forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 256

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
229 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 12/12/2022 : 08:48:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
Breaking Bad je uz Sopranose sam vrh sto se tice serija. Ne mogu da se odlucim koju da stavim na tron. BCS je dobra, cak i odlicna serija ali ne dira BB. Jednostavno nema WW a Saul nije dovoljan da serija dostigne te visine. Dalje, zna se kako zavrsava BB tako da spinof ne moze izazvati tu napetost i iscekivanje. SPOILER Znam da Saul ne moze poginuti npr, znam da Gus ne moze poginuti, kao ni Mike npr. KRAJ SPOILERA. Saul umara sa prvih nekoliko sezona dok prati odnos sa bratom. Razvuceno je. BB te odmah baca u glavnu radnju i drzi do kraja. Neuporedive su serije. BCS dobro dodje da upotpuni BB iskustvo i da se zaokruzi prica i to je postignuto.

Nikako ne mogu da se natjeram da odgeldam The Wire. Evo drugi put pokusavam, ali odustajem. Ne mogu prvu sezonu da predjem. Jasno mi je odmah da se radi o kvalitetnoj seriji. Realisticno djeluje i ono je bas dobar prikaz policijskog rada, funkcionisanja onakve vrste kriminala istrage i sl. Ipak, seriji nedostaje harizme. Dosadna mi je. Nista me tu ne zabavlja. U Sopranosima su me likovi zabavljali i mogu je gledati 100x, BB isto..WW i Džesi su to vukli kako treba.

Dark, dobra serija, pregledao sam je ali imam problem i sa njom. DOSADNA MI JE. To su one serije koje su nepotrebno razvucene. Uzme npr neki predmet u ruku i gleda ga minutu, okrece i sl. Pri dijalogu, prave se preduke pauze. Smara. Ovu novu na Netflixu sa brodom sam ukinuo. Dao sam joj sansu, ali ne ide. Dzaba ako me serija ne zabvalja.

Zadanja koju sam gledao a da me je zabavila je bas na Netflixu, The Watcher. Nije remek djelo, ali mi je drzala paznju do kraja. Radi se o mini seriji i u dva popodneva sam je pregledao. Navodno je prema istinitom događaju. Ko god kupi istu kuću biva uznemiravan od nepoznate osobe. Dobra serija.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27466 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/12/2022 : 15:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
https://www.majcicemoja.hr/product/del-boy-marka-muska-majica-kratki-rukav/

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1749 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 18/12/2022 : 19:17:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Iluvatar

Breaking Bad je uz Sopranose sam vrh sto se tice serija. Ne mogu da se odlucim koju da stavim na tron. BCS je dobra, cak i odlicna serija ali ne dira BB. Jednostavno nema WW a Saul nije dovoljan da serija dostigne te visine. Dalje, zna se kako zavrsava BB tako da spinof ne moze izazvati tu napetost i iscekivanje. SPOILER Znam da Saul ne moze poginuti npr, znam da Gus ne moze poginuti, kao ni Mike npr. KRAJ SPOILERA. Saul umara sa prvih nekoliko sezona dok prati odnos sa bratom. Razvuceno je. BB te odmah baca u glavnu radnju i drzi do kraja. Neuporedive su serije. BCS dobro dodje da upotpuni BB iskustvo i da se zaokruzi prica i to je postignuto.

Nikako ne mogu da se natjeram da odgeldam The Wire. Evo drugi put pokusavam, ali odustajem. Ne mogu prvu sezonu da predjem. Jasno mi je odmah da se radi o kvalitetnoj seriji. Realisticno djeluje i ono je bas dobar prikaz policijskog rada, funkcionisanja onakve vrste kriminala istrage i sl. Ipak, seriji nedostaje harizme. Dosadna mi je. Nista me tu ne zabavlja. U Sopranosima su me likovi zabavljali i mogu je gledati 100x, BB isto..WW i Džesi su to vukli kako treba.

Dark, dobra serija, pregledao sam je ali imam problem i sa njom. DOSADNA MI JE. To su one serije koje su nepotrebno razvucene. Uzme npr neki predmet u ruku i gleda ga minutu, okrece i sl. Pri dijalogu, prave se preduke pauze. Smara. Ovu novu na Netflixu sa brodom sam ukinuo. Dao sam joj sansu, ali ne ide. Dzaba ako me serija ne zabvalja.

Zadanja koju sam gledao a da me je zabavila je bas na Netflixu, The Watcher. Nije remek djelo, ali mi je drzala paznju do kraja. Radi se o mini seriji i u dva popodneva sam je pregledao. Navodno je prema istinitom događaju. Ko god kupi istu kuću biva uznemiravan od nepoznate osobe. Dobra serija.

BB ima dva ozbiljna problema:

-nema ni jednog ženskog lika koji bi bio pokretač bilo čega. BCS ima vrlo dobar dominantan ženski lik.
-učitelj hemije u improviziranom laboratoriju postiže rezultat čistoče Meta koji ne dostižu profesionalci u pravim laboratorijama. Ako bilo ko vjeruje, da neko može u garaži postiči rezultate sa kojima će konkurirati korporacijama (karteli su korporacije).

Obe serije su dobro filmsko montirane. Gledao sam prvu sezonu Ozarka koja je smor neefektne montaže (tema je slična BB).

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2870 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 18/12/2022 : 20:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
1883 je fantasticna serija. Zapravo je fantasticno sve sto uradi Taylor Sheridan. Btw. upravo je izasao "nastavak" Dutton's sage pronicljivo zvan 1923. I to sa dobrim starim Fordom te odlicnom Helen Mirren. Jedva cekam! Naravno u teku je mislim da poslednja 5. sezona Yellowstone-a. Nenadjebivo dobro!

I za sve one koji ste slucajno propustili Mayor of Kingstown, gledajte! Pocetkom nove godine startuje 2. sezona. Jeremy Renner u svome najboljem izdanju.

Taylor.
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1652 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 19/12/2022 : 09:17:59  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Riget
Riget II
Riget Exodus

Lars von Trier se dakle vratio seriji Riget nakon 25 godina, po mojoj ocjeni vrlo uspjesno. Navodno je trecu sezonu vec imao u pripremi, ali nakon smrti glavnog glumca Ernst-Huga Järegårda bio je rekao da ta serija bez njega vise nema smisla. Von Trier je Järegårda inace zapazio u staroj seriji koja je dramatizirala poznate svedske zlocine i u kojoj je ovaj glumio hladnokrvne ubojice, ali i u klasicnoj drami apsurda Direktor Stiga Larssona (nije isti koji je napisao Millennium).

Ostali su nam cliffhangeri, sve do eto donedavno. Gledajuci ovako tri sezone zaredom, serija sve vise i vise klizi u apsurd i satiru, a Ernst-Hugo je izvanredan. Treca sezona pocinje svojevrsnim resetom, Mikael Persbrandt glumi Stiga Helmera juniora, i ta je prva epizoda trece sezone u kojoj zapravo von Trier mijenja stare likove novim varijantama jedina koja je pomalo suplja. Nakon toga pocinje nevidjeno zabavno podjebavanje sto Svedjana, sto Danaca, komedija apsurda koja me je nasmijavala, nerijetko i do suza. Persbrandt nije Järegård, ali je odlican, moram priznati da sam ga do sada podcijenjivao. A 25 godina stanke je i dodatno zacinilo seriju jer se jako ismijava svedska politicka korektnost, kao i impotentna danska birokracija.

Glumi i Willem Dafoe, naravno da bude i von Trierov ego-trip, i sve se na kraju razrijesi, nema vise cliffhangera. A treca sezona je i prigodna jer se dogadja u predbozicno vrijeme i zavrsava na Badnjak, kada se u Skandinaviji u biti slavi Bozic.

Von Trieru je dijagnosticiran Parkinson pa iako je rekao da ce nastaviti snimati, ako ovo bude zadnje sto je napravio, bit ce i vise nego dostojan oprostaj.

Edited by - fandango on 20/12/2022 08:01:12
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7535 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 19/12/2022 : 18:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Gdje si gledao Exodus?

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2067 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 19/12/2022 : 19:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Nađe se

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 19/12/2022 : 19:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Riget (sve 3 sezone) je inače legalno na MUBI-ju. Ne u našoj regiji, ali možda jest u onoj u kojoj fandango živi?

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2067 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 19/12/2022 : 21:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Ako baš hoćeš legalno,
jesi probao preko VPN-a?

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7535 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 19/12/2022 : 22:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Ma nisam probao nikako. Može i legalno i drugačije. Pitam da se ne mučim s traženjem.

Edit:
Zaboravljam da fandango ne živi u Hrvatskoj.

Edit2:
Snašao se.

Edited by - Shaner on 20/12/2022 06:26:48
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1652 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 20/12/2022 : 08:02:40  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Sve je rijeseno dok sam ja spavao

Nego, vice, tvoja sestra ono zivi u Svedskoj, ako se dobro sjecam? Bas bi me zanimalo sto ona kaze na to kako sprdaju Svede u seriji.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25960 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/12/2022 : 17:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Halo serija mi se čak i sviđa, očekivao sam mnogo lošije od ovoga.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5278 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 21/12/2022 : 23:45:31  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
The Office (UK)

Kada vam se na glavu popnu genijalni šefovi sa njihovim fenomenalnim brainstorming sastancima i uzbudljivim team building izletima, samo pogledajte Office i život će bar na kratko ponovo imati nekog smisla. Već treći put gledam originalnu britansku verziju ove serije i svaki put se od srca nasmejem. Melem za napaćenu radničku dušu.

Obožavam britanski humor i večito odlažem da pogledam američku verziju serije jer strepim kako bi mi legla, ali kontam da će i to jednog dana doći na red
Go to Top of Page

Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1222 Posts

Member since 31/03/2002

Posted - 27/12/2022 : 22:55:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dr.GonZo's Homepage  Send Dr.GonZo a Private Message  Reply with Quote

Najbolje TV serije iz 2022. godine

https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 27/12/2022 : 23:07:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

večito odlažem da pogledam američku verziju serije jer strepim kako bi mi legla, ali kontam da će i to jednog dana doći na red

Bolja je američka verzija.
Ali samo da te upozorim, prva sezona nije reprezentativna... U prvoj su sezoni pokušali kopirati stil britanskog The Officea i to nije baš urodilo nekim pretjeranim uspjehom, tako da to imaj na umu kad (i ako) kreneš gledati. Od druge sezone to već postaje jedna od najboljih humorističnih serija uopće, po mom mišljenju.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5278 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 28/12/2022 : 10:12:12  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Vidim da mnogo vas hvali jenki verziju Office-a, nema mi druge moraću je uskoro početi gledati
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10595 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 01/01/2023 : 22:18:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DzekDenijels

quote:
Originally posted by panzer

Ako je tako, moraš pogledati i Tulsa King od istog autora.

Hoću.
Hvala...

I od mene zasada preporuka.

Raste sa svakom epizodom.
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3029 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 02/01/2023 : 20:48:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
ali stallone jedva diše. i malo mu je gluma zahrđala.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10595 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 03/01/2023 : 09:27:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by xilrion

ali stallone jedva diše. i malo mu je gluma zahrđala.

Sa svojih 76 godina i ne čudi. A gluma mu je tu negdje uvijek i bila. Puno galame i gestikuliranja.

Najbolje mi je kad Ameri s 80 godina fukaju sve u 16. Jebežljivost već viđena u balkanskim filmovima.
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4576 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 03/01/2023 : 11:45:49  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Nedavno odgledao Wednesday
Mogu razumijeti zašto je bila takva fama oko serije, ali sveukupni dojam je nekako prosječan. Serija je ipak namijenjena teen starosnoj skupini. No, bez obzira na to, epizode često prekrcane obratima, ubačenim detaljima, a opet nekako zamorne i jednolične. Scenografija je na razini. Šteta što ostali članovi Addams obitelji su dosta slabo i mlako prikazani. S obzirom na to tko je kreator serije očekivao sam dosta više.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 03/01/2023 : 12:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Nije Burton u elementu već neko vrime.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7535 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 03/01/2023 : 23:17:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
A nije ni kreator serije.

A kad smo već kod njega, ovih dana sam nakon puno godina ponovo pogledao njegove Batmane i sad se pitam je li ikad i bio u elementu.

Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4576 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 04/01/2023 : 00:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Najbolje njegove stvari koje sam vidio ipak pripadaju animaciji, Corpse Bride i Nightmare Before Christmas

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7535 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 04/01/2023 : 00:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Tu bih se složio, s tim da je Nightmare režirao Henry Selick. Ali trebalo bi ponovo pogledati još neke uratke. U prvom redu Edward Scissorhands, Ed Wood i Big Fish.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27466 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/01/2023 : 00:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01
Bolja je američka verzija.

nemam pojma zašto ovu seriju nisam odavno gledao?
mislim,gledao sam kad bi naletio na tvu ali prije par mjeseci sam odgledao britansku redom pa počeo usa i sad sam na 6.sezoni.Odlična serija i ne pada tokom vremena.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 256  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.84 seconds. Snitz Forums 2000