forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

Markos
Webmaster

Croatia
29485 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/01/2023 : 10:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Meni se AF ni Darkwood još nisu službeno očitovali, ali se dalo zaključiti tijekom zadnjih par razgovora, čitajući između redova, da se toliko boje ucjena i odmazde Čarobne knjige da neće više uvoziti čak ni Fibrina izdanja za koja nema apsolutno nikakve pravne prepreke za uvoz, za koja Fibra ima worldwide prava. Možda se varam, ali meni je to tako zvučalo. U svakom slučaju, saznat ćemo vrlo brzo, kad krenu novi naslovi. U slučaju da sam u pravu, onda ću krenuti na plan B i/ili C, pa ćemo vidjeti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
399 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 12/01/2023 : 10:58:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

druze, bilo koja fibra vise se nece prodavati ni u af ni u dw, mislim da je jasno sta to znaci

Znam kaspere da si dobro obavešten. Ali zašto bi boleo crven ban dw, za zahteve čk, osim ako i drugi manji nisu ucenili striparnice? Nije da se prodavao čk u dw. Osim ako očito nisu u pitanju niska dela pretnja inspekcijama i takvim pizdarijama. I na koncu očito dw se oporavlja a prilično za sada gađa sasvim druge naslove od fibre..
Go to Top of Page

Betmen987
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 27/10/2020

Posted - 12/01/2023 : 11:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Betmen987 a Private Message  Reply with Quote
Koliko sam razumeo, a mislim da jesam, jesu pretnje inspekcijama i slično. Za Darkwood nisam upućen, al ako stvarno postoji neki zakonski način da se oni kazne, čk bi se sigurno vezala za to..

quote:
Originally posted by Unngenant

quote:
Originally posted by kasper

druze, bilo koja fibra vise se nece prodavati ni u af ni u dw, mislim da je jasno sta to znaci

Znam kaspere da si dobro obavešten. Ali zašto bi boleo crven ban dw, za zahteve čk, osim ako i drugi manji nisu ucenili striparnice? Nije da se prodavao čk u dw. Osim ako očito nisu u pitanju niska dela pretnja inspekcijama i takvim pizdarijama. I na koncu očito dw se oporavlja a prilično za sada gađa sasvim druge naslove od fibre..

Neka neko izda American Vampire...
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/01/2023 : 11:53:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
A zašto bi se bojali inspekcija ako rade sve kako treba?
Inspekcija se boji samo onaj koji ne posluje čisto.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6373 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 12/01/2023 : 12:29:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Nije baš tako, doslovno će izmislit nešto ako su došli nešto pronaći.
Dugo godina sam radio u dućanu/ima i bilo je tu svega.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

zmcomics
Average Member

729 Posts

Member since 24/08/2002

Posted - 12/01/2023 : 12:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit zmcomics's Homepage  Send zmcomics a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inspekcija uvek nađe načina da te kazni, koliko god pošteno radio... Naravno ako to želi da uradi... a u stranu deranžiranje da ti danima prebrojava robu i blokira posao...

STRIP VESTI svakodnevno na www.stripvesti.com i www.facebook.com/StripVesti • Homepage www.zmcomics.com
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/01/2023 : 12:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ma... Ne govorim ni ja napamet. Dugo sam radio u kafiću, znate i sami koliko često tokom sezone inspekcije češljaju ugostiteljske objekte. Uvijek je bilo sve uredno i sve je štimalo jer se pazilo na te stvari. Financijska, sanitarna, inspekcija rada, svi su oni više puta dolazili i uvijek sve uredno.
Mater i otac mi dugo dugo iznajmljuju apartmane, isto su ih znali ljubomorni sudjedi prijavljivati inspekciji nikad na kraju nije bilo problema. Uredno i čisto sve, kako financijski, tako i ostalo. Problem je što puno ljudi i firmi radi bar dio posla onako kako ne bi trebalo i onda se boje svega toga.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10490 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 12/01/2023 : 12:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Problem je što puno ljudi i firmi radi bar dio posla onako kako ne bi trebalo i onda se boje svega toga.

A da tako ne rade bio bi ključ u bravu, odnosno nekih proizvoda ne bi bilo u ponudi.
Go to Top of Page

zmcomics
Average Member

729 Posts

Member since 24/08/2002

Posted - 12/01/2023 : 12:59:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit zmcomics's Homepage  Send zmcomics a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma... Ne govorim ni ja napamet. Dugo sam radio u kafiću, znate i sami koliko često tokom sezone inspekcije češljaju ugostiteljske objekte. Uvijek je bilo sve uredno i sve je štimalo jer se pazilo na te stvari. Financijska, sanitarna, inspekcija rada, svi su oni više puta dolazili i uvijek sve uredno.
Mater i otac mi dugo dugo iznajmljuju apartmane, isto su ih znali ljubomorni sudjedi prijavljivati inspekciji nikad na kraju nije bilo problema. Uredno i čisto sve, kako financijski, tako i ostalo. Problem je što puno ljudi i firmi radi bar dio posla onako kako ne bi trebalo i onda se boje svega toga.

Vidi, ovde u Srbiji može (ako hoće) da kazni inspekcija i u slučaju kada kupac ne uzme fiskalni račun i izađe iz prodavnice, kazna ide i jednom i drugom... Striparnice imaju, ne stotine nego, hiljade različitih izdanja, plus ide komisiono polovna roba... pa... nema šanse da sve bude na broju... pošten inspektor će razumeti, ali pošten inspektor je mit... barem ovde kod nas...
Tast (Punac) ima prodavnicu, sve čisto, ne bi verovao šta su sve umeli da izmisle, ne da bi naplatili kaznu već da bi uzeli koju paru... onda možeš da se mesecima ganjaš sa njima, ili da platiš...

STRIP VESTI svakodnevno na www.stripvesti.com i www.facebook.com/StripVesti • Homepage www.zmcomics.com
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

242 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 12/01/2023 : 17:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:

To mozda u normalnoj zemlji. U Srbiji sve moze ako onaj ko hoce da ti napakosti ne preza ni od cega.
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

242 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 12/01/2023 : 17:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Meni se AF ni Darkwood još nisu službeno očitovali, ali se dalo zaključiti tijekom zadnjih par razgovora, čitajući između redova, da se toliko boje ucjena i odmazde Čarobne knjige da neće više uvoziti čak ni Fibrina izdanja za koja nema apsolutno nikakve pravne prepreke za uvoz, za koja Fibra ima worldwide prava. Možda se varam, ali meni je to tako zvučalo. U svakom slučaju, saznat ćemo vrlo brzo, kad krenu novi naslovi. U slučaju da sam u pravu, onda ću krenuti na plan B i/ili C, pa ćemo vidjeti.

Steta za Marka AF i DW, dobri su to ljudi.

Kakogod. Plan B ili C, take my money. Mislim, i mi u Srbiji znamo koristiti Internet. Uvezi stripove sam ako treba, i prodaj nam online ili na parkingu Ikee. Svejedno je.

Edited by - blueberry9 on 12/01/2023 17:43:36
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 12/01/2023 : 19:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blueberry9

quote:

To mozda u normalnoj zemlji. U Srbiji sve moze ako onaj ko hoce da ti napakosti ne preza ni od cega.

Ne može se poslovati čisto, ma koliko god se netko trudija, ma koliko god bila normalna zemlja.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

anam
New Member

211 Posts

Member since 23/08/2022

Posted - 12/01/2023 : 20:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send anam a Private Message  Reply with Quote
Po mome u ovome tzv. "stripovskom ratu" slobodno tržište bi trebalo presuditi. Ipak kvaliteta proizvoda odlučuje...naravno i osobni izbor svakog od nas, na kraju i cijena istog (uloženo-dobiveno). Oni koji se boje otvorene tržišne utrke ili mute ili žele monopol. U ovakvom slučaju će najviše biti zakinuti stripofili, no ako oni budu složni osjetiće to oni koji koče razmjenu stripovskih izdanja...netko voli ovo izdanje netko ono ...pratimo ovo ili ono i onda nam netko to hajmo reći onemogući legalno.
Osobno sam za to da sve bude svima dostupno za kupiti pod normalno i da imamo izbor...no ako nam to onemoguće pa uvijek postoji tzv. "šverc-komerc" ili što bi bilo snađi se druže. Bez obzira na sve to naći ćemo načina da dođemo do onoga što nas zanima.Onemogućavanje slobodnog tržišta i slobodnog protoka roba pa tu bi i vlasti trebale reći svoje...osim ako svi nisu u talu
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1640 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 13/01/2023 : 07:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by fandango

Da li je tocno da je obustavljen i izvoz stripova iz Srbije u Sloveniju?

Ne mogu komentirati jer nemam drugih informacija osim da je recimo Buh (kao najveca striparnica kod nas) imao posljednji uvoz 16. 12. 2022 i nije napisao da se ne bi vise uvozili srpski stripovi. Ionako idu te ture na par mjeseci pa cemo vidjeti.
https://stripi.si/category/novo-stripi/page/2/

A druga striparnica Oblacek ima novu turu upravo danas najavljeno u prodaji.
https://www.striparna-oblacek.com/

OK, hvala, a pitam zato jer mi je kolega iz Zagreba koji nije na forumu rekao da se navodno sprema nesto u tom smjeru, da ne bi slucajno sad kad je Hrvatska u Schengenu i preuzela euro ekipa iz Zagreba isla u Sloveniju kupovati/svercati srpske stripove.

Go to Top of Page

stripadzija
Average Member

Slovenia
508 Posts

Member since 03/03/2009

Posted - 13/01/2023 : 09:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send stripadzija a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Mislio sam da nema šanse da se ovako nešto zaista i ostvari u ovom obimu tako da sam u prethodnom periodu nastavio normalno da kupujem izdanja srpskih izdavača uključenih u ovu priču. Ako dođe do potpunog zasustavljanja distribucije Fibre zaista ću potpuno prekinuti kupovinu srpskih izdanja, a imam drugih načina da dođem do Fibre tokom godine. Marko, molim te da nas obaveštavaš na ovom topiku o razvoju događaja.

JAKO sam razočaran ovom pričom.

Edited by - stripadzija on 13/01/2023 09:50:26
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27187 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/01/2023 : 11:07:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ovih par ljudi šta znam sad nemože nabavit stripove ČK i polagano odustaju.
Nekim ljudima se ne da zajebavat i tražit komplicirane načine za kupit jebeni strip a pogotovo onda kad znaš da je sam izdavač stavio prepreke da ga ne možeš kupiti.
Mislim,zašto bi ja kupova ono šta mi sam izdavač ne želi prodat?
To bi tek bila ludost.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 13/01/2023 : 11:47:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
Nadam se da su Cakejci spremili neki eksel da racunaju rezultate njihove kreativnosti...
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8885 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/01/2023 : 11:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ovih par ljudi šta znam sad nemože nabavit stripove ČK i polagano odustaju.
Nekim ljudima se ne da zajebavat i tražit komplicirane načine za kupit jebeni strip a pogotovo onda kad znaš da je sam izdavač stavio prepreke da ga ne možeš kupiti.
Mislim,zašto bi ja kupova ono šta mi sam izdavač ne želi prodat?
To bi tek bila ludost.

Frustrirajuce i govnjarski.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

malimarinko
New Member

185 Posts

Member since 01/01/2021

Posted - 13/01/2023 : 12:16:22  Show Profile Show Extended Profile  Send malimarinko a Private Message  Reply with Quote
Ma nek se slikaju. Ja sam tija nabaviti Asterix integrale a sada neću sve i da se fino ispričaju. Baš mi trgovci s ovim zadnjim poskupljenjima titraju živce. U bojkot-modu sam i ČK tu nije iznimka. Jbg. bit će više za Fibru.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8885 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/01/2023 : 12:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by malimarinko

Ma nek se slikaju. Ja sam tija nabaviti Asterix integrale a sada neću sve i da se fino ispričaju. Baš mi trgovci s ovim zadnjim poskupljenjima titraju živce. U bojkot-modu sam i ČK tu nije iznimka. Jbg. bit će više za Fibru.

Ista stvar kad mene samo s bluberijem.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

ivanomo
Starting Member

16 Posts

Member since 01/09/2015

Posted - 14/01/2023 : 16:17:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanomo a Private Message  Reply with Quote
Po meni jedno od alternativnih rješenja u slučaju prohibicije na Fibru u Srbiji je staviti paušalne cijene poštarine te dodatni rabat za sva izdanja koja idu ka tamo. U tom slučaju kupcima iz Srbije bi uz početnu manju prilagodbu nabava izdanja bila slična kao i do sada.
A u tom slučaju, ,,veliki ljubitelj stripova'' Bora bi mogao jedino da maše ušima, zajedno sa svojom ljepšom polovicom......

Edited by - ivanomo on 14/01/2023 16:17:37
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 14/01/2023 : 16:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanomo

Po meni jedno od alternativnih rješenja u slučaju prohibicije na Fibru u Srbiji je staviti paušalne cijene poštarine te dodatni rabat za sva izdanja koja idu ka tamo. U tom slučaju kupcima iz Srbije bi uz početnu manju prilagodbu nabava izdanja bila slična kao i do sada.
A u tom slučaju, ,,veliki ljubitelj stripova'' Bora bi mogao jedino da maše ušima, zajedno sa svojom ljepšom polovicom......

Je, al imaš onda carinu u igri.

Go to Top of Page

ivanomo
Starting Member

16 Posts

Member since 01/09/2015

Posted - 14/01/2023 : 16:26:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanomo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa kroz taj eventualni dodatni rabat na izdanja kupcima iz Srbije dijelom bi se amortizirao dio troškova......
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10523 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 14/01/2023 : 16:47:47  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Pa kroz taj eventualni dodatni rabat na izdanja kupcima iz Srbije dijelom bi se amortizirao dio troškova......

A ko će Marku amortizirat gubitke?
Šta mu predlažeš?
Da i na onako niske, minimalne cijene da još rabata i pojeftinmi poštarinu?
Uspjeh zagarantiran...
Problem Bore je srpski problem, zašto bi Marko to rješava? Fibri Srbija ne triba.
Komšije loptica je kod vas.
Ako van se čita Fibra riješite to sami, a ne od Marka tražit još rabata.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/01/2023 : 17:00:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Hmmm, koliko me sjecanje sluzi, Marko je napisao nesto u slogu da je to sad vec osobno i da ce ici koliko daleko bude trebalo. Tako da su sve karte jos u rukama.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000