forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

mmihoci
Senior Member

1209 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 01/03/2023 : 12:48:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Imam info iz Babilona da nije u mogućnosti dobiti stripove od ČK, Komiko i Laguna iz Srbije jer ti izdavači ne žele prodati svoja izdanja u Hrvatsku (ili samo Babilonu??).

Ostali izdavači iz Srbije i dalje prodaju svoja izdanja Babilonu i može ih se tamo i kupiti/naručiti.

Mislim da svakih 2 do 3 mjeseca Babilon dobavlja nove naslove iz Srbije.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/03/2023 : 12:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by henry

quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by henry

Ustade Nesvrstani u Aleksovu odbranu. Bratstvo i jedinstvo na delu 😀😀😀

Postao si prenaporan. Ne znam da li ti je dosadno, ili imaš neki drugi razlog, ali sledeći offtopic ili trolanje i ideš.
Žao mi je, ali tako će biti.

Nisam video opomenu. Ok.

Dejane (ne mislim na tebe hanteru,već henrija),drž se ti pisanja,stripa,novinarstva,muzike,kafanistike,proučavanja Extra Gedže i lika i dela Tozovca, postao si prenaporan sa pametovanjem po forumu.
Mada tu i tamo baciš po neku valjanu foru.

Odbrojavanje: još 28 dana

Edited by - anto on 01/03/2023 19:08:20
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 01/03/2023 : 13:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Uglavnom, Čarobna knjiga i Komiko su tad dobili ideju i proširili ju na cjelokupan Fibrin asortiman. Ili su tad stekli hrabrost da krenu u realizaciju ideje koja je dugo čučala u njima.

Ili su gurnuli Golcondu da ona pokrene sve a oni ispadnu dobri
Go to Top of Page

Largo
New Member

292 Posts

Member since 23/06/2021

Posted - 01/03/2023 : 13:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Largo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mmihoci

Imam info iz Babilona da nije u mogućnosti dobiti stripove od ČK, Komiko i Laguna iz Srbije jer ti izdavači ne žele prodati svoja izdanja u Hrvatsku (ili samo Babilonu??).

Ostali izdavači iz Srbije i dalje prodaju svoja izdanja Babilonu i može ih se tamo i kupiti/naručiti.

Mislim da svakih 2 do 3 mjeseca Babilon dobavlja nove naslove iz Srbije.

Znači i Laguna je deo kartela…
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2835 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 01/03/2023 : 13:26:09  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Za sada lukav potez Komika da CK snosi
najvece troskove "zabrane izvoza" posto je CK znacajniji izvoz nego Komiku.
Dobro mozda se CK nada u fine uspehe onih koji slepuju preko granice ali...

Licno cu radje uzeti nesto od komika nego od ck kao i do sada.. a ima nas nekoliko takvih
(ako nastave da rade kao do sada).
Koliko dodatnih musterija CK moze dobiti ovim cmizdrenjem vlasnicima prava videcemo ..

Nego i ti vlasnici prava prave nepotrebne probleme sa prodavanjem licence i srbima i hrvatima istovremeno
(specijalno to vazi za novitete na trzistu)

kapiram mozda bolje zarade.. tako ali dugorocno mogu biti na gubitku..

Bolje bi bilo.. da taj ko prvi uzme ima prava da prodaje 2-3 godine..
pre nego sto neko drugi dobije priliku
(u hr i srb).

Ili da taj sto uzme prvi pravo plati vise od onog sto uzme drugi..

Ima eto razlike da se bore za licencu za sta ja znam vijona, podmukle indije ili recimo zlatno doba...
za neke se vidi iz aviona da dva izdanja mogu da prodju za druge ne.

Problemi nastaju i kada su tehnikalije superiornije/inferiornije kod nekog izdanja...

Uglavnom ti sto prodaju prava bi mogli doprineti boljoj situaciji da im se hoce..
(mogli bi i izdavaci ali taj film tesko da cemo gledati)

Francuski Bogovi Grafizma

Edited by - matori paraliticar on 01/03/2023 13:37:02
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 01/03/2023 : 13:54:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Zašto svi pokušavate učiti Hansa njegovom poslu?
Hans sve zna. Ono što ne zna... pogura ga se sa par mailova.

Anegdotica.
Prije 28 godina san otvorija videoteku. I surađiva sa svim izdavačima.
I onda, pojaviše se neki novi izdavači i mi, videotekari iako na kraju lanca skužili da se nešto čudno događa.
Da ne duljim, oglasila se predstavnica Foxa koja je javno prozvala distributere da ne nude više za filmove nego što to oni traže.
Pametno ženska rekla, kratkoročno, nama to odgovara... dugoročno nikome ne odgovara.
A jedan novi distributer iznajmija cilu zgradu i statiste da odglume veliku kompaniju jer je dolazija Disney na potpis ugovora u HR... naravno, potpisali su sa tvrtkom koja nije glumila biznis nego je stabilno i korektno poslovala već godinama.

Tako će i ode biti... onaj tko glumi ljubav prema stripu kratkoročno može nešto postići, dugoročno može samo ispasti ŠČ....!

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2434 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 01/03/2023 : 13:59:47  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Ja koliko sam skontao, davaoci prava ne prave probleme. Samo su odredili da naši izdavači ne mogu raditi izvoz.
To se koliko znam ne odnosi na treća lica koja nisu potpisnici ugovora o davanju licenci. Tako Babilon može od Fibre otkupiti gomile stripova a DW posle od Babilona...
Fora u celoj priči koliko sam ja skontao je što će biti u Srbiji požarnih, pa kad uoče neku takvu rabotu, krenuće sa prijavama carini, oni će da stopiraju uvoz (do okončanja procesa, dva meseca je mislim rok), dok ne odluče da li puštaju ili plene robu.
E, sada, iz Srbije će Golkonda moći da izvozi preko trećih lica, jer oni tamo nemaju nekog Vuka koji će da otežava promet raznim prijavama. Dok će hrvatska roba teže stizati do nas zbog naših čuvara licencne teritorije.

Paradoks je što je Srbija veće tržište, sa više mogućnosti, jeftinijom radnom snagom, uslugama i nametima a Hrvatski izdavači izdaju kvalitetnije i cenovno vrlo konkurentno. Toliko ta ralika zna da bude velika da ne retko se pre bira izdanje na stranom jeziku. Da se ne lažemo, kad bi imali isti kvalitet izdanja od dva nepoznata izdavača, svi bi pre uzeli izdanje na maternjem. Bilo da se radi o Hrvatu, Srbinu, Crnogorcu itd... I tu veliku prednost pojedini izdavači umeju da ispuste.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41185 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 01/03/2023 : 14:04:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Juce bio u Delfiju u Zrenjaninu, hteo da kupim Mausa za poklon, nema. Ja pitam ima li od Fibre, kaze momak da je cela Fibra povucena vec neko vreme i da je nece biti. :(

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2835 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 01/03/2023 : 14:11:42  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Dakle a ranije bio lep izbor fibri i u Zrenjaninu?..bas sam puno propustio ovih 3-4 godina od kad sam u "izolaciji" :)

Edited by - matori paraliticar on 01/03/2023 14:12:05
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41185 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 01/03/2023 : 14:26:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Da, bilo je dosta.

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 01/03/2023 : 14:31:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
I sve je sada u Knezu. :)

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41185 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 01/03/2023 : 14:33:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Tacno cu doci jedan dan da vidim to uzivo. Nisam bio tu kod tebe uopste.

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 01/03/2023 : 14:35:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Raj na zemlji. :)

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 01/03/2023 : 14:40:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Jel postoji neka šansa da se uvede preuzimanje u knjižari? Dostave su vam prespore
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 01/03/2023 : 14:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
To je već pitanje za internet prodaju, nemam odgovor na to. :)

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 01/03/2023 : 14:42:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Mada na teritoriji Beograda za pakete iz Beograda dostava ide ili istog dana ako se poruči do rano ujutro ili odmah sledećeg. :)

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 01/03/2023 : 14:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

Mada na teritoriji Beograda za pakete iz Beograda dostava ide ili istog dana ako se poruči do rano ujutro ili odmah sledećeg. :)

Ranije jeste bilo tako, u zadnje vreme čekam po 3-4 dana da se pošalje.
Evo npr, naručio u nedelju, još nikakav odgovor a od kurirske službe kad uđem na njihovu poruku stoji da je otkazano

Urgiraj tamo da preuzimamo lično
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41185 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 01/03/2023 : 15:16:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Nije ti lakse da prosetas? Ionako si tu u centru. :)

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 01/03/2023 : 15:17:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

quote:

Ranije jeste bilo tako, u zadnje vreme čekam po 3-4 dana da se pošalje.
Evo npr, naručio u nedelju, još nikakav odgovor a od kurirske službe kad uđem na njihovu poruku stoji da je otkazano

Urgiraj tamo da preuzimamo lično

za Fibru da se uvede Amazon Prajm Sirbistan!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 01/03/2023 15:43:40
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 01/03/2023 : 15:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Nije ti lakse da prosetas? Ionako si tu u centru. :)

Dosta jeftinije online
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 01/03/2023 : 15:19:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

za Fibru da se uvede Amazon Prajm Sisrbistan!

Jesmo li tigar ili nismo!
Go to Top of Page

booora26
Starting Member

14 Posts

Member since 12/12/2022

Posted - 01/03/2023 : 16:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Send booora26 a Private Message  Reply with Quote
quote:

To je već pitanje za internet prodaju, nemam odgovor na to. :)

a koja je fora sa stanjem, desavalo mi se da nesto narucim, jave mi da je bio poslednji primerak i da je ostecen, posle nekog vremena se opet pojavi na stanju, ja opet narucim i isti odgovor, evo trenutno je na stanju strip za koji sam dobio ovaj odgovor i nikad nije ni skidan sa stanja od kad sam ga narucio, a javili su mi da je ostecen?
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2835 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 01/03/2023 : 16:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Konacno se i Bora prikljucio!

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26040 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/03/2023 : 16:53:00  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Tacno cu doci jedan dan da vidim to uzivo. Nisam bio tu kod tebe uopste.

Nisi još bio? Nisi ti baš čitav. Znaš da nađeš Knez Mihajlovu? Inače parkiraj kod stadiona, pa uzmi taksi.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 01/03/2023 : 17:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Konacno se i Bora prikljucio!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000