Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 13/02/2023 : 09:19:33
|
quote: Originally posted by Wolfman
quote: Originally posted by Manny Samo da proverim. Znači mogu da stavim:
Marko Marić Poste restante 32236 Ilok
i onda nakon određenog vremena odem u Ilok, nađem poštu (verujem da u Iloku ima samo jedna pošta, a šta ako ih ima više?), i tamo mogu sa svojim pasošem da podignem taj paket? Ne traže ništa dodatno?
Uzgred, zna li neko koje je radno vreme pošte u Iloku subotom? :)
Moraš naravno prvo ugovoriti Poste restante u konkretnoj poslovnici HP-a, tj. provjeriti je li usluga podržana u toj poslovnici. Nije to besplatno
Usput, poslovnica je određena poštanskim brojem. Tipa 10000 Zagreb je glavna poslovnica u Branimirovoj 4, ali ako hoćeš poslovnicu na Črnomercu onda trebaš staviti poštanski broj 10120.
Ovdje možeš pronaći sve poslovnice (stavio sam već Ilok u pretraživač): https://www.posta.hr/pretrazivanje-postanskih-ureda/263?vrsta=ured&zupanija+id%3D=&pojam=Ilok&tvrsta=ured&zupanija2=
Ne moraš ništa ugovoriti niti platiti koliko ja znam. Ali pitat cu par ljudi koji to koriste već godinama pa ću javiti točno. |
Trouble will find me |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7264 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 13/02/2023 : 09:39:14
|
Vrlo je jednostavno.
Već nekoliko godina surađujem s Markosom na ovakav način preko poste restante. Kako sam iz BiH u pograničnom području, Markos mi šalje svoje Fibre u Vrgorac ili Metković u njihovu mjesnu poštu (najčešće Vrgorac). Vrlo je praktično, npr. naručim većinom više stripova da bude preko 50€ da ne plaćam poštarinu. Još je zgodno da se može sudjelovati u aukcijama, a da nisi iz HR. Znači ako osvojiš koju Fibra aukciju Marko ostavi sa strane dok se ne bude nakupilo stripova.
Tako mi je najzgodnije, aukcije + Fibre na 20% popusta koje su česte na akcijama i tako nakupim dosta komada i kada mi bude najzgodnije pošaljem Markosu poruku da šalje. Uz to mi on pošalje šifru pošiljke da pratim preko interneta kad paket stigne u tu poštu (mora mu se samo poslati adresu te pošte iz tog grada). Na licu mjesta u pošti uplatim iznos za stripove, provizija za plaćanje je otprilike 2,9% (za paket je nešto još vrlo sitno), znači na narudžbu od 100€ plaća se otprilike 2,9 dodatnih eura, tako se otprilike kreće. |
Edited by - Jerry Krause on 13/02/2023 09:40:10 |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 13/02/2023 : 09:51:18
|
Ne triba nikakav ugovor ni ništa dodatno… moraš samo imati osobni dokument i da je paket adresiran na onoga tko preuzima. Jedino, rok za preuzimanje je 5 dana. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7264 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 13/02/2023 : 09:57:04
|
quote: Originally posted by Renky
Ne triba nikakav ugovor ni ništa dodatno… moraš samo imati osobni dokument i da je paket adresiran na onoga tko preuzima. Jedino, rok za preuzimanje je 5 dana.
Tako je. Nikakvih registracija i ugovora. Samo tvoje ime na adresi pošte i staviti poste restante. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 13/02/2023 : 10:00:32
|
Al ce se zatrpat ta postica u Iloku kad dodju sleperi Fibre. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
panda
New Member
Serbia
255 Posts
Member since 30/10/2011 |
Posted - 13/02/2023 : 10:29:52
|
quote: Originally posted by lwood
Al ce se zatrpat ta postica u Iloku kad dodju sleperi Fibre.
A deluje da se moze i supruzi podvaliti kao porodicni izlet
|
|
|
ZokAlex
Starting Member
36 Posts
Member since 04/01/2015 |
Posted - 13/02/2023 : 10:35:18
|
Pošta u Iloku ne radi subotom, ugovor ne trebaš, samo dokument na koga je adresiran paket i to je to. Lezarina se plaća za svaki dan dok stoji paket na pošti. Problem bi mogao imati oko uplate posto ne daju stranim državljanima da uplaćuju na račun u Hr, drugi problem bi ti mogla biti carina koja zna opasno zajebavati kad je veća količina stripova pogotovo tipa lux albuma, ako prijavis mogu ti cariniti ako ne prijavis mogu ti pisati kaznu i oduzeti knjige. |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
Posted - 13/02/2023 : 11:18:47
|
ima valjda i Tovarnik postu?
edit: proverio, ima i Tovarnik, takodjer ne radi subotom, samo radnim danima do 14:30 (ponedeljkom do 17h)
Ilok ima slicno radno vreme, al je sigurno lepsi za obilazak |
Edited by - alaniusfordius on 13/02/2023 11:37:20 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38001 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17808 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26814 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 13/02/2023 : 16:10:18
|
a platit će na shopu kad budu kupovali. u pošti će samo preuzet paket i nadati se da ih neće cainiti kad budu se vraćali doma. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 13/02/2023 : 16:14:50
|
zašto ih ne bi carinili ja ću javiti pernaru da ih prijavi carini hihihi. i da ih onda carina pošteno očepi. sve za Hrvatsku! (i što masnije carine onima iz Srbije, to će nam Hrvatska cvjetat!!) |
|
|
Manny
Average Member
572 Posts
Member since 21/08/2011 |
Posted - 13/02/2023 : 17:19:36
|
quote: Originally posted by ZokAlex
Pošta u Iloku ne radi subotom, ugovor ne trebaš, samo dokument na koga je adresiran paket i to je to. Lezarina se plaća za svaki dan dok stoji paket na pošti. Problem bi mogao imati oko uplate posto ne daju stranim državljanima da uplaćuju na račun u Hr, drugi problem bi ti mogla biti carina koja zna opasno zajebavati kad je veća količina stripova pogotovo tipa lux albuma, ako prijavis mogu ti cariniti ako ne prijavis mogu ti pisati kaznu i oduzeti knjige.
Uplata se može rešiti preko web shopa, to nije problem. E sad carina, šta znači veća količina stripova (pitam ozbiljno)? Ne planiram švercovati i preprodavati, planiram samo sebi kupiti stripove. Stvarno ću postati paranoik ako sad treba da se tresem pred carinikom dok mi on otvara gepek i kaže "Koliko Kolorki imate da prijavite? A Orki?", šta se dogodilo sa švercovanjem tehničke robe, zar smo došli do toga da stripove treba da ubacujem u duplo dno automobila, da ih polijem benzinom da ih psi ne bi nanjušili, život će mi nepovratno skliznuti u kriminal a samo sam hteo da čitam stripove! |
|
|
blueberry9
New Member
227 Posts
Member since 14/11/2016 |
Posted - 13/02/2023 : 18:03:56
|
Ma lepo se strpi malo dok Markos ne organizuje opciju B, C, ili D i moci ces nabaviti sta god hoces u Srbiji. Nema potrebe za cimanjem. |
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2471 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 13/02/2023 : 18:38:04
|
quote: Originally posted by blueberry9
Ma lepo se strpi malo dok Markos ne organizuje opciju B, C, ili D i moci ces nabaviti sta god hoces u Srbiji. Nema potrebe za cimanjem.
+1 |
Carpe diem |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 13/02/2023 : 19:18:32
|
quote: Originally posted by Manny Uplata se može rešiti preko web shopa, to nije problem. E sad carina, šta znači veća količina stripova (pitam ozbiljno)? Ne planiram švercovati i preprodavati, planiram samo sebi kupiti stripove. Stvarno ću postati paranoik ako sad treba da se tresem pred carinikom dok mi on otvara gepek i kaže "Koliko Kolorki imate da prijavite? A Orki?", šta se dogodilo sa švercovanjem tehničke robe, zar smo došli do toga da stripove treba da ubacujem u duplo dno automobila, da ih polijem benzinom da ih psi ne bi nanjušili, život će mi nepovratno skliznuti u kriminal a samo sam hteo da čitam stripove!
Najbolje je raspitati se na granici... I to na onom prelazu di misliš prelaziti jer pretpostavljam da je i kod vaših carinika "od slučaja do slučaja i tumačenja". Najbitnije je da nemaš dva ili više istih komada. Ostalo sve ide pod osobu upotrebu i do iznosa ( kod nas je bilo 300 Eura po osobi, možda je i više ) koji zakon propisuje možeš uredno preći granicu. Naravno, na pitanje carinika moraš reći šta voziš i onda si miran od kazne i oduzimanja jer si prijavio. U najgorem slučaju može te vratiti i ne dozvoliti prelazak. Čudesna "imam nekih stripova" uvik pali |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
ZoranC
Senior Member
Germany
1916 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 13/02/2023 : 19:48:30
|
Uj, uj, uj,uj..."imam nekih stripova"... Kad pokupim stripove u hrvatskoj striparnici i ulazim u Bosnu pa kazem te tri rijeci... "Ajd, da vidimo kakvi su stripovi"...20 minuta jedan carinik...Uzalud ja njemu pokazujem da nijedan broj nije dupli. Jok...Stize drugi carinik, opet 10 minuta sve ispocetka... Stize zena carinik, jos deset minuta... A ja ne dam 20 eura koje ocekuju. Na kraju, ajd, dobro, al 20 stripova je previse. Tak par puta. Sad vise nikad ne unosim u Bosnu nego pokupim tek kad izlazim iz Hrvatske za Sloveniju ili Madjarsku. Muke! |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 13/02/2023 : 19:58:13
|
Ja sam napisao šta triba uraditi... Njemačke table, gepek nabreka k'o Poli salama, putnici se ne vide od stvari, vozač ima četiri noge i tako to... ;-)) |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 13/02/2023 : 20:01:58
|
quote: Originally posted by kimba
Do 200 Eura po odrasloj osobi i po 150 po djetetu nema carine iz Srbije za Hrvatsku. Povedes projatelja i do 400 eura si miran.
Ne mislimo "uvoziti" u HR, traži se cifra za nazad sa ozloglašenim Fibrama...
Ili možda kad pitaju na granici.. - Šta imate? - Imam fibru... - Sretan put!
Samo ne znam bi li u Srbiji razumili šta je "fibra" |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 13/02/2023 : 20:09:51
|
quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by Paka01
Stinky je tumor kojeg jednostavno treba odstraniti.
U centar.
Ružno rečeno.
Markos da je htio davno bi stinkya "odstranio" sa foruma a nije. Nije odstranio sa foruma ni ove izdavače koji su direktno udarili na njega a kamoli stinkya zbog mišljenja.
Od kad je drugo i drugačije mišljenje bilo razlog "odstranjivanja", pa ne živimo u "jednoumlju".
Možete se slagati ili ne, ignorirati ga, banirati kad krši pravila foruma - to je sve OK, ali ići odstranjivati jer eto "ne liže istu staklenku meda"..... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 13/02/2023 : 21:14:33
|
quote: Originally posted by zeljko
bio sam u ovoj uskoj a dugoj crkvi u Iloku jes mi drago oko srca
Nije ono masonski hram? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Manny
Average Member
572 Posts
Member since 21/08/2011 |
Posted - 14/02/2023 : 00:50:07
|
quote: Originally posted by Renky Ne mislimo "uvoziti" u HR, traži se cifra za nazad sa ozloglašenim Fibrama...
Mislim da je 100 evra zvanična "granica" za bescarinski uvoz u Srbiju kolima, ne znam da li se carinici toga tako striktno drže ili ne. |
|
|
ZokAlex
Starting Member
36 Posts
Member since 04/01/2015 |
Posted - 14/02/2023 : 04:48:47
|
Ne bi da te uplasim ali nije to bas tako evo ja nosim stripove, nisu ni oni ludi, znaju da su to poprilicno skupe knjige(na vecini njih imas i cenu) i mogu da te cimaju za mnogo manje od tih zvanicnih 100e ali to sve zavisi kakve si srece i na koga naletis na prelazu. Evo konkretno, kolega je platio kaznu i oduzeli su mu stripove, 14 kom libellusa je bilo u pitanju. Posta ti je tu najmanja briga :) |
Edited by - ZokAlex on 14/02/2023 04:51:21 |
|
|
DK24
Average Member
Croatia
619 Posts
Member since 24/04/2020 |
|
Kerempir
Senior Member
1593 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 14/02/2023 : 09:53:04
|
Ilok je lijepo mjesto, moje prvo radno mjesto. Svakako preporučam ako se već ode tamo hotel dunav koji je imao odličan fiš.
Inače da, nijedno manje mjesto u hrvatskoj nema poštu koja radi subotom. |
|
|
Topic |
|