Author |
Topic  |
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13520 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 30/03/2023 : 13:00:36
|
quote: Originally posted by Betmen987
Ma niko se ne buni ni za šta. Kad je benzin poskupeo prošle godine, svi požurili da sipaju, da ne poslupi još više :D Al došlo je do tačke da nema nazad. Svi smo u govnima i samo je pitanje da li će sve otići u kur brzo ili malo sporije.
Eh, ja imam utisak da se neće desiti ništa. Malo naš kapacitet da poverujemo u sve što se sprema a malo da većinu briga šta drugi rade jer ih to (trenutno) ne dotiče. |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10597 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 30/03/2023 : 13:05:36
|
quote: Originally posted by Zula
quote: Originally posted by Peyo
@Zula Jaja mogu imati i oni koji se ne slažu s prosvjedom.
Ako si pod 1. mislio na ta jaja onda ok. Činilo mi se da misliš drugačije, da "jajima" pridaješ drugo značenje. 😜
Nisam htio napisati muda, ipak ovdje ima i djece.
Dakle, kao što napisah i jajara može da ima jaja.
https://vukajlija.com/jajara
|
 |
|
Odoakar
Average Member

.jpg)
510 Posts
Member since 04/02/2017 |
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2589 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

2017 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 30/03/2023 : 21:47:19
|
quote: Originally posted by anto
sad sam im napravio promet za 35570 dinara (za ČK stripove)u Fordu za društvo,ej 300 jura,malo li je?
Ti stripovi bi bili kupljeni u svakom slučaju;
da nije frke,još par nas bi uzelo Bouna i Valijanta,
al bojkotujemo pedere.
sad sam im napravio promet za 35570 dinara, ej 300 jura
Sada sam u dilemi Sa stanovišta forumskog imidža rani ulazak u udruženje bio bi SUISid, ali s druge strane, voleo bih da i Stalker od sada bude bojkotovan na ovaj način. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21626 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 31/03/2023 : 00:00:31
|
quote: Originally posted by jagodanbg
quote: Originally posted by Odoakar
sudeći po postu izdan tvoga, anto bi vjerojatno duplo platio ta jaja uz napomenu da bojkotuje, inače bi platio i tri puta više.
ja bojkotujem,neki ne bojkotuju - lepo napisah,da nije ove situacije,nas još četvorica koji ne kupujemo ništa njihovo bi pazarili za dodatnih 100-150 evra.
A ne mogu da ovima drugima kažem,"izvini,ne želim da ti uzmem stripove od ČK i Komika,sam se snađi...".Nas ima 10+ u toj ekipi,ja sam organizator i koordinator nabavke,svi smo mi dobri drugari,družimo se van stripovskih okvira,i to je tako kako jeste.
Pa ako si principijelan da, kazem ortacima 'ja bojkotujem ČK i necu je kupovati, ni sebi ni vama.' Ovako nema puno smisla. Pri tom, sumnjam da neces nesto i procitati usput ;)
Evo jedna moj primer. Postoji na zemunskoj pijaci jedno poznato 'hipstersko hraniliste', koje ima fin koncept i finu hranu, ali kada su se pojavili imali su i pristojne cene i svaki vikend smo jeli tamo. Naravno kako se proculo za njih poceli su da jebu mamu sa cenama. Ja sam resio da ih bojkotujem, otpratio sam ih sa svih mreza i ne idem vise tamo da jedem, skupo je za moj dzep. Moja ekipa je nastavila tamo da jede. Kada vikednom prosetamo zemunskim kejom, moja ekipa ide tamo na klopu, ja idem kuci. Oni me ubedjuju i u fazonu su 'hajde, ja placam/ja castim', ali nije stvar u novcu i ne idem tamo cak i kad drugi caste.
u pravu si,neću više uzimati ni njima;ko ih jebe;ovamo kao neki drugari,a tamo kupuju stripove ČKartela.I još mene teraju da im ih nabavljam. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 31/03/2023 00:01:12 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21626 Posts
Posted - 31/03/2023 : 00:02:09
|
quote: Originally posted by stinky
quote: Originally posted by anto Da li su sad zadovoljni Bora,Vuk i Kristijan,i sva propratna bratija sa ovom situacijom?
sad sam im napravio promet za 35570 dinara (za ČK stripove)u Fordu za društvo,ej 300 jura,malo li je?
al bojkotujemo pedere.
Ovo si sve kvotovao da bi me nervirao,zar ne?? |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21626 Posts
Posted - 31/03/2023 : 00:03:03
|
quote: Originally posted by henry
samo me interesuje,da li su oni svesni posledica svojih postupaka;da li znaju da su učinili kulturni genocid na prostoru nekoliko država, vratili nas sve komplet pet koraka unazad u širenju strip kulture;mogu slobodno da stava na nadlaktice one SS oznake kad budu prisustvovali strip dešavanjima,sajmovima,festivalima... Oglašava li se neko od njih na društvenim mrežama uopšte?
Moje društvo uglavnom i dalje kupuje ČK stripove kao i do sada,osim par nas koji ih skroz bojkotujemo;mada i ti drugari kada vide kako im nevoljno naručujem stripove,polako lovu usmeruju sve više na Najkulu i Golkondu. Nadam se da će skroz prestati da ih kupuju.
Kad već kvotamo Antu, meni je ovo omiljeni post
stavi ga u potpis |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21626 Posts
Posted - 31/03/2023 : 00:06:51
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
al bojkotujemo pedere.
Sada sam u dilemi Sa stanovišta forumskog imidža rani ulazak u udruženje bio bi SUISid, ali s druge strane, voleo bih da i Stalker od sada bude bojkotovan na ovaj način.
kad kreneš sa Urusavom,bojkotovaću te totalno. |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2394 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 31/03/2023 : 00:50:46
|
Anto je kao što reče jednom Balašević- Ne šaljite mene u taj rat, ja ću se odmah pomiriti sa njima. 
Retko tolerantan, zato i taj paradoks da poštuje tuđi stav iako je u suprotnosti sa njegovim, pa poruči za deo ekipe stripove koje žele iako on bojkotuje određene izdavače. Inače smo se udružili, vođeni različitim motivima, da zajedno poručujemo stripove. Anto se ponudio kao organizator, i to godinama radi bez greške.
A što se tiče primera, mi smo Srbija na uzorku od petnaest ljudi... Jedni bojkotuju, druge boli uvo za bojkot, ionako nisu uzimali ništa strano. Treći samo prate VČ, pa ih ne zanima ni Komiko ni Fibra... Jedino nismo merodavni za te slučajne kupce na koje računaju. 
Inače, cifra sama po sebi ništa ne govori. Al ako bih rekao da u "stara vremena" se pravio ceh samo takav za svaku mesečnu turu... Mada ima i toga da smo se zadnja dva tri meseca prilično iscrpli, nije samo do bojkota. Valjalo je pokupovati sve te Fibre koje su nam bile na listi a nikako da dođu na red. Sad nas nateraše da raščistimo liste na brzaka.
Natera nas Vuk da i zadnju paru damo na Fibre, "dok ih još ima".  Još će se ispostaviti da Vuk radi u dilu sa Markom. 
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 31/03/2023 02:37:10 |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9223 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 31/03/2023 : 07:09:25
|
Ja kad naručim paket iz AF desi se da bude ogroman. A naručujem samo za sebe stripove.
Sad se pitam, kad naručujete za vas 10-oricu, koja je veličina paketa? I težina? Kako ga poštar donese? Kako se transportuje? To mora da je megaogromno i superteško? |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 31/03/2023 : 07:17:55
|
Khm… možda više paketa. Da, nestvarno zvuči ali… 🤣🤣🤣🤣 |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2394 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 31/03/2023 : 09:22:07
|
quote: Originally posted by alexts
Ja kad naručim paket iz AF desi se da bude ogroman. A naručujem samo za sebe stripove.
Sad se pitam, kad naručujete za vas 10-oricu, koja je veličina paketa? I težina? Kako ga poštar donese? Kako se transportuje? To mora da je megaogromno i superteško?
Imamo lokalnog super poštara koji vozi viljuškara. Sve uhodano, ne brini. 
quote: Originally posted by Renky
Khm… možda više paketa. Da, nestvarno zvuči ali… 🤣🤣🤣🤣
Ne razbijaj Aleksu snove o džinovskoj kutiji i poštaru natprirodne snage. 
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 31/03/2023 09:30:16 |
 |
|
mmihoci
Senior Member

1154 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 31/03/2023 : 09:28:20
|
GLS i banana kutije, jedna dvije ili deset. Nebitno. U tom slučaju nema troškova dostave bar je tako kod mene gdje Babilon još to vrhunski upakira a GLS brzo dostavi. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 31/03/2023 : 09:50:07
|
quote: Originally posted by borg
Ne razbijaj Aleksu snove o džinovskoj kutiji i poštaru natprirodne snage. 
U marvelu bi bili odusevljeni... Mailman-man! |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9223 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21626 Posts
Posted - 31/03/2023 : 16:47:51
|
Sad se pitam, kad naručujete za vas 10-oricu, koja je veličina paketa? I težina? Kako ga poštar donese? Kako se transportuje? To mora da je megaogromno i superteško?
prva tura je bila oko 70000 dinara,čekamo da se pojave Najkulina izdanja i Golkondina,pa da uzmemo i njih sa još nečim što smo zaboravili;ukupno će biti za oko 115k dinara robe.
Što se tiče paketa,nekad se desi da neko od nas ide do Beograda,obično dođu paketi - 5-6 njih;i onda mi se žena šlogira i pita kad će doći ekipa da to preuzme.
Evo,sad mi došao drugar iz Nemačke na neki dan i dolazi po svoju robu,mislim da je ima za 4-5 ogromnih kutija. Da neko zna da u šupi držim stripove za 2-3000 evra u svakom trenutku,pa makar i pod ključem (a tu su i dva kera),verujem da bi bilo obijanja - ali jebena je to krađa - em je teško,em to treba posle prodati,a nije to zlato ili nakit pa da se lako utopi. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9223 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19898 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10597 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
mladeNS
Junior Member

Serbia
388 Posts
Member since 21/02/2023 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2682 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 31/03/2023 : 18:53:13
|
Ako nemaju imena imam neku ideju..
Zasto udruga jos nije pokrenula neki forum? bice da furunasi.. nisu dovoljno in da bi se sa nama komuniciralo.. kako stici slati .. mejlove..na odredjene adrese a imati vreme za smarace kao sto smo mi..
Bas bi se lepo ispricali tamo |
Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više i više napredujemo! |
 |
|
Odoakar
Average Member

.jpg)
510 Posts
Member since 04/02/2017 |
Posted - 01/04/2023 : 09:43:01
|
prva tura je bila oko 70000 dinara,čekamo da se pojave Najkulina izdanja i Golkondina,pa da uzmemo i njih sa još nečim što smo zaboravili;ukupno će biti za oko 115k dinara robe.
Što se tiče paketa,nekad se desi da neko od nas ide do Beograda,obično dođu paketi - 5-6 njih;i onda mi se žena šlogira i pita kad će doći ekipa da to preuzme.
Evo,sad mi došao drugar iz Nemačke na neki dan i dolazi po svoju robu,mislim da je ima za 4-5 ogromnih kutija. Da neko zna da u šupi držim stripove za 2-3000 evra u svakom trenutku,pa makar i pod ključem (a tu su i dva kera),verujem da bi bilo obijanja - ali jebena je to krađa - em je teško,em to treba posle prodati,a nije to zlato ili nakit pa da se lako utopi.
Ima jedan forumaš koji kupuje ukradene stripove i vraća ih pokradenima. |
 |
|
Lorda
Average Member

Croatia
693 Posts
Member since 07/11/2002 |
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 02/04/2023 : 18:02:20
|
quote: Originally posted by Odoakar Ima jedan forumaš koji kupuje ukradene stripove i vraća ih pokradenima.
E jesi blesav upisah se od smeha :) |
 |
|
Topic  |
|