Author |
Topic |
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8190 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 28/12/2022 : 17:38:02
|
za grupu dalmatino do prije nekoliko dana nisam nikad čuo zbog ove mini rasprave sam ih malo istražio, a bolje da nisam pa ovo je neki frankenštajn sastavljen od thompsona, graše, crkvenih bendova i grčko-rimskih zahvata stavrosa, zečića, miše i ostalih kičera čak koketiraju i s gibonijevim stilom nekako mi je lakše prihvatiti da narodnjačke zvijezde pune arenu - jer te ljude mogu zamisliti, vidim ih oko sebe ali tko su ovi koji napune arenu na dalmatino, cetinskog, badrićku...to će mi ostati misterija |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Tonto
Advanced Member
8540 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 28/12/2022 : 18:32:02
|
Tocno tako. Puno vise cijenim iskrenu cajku za ciljanu publiku, nego ovo fino upakirano govno. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 28/12/2022 : 18:44:10
|
Života vam, vi još uvik tupite o Dalmatinu A niko da napiše da God Is An Astronaut nastupaju u Zagrebu 23.9.2023. u Močvari, nakon (ja mislim) dvaput odgođenog koncerta zbog pandemije. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Tonto
Advanced Member
8540 Posts
|
Chui
Senior Member
1143 Posts
Member since 13/12/2020 |
|
vukozec
Advanced Member
4981 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
Chui
Senior Member
1143 Posts
Member since 13/12/2020 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 01/01/2023 : 09:48:28
|
Roisin Murphy, Sibenik, pred katedralom Sv. Jakova
Trebao je to biti kraj prilicno plodne i produktivne koncertne 2022 godine, nakon dvogodisnje pandemijske suse, te lijep nacin za uplovljavanje u novo koncertno ljeto, no na kraju ipak potpuni glazbeni fijasko!
Gdje poceti...
Mozda prvo od cinjenice da Trg Republike ne moze primiti onoliku svjetinu koja se posto poto zeljela natisnuti pred pozornicu, te je u nekim trenutcima bilo panicno i kaoticno, na rubu incidenta, ono , uci u novu godinu sa par saka u glavu... bar 6-7 tisuca ljudi jedni na drugima dobro zagrijani maliganima, bez prostora za manevriranje, koji zrak udisu i izdisu dodavajuci ga jedni drugima. Iglu da si bacio, ne bi na pod uspjela pasti od silne rulje. Sad, da li je taj silni narod ljubitelj Roisin i Moloca, ili je tu slucajno zaglavio u ispracaju stare godine, ne znam, ali situacija je bila sve osim sigurnosti. Ono, bas daj mi zraka...
Pocelo je u 23 sata sa onom Idom Prester i njezinim preserans bendom, kako li se samo ono zove, nipelkuracpipelnesto...
Ne upamti vece dosade. Ali zena se nije dala. 'Upirala' je sve do ponoc i dvadeset isporucivsi jednu od najdosadnijih svirki u mom zivotu. Ne da mi se niti trositi rijeci, koliko je to los koncert bio.
A nisam nazalost niti slutio sto me ceka...
Oko ponoc ipo, eto 'zvijezde' veceri. Ali bez benda. Na matricu. Pobogu koliko li joj je Sibenik platio??? Nizali su se 'hitovi' koji su svi nalikovali jedan na drugi. Kao jedna velika dosadna sapunjara... losa glazbena trakavica. Ha, nisam cak ni siguran je li pjevala uzivo ili je bio playback...
Uglavnom, po prvi put u mojoj dugoj povijesti pracenja koncerata odlucili smo sporazumno, supruga, prijatelji i moja malenkost da napustimo dogadaj. Jednostavno smo posli 'ca' sa tog loseg dira i uzasno loseg nastupa. Katastrofalni ulazak u novu koncertnu sezonu. Mislim da li da uopce upisem ovo u svoju 'kajdanku' gdje zapisujem sve nastupe...
Nije pomogao ni vrhunski korculanski Posip, kojeg sam ohladenog imao u ruksaku. Jednostavno smo otisli, okrenuvsi leda ovom losem nastupu, i vratili se svinjskom pecenju, prsutu, kulenu i lecevackom siru u sigurnost apartmana, i provjerenom dobrom starom pustanju glazbe na JBL bluetothu...
I da, nevjerovatno ali ona dosadna Ida bila je bolja od one katastrofalne Roisin. Makar su 'svirali'. Ono, rukama, instrumentima...
Nema veze, doci ce i Svibanj, pa krecemo punim gasom sa Mission, Exploited, Springstinom, Judasom, Watersom, Panterom i tako dalje i tako blize.
Idemo sad na pivicu, vrijeme u Sibeniku je izvanredno, Split je blizu i za obid smo na pasticadu u stare majke bas kad treba...
Ovo ce ionako vrijeme izljeciti.
|
Los cukar na fritulama! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 01/01/2023 : 10:55:16
|
Auf jebote, koji kurac ... Ne mogu virovat. To je onako baš sramotno, preko svake mjere. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
vukozec
Advanced Member
4981 Posts
Posted - 01/01/2023 : 11:01:59
|
quote: Originally posted by ivanl
Mozda prvo od cinjenice da Trg Republike ne moze primiti onoliku svjetinu koja se posto poto zeljela natisnuti pred pozornicu, te je u nekim trenutcima bilo panicno i kaoticno, na rubu incidenta, ono , uci u novu godinu sa par saka u glavu... bar 6-7 tisuca ljudi jedni na drugima dobro zagrijani maliganima, bez prostora za manevriranje, koji zrak udisu i izdisu dodavajuci ga jedni drugima. Iglu da si bacio, ne bi na pod uspjela pasti od silne rulje. Sad, da li je taj silni narod ljubitelj Roisin i Moloca, ili je tu slucajno zaglavio u ispracaju stare godine, ne znam, ali situacija je bila sve osim sigurnosti. Ono, bas daj mi zraka...
Uf, dobro da nisam išao (a spominjala se ta ideja). Svh ti razvikanih masovnih raznoraznih dočeka treba se kloniti ko vrag tamjana.
Roisin je inače na prošlom Inmusicu imala uvjerljivo najbolji nastup uz Nicka Cavea. Naravno, sa bendom, ne u ovoj budžet varijanti. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10271 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 05/01/2023 : 15:41:41
|
Samo da čekiran sa zakašnjenjen da je Dalmatino bend koji stiže direktno iz devetog kruga pakla. Meketavi vokal, nekakav ljigavi miks popa i dalmatinskog melosa, i standardni "kamen, maslina, i drača" tekstovi. Puna Arena je samo razlog više da želin da mi dica idu vani. Apsolutni horor.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 07/01/2023 : 19:59:49
|
Ne da mi se otvarati topic za svaku državu posebno, pa nemojte zamjeriti
Saxon + Rage 18.3. - Linz, Austria
Ozbiljno razmišljam da odem na ovo ako je ikako moguće. Subota je pa nije neizvedivo. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 08/01/2023 : 07:58:52
|
Nisam. Mada baš gledam, vjerojatno su mi i ovo puste želje... Em je predaleko za odraditi u dva dana, em skupo, em nemam s kim ići. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 08/01/2023 : 10:41:05
|
Najveca moguca preporuka za Biffa uzivo i drustvo... Je da su meni drazi i bolji Judas, Accept i sta ja znan, Motorhead sto sam ih odgleda uzivo, ali rijetko sto je tako posteno i mocno uzivo ka Saxon! Gleda sam ih 4 puta i svaki put je bilo bolje od onog prije. Ne zovu ih zanista mighty Saxon. Ali kazem ti, taj posteni pristup svirci uzivo i odnos prema publici je to sto ih cini posebnima. Nastupi su im 6 plus, na skali od 1 do 5. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7368 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 14/01/2023 : 19:48:24
|
Zurito - dvoje mladih Španjolaca na akustičnim gitarama. Danas su iznenadili svih koji su se zatekli u centru Rijeke iza podne skoro dva sata dugom svirkom, i to kakvom. Sigurno će isplivati nekakve snimke pa bacite oko. Nevjerojatna pozitivna energija. Naravno, odmah sam kupio CD i simpatičan je, ali uživo je ipak skroz druga priča.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 16/01/2023 : 10:07:31
|
Sigur Ros 24. i 25.7., tvrđava Sv. Mihovil, Šibenik
EDIT: Nabijem ih na k s cijenom karte od 63€. |
Edited by - Paka01 on 16/01/2023 10:27:55 |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7368 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15796 Posts
Posted - 16/01/2023 : 21:59:39
|
Kad se svi 'itaju' unaprid i daleko, evo ja cu 'zerice' blize...
The Mission Zagreb 09. svibnja!
Imam kartu vec tri godine, za koncert koji je triput odgadan. Ako je Boga, valjda cu sad vidit, (i cut, naravno), orididi postavu, cili tuto kompleto Sisters of Mercy prvu postavu bez Andrewa Eldritcha, naravno...
Bonus mi je takoder i The Exploited, dan posli takoder u Zagrebu, koje takoder nikad nisam pohodio od svih njihovih ukazanja u Hrvatskoj.
Nadam se i radujem da ce to biti izvanredno spajanje. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8540 Posts
Posted - 16/01/2023 : 22:19:05
|
quote: Originally posted by Shaner
Norah Jones 15.7.2023. Ljetna pozornica, Opatija
Karte u prodaji od 19.1. na eventimu, cijena nepoznata.
Jedva čekam.
Bio sam na njenom koncertu u areni u Puli prije 15-ak godina, umra sam od dosade. Norah mi je super za doma upalit i slušat u miru, uživo možda u zadimljenom poluosvijetljenom kafiću sa maximalno 10-ak gostiju... inače, ne hvala, nikad više. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7368 Posts
|
vukozec
Advanced Member
4981 Posts
Posted - 17/01/2023 : 12:37:19
|
Bio na Diani u Ciboni kad je to već bilo, i da, zadmiljeni kafić bi bio idealan, ali opet, meni je zadimljeni kafić idealna opcija za bilo koji koncert :) |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 18/01/2023 : 12:33:20
|
Steve Vai 13.4. - Tvornica, Zagreb
Čak i ako niste ljubitelji isključivo instrumentalne rock glazbe, Vaijevi koncerti su vrhunska zabava. |
Edited by - Paka01 on 18/01/2023 12:35:25 |
|
|
Topic |
|