forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1050

knauso
New Member

299 Posts

Member since 18/12/2020

Posted - 31/10/2022 : 06:38:24  Show Profile Show Extended Profile  Send knauso a Private Message  Reply with Quote
Bolje bi im bilo da gledaju kako da se izbore za kupce kvalitetom svojih izdanja a ne monopolom.

Nije najbitnija cena, na kraju to bude u slicnim okvirima (npr dve knjige CK su kao jedan Fibrin integral)
ali kvalitet papira, poveza, stampe a i prevoda je nesto sto im je ocigledno nedostizno, a ne zele nista da menjaju i napreduju.
Umesto da uzmu u obzir svaku kritiku koju dobiju, uvek se samo brane i negiraju.
Ne vidim da neko na postovima Fibrinih izdanja bilo sta ima negativno reci o tehnickoj strani bilo kog izdanja,
iako i Fibra sad ima hiperprodukciju (a uz to je samo jedan covek koji to sve izgura).

Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2192 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 31/10/2022 : 06:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Ako nisam u pravu, onda super...
Jel imate negde DW Granvil po 3e za album da kupite ili ČK po ceni sa letećeg starta?
Zaliv kanua od Golkonde gde sve možete da kupite i po kojoj ceni?

Ja rekoh da sam načuo probleme. I to počinje da se ponavlja kao mantra. Ako nije tako, treba odmah reći.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 02/11/2022 22:10:58
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26936 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 31/10/2022 : 07:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg
Možda sam ja sve to pogrešno shvatio, i možda nema istine u ovim mojim zaključcima, al šta ću kad mi nisi nagovestio bar par nekih reprinta za sledeću godinu, da imam bar neki okvirni spisak izdanja o kojima ću da razmišljam. ;)

Jesi,krivo si shvatio.
Nema nikakve zavjere već je na djelu stari dobri kapitalizam.
Cijenu na kraju formiraju knjižare i striparnice.
U Srbiji je jedna situacija a u Hrvatskoj druga.
Također ovisi jesu li stripovi kupljeni ili su uzeti na komisionu prodaju.To što su u HR skuplji stripovi(i srpski i hrvatski)je stvar tržišta.Pa svaka robe je skuplja u nas pa nije ni čudo da su skuplji i stripovi.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Odoakar
Junior Member

484 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 31/10/2022 : 07:32:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
Hrvatske knjižare u ponudi drže ono što će se prodati i donijeti profit.

Je li Fibra kriva da se srpska izdanja ne prodaju dobro u HR? Pa sad treba kao odgovor zabraniti Fibru u Srbiji?

Svašta.

Edited by - Odoakar on 31/10/2022 07:36:04
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1088 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 31/10/2022 : 08:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Koliko sam uspio popratiti srpski izdavači stripove koje objavljuje Fibra obično izdaju u nekoliko djelova (da bi valjda više profitirali) umjesto u jednom kao Fibra i mislim da tu u startu ne mogu konkurirati. A s druge strane isto objavljuju puno Marvela a mislim da se to kod nas nikad nije previše čitalo. Imamo staru publiku odgojenu na boneliju i alan fordu i publiku koja je više bila materijal za stripoteku i danas fibru. Današnji klinci koji gledaju marvelove spektakle u kinima NE čitaju stripove, ni marvelove. Ja sam od srpskih izdanja zapravo uglavnom kupovao te, pogotovo jer naši jako slabo objavljuju Esada Ribića i Dalibora Talajića pa mi je drago da ih imam i u srpskom izdanju, uzeo sam i ponekog Batmana kojeg Markos vjerojatno neće objaviti, nešto i od Silver surfera, Judge Dredda i Dead Poola. CRŠ jedini kod nas objavljuje komercijalnije Marvelove stripove (Spider man, x-man...) ali iskreno pitam se koliko se to uopće isplati i tko to danas čita.
A budimo realni i Fibrine naklade od 500 komada su isto stvarno minimalne naklade ako gledamo veličinu ta dva tržišta, tako da Markos ovisi o maloj fan bazi koja to sve guta, a poneki stripovi uspiju izaći izvan tog okvira da ga zaprati i malo širi auditorij. Nadam se samo da Markos sa ovom "hiperprodukcijom" neće prerastegnuti potencijal fan baze da može popratiti i pohvatati sve financijski i smještajno, ja sam već na rubu kapaciteta eh uh. Što se tiće razlike u cijenama u Hrvatskoj je sve skuplje nego u Srbiji al s obzirom i na nešto veće plaće sve to na kraju dođe na isto. Imamo sličan standard. Evo iz moje pozicije glazbenika nama sa Chuiem se skoro uopće ne isplati ići svirati u Srbiju raditi neki klupski mini tour tipa Beograd Novi sad, jer su tamo puno manji honorari, dok se srpskim kolegama itekako isplati potegnuti do Zagreba i lakše im je doći do naše publike nego nama do njihove. Ono što je njima Zagreb nama je Ljubljana.

Edited by - Chui on 31/10/2022 08:35:55
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26936 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 31/10/2022 : 09:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Izdanja iz Srbije bi se dobro prodavala kad bi bila dostupna po cijeni po kojoj su u Srbiji.
Pitajte Osmu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

232 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 31/10/2022 : 09:29:12  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jel imate negde DW Granvil po 3e za album da kupite ili ČK po ceni sa letećeg starta?
Zaliv kanua od Golkonde gde sve možete da kupite i po kojoj ceni?

Hitno da se ubaci u pristupne pregovore poglavlje o stripovima, i da Srbija izricito zahteva da Hrvatska otkupi 'iljadu DW Granvila po 3e za album, i da kupe 5000 komada CK po ceni sa leteceg starta. Ako nece, odma' sankcije.
Golkonda da bude dostupna na svakom kiosku, po nekoj ceni, a biblioteke da otkupe po 35 komada Zaliva kanua.

I obavezno da se otvori u Hrvatskoj njihov Alan Ford, ali da ne bude Briksijev prevod, nego da prodaje po sistemu Color Press Grupe, samo Golkondina i CK izdanja.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 31/10/2022 : 09:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koliko sam skontao iz priča u poslednje vreme, videh da postoje dva problema.
Prvo je nejednako ponašanje hrvatskog tržišta prema srpskim izdavačima i srpskog tržišta prema hrvatskim izdavačima. Gde se Fibra pominje u kontekstu. Prosto kao da postoji jedno prećutno pravilo hrvatskih prodavaca.

A drugi deo problema je damping koji Fibra svesno sprovodi.

Rešenje prvog problema je uspostaviti reciprocitet- ili će se hrvatsko tržište ponašati kao srpsko ili će se srpsko ponašati kao hrvatsko.

Rešenje drugog problema je da cena Fibrinog stripa u Srbiji bude skuplja nego u Hrvatskoj. Jer ako ostane ovakva situacija, na kratke staze ja sam srećan, imam jeftino Fibru. A na duže staze propadaju srpski izdavači, pa neću ni imati alternativu.

Možda sam ja sve to pogrešno shvatio, i možda nema istine u ovim mojim zaključcima, al šta ću kad mi nisi nagovestio bar par nekih reprinta za sledeću godinu, da imam bar neki okvirni spisak izdanja o kojima ću da razmišljam. ;)

Za prvi dio problema se trebate obratiti striparnicama. Ja nemam apsolutno nikakve veze s tim - ni na koji način ne utječem na njihove odluke.
Najveći dio razloga loše prodaje leži u činjenici da srpski izdavači ne poznaju baš najbolje situaciju u Hrvatskoj. Striparnice su odavno prestale biti neki bitan faktor prodaje. Konkretno - sve hrvatske striparnice zajedno (ima ih 5 (pet) trenutno) - čine 6 (šest) posto Fibrine prodaje. Hrvatska publika je u međuvremenu usvojila neke druge kupovne navike. Osim toga, srpski izdavači se prave blesavi i ističu slabu prodaju u hr. striparnicama, dok namjerno prešućuju činjenicu da šverceri prodaju puno veće količine u Hr na crno. To se valjda ne broji? Pravo pitanje je zašto cijena srpskih izdanja poraste kad pređe granicu? Da sam ja izdavač, ja bih se trudio da mi izdanje bude što pristupačnije. (da, znam da sam čudan) Ovako to ispada kao u Vojkovom hitu:

"Ja sam preselia na selo da iznajmljujem stan
Lani mi je turista bilo cilo lito
Ove godine prominia sam plan
Diga cijenu dvista posto i odjednom nema nikog
Kako to, kako to, kako to"

Što nas dovodi do drugog problema koji spominješ: navodni Fibrin damping cijena.

Prvo: u Hrvatskoj možeš kupiti Fibrine stripove po tim istim (ili još nižim) cijenama 7 (sedam) mjeseci godišnje.
Drugo: navedi mi 1 (jedno) Fibrino izdanje koje je jeftinije od izdanja Čarobne knjige?

Što nas dovodi do trećeg problema: navodno propadanje srpskih strip izdavača.

Osim što ne propadaju, nego stalno se pojavljuju novi, činjenica je da, sad se to već jasno vidi, najveći problem srpskih izdavača nije Fibra, nego Čarobna knjiga koja želi monopol. Darkwood se u to već uvjerio, a nakon njega na red su došla dva druga veća igrača, Alan Ford i Fibra. S tim da Fibra toliko i nije pod udarom, jer čak i da ČK uspije prisiliti srpske striparnice/knjižare da više ne uvoze Fibrina izdanja, ljudi iz Srbije koji su kupovali Fibru, nastavit će je kupovati i dalje, samo na razne druge načine. Najviše će nastradati Alan Ford. A onda je samo pitanje tko će biti sljedeći.

Već kad sam pjesnički raspoložen, evo jedna poučna za kraj:

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio komunist.

Zatim su došli po Židove,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio Židov.

Zatim su došli po sindikaliste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio sindikalist.

Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio
jer sam bio protestant.

Zatim su došli po mene,
a do tada više nije bilo nikoga
da se pobuni.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4356 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 31/10/2022 : 10:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blueberry9
Rešenje drugog problema je da cena Fibrinog stripa u Srbiji bude
A srpskim izdavacima bi bolje bilo da se potrude da budu konkurentni kvalitetom i cenom izdanja, a ne nekim pokusajima mafijaskog uterivanja svojih izmisljenih "pravila" Alan Fordu.

Ovo ako je istina zvuči toliko degutantno i šupčinski da me sve prošla jeza. Neka se odgovorni zapitaju da li se u zadnjih 10 godina strip scena revitalizirala zbog balkanskog klanovanja ili upravo zbog zajedništva. A onda nek se zapitaju kamo to vodi i tko će na duže staze u konačnici (osim nas kupaca) najviše najebati.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

232 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 31/10/2022 : 10:21:09  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Zatim su došli po mene,
da se pobuni.

Marko, ja mislim da bi bilo najbolje da uz ono "worldwide" dodas u ugovore i "na srpskom jeziku", pa da mozemo i mi da citamo stripove ka' ljudi bez da nam se CK userava u hobi.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40440 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 31/10/2022 : 10:45:31  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:

Saša, ja ne ratujem ni sa kim. Kad god sam mogao, pomogao sam. Ali ovo što se trenutno događa u Srbiji, cijela ta kampanja protiv Fibre, to je jadno, bijedno i suludo.

Ma znam. Jasno je kao dan.. Ja bih ipak birao uvek da se borim protiv konkurencije kvalitetom i cenom nego ovako. Eto taj Zaliv kanua, uzeo od Golkonde i prodao pa uzeo tvoj i ostavio.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 31/10/2022 : 11:08:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
quote:

činjenica je da, sad se to već jasno vidi, najveći problem srpskih izdavača nije Fibra, nego Čarobna knjiga koja želi monopol.

Jedan od najvećih problema, al ne bi o tome ovdašnje izdavačke pičke javno progovorile ni nokte da im čupaš. Ne ide da se otvoreno zameraju jer mnogo su fini, ju nou.

quote:

Već kad sam pjesnički raspoložen

I mene nešto krenulo danas

Tri ljuta moderatora suzbijala spam.
Jedan dobi povišicu, ostade ih dva...
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4973 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 31/10/2022 : 11:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jel imate negde DW Granvil po 3e za album da kupite

Samo da se nadovežem na ovo konkretno pitanje. Da, po otprilike toj cijeni sam ga kupio (možda je bilo 4e, a ne 3e po albumu) u zagrebačkoj striparnici.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 31/10/2022 : 11:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

Jel imate negde DW Granvil po 3e za album da kupite

Samo da se nadovežem na ovo konkretno pitanje. Da, po otprilike toj cijeni sam ga kupio (možda je bilo 4e, a ne 3e po albumu) u zagrebačkoj striparnici.

Izlog Stripovi na kvadrat, najveće hrvatske striparnice. Netko je spominjao reciprocitet?

Trouble will find me
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4973 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 31/10/2022 : 11:20:30  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Izdanja iz Srbije bi se dobro prodavala kad bi bila dostupna po cijeni po kojoj su u Srbiji.
Pitajte Osmu.

Pa koliko ja vidim, cijene novi(ji)h srpskih izdanja u HR striparnicama su više -manje iste kao nominalne list price cijene u knjižarama u Srbiji.

Naprimjer, Asteriks i Talični od ČK su u HR 140 kn, u Srbiji su 2300 dinara, što je čak i skuplje, oko 148 kn.

Trenutno je Karbon i Silicijum od ČK 159 kn u istoj HR striparnici u kojoj je istovremeno taj strip od Fibre 220 kn, nemam informaciju je li ih itko zvao da provjeri worldwide prava i pokuša zaustaviti prodaju uvoznog izdanja...

Edited by - vukozec on 31/10/2022 11:22:14
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 31/10/2022 : 11:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
cek, da li je sad sva ova prica pokrenuta od rasprave sa golkondom i worldwide pravima?
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2192 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 31/10/2022 : 11:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Koliko sam skontao iz priča u poslednje vreme, videh da postoje dva problema.
Prvo je nejednako ponašanje hrvatskog tržišta prema srpskim izdavačima i srpskog tržišta prema hrvatskim izdavačima. Gde se Fibra pominje u kontekstu. Prosto kao da postoji jedno prećutno pravilo hrvatskih prodavaca.

A drugi deo problema je damping koji Fibra svesno sprovodi.

Rešenje prvog problema je uspostaviti reciprocitet- ili će se hrvatsko tržište ponašati kao srpsko ili će se srpsko ponašati kao hrvatsko.

Rešenje drugog problema je da cena Fibrinog stripa u Srbiji bude skuplja nego u Hrvatskoj. Jer ako ostane ovakva situacija, na kratke staze ja sam srećan, imam jeftino Fibru. A na duže staze propadaju srpski izdavači, pa neću ni imati alternativu.

Za prvi dio problema se trebate obratiti striparnicama. Ja nemam apsolutno nikakve veze s tim - ni na koji način ne utječem na njihove odluke.
Najveći dio razloga loše prodaje leži u činjenici da srpski izdavači ne poznaju baš najbolje situaciju u Hrvatskoj. Striparnice su odavno prestale biti neki bitan faktor prodaje. Konkretno - sve hrvatske striparnice zajedno (ima ih 5 (pet) trenutno) - čine 6 (šest) posto Fibrine prodaje. Hrvatska publika je u međuvremenu usvojila neke druge kupovne navike. Osim toga, srpski izdavači se prave blesavi i ističu slabu prodaju u hr. striparnicama, dok namjerno prešućuju činjenicu da šverceri prodaju puno veće količine u Hr na crno. To se valjda ne broji? Pravo pitanje je zašto cijena srpskih izdanja poraste kad pređe granicu? Da sam ja izdavač, ja bih se trudio da mi izdanje bude što pristupačnije. (da, znam da sam čudan) Ovako to ispada kao u Vojkovom hitu:

"Ja sam preselia na selo da iznajmljujem stan
Lani mi je turista bilo cilo lito
Ove godine prominia sam plan
Diga cijenu dvista posto i odjednom nema nikog
Kako to, kako to, kako to"

Što nas dovodi do drugog problema koji spominješ: navodni Fibrin damping cijena.

Prvo: u Hrvatskoj možeš kupiti Fibrine stripove po tim istim (ili još nižim) cijenama 7 (sedam) mjeseci godišnje.
Drugo: navedi mi 1 (jedno) Fibrino izdanje koje je jeftinije od izdanja Čarobne knjige?

Što nas dovodi do trećeg problema: navodno propadanje srpskih strip izdavača.

Osim što ne propadaju, nego stalno se pojavljuju novi, činjenica je da, sad se to već jasno vidi, najveći problem srpskih izdavača nije Fibra, nego Čarobna knjiga koja želi monopol. Darkwood se u to već uvjerio, a nakon njega na red su došla dva druga veća igrača, Alan Ford i Fibra. S tim da Fibra toliko i nije pod udarom, jer čak i da ČK uspije prisiliti srpske striparnice/knjižare da više ne uvoze Fibrina izdanja, ljudi iz Srbije koji su kupovali Fibru, nastavit će je kupovati i dalje, samo na razne druge načine. Najviše će nastradati Alan Ford. A onda je samo pitanje tko će biti sljedeći.

Već kad sam pjesnički raspoložen, evo jedna poučna za kraj:

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio komunist.

Zatim su došli po Židove,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio Židov.

Zatim su došli po sindikaliste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio sindikalist.

Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio
jer sam bio protestant.

Zatim su došli po mene,
da se pobuni.

Znači, biće veselo, sad kad si i ti propevao.
Samo si prevideo zadnju moju rečenicu, koja je najvažnija.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 31/10/2022 : 11:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

quote:

Saša, ja ne ratujem ni sa kim. Kad god sam mogao, pomogao sam. Ali ovo što se trenutno događa u Srbiji, cijela ta kampanja protiv Fibre, to je jadno, bijedno i suludo.

Ma znam. Jasno je kao dan.. Ja bih ipak birao uvek da se borim protiv konkurencije kvalitetom i cenom nego ovako. Eto taj Zaliv kanua, uzeo od Golkonde i prodao pa uzeo tvoj i ostavio.

Evo kako se ja borim protiv konkurencije: javi se Komiko, kupio je prava za Mausa, ali nema materijale, ne može objaviti. Pita me mogu li mu ja prodati svoje materijale za Mausa. Ja mu ih doslovno POKLONIM. Čovjek nudi da plati, ja ne želim novac, nego mu ih poklanjam. I tako u nekoliko navrata. I ne samo njemu, svakom od srpskih izdavača tko me pitao za uslugu sam pomogao koliko god sam mogao.

I što se onda dogodi? Taj isti Komiko prije par tjedana piše ovo:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=285&TOPIC_ID=44427#2525537

"Da ne ulazim u beskrajne rasprave, jasno je da mi izdavači stripa od prvog dana funkcionišemo kao zemlja Štrumfova, i meni to lično prija, i uživam u tome. Da je drugačije verovatno ne bih ni ulazio u ovaj posao. Naši su tiraži mali i mene ne tangira nijedno hrvatsko izdanje koje se poklapalo s mojim. Ja znam da ako sve uradim kao do sada, da će se moje izdanje prodati. Do poslednjeg primerka. I to se za ovih skoro 15 godina pokazalo."

Istovremeno dok ovo piše, čovjek vrlo aktivno radi na tome da Fibru potpuno izbaci iz Srbije. Što reći na to?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 31/10/2022 : 11:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

I ti si previdio moje pitanje o dampingu: "navedi mi 1 (jedno) Fibrino izdanje koje je jeftinije od izdanja Čarobne knjige?".

Trouble will find me
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2192 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 31/10/2022 : 12:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Eh, mislio sam da ti je to konstatacija a ne pitanje.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8401 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 31/10/2022 : 12:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Put do pakla poplocan je dobrim namjerama.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 31/10/2022 : 12:16:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
I postavljena signalizacija da nemoš pogrešiti.

Tri ljuta moderatora suzbijala spam.
Jedan dobi povišicu, ostade ih dva...
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6299 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 31/10/2022 : 12:16:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

I ti si previdio moje pitanje o dampingu: "navedi mi 1 (jedno) Fibrino izdanje koje je jeftinije od izdanja Čarobne knjige?".

Nije u šoldima sve.

Ne za ozbiljno, ima nešto u onome što netko (ne sjećam se točno tko) napisao, a to je da sa tvojim izdanjem znamo uvijek i u svakom trenutnku što dobivamo. Kod ČK npr bude svega. Već sam i previše puta srao tu po forumu o fizičkoj nekvaliteti njihovih izdanja tiskanih u Simbolu za razliku od npr Rotografike.
Jeremiaha obožavam i kupio sam s vremenom cijeli ČK komplet, uz mutnjikavu sliku, uz hrpu izbušenih rupa na arcima fore radi, uz to što fali hrpu šavova...sam izgubio potpuno volju za kupovinom njihovih izdanja. Od sada samo Roto ili nešto što nema šanse da izda netko drugi. Njihovog Jerra sam prodao i na kraju uzeo dosta skupljeg, ali bogami i osjetno kvalitetnijeg od Strip-Agenta. Barem ima sve šavove, slika je svugdje oštra (BTW ovdje ne pričam o poduplanoj slici što se zna desiti kada valjda tiskarski stroj pobenavi, nego baš o oštrini, neke table u Jerru izgledaju kao premazane vazelinom).
Boa Mori je npr dosta bolje kvalitete.

I odustao sam od Riznice Bonelli koja se drži ko babin zub od kada se prestali koristi prošiveni uvez i sada u HC lijepe listove na onu krpicu na kičmi kao na kiosk SC izdanjima....to sam vidio samo i jedino kod njih do sada. I tu sam skoro sve prodao.

A opet sam npr radije uzeo njihov Ubij ili umri jer je jako dobro izdanje i više mi paše taj manji format od IMHO prevelikog Fibrinog.

A uz to sve, tu su još i ti potezi koje spominješ....uf uf, nije kul.

Ali ono što i sam kažeš, doći će ta izdanja do kupaca na kojigod način, kao što i srpska dođu do nas.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2484 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 31/10/2022 : 12:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Iz ugla čitaoca/kolekcionara mogu da kažem da od ovih nazovi pokušaja da se zabrani (ili šta već) uvoz Fibre u Srbiju, nema apsolutno ništa.
Dokle god Marko izdaje ovakve stripove (kvalitetni naslovi, odlično tehnički urađeni, dobar odnos cena/kvalitet), uvek će imati kupce koji će na ovaj ili onaj način doći do stripova.

Iz ugla nekoga ko logično razmišlja, pritisak na Alan Ford (ako uopšte postoji) je toliko kontraproduktivan da samo neko bez mozga može da eventualno ucenjuje najveću striparnicu u Srbiji.
Pazi, neko proda ogroman broj tvojih izdanja i ti ćeš kao da prestaneš da mu isporučuješ ta izdanja!?
Znači, i dalje će se kupovati na ovaj način.
Ne zaboravimo da Alan Ford radi i distribuciju.
A i šta ćemo sa Delfi-jem!?

Što se tiče pravne osnove "zabrane" Fibrinih izdanja, ona jednostavno ne postoji.
Jbg, uvek se mogu prodavati strana (hrvatska) izdanja.

Da ne pomisli neko da ne podržavam naše (srpske) izdavače.
Naprotiv, uvek ću pre kupiti strip srpskog izdavača, ali mora ispuniti neke uslove: da je kvalitetno urađen (kao Fibrin u ovom slučaju), da je bar cenovno isti, i da imam poveranja u izdavača da će npr. serijal izgurati do kraja.

E sad, da li je ovo mnogo!?
Na kraju krajeva, ovo je tržišna utakmica u kojoj će bolji pobediti.
Siguran sam...

Carpe diem
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4746 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 31/10/2022 : 13:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ja da dam sutra izdavac dosao bih u Fibru i pitao da li mozemo da ne preklapamo izdanja

Drugim riječima, ti bi osnovao kartel među izdavačima
Je li tebi jasno da ti je kao konzumentu u interesu da imaš više alternativa istog stripa? Misliš da bi Libellus bio ovako skup da postoji srpska varijanta Libellusa (luksuzni, tvrdoukoričeni Boneli)?
Mislim da je krajnje vrijeme da prestanu ove spike o nekim tobože prijateljskim odnosima među izdavačima i o terminu "konkurencija" kao o nekoj jako ružnoj riječi, jer, htjeli-ne htjeli, oni su čista konkurencija. I to je ok. Dobrodošli u kapitalizam.

Go kneel and weep
Go to Top of Page
Page: of 1050 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.22 seconds. Snitz Forums 2000