forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zlatna serija - Veseli četvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 340

teller
Advanced Member

Slovenia
18965 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/11/2022 : 10:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

Aha, dakle, ti misliš da imaju potrebu da ovime skreću pažnju sa LMS. A zašto? Objavljivali ga ili ne, zašto bi morali da zamajavaju javnost i skreću pažnju sa nečega što ni nije formalno najavljeno?

Isto i za specijal: objavljuju specijal Zagora u specijalnoj ZS da bi skrenuli pažnju sa toga što ga ne objavljuju kao specijal Zagora? Kako to ima smisla?

Mislim da ne bi trebalo primenjivati opšta mesta političkog diskursa na strip izdavaštvo, jer naprosto ne funkcionišu.

potpuno točno..
Ako vlastnik licence i prava to dozvoli, zasto taj special nebi izašao kod VČ ko Specijal Zlatne Serije...
Po tome ni Zlatne Serije VČ nebi bilo kad bi se moralo uniformiranost izdavat..
Malo dodaš nostalgije i evo garantovanog uspjeha..
Zasto Veselom zamerit da hoce uspjet sa prodajom..
Ovo mi je logičnije od 13 verzija Nasilja u Darkvudu...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1923 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 16/11/2022 : 11:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
Vrlo brzo nakon glasine (vijesti, informacije) da će Veseli četvrtak pokrenuti LMS u katalogu Narodne bibliteke Srbije pojavio se katalogizirani Teks veliki format tiraž 1.000 komada
izdanje LMS.
Namjeravao sam da kupim dotični naslov ali nešto se odužio izlazak.
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1923 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 16/11/2022 : 11:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
Аутор - особа Bonelli, Giovanni Luigi, 1908-2001 = Бонели, Ђовани Луиђи, 1908-2001
Muzzi, Virgilio, 1923-2010 = Муци, Вирђилио, 1923-2010
Наслов Teks Viler. Tajna zlatnog rudnika / [tekst Đanluiđi Boneli ; crtež Virđilio Muci ; prevod Jelena Galebović]
Јединствени наслов Mano Gialla. српски језик
Врста грађе стрип
URL медијског објекта одрасли, озбиљна (није лепа књиж.)
Језик српски
Година 2022
Издавање и производња Beograd : Veseli četvrtak, 2022 (Beograd : Simprint)
Физички опис 336 str. : ilustr. ; 30 cm
Други аутори - особа Galebović, Jelena, 1968- = Галебовић, Јелена, 1968-
Збирка Lunov Magnus strip ; 1
ISBN 978-86-6361-140-5
Напомене Prevod dela: Mano Gialla
Tiraž 7.000.
УДК 741.5
COBISS.SR-ID 62992905

Pogriješio sam
Go to Top of Page

SPQRoma
Average Member

Italy
952 Posts

Member since 30/06/2015

Posted - 16/11/2022 : 12:23:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit SPQRoma's Homepage  Send SPQRoma a Private Message  Reply with Quote
Pa da. Kažu nisu oni to "zvanično" najavili. A izašlo na COBISS-u. Najavili su i prije jedno pet godina Best of Bonelli, pa ni od toga ne bi ništa.

HOKA-HEY
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 16/11/2022 : 12:36:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SPQRoma

Pa da. Kažu nisu oni to "zvanično" najavili. A izašlo na COBISS-u.

Nekada davno, davno, u DW, neka izdanja smo cipovali kao neka druga kako bismo iznenadili publiku (i, jelte, konkurenciju). Ne znam i ne kažem da je to ovde slučaj, ali kobis nije ni zvanična najava, a ni nepogrešiv izvor informacija.

quote:
Originally posted by SPQRoma

Najavili su i prije jedno pet godina Best of Bonelli, pa ni od toga ne bi ništa.

E, to je već tačno, to je svakako bila zvanična najava.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26949 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/11/2022 : 13:27:38  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Samo neka bude što više edicija pa makar i "lažnih".

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 16/11/2022 : 15:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Izvesno je VČ hteo da u svom LMS radi s junacima na koja drži prava... Možda su ZS Specijali taj LMS revisited.

U svakom slučaju, meni je jako drago da se pojavila kakva-takva konkurencija u vidu Golconde, koja jako lepo radi LMS, a i da natera malo VČ da se trgne... Posebno nakon one gluposti s muljavom štampom Revolucije 3, za koju su se napravili da se nije desila.

Texone, Mister No debeljuce, možda Mister No Maxi na A4 formatu, jer su samo dve knjige... A možda i u ZS Specijalima, koga briga, samo da izađe.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7730 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 16/11/2022 : 17:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
Ovo ne bih uzeo od vč da je izašao kao specijal, jer uzimam ludens specijale od zagora..ovako upakovan u ovu ediciju ću vjerojatno uzeti, a i mnogi će tako, tako da ima logike ovaj potez vč..sad je pitanje hoće li biti i B korica...na prethodnoj stranici se spominje korice B od mister no specijala...ali još uvijek ne znamo hoće li to ići u redovnoj ZS ili ovim specijalima..
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17032 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 16/11/2022 : 17:52:06  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Samo neka bude što više edicija pa makar i "lažnih".

Ma tako je, stvarno smo postali čangrizave babe.
Zamjeram VČ-u aljkavost i što obećanja i najave potežu lakše nego Tex revolver (debeljuce najviše) i arogantnost u komunikaciji, ali mora im se priznati da ipak neki k rade.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26949 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/11/2022 : 18:44:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ljudi su izdali više od tisuću kiosk stripova!
Svi mogu biti bolji pa i VČ ali ipak su oni uz LU/SA kraljevi kioska.
A kiosk stripovi nam trebaju.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5314 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 16/11/2022 : 20:06:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne bih stavljao VČ u isti koš sa LU/SA jer moje mišljenje je da je VČ uprkos svemu daleko ozbiljniji izdavač stripova od ovih naših.
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3018 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 16/11/2022 : 20:23:31  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

quote:

Ne bih stavljao VČ u isti koš sa LU/SA jer moje mišljenje je da je VČ uprkos svemu daleko ozbiljniji izdavač stripova od ovih naših.

Po cemu?

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18965 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/11/2022 : 20:27:00  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by roby05

quote:
Originally posted by Oki

quote:

Po cemu?

to i mene zanima!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7730 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 16/11/2022 : 21:44:41  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

Izvesno je VČ hteo da u svom LMS radi s junacima na koja drži prava... Možda su ZS Specijali taj LMS revisited.

U svakom slučaju, meni je jako drago da se pojavila kakva-takva konkurencija u vidu Golconde, koja jako lepo radi LMS, a i da natera malo VČ da se trgne... Posebno nakon one gluposti s muljavom štampom Revolucije 3, za koju su se napravili da se nije desila.

Texone, Mister No debeljuce, možda Mister No Maxi na A4 formatu, jer su samo dve knjige... A možda i u ZS Specijalima, koga briga, samo da izađe.

Steta samo sto je VC uzeo sve glavne boneli junake: zagora, texa, dilana, mister noa, martija, marka, dampira, dragonera, pa nije bas golcondi ni ostao bas neki izbor, ali ipak oni sa boljim ritmom, manjom cijenom, samo jednom koricom rade jako dobar posao.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11560 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 16/11/2022 : 21:54:50  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
VČ vazda bio šampion kad su brljanja u pitanju.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5314 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 17/11/2022 : 06:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:

quote:
Originally posted by Oki

quote:

Po cemu?

to i mene zanima!

Pa za početak, pogledajmo samo ediciju iz naslova topica, izdanje što starih što novih stripova u retro izdanju sa naslovnicama domaćih autora…pa LU/SA tako nešto nisu sposobni uraditi nikad!
A ono najglavnije…počev od Slobodne Dalmacije, pa do Ludensa i Strip agenta-koliko god sam se u devedesetima radovao povratku stripova na kioske, toliko je to bio hladan tuš koji me je tamo negdje od 2000-te do 2010-te natjerao da se ostavim čitanja stripova, a razlog je bio prijevod koji su radile babe poput Ane Gašpar, Elizabete Garber i sl čijih se imena ne mogu ni sjetiti, prijevod koji u nekim stripovima poput Dylana nije imao veze sa radnjom u pojedinim epizodama, prijevod koji nije imao lektora (a nemaju lektora ni danas), tako da svojom nepismenošću čitatelju svako malo ubijaju radost čitanja i onda se netko čudi što mi je neki puta draže pročitati strip na srpskom jer ovi iz VČ barem prijevod odrade kao pismeni ljudi.
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6900 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 17/11/2022 : 08:07:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Kod Veselog četvrtka je sigurno da na par edicija rade zaljubljenici u strip. Ako se ne varam, prozirna senka na Martyju čak ispravlja greške Talijana.
Uz prijevod ima onaj dio koji se zove prilagodba. Ne samo bukvalno prevođenje. Ludens je tu 0.

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 17/11/2022 08:07:38
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3018 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 22/11/2022 : 18:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

quote:
Originally posted by teller

quote:

quote:
Originally posted by Oki

quote:

Po cemu?

to i mene zanima!

Pa za početak, pogledajmo samo ediciju iz naslova topica, izdanje što starih što novih stripova u retro izdanju sa naslovnicama domaćih autora…pa LU/SA tako nešto nisu sposobni uraditi nikad!
A ono najglavnije…počev od Slobodne Dalmacije, pa do Ludensa i Strip agenta-koliko god sam se u devedesetima radovao povratku stripova na kioske, toliko je to bio hladan tuš koji me je tamo negdje od 2000-te do 2010-te natjerao da se ostavim čitanja stripova, a razlog je bio prijevod koji su radile babe poput Ane Gašpar, Elizabete Garber i sl čijih se imena ne mogu ni sjetiti, prijevod koji u nekim stripovima poput Dylana nije imao veze sa radnjom u pojedinim epizodama, prijevod koji nije imao lektora (a nemaju lektora ni danas), tako da svojom nepismenošću čitatelju svako malo ubijaju radost čitanja i onda se netko čudi što mi je neki puta draže pročitati strip na srpskom jer ovi iz VČ barem prijevod odrade kao pismeni ljudi.

Ludens/Strip Agent je apsolutni kralj izdavanja kiosk stripova!
Nemam nista protiv VČ-a,daleko od toga,ali to je tako.
Mozemo jedino raspravljati o prijevodu,istina,ali nije ni presudno.
Domaci autori?Ne vidim nesto jako dobro u tome...Isto kao sa 13 razlicitih naslovnica ZS 13,gdje je bilo razno raznih "crteza".
Mislim da Golconda sa svojim LMS-om radi puno bolji i ljepsi posao.
Da ne govorim o zapocetim pa stopiranim KI Texa,Mr.No-a,Zagora....,u odnosu na LU/SA sa vec nekolicinom zavrsenih izdanja.Ima i kod njih "nepravilnosti",ali bitno manje.
Retro izdanja su ta koja su bila presudna za komplet strip scenu.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25435 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/11/2022 : 19:49:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ja VČ nikada neću oprostiti Blažinu.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3018 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 22/11/2022 : 19:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

A dobro...svi oni imaju neke svoje nedostatke...netko vece,netko manje.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25435 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/11/2022 : 20:21:42  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A dobro...svi oni imaju neke svoje nedostatke...netko vece,netko manje.

Nema tu veće manje... Blažina je jedan jedini, neponovljivi..

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17099 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 22/11/2022 : 20:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Blažina je jedan jedini, neponovljivi..

On je oda-
bran.

Mislim da ga ni neka oda njemu posvećena ne bi od-
branila.

Edited by - delboj on 22/11/2022 20:56:53
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2725 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 22/11/2022 : 22:09:38  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Potpis. Nikada.

@eoby05 ali ovakve nebuloze pojedinih forumasa, da im prevod nike bitan?! No comment.
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3018 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 22/11/2022 : 23:05:29  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

quote:

Potpis. Nikada.

@eoby05 ali ovakve nebuloze pojedinih forumasa, da im prevod nike bitan?! No comment.

Naravno da je bitan...Prijevod kod LU/SA sigurno nije "najsretniji",u VC je bolji,istina,ali sve drugo je na drugoj strani.
Zagor sve moguce i nemoguce ,PSDZ,Ken,Tex,Kit,Blek,Alan Ford...znaci kiosk izdanja,nesto vec rijeseno,nesto traje jos i sto je jako bitno,kronoloski od prvog broja.
Istina je i da i ovdje imamo "prekinutih" izdanja,ali po svemu sudeci,mozda je najveci zal za Markom,iako su razlozi za to bili drugacije prirode.
Ipak,mislim da je VC najvecu gresku napravio sa stopiranjem puno izdanja,kao "debelih" Texa,Mr.Noa,Talicnog Toma,Martija...

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/11/2022 : 12:51:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Mislim da bi se tesko moglo vise zasrati prijevod nego je to uspelo LU/SA. Jedino ako taj "prijevoditelj" uopste ne govori jezik sa kojeg "prijevodi", nego koristi Google Translate. :D A i tu bi znao ponekad ubaciti bolju variantu, sto je zalostno.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 340 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.67 seconds. Snitz Forums 2000