forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 582

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 12/02/2023 : 22:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Meni su se od modernog SFa dopali Under the Skin (ekvivalent stripu sa minimalno teksta), Arrival (netipičan prikaz ejlijena), od niskobudžetnih sjajni Coherence, zatim Another Earth i Sound of My Voice (mada ovaj drugi nije primarno SF)...

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7650 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 12/02/2023 : 23:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Prva dva su jako dobri, to jest Under the Skin je odličan, jedan od najboljih filmova uopće u ovom tisućljeću. Zadnja tri su mi već dugo na listi, ali nikako da ih pogledam.

A i manhunterova lista je dobra, iako ti Alieni imaju problema barem jednako koliko i dobrih stvari.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/02/2023 : 05:43:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Prva dva su jako dobri, to jest Under the Skin je odličan, jedan od najboljih filmova uopće u ovom tisućljeću. Zadnja tri su mi već dugo na listi, ali nikako da ih pogledam.

A i manhunterova lista je dobra, iako ti Alieni imaju problema barem jednako koliko i dobrih stvari.

Da, under the skin odlican, a arrival jako dobar. Coherence sam upamtio kao slabasan film. Na manhunterovoj listi osim moona i monstersa svi filmovi imaju duplo vise problema nego dobrih stvari, ali o tome smo vec drobili.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7650 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 13/02/2023 : 06:34:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Jesmo, da.

Nego, je li prošle godine izašao koji zanimljiv sci-fi osim novog Cronenberga?

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/02/2023 : 07:32:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ne bas. Prey je bio solidan, a jos me najvise zabavio blesavi alienoid.

Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1692 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 13/02/2023 : 08:04:47  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Ajde bas budem taj Mjesec jos se jedanput prisilio pogledati ovih dana pa mozda skuzim sta vi svi vidite u njemu, a ja ne. Na manhunterovoj listi ima jedan dobar, jedan zabavan, jedan koji nisam gledao niti me bas ni zanima sudeci po opisu, jedan koji sam gledao pa sam to skroz zaboravio, i sest uzasno pretencioznih filmova koji - po mojem misljenju i dojmu - prodaju muda pod bubrege.

Blize mi je ovo sto je Jocko napisao, i naravno Cronenberg.

I kak da nitko nije spomenuo Children of Men? Germanov Tesko je biti bog? Fury Road? Ove nove Planete majmuna? The Host?

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/02/2023 : 08:22:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
...a mogao si i napisati koji ti je koji.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/02/2023 : 08:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ma moja lista nije uopšte važna, samo je Moon na njoj. A za ostale filmove, svako ima svoj ukus, naravno.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5605 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 13/02/2023 : 14:46:15  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
2022 je bila užasna godina za SF.
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 13/02/2023 : 19:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Top 10 najboljih sf filmova zadnjih 20-ak godina bez trashova

Interstellar
Sunshine
Inception
Cloud atlas
Prometheus
Blade runner 2049
Moon
Monsters
Martian
Covenant

Mene niko ne čita. Sami ste krivi.

Interstellar vrh vrhova, meni omiljeni film ikada. Inception fenomenalan, Blade Runner 2049 također, za Moona sam rekao, a ostale nisam gledao. Tenet neshvaćeno remek-djelo (dosta kontroverzno mišljenje ali čvrsto stojim iza njega), spomenuti Fury Road odličan mada mi je bezveze što ispada da 90% filma glavni likovi putuju jednom ravnom linijom i onda se tom istom vraćaju odakle su pobjegli. Planet of the Apes mi je bila super trilogija. Također bih spomenuo i Watchmene. Ne volim superherojske filmove iako sam puno njih gledao, ali Watchmeni su stvarno nešto posebno.
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 13/02/2023 : 20:11:17  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
I zaboravio sam na The Platform, španjolski zatvorski film. Izvanredan, pogotovo za mene jer volim i SF i filmove zatvorske tematike.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 13/02/2023 : 20:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
aj daj nabaci malo mesa na taj jadac, uputi nas u tajne Teneta, obrazloži kontroverzno mišljenje, nemoj samo tako bum tras i ništa

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/02/2023 : 20:14:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Meni jednostavno ne ide u glavu kako nekome Martian može biti dobar Meni je osobno katastrofa... Inception isto tako debelo debelo precijenjen. Već negdje nakon trećine filma jedva sam čekao da završi koliko mi je proljevast. Volim Nolanove filmove, stvarno jesam, al Inception, Tenet i Memento su mi među slabijim njegovim ostvarenjima.

S druge strane, Fury Road je jebeno remek-djelo! U tom filmu sve valja, praktički nema greške i svaka sekunda je prava, čista uživancija. Preporučam da pogledate ovo dolje što sam okačio. Ovo je netko spojio pjesmu Last Runaway od grupe WASP sa scenama iz filma i to izgleda tako jebeno fenomenalno, kao da je stvoreno jedno za drugo. Šta se tiče radnje, pa šta ti više treba za takav film? Jest da je George Miller posudio ideje iz Hell Comes to Frogtown, al nema veze

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/02/2023 : 20:24:32  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Zaboravio sam da spomenem Last days on Mars u onoj listi. A inače, te liste se menjaju iz dana u dan, danas Martiana ne bih uvrstio u nju.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 13/02/2023 : 21:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

aj daj nabaci malo mesa na taj jadac, uputi nas u tajne Teneta, obrazloži kontroverzno mišljenje, nemoj samo tako bum tras i ništa

Što se tiče priče stvarno je film unikatan. Priča priču na poseban način koji se meni sviđa i lako me natjera da pokušam odgonetnuti film, razmišljati tako i pratiti ga. Neke sam stvari predvidio, zbog nekih sam morao opet gledati i to mi se apsolutno sviđa. Također mi je i soundtrack izvrstan. Jedinu manu koji bih izdvojio je negativac. Dobili smo nekog ruskog mafijaša kao glavnog negativca u toj priči, dok je to mogao biti netko daleko moćniji i zanimljiviji iz budućnosti, a što je najgore tako netko je i spomenut u jednoj sceni, ali eto. To mi je jedina mana, odličan mi je film i žao mi je što je popljuvan.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 13/02/2023 : 21:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pa teško da je unikatan film koji se mora gledati dvaput da bi ga se shvatilo, ima ih takvih bezbroj

a ima i ljudi kojima džaba i sto gledanja kas ne mogu sa shvate
na primer ja xD

(ima odlican komentar na imdb, kaže "za najbolji efekat, ovaj film treba pogledati i drugi put, i to unatraske, da bi se zaboravilo da se ikad gledao" xDDDD)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/02/2023 : 21:35:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

(ima odlican komentar na imdb, kaže "za najbolji efekat, ovaj film treba pogledati i drugi put, i to unatraske, da bi se zaboravilo da se ikad gledao" xDDDD)

Genijalno.

Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 13/02/2023 : 21:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Unikatan u smislu storytellinga.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5605 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 13/02/2023 : 22:30:29  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Tenet je kao Primer; treba se pogledati nekoliko puta, sa prevodom, svakih 5min pauzirati i premotavati film, i provesti sate i sate na netu čitajući i slušajući objašnjenja o čemu se zapravo radi.

Ali izuzev toga odličan film
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7650 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 14/02/2023 : 00:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fandango

I kak da nitko nije spomenuo Children of Men? Germanov Tesko je biti bog? Fury Road? Ove nove Planete majmuna? The Host?

Kako nije?

quote:
Originally posted by Shaner

Kad ste već krenuli, evo i moj sf top 10 ovog stoljeća (abecednim redom):

Attack the Block
Blade Runner 2049
Children of Men
Cloud Atlas
Her
Inception
Mr. Nobody
Source Code
Under the Skin
V for Vendetta

Moram napomenuti da sam neke od navedenih filmova gledao samo jednom, pa je pitanje kakvi bi točno dojmovi bili nakon utvrđenog gradiva.

Bila je na ovoj temi rasprava o novijem SFu pred nekih pola godine (?!, bokte što vrijeme leti) koju si propustio. Od tada su i ove liste. Taman možeš postaviti svoju.

Što se drugih filmova koje si naveo tiče, The Host (pretpostavljam da misliš na Bong Joon Hoov) mi je slab, a ostale još uvijek nisam gledao.

Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1795 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 14/02/2023 : 23:20:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Ah, da, meni je Children of Men jedan od emotivno najsnažnijih filmova iz ovog veka.

Inception mi se nije dopao, a pažljivo sam ga gledao. Nije loš kao akcioni film, ali ima mnogo buke, a malo intelektualnog mesa za slavu koju uživa.

To je verovatno za generacije koje su odrastale na video-igrama, pa neko od njih može da kaže: "Ima čak i radnju, sledi, najbolji film svih vremena!"

Ali slabo gledam nove stvari; moj prag tolerancije je odleteo vrlo visoko. Svestan sam da time propuštam nešto, ali bolje samo nešto nego svašta.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7650 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 15/02/2023 : 06:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Da, Children of Men baš jako udara.

A što se novijih stvari tiče, ima svašta zanimljivog, samo treba iskopati.

Nego, nemoj sad da te opet mjesecima ne vidimo.

Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1141 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 15/02/2023 : 07:46:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Meni jednostavno ne ide u glavu kako nekome Martian može biti dobar

Ne možeš vjerovati filmu sa Sean Beanom u kojem Sean Bean ne pogine
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 15/02/2023 : 07:51:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Children of men je odlican, ali ja ga ne dozivljavam kao sf, kao ni vendetu.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 15/02/2023 : 08:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Interstellar // u jednu ruku grandiozan u drugu sumnjiv i naporan
Sunshine // solidan
Inception // iritantan
Cloud atlas
Prometheus // solidan, pretjeruju negativni kritičari
Blade runner 2049 // držat ću se 1982
Moon // odličan mali SF
Monsters
Martian // odličan feelgood SF
Covenant // gledljiv