo bit malo "ozbiljnije" odrađeno, no nakon tolikih godina čekanja na ovaj strip, bez sumnje kupujem pa sad i da je naslovnica u rozoj boji na bijele točkice.
Meni je Fibrin narančasti dizajn bolji od francuskog crvenog. Smeta mi jedino što su knjige preobimne za udobno čitanje (kao otprilike Toppijev omnibus).
Službeno najavljeno prve dvije knjige po cca 550 str. za 11.11.22.(IL), ali moram reći da sam lagano razočaran kako dizajnom naslovnice tako i bojom na naslovnici, doista mislim da je to trebalo bit malo "ozbiljnije" odrađeno, no nakon tolikih godina čekanja na ovaj strip, bez sumnje kupujem pa sad i da je naslovnica u rozoj boji na bijele točkice.
Boja će biti tamnija u tisku, kad na nju dođe mat plastika. A volio bi da mi netko pokaže bolji dizajn naslovnice od ovog.
Podsjećam na ovo radi ilustracije Rahanove popularnosti:
Pif Gadget od 22. kolovoza 1977., broj 443, je tiskan je u 1.000.000 primjeraka sa naslovnicom bez stripa, crteža ili fotografije, ali sa naslovom "Rahanova smrt". To je bio najveći tiraž nekog stripa u Europi.
Lijepo izgleda, volim ovakve boje, ici ce mi dobro uz "long Halloween"😁 Koliko sam ovih izdanja vidio od Rahana ovaj dizajn je moderniji graficki i kolorno. Imam samo jedno pitanje u vezi ovog stripa. Zar nema u Francuskoj neko izdanje u koloru? Ja sam kupio jedan broj i ne sjecam se naziva edicije, u podrumu mi je.
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Boja će biti tamnija u tisku, kad na nju dođe mat plastika. A volio bi da mi netko pokaže bolji dizajn naslovnice od ovog.
Nisam stručnjak za dizajn, već ono, nešto mi se sviđa ili ne sviđa. Ovako na prvu prije bi odabrao te Francuske crvene naslovnice, čak mi na jedinici ni slika Rahana nije po guštu, možda je mogao i "ljepši" motiv ali ajde vidjet ćemo kad dođe u ruke, kako god jedno je sigurno - barem po jedan primjerak svake knjige koja izađe imat će počasno mjesto na mojim policama, i zahvalan sam Markosu za ovo izdanje kao ni za jedno prije a vjerovatno ni nakon ovog a ima ih grandioznih i stiže ih još
Ima više integralnih izdanja Rahana u koloru. Originalno je ipak u reviji Pif izlazio u C/B pa je po meni bolje rješenje, da je Fibra objavila C/B verziju.
Barba Peyotl, enciklopedija :) Interesantan podatak.Bilo je časno živjeti s Rahanom!!
Originally posted by Peyo
Podsjećam na ovo radi ilustracije Rahanove popularnosti:
Pif Gadget od 22. kolovoza 1977., broj 443, je tiskan je u 1.000.000 primjeraka sa naslovnicom bez stripa, crteža ili fotografije, ali sa naslovom "Rahanova smrt". To je bio najveći tiraž nekog stripa u Europi.