forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

blueberry9
New Member

242 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 27/01/2023 : 12:04:35  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
Lepo sam ja napisao da je jedini lek potpuni prestanak kupovine stripova koje izdaje ta zlocinacka udruga.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13499 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 27/01/2023 : 12:46:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Kakva ljubav i briga prema stripu, srce da poskoči od sreće.
Ne, ozbiljno, ko je sve uključen u ovo, dajte info iz prve ruke? Taman mi polica pretrpana, značilo bi da je proluftiram.
Go to Top of Page

Largo
New Member

287 Posts

Member since 23/06/2021

Posted - 27/01/2023 : 12:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Largo a Private Message  Reply with Quote
U udruzenju su ČK, Komiko, Besna Kobila, Makondo i Dibidus.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13499 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 27/01/2023 : 12:59:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Videh nego jel to provereno? Čudi me baš za Kobilu.
Vidim na apr da su Komiko i ČK u igri.
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 27/01/2023 : 13:36:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

Nama u Srbiji su stripovi najmanji problem.
Staje i prodaja stripova na engleskom i bonelijane?

vidim aktivan si ovdje, a kad kolega forumas zove za pomoc
onda se ne javljas na telefon
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40694 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/01/2023 : 14:23:00  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Tebi se samo jos ja javljam na telefon jer mi zao :D

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Profesor
Average Member

Serbia
653 Posts

Member since 24/06/2005

Posted - 27/01/2023 : 14:52:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Profesor a Private Message  Reply with Quote
quote:

ovo je već kulturološki genocid,najgore mafijaštvo,reketiranje pa i svojevrsni fašizam.Nema dalje,ali nema dalje.

ne znam da li znate,ali osnovano je Srpsko udruženje izdavača stripa p.u., sad baš čitam Statut,koji je vrlo ozbiljan,kao da je neka velika firma u pitanju.
Tamo gde su CILJEVI, tačke 4. i 5. pominju "nezakonit uvoz stranih stripova".
Na kraju statuta je potpis Borislava Pantovića,ne znam koja mu je funkcija,niti ko je sve u sramnoj udruzi,samo u registru piše da je Vuk Marković zastupnik.

Upravo tako. Znači grupa izdavača je zvaničo oformila kartel koji će nametati monopolistička pravila, prema mafijaškim zakonima sile, uzimajući u obzir isključivo vlastiti profit i njegovu maksimalizaciju nauštb svih nas.

Bez obzira što su se time praktično po::rali na balkansku strip scenu i praktično započeli njeno razaranje. A ista je do ovog procvata i izrasla zahvaljujuči upravo tome što delimo zajednički kulturni milje , mogućnost razmene i zajedničku publika/potrošačka baza ovih prostora. Ovim potezom oni sve nas u Srbiji uvode u strip-kulturni Aušvic podizanjem izdavačkog Berlinskog zida. Banda bez ikakvih skrupula i obzira, potezima koji su usmereni samo na vlastito dupe. Ne mogu a da se ne otrgnem poređenju sa Comics Code Authority-jem kada su udruženi izdavači ubili EC, osakativši zauvek ono što je strip u Americi mogao da postane i svodeći ga na puku zabavu za predpubertetlije. Tako se i ovde ubija strip kao kulturni proizvod i pretvara isključivo u robu, profit, a nas dovode u situaciju ili uzmi ovo što mi nudimo ili odustani. Bedno!

Nažalost sve ovo je i uvod u propast striparnica. Jer ukoliko nemaju neku povoljniju cenu od knjižara, oni gube proizvod kojim će se razlikovati od ponuda u knjižarama (stripove iz uvoza, magazine...). Okej, ja ću i dalje svoje stripove naručivati iz AF ili Darkvuda, ali realno da mi je bliža neka knjižara zašto bih se cimao, kad je već ponuda svugde uniformna. Evo već vidim da Af mora da širi ponudu na knjige (dobro oduvek su oni imali nešto književne fantastike).

Ne znam, čemu se nadaju ovim potezom. S jedne strane mislim da bi to sve moglo voditi do toga da kada pozatvaraju sve rupe, oni sami krenu da distribuiraju Fibru (malo verovatno, znajući Markosa). Ili im nada lezi u tome da će ljudi svoja sredstva koja su izdvajali u strana izdanja, preusmeriti na njihova (kao jedinu mogućnost). Mada zanemaruju da će veliki deo ljudi, verovatnije i dalje (iako na teži i skuplji način) te sume trošiti na Fibru, samo kupujući manje izdanja i ređe, zbog egzibicija i nedostupnosti direktne nabavke.

Lično sam u 90% slučajeva kupovao domaća izdanja, ali sam isto tako patio zbog nemogučnosti da dođem lako do izdanja par izdavača (2x2, Bosone npr.) koji su bili teško nabavljivi. A sad bez Kvadrata, Fibre, Sputnika, itd. itd. stvarno se premišljam da li da se okrenem prema drugim interesovanjima i hobijima. Eto, toliko o efektima njihovog kartelskog pristupa.

Jedino se nadam da neko velik i sa dovoljnom težinom (poput Delfija),bude dovoljno pametan da vidi u ovome priliku za odličnu zaradu, i postane ekskluzivni distributer deficitarnog a traženog proizvoda i time im utera duboko, a nas spasi iz ovog kulturnog logora smrti.[Hint: Možda natrpati liste želja sa Fibrinim izdanjima na sajtu Delfija? ]

Edited by - Profesor on 01/02/2023 01:44:05
Go to Top of Page

Largo
New Member

287 Posts

Member since 23/06/2021

Posted - 27/01/2023 : 15:25:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Largo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Videh nego jel to provereno? Čudi me baš za Kobilu.
Vidim na apr da su Komiko i ČK u igri.

Pa s obzirom na njihovu bliskost s Komikom, ne čudi me.
Ali najbolje da se sami jave i izjasne po tom pitanju :)

Edited by - Largo on 27/01/2023 15:25:51
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40694 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/01/2023 : 16:06:34  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Profesore, nema te cesto i nismo se videli 15 godina ali ovo si lepo iskomentarisao. Samo sto ja necu odustati od hobija vec cu naci nacin da premostim ovaj idiotluk.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27206 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/01/2023 : 16:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Vi van Srbije mozete pomoci time da odugovlacite kupovinom izdanja zaverenika.

Kako stvari sada stoje,nećemo morat ništa odugovlačit jer ne možemo kupiti te stripove u HR.Prestali su prodavat striparnicama u HR.
A kad mi neko ne želi prodat svoj proizvod zašto bih se ja natezao i sam tražio neke sporedne puteve da bi to nabavio?
Svoju lovu ću jednostavno potrošit drugdje.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 27/01/2023 : 16:50:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ja ipak mislim da je neko sipao nesto u javni vodovod... da se napravi neka analiza i koje su terapije potrebne posle zagađenja?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2312 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 27/01/2023 : 17:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

quote:
Originally posted by borg

Nama u Srbiji su stripovi najmanji problem.
Staje i prodaja stripova na engleskom i bonelijane?

vidim aktivan si ovdje, a kad kolega forumas zove za pomoc
onda se ne javljas na telefon

Čuo sam se jutros sa Antom. Reče on da će da ti nađe nekog ko ne spava do podne.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 27/01/2023 17:21:30
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2764 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 27/01/2023 : 19:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Kako stvari sada stoje,nećemo morat ništa odugovlačit jer ne možemo kupiti te stripove u HR.Prestali su prodavat striparnicama u HR.
A kad mi neko ne želi prodat svoj proizvod zašto bih se ja natezao i sam tražio neke sporedne puteve da bi to nabavio?

Isto tako razmislja CKartel, i veruju da ce im uspeti. Evo od dec ne mogu kupiti par fibri koje me zanimaju, i sto napraviti, okrenuti se dostupnim stvarima, ali ne od ovih nego stalker, najkula, dw, 300 cuda, zaostatke...

Ali koliko ce ljudi tako napraviti, koliko je njih briga, i uzimace iz siroke, nekvalitetne, Ck ponude.

Interesantno da su vedete ove zabrane Ck i Komiko, dve kuce koje stancaju u Simbolu, i koje ne mare mnogo za kvalitet, vrstu papira, povez i sl. I naravno kao takvi izdavaci nemaju sto traziti u trzisnoj utakmici sa fibrom, pa se pokusava mafijasenjem, lihvarenjem, ucenama...zbog toga mala ekipa monopolista pokusava ustvrditi Srbistan, i ne zeli uci u EU, gde bi se znalo pravo, pravila, i gde bi svi imali jednake sanse.

Bojkot jedino ima smisla.
Go to Top of Page

Betmen987
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 27/10/2020

Posted - 27/01/2023 : 19:11:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Betmen987 a Private Message  Reply with Quote
Evo, na primer, mene je briga, i prestao sam da kupujem ck i komiko, jer mi se gade...i znam jos 4 osobe koje su isto tako uradule..

quote:
Originally posted by john connor

quote:
Originally posted by jaki

quote:

Isto tako razmislja CKartel, i veruju da ce im uspeti. Evo od dec ne mogu kupiti par fibri koje me zanimaju, i sto napraviti, okrenuti se dostupnim stvarima, ali ne od ovih nego stalker, najkula, dw, 300 cuda, zaostatke...

Ali koliko ce ljudi tako napraviti, koliko je njih briga, i uzimace iz siroke, nekvalitetne, Ck ponude.

Interesantno da su vedete ove zabrane Ck i Komiko, dve kuce koje stancaju u Simbolu, i koje ne mare mnogo za kvalitet, vrstu papira, povez i sl. I naravno kao takvi izdavaci nemaju sto traziti u trzisnoj utakmici sa fibrom, pa se pokusava mafijasenjem, lihvarenjem, ucenama...zbog toga mala ekipa monopolista pokusava ustvrditi Srbistan, i ne zeli uci u EU, gde bi se znalo pravo, pravila, i gde bi svi imali jednake sanse.

Bojkot jedino ima smisla.

Neka neko izda American Vampire...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27206 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/01/2023 : 19:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor
Isto tako razmislja CKartel, i veruju da ce im uspeti.

Pa nije baš isto...Dapače upravo je suprotno.
Vi ne možete kupiti Fibru ne zato što vam je Fibra ne želi prodati već ČK ne da.Znači ljuti ste na ČK.
Mi želimo kupiti ČK ali nam ČK ne da.
Dakle,ljuti smo na ČK.
Riješenje je da ni jedni ni drugi ne kupujemo ČK i co.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2537 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 27/01/2023 : 19:16:59  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Ja ipak mislim da je neko sipao nesto u javni vodovod... da se napravi neka analiza i koje su terapije potrebne posle zagađenja?

Bice da su ipak krive vakcine a sad kineske ili zapadne ne bi znao reci.

@jaki mislio sam na kupovinu preko preprodavaca. UdrUga se verovatno ipak veseli svakom prosvercoVanom primerku
njihOvih izdanja. Mogla bi EU da lupi neki emargo na izdanja tih srpskih izdavaca pa ne bi mogli da izvoze u Sloveniju? Otkazati pare kao podrsku za prevode stripova, putovanja i sl.

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 27/01/2023 19:19:19
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2764 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 27/01/2023 : 19:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Tacno, resenje je da ne kupujemo Ck i co.

Ali mi ne mozemo kupiti ni Fibru, samim tim Fibri opada prodaja, sporije se vracaju novci, posledicno cebe izdanja poskupljuju, i gubimo mi, i gubi Fibra.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2537 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 27/01/2023 : 19:21:06  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Uzdahnimo (uh ili udahnimo, uglavnom vazno da ne izdahnemo) i izdrzimo barem do marta ili dok Marko stavi najave.

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 27/01/2023 19:22:26
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2540 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 27/01/2023 : 20:10:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Ja zaista ne vidim način kako bi me smradonje poput Bore, Vuke i njihovih dupeuvlakača iz ove 3 nazovi izdavačke kuće, sprečili da kupujem Fibrine stripove!?
Ali sada sam već blizu odluke da zaista nikad više ništa ne uzmem od ovih smradova.
A trošio sam prilično novca i na ta izdanja.

Isto tako znam da su neki od mojih poznanika već doneli takvu odluku.

Inače, ceo taj statut, laprdanje, ucenjivanje i slične gluposti neće imati previše uticaja ako vlasnici striparnica pokažu zube.
U suprotnom mislim da će ubrzo biti uslovljeni da prodaju samo izdanja članova udruženja, a svi znamo gde to vodi.

U svakom slučaju, dobro je da su maske konačno pale.
Govna nikada neće postati ljudi, a mi ćemo se za stripove svakako snaći...

Carpe diem
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27206 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/01/2023 : 20:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Previše pridjeva vi tu upotrebljavate...
Stvar je u lovi.
Radi love ljudi su spremni puno toga napraviti.I gore nego li ovo.
Ako se zeli poslat poruka tim izdavacima onda je najbolje glasat svojim novčanikom;
Nekupovat njihova izdanja i kupovat izdanja ostalih"normalnih"izdavača.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 27/01/2023 : 20:54:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Zašto me ovo ništa ne čudi... pogotovo kad vidim jedno ime koje se spominje. :-(

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27206 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/01/2023 : 20:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

@jaki mislio sam na kupovinu preko preprodavaca. UdrUga se verovatno ipak veseli svakom prosvercoVanom primerku
njihOvih izdanja. Mogla bi EU da lupi neki emargo na izdanja tih srpskih izdavaca pa ne bi mogli da izvoze u Sloveniju? Otkazati pare kao podrsku za prevode stripova, putovanja i sl.

Pa ne znam zašto bi ikoji kupac iz Hr želio sad kupit njihova izdanja?
Ne želiš mi prodat?
Ok.Odjebi sad i ja ne želim više kupit tvoje izdanje.Ni u striparnici ni u švercera.Zašto bi ponizio sebe?
Nije da mi život ovisi o tim stripovima?

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 27/01/2023 20:57:05
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
226 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 27/01/2023 : 21:07:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
Ako moze,neka Fibra sklopi ugovor sa nekim u Srbiji ko ce biti uvoznik i drzati taj program. Neka samo najjace stripove radi sa worldwide licencom i ono sto ce se prodavati dobro iz. Npr Sin City box, Inkal box ce se sigurno rasprodati. Kod takvih stvari nema greske i mozda se tu isplati nabaviti worlwide licencu. Marko mora voditi racuna sta je isplativo a sta ne. Iako je tu dosta ljubavi, ovo je biznis od kojeg covjek zivi. Te worldwide licence sigurno kostaju vise i uzimati ih za strip koji se nece dobro prodavati nema nekog smisla. Jedino ako posao ide bas dobro, pa ima malo prostora za luksuz u smislu udovoljiti najuzoj publici, tj.kupcima. Ne treba odustati i dozvoliti da ga izbace se trzista koje je realno bitno. Mozda za Fibru nije kljucno i presudno, ali Srbija u nekom regionalnom smislu jeste bitno trziste.

Sto se tice bojkota, pa ne znam..ne bih nikoga bojkotovao. Svi ti ljudi se bore za komad hljeba sto se kaze na posten nacin a te trzisne utakmice su nekada prljave. Ja sam zato da se ne nagradjuje javasluk u smislu nekvalitete, cijene i sl. Siguran sam da i Marko ima nacina da uzvrati udarac...onako malo ispod pojasa. Neka izbaci Bluberi box u velikom formatu 😄
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21480 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 27/01/2023 : 21:23:31  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ono što mene čudi je što u Srbiji žive i hrvatska i bošnjačka nacionalna manjina,koji žele da čitaju stripove na svom jeziku - zar nije i sa tog stanovištva zločin,možda čak i pravni,da im se onemogući kupovina na njihovom maternjem jeziku ???

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19129 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 27/01/2023 : 21:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
..zemlja se i dalje vrti!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.83 seconds. Snitz Forums 2000