Author |
Topic |
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3277 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 12/02/2023 : 13:41:44
|
Niko ovde ponaosob ne radi neku štetu. Ali kad se stvori plodno tlo da se pojavi hall of fame ekipa u nedelju dana, jedan ima bolesnu fiksaciju na jednog izdavača, drugi sam sa sobom priča i ratuje, treći došao samo da popljuje sve gore i dole, čevrti samo čeka da to što je bio mali devedesetih sad nadoknadi, postaje malo ko ludara.
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 12/02/2023 : 13:42:02
|
Pretjerujete ljudi, izbacivanja pustite moderatorima i šefu. Forum je birtija - druženje, zabava, ćakula i rasprave. Bez svađa, poneke ružne rijeći, eskalcije i gomile gluposti bio bi mrtav i sterilan. Kad se pređe granica letiš i otriježnjen se vratiš.
quote: valjda se odlučilo pustit ga da sam sebe izbije iz svake relevantnosti
Vrh. Tko je redovan na forumu, svjestan je da se to odavno dogodilo. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3461 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 12/02/2023 : 13:43:11
|
quote: Originally posted by mmihoci
quote: Originally posted by lwood
Ne treba ništa zabranjivati, niti odstranjivati. Ima još likova koji napadaju na drugim osnovama osim nacionalnih ili političkih.
Najbolje ih je, ignorirati i pustiti nek svoje demone izbljuju ovdje. Bolje tu nego negdje drugdje gdje mogu izazvati veće zlo.
Zašto? Šta je ovo umobolnica ili fensi šmensi regional forum o stripovima?
Vidiš da si Stinky već u glavi stvara nekakvo uzvišenost svoje narcisoidne osobnosti.
Hahahaha
Pa takav je i postao zbog vas, kada mu jedete iz ruke i gladite ga perom, nego što će nego dolaziti ovamo |
|
|
tihomirduras
Senior Member
1839 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 12/02/2023 : 13:44:10
|
Pošto će u duhu dobro susjedskih odnosa Fibra dobiti štand i to značajno veći štand(u odnosu na interliber) na beogradskom sajmu knjiga. Ja se javno ovim putem javljam Marku da ću bez ikakve naknade da budem na usluzi (prodaja, slaganje, prenošenje stripova, ma što god treba) tokom čitavog trajanja istog sajma. Ozbiljno uzmi u razmatranje odlazak na sajam, kao i moju ponudu. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 12/02/2023 : 13:57:40
|
ajme, stigao je i moj satelit, tj. moj dupli nick, tj. moj fejk nick zoroass eto, ima narod zabavu, i to mukte!!
fejk stinky aka zoroass se pojavljuje samo kada oriđiđi stinki jaše kroz zvjezdanu jebovinu i meni je to zaista sumnjivo, a s druge strane je da se usereš od smijeha, bilo da oriđiđi stinki priča sam sa sobom bilo da ga guzica zoroass podanički slijedi i prati svako njegovo pojavljivanje, pa makar bilo i najbeznačajnije. al' čim je dobri stari stinkač na scomu, eto ti ga na fejk stinkača zoroassa. ovo je još urnebesnije od toga da srbi bojkotiraju i zabranjuju markosa, a ovaj im pomaže da stanu na noge i rezervira im svoj sajt za reklamu.
baš mi je drago što sam živio u epohi ovih šašavih stripaša i prerastao ih u svakom pogledu. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 12/02/2023 : 14:07:24
|
quote: Originally posted by lwood
Ne treba ništa zabranjivati, niti odstranjivati. Ima još likova koji napadaju na drugim osnovama osim nacionalnih ili političkih.
Najbolje ih je, ignorirati i pustiti nek svoje demone izbljuju ovdje. Bolje tu nego negdje drugdje gdje mogu izazvati veće zlo.
Zašto? Šta je ovo umobolnica ili fensi šmensi regional forum o stripovima?
Ok. Izbacite onda i ove koji vrijeđaju autore, druge forumaše i zagovaraju zakonske osnove za kažnjavanje nepismenih (ili slabije pismenih) ili si/ste mišljenja da baš treba retardirane i nepismene maknut s Foruma.
Kako ste i Tellera potjerali jer je je bio naporan sa svojim upisima.
Vidiš da si Stinky već u glavi stvara nekakvo uzvišenost svoje narcisoidne osobnosti.
Pusti ga da piše što hoće i lagano ga ignoriraj. Ne radi nikakvu štetu.
Ma boli mene kita,meni ko smeta je na ignoru-nisan ničiji psihijatar niti iman kvalifikacije za to. Pitanje je samo retoričko. Da je moj forum tek bi onda vidija koje bi se teme vrtile,manhuntera bi svaki topic bolila ili glava ili želudac a možda i oboje. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7952 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 12/02/2023 : 14:11:11
|
quote: Originally posted by kimba
Alexts sta tebi smetaju Tudmanovi spomenici u Hrvatskoj. Evo meni na primer ne smetaju DM u Srbiji. Zamjerate nekom politiku a isto radite.
Pomenuo sam to samo jer je ih je Stinky pominjao kao jedini kvalitet stripa, na drugom topiku. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25292 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 12/02/2023 : 14:13:55
|
quote: Originally posted by Tonto
Vrh. Tko je redovan na forumu, svjestan je da se to odavno dogodilo.
Samo još on to nije shvatio. Ali dobro, teško je prebaciti breg narcisoidnosti. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 12/02/2023 : 14:26:37
|
quote: Originally posted by alexts Pomenuo sam to samo jer je ih je Stinky pominjao kao jedini kvalitet stripa, na drugom topiku.
Neće biti baš tako, alex. Nisam ja "spominjao", već - elaborirao zašto je Franjo Tuđman prožvakao mcna i tonta u Sivoj kronici i ostao stajati uzvišeno u Makarskoj, Sl. Brodu, Pakoštanima i diljem lijepe naše.
Evo, ovaj mi je nastavak (iz serije nastavaka o Sivoj kronici) izuzetno drag i sad kad ga ponovo čitam, mislim si je li to uopće humano da netko može ovako pisati o hrvatskom stripu u njegovim, makar i poluuspjelim realizacijama:
Još malo o Viktoriji, Branku i Franji Tuđmanu.
Kakav su to stripovski lik zamislili autori (mcn, a i tonto se sto posto uklapa): Viktorija, novinarka u potrazi za velikom pričom. Viktorija, polovnjača, neoženjena, posebna kao Anamarija u provinciji, bavi se dnovinarstvom, a sanja veeeeliku priču. Što bi bila ta velika priča, nije joj bistro.
No tu je i Brankec. Brankec, njezin paž, mali od kužine, koji pokunjeno slijedi ovu ženturaču od nemila do nedraga (i do Dobrog Dola) i mašta o njezinoj pikici, ceckima itd. itd. Branko, potpuni tutlek, fotograf. Ovaj Branko nema pojma, ne ide nikud i ne radi ništa, on ne zna ni za velike priče, ali zato pedantno čita svaki Viktorijin banalni redak u crnoj kronici, na što se ova de fakto svela: umjesto ljubljene velike priče, Viktorija piše dosadne izvještaje o prometnim nesrećama i prevarenim muževima, ženama i ostale bedastoće.
Ovo je sad definirana postavka koja mcnu služi kao poligon da raspreda svoje sive kronike (ustvari: markove konake) o malim ljudima. Mcn čak ide dalje, i ne zadovoljava se običnim sivim kronikama, nego tvrdi da će mu "siva kronika" poslužiti kao program. Program lamentiranja o malim ljudima, tipa Anamarija iz provincije, Boris iz Zagorja, i da slučajno ne zaboravimo, Ciganin Džontra (ovo mi je epohalno, ali bilo bi duhovitije da je mcn uključio Veljka Kajtazija. tek to bi bila siva kronika hrvatske svakodnevnice!! Veljko Kajtazi, saborski zastupnik, prima saborsku plaću i sudjeluje, nemam pojma, u odborima za manjinska pitanja i ribolovni pojas).
Mcn je nadmašio samoga sebe u ključnoj priči sa spomenicima. Franje Tuđmani atakiraju na čitatelja u prvom planu, dok se u pozadini odigrava drama Viktorije i Brankeca. I sada, Viktorija rezignira: nema velikih priča, kaže. Pazi ti to. Dok se čitatelju pred nosom smjenjuju monumentalni Franje, doktori Franje Tuđmani, Viktorija, ta nemušta i nesuvisla novinarka zaprdava kako nema velikih priča.
Nema velikih priča??!!!! A spomenici Franji Tuđmanu? Ta ne pričaju li oni baš jednu epopeju hrvatskog naroda, najveću priču hrvatskog naroda ikada ispričanu. Onaj podložnik Branko šuti na lamentiranje drage Viktorije i misli samo na njezinu pikicu. I uz pomoć Tuđmana, koji uzvišeno šuti na Viktorijine gluposti i odozgo gleda te ugljikove jedinke raspužene pod postoljem, Branko sprči Viktoriju. Stenj, stenj, prč, prč, dvije nule pod Tuđmanovim nogama. Tuđmana se sve to savršeno ne tiče, on stoji monumentalan u svojoj uzvišenosti ispod Biokova, i tko zna kamo ga mis'o ponijela. Misao na Biokovo, na Velebit, duhovnu hrvatsku planinu, o čemu ni Viktorija ni Branko ni mcn ni tonto ne znaju zucnuti.
Epilog: ni Viktorija, a ni Branko, nisu znali prepoznati veliku priču koja im se odmotala pred nosom. Nisu shvatili ni Tuđmana, a još više, nisu shvatili ni veliku priču o ljubavi u kojoj su igrali glavnu ulogu. Umjesto toga, otišli su svaki svojim putem, u posranu prozaičnu sivu kroniku, i sada se, kao dva prava pajsera, tek toliko sretnu u šetnji da bi nostalgično lamentirali. Glupača Viktorija voda maloga Željkeca, Brankovog Željkeca, a Brankec je ostao kućni paž novoj alapači, prihvatio njezina moderna imena i puni gaće kada ova migne obrvama.
|
Edited by - stinky on 12/02/2023 14:27:34 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25292 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 12/02/2023 : 14:33:13
|
Stinky, pre nego što opet odeš, moram da te upozorim da prestaneš sa offtopicom i uvredama. Eto, ispunio sam i tu formalnost i trenutno se pretvaram da nisam video šta si napisao na prethodnoj stranici. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4537 Posts
Member since 22/04/2008 |
Posted - 12/02/2023 : 14:58:34
|
koji ce vam q izdavaci vas 99% sprcalo 50 u buljsona ako niste do sada procitali sta treba batalite sad ce katarakta novi stripovi su i onako cancel woke i ostale PMaterine
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17808 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13980 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
|
matori paraliticar
Senior Member
2055 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 12/02/2023 : 20:24:59
|
Istina.. kao da ima toliko puno toga nuznog jos (i koliko toliko profitabilnog) da se izda na papiru pa da vredi praviti haos..
A tek sto ce biti veselja kad stripovi jos vise poskupe..
Jest da vrancuzi izbacuju ko po tekucoj traci.. pa se nadje bisera jos uvek tu i tamo :) |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3277 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 12/02/2023 : 22:17:44
|
Procitah ceo onaj topic na sagiti sto je neko linkovao. Koliko pakosti i gluposti pa to je jezivo. Ne znam otkud volje i za podjebavanje i za odgovaranje i za muljanje i za dokazivanje... Ali, bilo je to pre 13 godina pa 'ajde. Ja sam bio spamercina tada.
A u jednom cu se sloziti sa mladjom, da ne veruje covek, izgleda onda niko jeb'o nista nije.. To je bar evidentno.
Ovaj topic bi trebalo zakljucati jer ce se posvadjati i oni sto su dobri jedni sa drugima a nekima je to izgleda u cilju. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17808 Posts
Posted - 12/02/2023 : 22:30:12
|
Najpametniji su 2002.ulagali u strane jezike te sada perfektno znaju talijanski i francuski...a znanje engleskog se podrazumijeva i nemaju veze s ovom kaljuzom...stripove narucuju iz pariza brisela milana i londona izravno |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 12/02/2023 : 22:38:39
|
Ja npr. gledam da ne radim to. Cak i engleski minimalno uzimam jer hocu da ostavim ovo u nasledje a ne znam da li ce iko citati na tim jezicima ali na maternjem hoce. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2055 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 12/02/2023 : 22:53:05
|
quote: Originally posted by zeljko
Najpametniji su 2002.ulagali u strane jezike te sada perfektno znaju talijanski i francuski...a znanje engleskog se podrazumijeva i nemaju veze s ovom kaljuzom...stripove narucuju iz pariza brisela milana i londona izravno
I mislis da bolje prolaze i cenovno i sto se tice kvaliteta izdanja? :) mozda.. velike su to zemlje..
Inace nisam za zakljucavamja teme iako nece biti lako odrzati normalan nivo ovde bez svadje,uvreda itd.
to sto mozda mozemo je da malo kuliramo do sledecih bitnijih dogadjaja..
mada se meni vec motaju razne stvari po glavi na primer koliko su se uopste uvozila izdanja hrvatskih izdavaca a da nisu fibra i koja su sada zabranjena.. ima ih par manjih sada sem bookglobe.
Inace jaka im je ovo zabrana za sada kada je Delfi pun sa fibrama? Steta sto i dw i af nisu mogli napuniti skladiste kao oni pre nego sto je zabrana postala goruca tema...
tako da nema zime... prodaja fibre u Srbiji i dalje kaplje fino... Jedino sto je idiotski da fibre nema tamo gde bi je najvise trebalo biti.
Laguna i Delfi su povezani? mozda neko od vas zna lako objasniti to. Posto Laguna polako ulazi i stripovske vode videcemo gde ce to voditi.. |
Edited by - matori paraliticar on 12/02/2023 22:54:22 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17808 Posts
Posted - 13/02/2023 : 00:04:11
|
quote: Originally posted by sawitch
Ja npr. gledam da ne radim to. Cak i engleski minimalno uzimam jer hocu da ostavim ovo u nasledje a ne znam da li ce iko citati na tim jezicima ali na maternjem hoce.
Osravi im orocen novac spreman za trosenje ili dionice kakve firme...to ce ti sve rasprodati i dodje na isto Ne kupuj od vlasnika nego nasljednika |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Manny
Average Member
572 Posts
Member since 21/08/2011 |
Posted - 13/02/2023 : 00:48:27
|
quote: Originally posted by shalilo6
quote: Originally posted by kasper
vidi marko vec sada da li su i te druge varijante za srbiju realne. ako ne, valjda ce se u narednih par meseci uspostaviti neki potpuno novi nezavisni kanali. jedno pitanje dodatno oko ovoga, ranije sam slao pakete nekom makedoncu iz skoplja na postu u presevu, pa je ovaj na osnovu nekog broja (i valjda pasosa) podizao to u srbiji (presevo je na granici). da li ima varinata takva i u hr, pa da se stripovi podignu u tovarniku/iloku?
Ima. Umjesto ulice i kućnog broja staviš "poste restante" Npr. Marko Marić Poste restante 10000 Zagreb
Samo da proverim. Znači mogu da stavim:
Marko Marić Poste restante 32236 Ilok
i onda nakon određenog vremena odem u Ilok, nađem poštu (verujem da u Iloku ima samo jedna pošta, a šta ako ih ima više?), i tamo mogu sa svojim pasošem da podignem taj paket? Ne traže ništa dodatno?
Uzgred, zna li neko koje je radno vreme pošte u Iloku subotom? :) |
|
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1086 Posts
Member since 13/07/2010 |
Posted - 13/02/2023 : 00:54:44
|
quote: Originally posted by Manny Samo da proverim. Znači mogu da stavim:
Marko Marić Poste restante 32236 Ilok
i onda nakon određenog vremena odem u Ilok, nađem poštu (verujem da u Iloku ima samo jedna pošta, a šta ako ih ima više?), i tamo mogu sa svojim pasošem da podignem taj paket? Ne traže ništa dodatno?
Uzgred, zna li neko koje je radno vreme pošte u Iloku subotom? :)
Moraš naravno prvo ugovoriti Poste restante u konkretnoj poslovnici HP-a, tj. provjeriti je li usluga podržana u toj poslovnici. Nije to besplatno
Usput, poslovnica je određena poštanskim brojem. Tipa 10000 Zagreb je glavna poslovnica u Branimirovoj 4, ali ako hoćeš poslovnicu na Črnomercu onda trebaš staviti poštanski broj 10120.
Ovdje možeš pronaći sve poslovnice (stavio sam već Ilok u pretraživač): https://www.posta.hr/pretrazivanje-postanskih-ureda/263?vrsta=ured&zupanija+id%3D=&pojam=Ilok&tvrsta=ured&zupanija2= |
Edited by - Wolfman on 13/02/2023 01:09:45 |
|
|
Manny
Average Member
572 Posts
Member since 21/08/2011 |
Posted - 13/02/2023 : 01:12:56
|
quote: Originally posted by Wolfman Moraš naravno prvo ugovoriti Poste restante u konkretnoj poslovnici HP-a, tj. provjeriti je li usluga podržana u toj poslovnici. Nije to besplatno
Usput, poslovnica je određena poštanskim brojem. Tipa 10000 Zagreb je glavna poslovnica u Branimirovoj 4, ali ako hoćeš poslovnicu na Črnomercu onda trebaš staviti poštanski broj 10120.
Ovdje možeš pronaći sve poslovnice (stavio sam već Ilok u pretraživač): https://www.posta.hr/pretrazivanje-postanskih-ureda/263?vrsta=ured&zupanija+id%3D=&pojam=Ilok&tvrsta=ured&zupanija2=
Hvala na dodatnim informacijama. Ako je neko već radio ovo za poštu u Iloku (koja, koliko vidim na linku, ne radi subotom! damn!), neka javi kako se ugovara Poste restante. Planiram ja čitati linkove koji postoje, ali bi praktično iskustvo nekog ko je to već radio bilo jako korisno. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
|
Topic |
|