forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/02/2023 : 09:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wolfman

quote:
Originally posted by Manny
Samo da proverim. Znači mogu da stavim:

Marko Marić
Poste restante
32236 Ilok

i onda nakon određenog vremena odem u Ilok, nađem poštu (verujem da u Iloku ima samo jedna pošta, a šta ako ih ima više?), i tamo mogu sa svojim pasošem da podignem taj paket? Ne traže ništa dodatno?

Uzgred, zna li neko koje je radno vreme pošte u Iloku subotom? :)

Moraš naravno prvo ugovoriti Poste restante u konkretnoj poslovnici HP-a, tj. provjeriti je li usluga podržana u toj poslovnici. Nije to besplatno

Usput, poslovnica je određena poštanskim brojem. Tipa 10000 Zagreb je glavna poslovnica u Branimirovoj 4, ali ako hoćeš poslovnicu na Črnomercu onda trebaš staviti poštanski broj 10120.

Ovdje možeš pronaći sve poslovnice (stavio sam već Ilok u pretraživač):
https://www.posta.hr/pretrazivanje-postanskih-ureda/263?vrsta=ured&zupanija+id%3D=&pojam=Ilok&tvrsta=ured&zupanija2=

Ne moraš ništa ugovoriti niti platiti koliko ja znam. Ali pitat cu par ljudi koji to koriste već godinama pa ću javiti točno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7264 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 13/02/2023 : 09:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Vrlo je jednostavno.

Već nekoliko godina surađujem s Markosom na ovakav način preko poste restante. Kako sam iz BiH u pograničnom području, Markos mi šalje svoje Fibre u Vrgorac ili Metković u njihovu mjesnu poštu (najčešće Vrgorac). Vrlo je praktično, npr. naručim većinom više stripova da bude preko 50€ da ne plaćam poštarinu. Još je zgodno da se može sudjelovati u aukcijama, a da nisi iz HR. Znači ako osvojiš koju Fibra aukciju Marko ostavi sa strane dok se ne bude nakupilo stripova.

Tako mi je najzgodnije, aukcije + Fibre na 20% popusta koje su česte na akcijama i tako nakupim dosta komada i kada mi bude najzgodnije pošaljem Markosu poruku da šalje. Uz to mi on pošalje šifru pošiljke da pratim preko interneta kad paket stigne u tu poštu (mora mu se samo poslati adresu te pošte iz tog grada). Na licu mjesta u pošti uplatim iznos za stripove, provizija za plaćanje je otprilike 2,9% (za paket je nešto još vrlo sitno), znači na narudžbu od 100€ plaća se otprilike 2,9 dodatnih eura, tako se otprilike kreće.

Edited by - Jerry Krause on 13/02/2023 09:40:10
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/02/2023 : 09:51:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ne triba nikakav ugovor ni ništa dodatno… moraš samo imati osobni dokument i da je paket adresiran na onoga tko preuzima.
Jedino, rok za preuzimanje je 5 dana.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7264 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 13/02/2023 : 09:57:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Ne triba nikakav ugovor ni ništa dodatno… moraš samo imati osobni dokument i da je paket adresiran na onoga tko preuzima.
Jedino, rok za preuzimanje je 5 dana.

Tako je. Nikakvih registracija i ugovora. Samo tvoje ime na adresi pošte i staviti poste restante.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2023 : 10:00:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Al ce se zatrpat ta postica u Iloku kad dodju sleperi Fibre.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

panda
New Member

Serbia
255 Posts

Member since 30/10/2011

Posted - 13/02/2023 : 10:29:52  Show Profile Show Extended Profile  Send panda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Al ce se zatrpat ta postica u Iloku kad dodju sleperi Fibre.

A deluje da se moze i supruzi podvaliti kao porodicni izlet

Go to Top of Page

ZokAlex
Starting Member

36 Posts

Member since 04/01/2015

Posted - 13/02/2023 : 10:35:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ZokAlex a Private Message  Reply with Quote
Pošta u Iloku ne radi subotom, ugovor ne trebaš, samo dokument na koga je adresiran paket i to je to.
Lezarina se plaća za svaki dan dok stoji paket na pošti.
Problem bi mogao imati oko uplate posto ne daju stranim državljanima da uplaćuju na račun u Hr, drugi problem bi ti mogla biti carina koja zna opasno zajebavati kad je veća količina stripova pogotovo tipa lux albuma, ako prijavis mogu ti cariniti ako ne prijavis mogu ti pisati kaznu i oduzeti knjige.
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 13/02/2023 : 11:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
ima valjda i Tovarnik postu?

edit: proverio, ima i Tovarnik, takodjer ne radi subotom, samo radnim danima do 14:30 (ponedeljkom do 17h)

Ilok ima slicno radno vreme, al je sigurno lepsi za obilazak

Edited by - alaniusfordius on 13/02/2023 11:37:20
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38002 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/02/2023 : 12:28:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Stinky je tumor kojeg jednostavno treba odstraniti.

U centar.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17808 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 13/02/2023 : 13:14:16  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
bio sam u ovoj uskoj a dugoj crkvi u Iloku
jes mi drago oko srca

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26814 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/02/2023 : 16:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
a platit će na shopu kad budu kupovali.
u pošti će samo preuzet paket i nadati se da ih neće cainiti kad budu se vraćali doma.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2023 : 16:14:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
zašto ih ne bi carinili
ja ću javiti pernaru da ih prijavi carini hihihi. i da ih onda carina pošteno očepi. sve za Hrvatsku! (i što masnije carine onima iz Srbije, to će nam Hrvatska cvjetat!!)
Go to Top of Page

Manny
Average Member

572 Posts

Member since 21/08/2011

Posted - 13/02/2023 : 17:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Manny a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ZokAlex

Pošta u Iloku ne radi subotom, ugovor ne trebaš, samo dokument na koga je adresiran paket i to je to.
Lezarina se plaća za svaki dan dok stoji paket na pošti.
Problem bi mogao imati oko uplate posto ne daju stranim državljanima da uplaćuju na račun u Hr, drugi problem bi ti mogla biti carina koja zna opasno zajebavati kad je veća količina stripova pogotovo tipa lux albuma, ako prijavis mogu ti cariniti ako ne prijavis mogu ti pisati kaznu i oduzeti knjige.

Uplata se može rešiti preko web shopa, to nije problem. E sad carina, šta znači veća količina stripova (pitam ozbiljno)? Ne planiram švercovati i preprodavati, planiram samo sebi kupiti stripove. Stvarno ću postati paranoik ako sad treba da se tresem pred carinikom dok mi on otvara gepek i kaže "Koliko Kolorki imate da prijavite? A Orki?", šta se dogodilo sa švercovanjem tehničke robe, zar smo došli do toga da stripove treba da ubacujem u duplo dno automobila, da ih polijem benzinom da ih psi ne bi nanjušili, život će mi nepovratno skliznuti u kriminal a samo sam hteo da čitam stripove!
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

227 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 13/02/2023 : 18:03:56  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
Ma lepo se strpi malo dok Markos ne organizuje opciju B, C, ili D i moci ces nabaviti sta god hoces u Srbiji. Nema potrebe za cimanjem.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2471 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 13/02/2023 : 18:38:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blueberry9

Ma lepo se strpi malo dok Markos ne organizuje opciju B, C, ili D i moci ces nabaviti sta god hoces u Srbiji. Nema potrebe za cimanjem.

+1

Carpe diem
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/02/2023 : 19:18:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Manny
Uplata se može rešiti preko web shopa, to nije problem. E sad carina, šta znači veća količina stripova (pitam ozbiljno)? Ne planiram švercovati i preprodavati, planiram samo sebi kupiti stripove. Stvarno ću postati paranoik ako sad treba da se tresem pred carinikom dok mi on otvara gepek i kaže "Koliko Kolorki imate da prijavite? A Orki?", šta se dogodilo sa švercovanjem tehničke robe, zar smo došli do toga da stripove treba da ubacujem u duplo dno automobila, da ih polijem benzinom da ih psi ne bi nanjušili, život će mi nepovratno skliznuti u kriminal a samo sam hteo da čitam stripove!

Najbolje je raspitati se na granici... I to na onom prelazu di misliš prelaziti jer pretpostavljam da je i kod vaših carinika "od slučaja do slučaja i tumačenja". Najbitnije je da nemaš dva ili više istih komada. Ostalo sve ide pod osobu upotrebu i do iznosa ( kod nas je bilo 300 Eura po osobi, možda je i više ) koji zakon propisuje možeš uredno preći granicu. Naravno, na pitanje carinika moraš reći šta voziš i onda si miran od kazne i oduzimanja jer si prijavio. U najgorem slučaju može te vratiti i ne dozvoliti prelazak. Čudesna "imam nekih stripova" uvik pali

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1916 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 13/02/2023 : 19:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Uj, uj, uj,uj..."imam nekih stripova"...
Kad pokupim stripove u hrvatskoj striparnici i ulazim u Bosnu pa kazem te tri rijeci... "Ajd, da vidimo kakvi su stripovi"...20 minuta jedan carinik...Uzalud ja njemu pokazujem da nijedan broj nije dupli. Jok...Stize drugi carinik, opet 10 minuta sve ispocetka... Stize zena carinik, jos deset minuta... A ja ne dam 20 eura koje ocekuju.
Na kraju, ajd, dobro, al 20 stripova je previse. Tak par puta. Sad vise nikad ne unosim u Bosnu nego pokupim tek kad izlazim iz Hrvatske za Sloveniju ili Madjarsku. Muke!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/02/2023 : 19:58:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ja sam napisao šta triba uraditi... Njemačke table, gepek nabreka k'o Poli salama, putnici se ne vide od stvari, vozač ima četiri noge i tako to... ;-))

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/02/2023 : 20:01:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kimba

Do 200 Eura po odrasloj osobi i po 150 po djetetu nema carine iz Srbije za Hrvatsku.
Povedes projatelja i do 400 eura si miran.

Ne mislimo "uvoziti" u HR, traži se cifra za nazad sa ozloglašenim Fibrama...

Ili možda kad pitaju na granici..
- Šta imate?
- Imam fibru...
- Sretan put!

Samo ne znam bi li u Srbiji razumili šta je "fibra"

Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 13/02/2023 : 20:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by Paka01

Stinky je tumor kojeg jednostavno treba odstraniti.

U centar.

Ružno rečeno.

Markos da je htio davno bi stinkya "odstranio" sa foruma a nije. Nije odstranio sa foruma ni ove izdavače koji su direktno udarili na njega a kamoli stinkya zbog mišljenja.

Od kad je drugo i drugačije mišljenje bilo razlog "odstranjivanja", pa ne živimo u "jednoumlju".

Možete se slagati ili ne, ignorirati ga, banirati kad krši pravila foruma - to je sve OK, ali ići odstranjivati jer eto "ne liže istu staklenku meda".....
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2023 : 21:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

bio sam u ovoj uskoj a dugoj crkvi u Iloku
jes mi drago oko srca

Nije ono masonski hram?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Manny
Average Member

572 Posts

Member since 21/08/2011

Posted - 14/02/2023 : 00:50:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Manny a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky
Ne mislimo "uvoziti" u HR, traži se cifra za nazad sa ozloglašenim Fibrama...

Mislim da je 100 evra zvanična "granica" za bescarinski uvoz u Srbiju kolima, ne znam da li se carinici toga tako striktno drže ili ne.
Go to Top of Page

ZokAlex
Starting Member

36 Posts

Member since 04/01/2015

Posted - 14/02/2023 : 04:48:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ZokAlex a Private Message  Reply with Quote
Ne bi da te uplasim ali nije to bas tako evo ja nosim stripove, nisu ni oni ludi, znaju da su to poprilicno skupe knjige(na vecini njih imas i cenu) i mogu da te cimaju za mnogo manje od tih zvanicnih 100e ali to sve zavisi kakve si srece i na koga naletis na prelazu.
Evo konkretno, kolega je platio kaznu i oduzeli su mu stripove, 14 kom libellusa je bilo u pitanju.
Posta ti je tu najmanja briga :)

Edited by - ZokAlex on 14/02/2023 04:51:21
Go to Top of Page

DK24
Average Member

Croatia
619 Posts

Member since 24/04/2020

Posted - 14/02/2023 : 07:09:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DK24 a Private Message  Reply with Quote
Kolega nije imao sreće pa naletio na nekoga sa foruma
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1593 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 14/02/2023 : 09:53:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Ilok je lijepo mjesto, moje prvo radno mjesto. Svakako preporučam ako se već ode tamo hotel dunav koji je imao odličan fiš.

Inače da, nijedno manje mjesto u hrvatskoj nema poštu koja radi subotom.
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.94 seconds. Snitz Forums 2000