forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 19/11/2022 : 13:45:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
većina nas koji su se pridružili ovom sajtu u ranoj fazi nije poznavalo strip puno dalje od bonelija i onog što smo mogli čitati po stripoteci ili gdje već
a onda je počelo dijeljenje podataka, otkrivanje novih horizonata, pisanje tekstova itd
darko macan je tu bio najvažniji kotačić
sada smo svi, kao, veliki poznavatelji stripa, što možda i jest istina, ali prije 20-30 godina ih nije bilo puno
a nakon što su se (opet iz inkubatora ovog foruma) razvile mnoge nove izdavačke kuće, bilo je samo pitanje kada će neki popularan ili nagrađivan strip biti objavljen, pa i dupliran na raznim jezicima
fibra jest pogodila sa svagdanjom borbom kao svojim prvim izdanjem (osim KP), ali glupo je reći da larceneta ne bi netko drugi izdao da nije bilo fibre
isto vrijedi i za druge primjere
zato me čudi da nemamo životinjsku karmu (osim onog što je dekara izdao), da ljubav i rakete još nisu kompletno izdane, da invincible / nepobedivi nije otišao dalje od dekarinih 13 sveščica, ni hellblazer nema neko pošteno izdanje .... a 'rat' se vodi oko rahana ???!!!

ipak, mene taj 'rat' ne zanima previše
fibra je uvijek moj prvi izbor, ali ne pada mi na pamet nekoga bojkotirati jer želi fibru zabraniti u srbiji
naravno, ako želim nešto od tog izdavača i to nema u hr izdanju, ili je srpsko izdanje povoljnije / bolje, kao što je npr ČK asteriks bolji od onog/onih objavljenih u hr

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 19/11/2022 : 13:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by Saale

Znači , u Hrvatskoj, ne postoje mange na hrvatskom, pošto ih niko ne izdaje, i ti stavljaš u isti koš što hrvatska mladež ne želi da čita mange na hrvatskom(koje ne postoje) i srpskom?

Zato jer hrvatska mladež kad ugledaju mange na štandu pomisle da su na engleskom a onda za par trenutaka skuže i kažu gle na hrvatskom.Onda ih ja ispravim i kažem da su na srpskom jeziku.I onda oni mene pitaju gdje mogu kupiti mange na engleskom.Onda ja njih pitam je li ih zanima čitati mange na hrvatskom ili srpskom i oni reču ne samo na engleskom.
Polovina njih.
90% mlađih od 20 godina.
Barem 60-70% cura i curica.
Eto informacije iz prve ruke za potencijalne izdavače.

kao otac djevojčice koja čita mange, mogu dijelom potvrditi ovo što jaki kaže
jedan od razloga je i taj što svi domaći izdavači svoje naslove biraju za dječake i / ili stare ljubitelje stripa
moja je pročitala i bilježnicu smrti i napad titana i ubice demona, prati naruta i još dosta toga od DW / najkule, ali važniji su joj naslovi koji su baš za djevojčice i na engleskom su dostupne odmah i sada
tako da, nabavlja se preko menarta, hoću knjigu, amazona....

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/11/2022 : 14:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:
Originally posted by Renky

quote:

quote:
Originally posted by Djole

Ako je neko zaslužan, to je Macan, od koga su mnogi od nas prvi put čuli za određene autore.

U ovome zapravo ima više istine nego što se na prvi pogled čini. Po Markosovim vlastitim riječima izdavanje Kena Parkera je inicirao upavo Darko.

Ili Dado iz Libellusa?

Koliko je meni poznato, KP je Markosov projekt u koji je uložio vlastiti kapital za prava i tiskanje, zato ga je fibra odmah i nastavila izdavati jednom kad je bila osnovna 2006. Dado je samo zgodno uletio 2004. jer je već imao otvorenu firmu. Nego, je li bi bilo Libellusa da nije bilo ovog sajta?

Ne, nije tako bilo, nesto si krivo shvatio. Dado i ja smo popola financirali Kena. Ja sam imao ideju, on je imao firmu i isti ideju, pa smo to spojili.

Trouble will find me
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 19/11/2022 : 14:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
da, a ideja je krenula od pisanja recenzija za kena i kukanja kako su u dnevniku rezali, cenzurirali, loše prevodili ... i macanovog usputnog komentara: pa izdaj to kak se spada

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 19/11/2022 : 14:58:17  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

quote:
Originally posted by Renky

quote:

quote:

Ako je neko zaslužan, to je Macan, od koga su mnogi od nas prvi put čuli za određene autore.

U ovome zapravo ima više istine nego što se na prvi pogled čini. Po Markosovim vlastitim riječima izdavanje Kena Parkera je inicirao upavo Darko.

Ili Dado iz Libellusa?

Koliko je meni poznato, KP je Markosov projekt u koji je uložio vlastiti kapital za prava i tiskanje, zato ga je fibra odmah i nastavila izdavati jednom kad je bila osnovna 2006. Dado je samo zgodno uletio 2004. jer je već imao otvorenu firmu. Nego, je li bi bilo Libellusa da nije bilo ovog sajta?

Ne, nije tako bilo, nesto si krivo shvatio. Dado i ja smo popola financirali Kena. Ja sam imao ideju, on je imao firmu i isti ideju, pa smo to spojili.

Ma ostalo mi je nešto u sjećanju kad su te prije ljudi pitali zašto Libellus nije zadržao KP-a da si napisao nešto u stilu da je to od samih početaka tvoj osobni projekt, ali sad sam bacio pogled na onaj intervju iz Kvadrata posvećenog Kenu i tamo si rekao da ti je Dado predložio suradnju jer je i on želio izdati Kena, pa ste se pri razlasku dogovorili - njemu Klara i Magični, tebi KP. Faulty memory, my bad.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 19/11/2022 : 16:00:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ni najmanje. I jedan i drugi strip je teško upakovati. Nije potrebno Fibrino iskustvo da bi se videlo da je tough sell. I zar nije bilo nekih pokušaja L&R u Srbiji? Nisam siguran, ispravite me ako grešim. A Tvrđe, iznenadilo bi me da ih ne vidimo nekada.

Nove priče iz starog Palomara, Komiko.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 19/11/2022 : 16:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

sa DW foruma,nekih lepih i razumnih komentara:

Posebno onaj gde se čovek upoređuje s najtežom bolešću... Evo, ne znam kako bih to uopšte nazvao?

Gore od zla.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 19/11/2022 : 16:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
@Gil-galad

E, to, hvala.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 19/11/2022 : 16:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

quote:

Posebno onaj gde se čovek upoređuje s najtežom bolešću... Evo, ne znam kako bih to uopšte nazvao?

Humori... Tumori... bilo još naziva.

Tri ljuta moderatora suzbijala spam.
Jedan dobi povišicu, ostade ih dva...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21122 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/11/2022 : 16:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ni najmanje. I jedan i drugi strip je teško upakovati. Nije potrebno Fibrino iskustvo da bi se videlo da je tough sell. I zar nije bilo nekih pokušaja L&R u Srbiji? Nisam siguran, ispravite me ako grešim. A Tvrđe, iznenadilo bi me da ih ne vidimo nekada.

Nove priče iz starog Palomara od Komika.
Za Tvrđe iz tvojih usta u izdavačke uši.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21122 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/11/2022 : 16:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

quote:

Gore od zla.

da,to je zaista...
nego,priložio sam to da se vidi da čak i neko ko mrzi markosa nije za ovako nešto.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21122 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/11/2022 : 16:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

zato me čudi da nemamo životinjsku karmu (osim onog što je dekara izdao), da ljubav i rakete još nisu kompletno izdane, da invincible / nepobedivi nije otišao dalje od dekarinih 13 sveščica, ni hellblazer nema neko pošteno izdanje .... a 'rat' se vodi oko rahana ???!!!

istina za sve
uz dopunu da nemamo još Džonu Heksa,Stiv Kenjona i još neke bitni novinske stripove,makar u best of ediciji,Zvezdane ratove...

napisah (negde), što Bora nije šmeker pa kad je tako moćan uzme licencu za Diznija,Lone wolf and cuba-a, Korbenove stripove; ma svi bi mu skinuli kapu.Ovako ispada šupak na kvadrat.

Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 19/11/2022 : 17:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
quote:

napisah (negde), što Bora nije šmeker pa kad je tako moćan uzme licencu za Diznija,Lone wolf and cuba-a, Korbenove stripove; ma svi bi mu skinuli kapu.Ovako ispada šupak na kvadrat.

Ma to bi bio šmeker da se uvati popravljanja eksera, a strip poštedi svoje gadosti. I književnos' da poštedi.

Edited by - Chief Warhead on 19/11/2022 17:07:34
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21122 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/11/2022 : 17:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
nego ljudi,ode tema malo u kurac,pa da se vratimo na suštinu;sa DVE JAKO BITNE STVARI:

1.sve firme iz Srbije koje uvezu hrvatske stripove,UREDNO I UNAPRED plate porez državi.Ja sad nemam,niti mogu da znam koji je to iznos,ali verujem da je sigurno šestocifren.Znači,ako je ušlo na legalan način recimo stripova za 500000 evra,to je porez od 50k jura (jel beše 10%? porez,mislim da jeste).
50000 evra nije suma koja je beznačajna,a verovatno je veća.Sa zabranom,nalaziće se drugi kanali dostave,pojavljivaće se preprodavci;i ovde je država na gubitku,čekaj to niko ne pominje.

2.pričamo o bojkotu ČK i Komika - moramo nešto shvatiti - ajde Komiko,ali verujem da se ČK svakako prodaje odlično u Srbiji,sigurno više i od Fibre i drugih CRO izdavača,logično.Ako dođe do zabrane,a mi još bojkotujemo kupovinu ČK,pa onda ćemo tek da sjebemo poslovanje striparnice Alan Ford,a verovatno i DW ako krenu sa prodajom Borinih stripova.Tako da smatram da je bojkot totalno pogrešna odluka.

Edited by - anto on 19/11/2022 17:37:05
Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 19/11/2022 : 17:43:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
Naravno, prava odluka je toviti ih parama da se mogu proseravati još više. Nek i ovde udave sve što ostalo a vredi šta.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/11/2022 : 17:56:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by frano
Meni će najbolji izdavač biti onaj koji plati nekog domaćeg autora da stvori albumčić.
Predlažem Maksima Šimića.
Njega je izdavač i urednik, Dekara, već odavna skužio.
Tako da je meni poslije Macana, Dekara najbolji :)

Stripgen-pok.Marušić i Macan:
http://skab612.com/index.php?site=bsp_popisi&oznaka=BSGN&stranica=1

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 19/11/2022 18:02:23
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/11/2022 : 17:59:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

kao otac djevojčice koja čita mange, mogu dijelom potvrditi ovo što jaki kaže
jedan od razloga je i taj što svi domaći izdavači svoje naslove biraju za dječake i / ili stare ljubitelje stripa
moja je pročitala i bilježnicu smrti i napad titana i ubice demona, prati naruta i još dosta toga od DW / najkule, ali važniji su joj naslovi koji su baš za djevojčice i na engleskom su dostupne odmah i sada
tako da, nabavlja se preko menarta, hoću knjigu, amazona....

najviše su mi pitali Dragonball i JoJo..
Informacija za potencijalne izdavače

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 19/11/2022 18:03:55
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

229 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 19/11/2022 : 18:11:14  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:

2.pričamo o bojkotu ČK i Komika
Tako da smatram da je bojkot totalno pogrešna odluka.

Anto pravo diplomatski. Da bi nam Vuk bio sit, ostanite ovce na broju!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10232 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 19/11/2022 : 18:36:40  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blueberry9

quote:

Pita san, pa niko nije odgovorija.
Je li Čačanska škola isto ka naša Dubrovačka?
"Sa svakim lijepo, sa nikim iskreno".

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10232 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 19/11/2022 : 18:42:41  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

nego ljudi,ode tema malo u kurac,pa da se vratimo na suštinu;sa DVE JAKO BITNE STVARI:

1.sve firme iz Srbije koje uvezu hrvatske stripove,UREDNO I UNAPRED plate porez državi.Ja sad nemam,niti mogu da znam koji je to iznos,ali verujem da je sigurno šestocifren.Znači,ako je ušlo na legalan način recimo stripova za 500000 evra,to je porez od 50k jura (jel beše 10%? porez,mislim da jeste).
50000 evra nije suma koja je beznačajna,a verovatno je veća.Sa zabranom,nalaziće se drugi kanali dostave,pojavljivaće se preprodavci;i ovde je država na gubitku,čekaj to niko ne pominje.

2.pričamo o bojkotu ČK i Komika - moramo nešto shvatiti - ajde Komiko,ali verujem da se ČK svakako prodaje odlično u Srbiji,sigurno više i od Fibre i drugih CRO izdavača,logično.Ako dođe do zabrane,a mi još bojkotujemo kupovinu ČK,pa onda ćemo tek da sjebemo poslovanje striparnice Alan Ford,a verovatno i DW ako krenu sa prodajom Borinih stripova.Tako da smatram da je bojkot totalno pogrešna odluka.

Tema je suvišna, samo si ti tvrdoglav ka magarac.
Verglaš stoti put isto.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 19/11/2022 : 18:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:

Nisu isto, dubrovačka škola se vata za glavu kad ugleda čačansku.

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 19/11/2022 : 18:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Ma, zalažemo se protiv zabrana i ucjena, a time naravno i protiv bojkota.

Bojkotiraš kada nemaš novaca za kupnju.

Kakav crni bojkot.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10232 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 19/11/2022 : 19:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Ma, zalažemo se protiv zabrana i ucjena, a time naravno i protiv bojkota.

Bojkotiraš kada nemaš novaca za kupnju.

Kakav crni bojkot.

Na stranu zajebancija,nije baš tako.
Ja od ovih koji su na crnoj listi neću kupit apsolutno ništa.
Jebe mi se šta njih to nije briga, ali ja se dobro osjećan.
MAKONDO je ionako uvik bija sranje, KOMIKO ne osobito interesantan, odnosno njegove stripove koji me zanimaju iman u boljen(Markovon izdanju),jedino mi je malo žaj ČK, ali preživit ću.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21122 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/11/2022 : 19:09:06  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

a ko je to danas sa svakim iskreno,baš me zanima? I danas i ranije.
I kakve to veze imam sa ovom temom?

Edited by - anto on 19/11/2022 19:10:44
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10232 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 19/11/2022 : 19:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

a ko je to danas sa svakim iskreno,baš me zanima? I danas i ranije.

Ja.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000