forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Kiki Manitu, Wendigo, Hellingen: Zagorov univerzum
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/04/2023 : 15:28:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:
Originally posted by Kruger

Slažem se lik ima odlične analize.

Ako misliš na autora onog bloga, lik se zove Joe7 i poprilično se raspisao (analizirao je i ovog tvog Burattinijevog Hellingena i nije nešto zadovoljan, pročitam kasnije pa stavim)

Slobodno stavi. Pretpostavljam da ima dobro mišljenje o Nolitinom Helingenu.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 13/04/2023 : 15:28:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Poncho

Zapleo si se.

Nisam se ja zapleo nego ti.
Pobrkao si dva pojma, frazu kopirati i stvaran pojam kopirati. stinky je ponekad upravu. Nekad primijetim pukotinu u nečijem tekstu te tu pukotinu iskoristim.

Koliko se kopiranje može izračunati, koji postotak? Ti si čak, opet uljuljan u klasičnu frazu, počeo baratati nekakvim brojkama.

Vau, daj pojasni ima fraza i stvarni pojam? Kopirati je fraza odvojena od pojma kopirati?
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/04/2023 : 15:31:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Ne čudi da je kruger Burattinijev fan, kada uopće ne može povezati, ne cjelinu, nego čak ni dvije-tri rečenice. Nego i iz toga vadi fragmente, vadi iz konteksta i onda stvara neke svoje hokus-pokus zaključke.

Kruger zapravo voli Burattinijeve infantilna, banalna rješenja. To je ono što mi svi nismo uračunali. Da netko može biti na toj razini i sve to promatrati kao smisleno i dobro.

Onaj koga se kopira, taj je loš, to je Krugerov munumentalni zaključak.
Onaj koga se ne kopira, odnosno, tko ne vrši nikakav utjecaj (recimo, Burattini) taj je car.

Ovo je još luđe od Demona ludila.
Ali, svejedno ja želim pomoći Krugeru i podići ga na nivo rasprave, da zaista uđe u antologijske rasprave (makar su njegove, u jednom drugom smislu, antologijske).

Malo se zapleo a ja sam " podlo " iskoristio to što se poskliznuo. On vodi igru ne ja.

Sviđa mi se to što se svi poskliznu na toj frazi. Tvrde jedno a onda sami sebi skaču u trbuh iako najvjerojatnije ne misle tako. Jasno je meni što on želi reći ali ne govori.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/04/2023 : 15:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Zapleo si se.

Pobrkao si dva pojma, frazu kopirati i stvaran pojam kopirati. stinky je ponekad upravu. Nekad primijetim pukotinu u nečijem tekstu te tu pukotinu iskoristim.

Koliko se kopiranje može izračunati, koji postotak? Ti si čak, opet uljuljan u klasičnu frazu, počeo baratati nekakvim brojkama.

Vau, daj pojasni ima fraza i stvarni pojam? Kopirati je fraza odvojena od pojma kopirati?

Probaj razmisliti. Naravno da je fraza netočna a stvaran pojam kopirati točan.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 13/04/2023 : 15:33:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Zapleo si se.

Slobodno elaboriraj, ima kopirati i kopirati u tvom svemiru. To je nešto ko burini klonovi Hellingena, ovaj Gartha.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13145 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/04/2023 : 15:43:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Malo se zapleo a ja sam " podlo " iskoristio to što se poskliznuo. On vodi igru ne ja.

Sviđa mi se to što se svi poskliznu na toj frazi. Tvrde jedno a onda sami sebi skaču u trbuh iako najvjerojatnije ne misle tako. Jasno je meni što on želi reći ali ne govori.

Dobro, ovo je sad totalni oftopic, al' opet, toliko je urnebesno da je epic! Hajmo onda potpuno raščistiti ovo što ti tvrdiš.

Mislim da se Poncho nije zapleo, nego si ti povukao nešto abnormalno. Ili, pokaži konkretnu Ponchovu izjavu na koju se referiraš. Pa ćemo vidjeti koliko si u pravu.

Ovo je i lingvistička rasprava, koliko vidim, pa bi tu mogao upasti i curunir hahaha.

Ako se može uopće pohvatati to što ti tvrdiš, krugeru, čini se da ti želiš Ponchu staviti u usta da on ne koristi dobro frazu "kopirati"??!!

Ti si uveo frazu "kopirati" i stvaran pojam "kopirati".
To je ovako baš jako zanimljivo cjepidlačenje, uberfilozofska rasprava.

Moraš objasniti sve ovo, dobro ti kaže Poncho. Elaboriraj kopirati i kopirati, pa ćemo nastaviti.

Ali sve mi se čini da Poncho nije ništa zapetljao, nego baš ti, ovim tvojim "filozofskim" udvostručenjem izraza "kopirati". Ti si sam stavio njemu u usta neku svoju fantastičnu hipotezu i onda si ga tobože oborio. To se tako ne radi.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 13/04/2023 : 15:46:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Ma klasičan strawman, samo sad će se Kruger tvrdoglavo koprcat iz nekog ponosa.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/04/2023 : 15:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zapleo si se.

Slobodno elaboriraj, ima kopirati i kopirati u tvom svemiru. To je nešto ko burini klonovi Hellingena, ovaj Gartha.

Dobro, vidim da ne razumiješ što uopće znači pojam kopirati ili se praviš da ne razumiješ.

Svaki pisac, crtač, slikar, glazbenik, općenito umjetnik ima nekog ili nekoliko uzora. Svi oni od svojih miljenika nešto preuzmu. Oni to što su preuzeli mogu učiniti podjednakim, boljim ili lošijim. Nekom to može biti podjednako, nekom bolje, nekom lošije. Znači nije mjerljivo niti se može izvagati, izračunati proračunati. Ustvari možeš izračunati koliko na ovom forumu ima fanova ovog ili onog ali opet da li će se svi izjasniti ....

Recimo Buratini je u svojoj priči Nemoguća misija preuzeo ideju o smanjivanju ljudi iz jednog filma. Obično kažemo ukrao, nije kopirao. Ako ćemo uzeti frazu kopirao je Nolitu, koliko je u postotku kopirao Nolitu, 14%, 73%? Iako sad ova fraza smislenije zvuči. Što je kopirao od Nolite iliti točnije rečeno što je preuzeo od Nolite? Da li je uopće što preuzeo od Nolite?

Edited by - Kruger on 13/04/2023 15:56:56
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/04/2023 : 15:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]Originally posted by Kruger

Ovo je i lingvistička rasprava, koliko vidim, pa bi tu mogao upasti i curunir hahaha.

Što god mislili o curuniru on bi ovo mogao raspetljati.

Ljudi vrlo često koriste određene fraze za nešto što baš i ne stoji, naviknemo se.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 13/04/2023 : 15:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zapleo si se.

Dobro, vidim da ne razumiješ što uopće znači pojam kopirati ili se praviš da ne razumiješ.

Svaki pisac, crtač, slikar, glazbenik, općenito umjetnik ima nekog ili nekoliko uzora. Svi oni od svojih miljenika nešto preuzmu. Oni to što su preuzeli mogu učiniti boljim podjednakim, boljim ili lošijim. Nekom to može biti podjednako, nekom bolje, nekom lošije. Znači nije mjerljivo niti se može izvagati, izračunati proračunati. Ustvari možeš izračunati koliko na ovom forumu ima fanova ovog ili onog ali opet da li će se svi izjasniti ....

Recimo Buratini je u svojoj priči Nemoguća misija preuzeo ideju o smanjivanju ljudi iz jednog filma. Obično kažemo ukrao, nije kopirao. Ako ćemo uzeti frazu kopirao je Nolitu, koliko je u postotku kopirao Nolitu, 14%, 73%? Iako sad ova fraza smislenije zvuči. Što je kopirao od Nolite iliti točnije rečeno što je preuzeo od Nolite? Da li je uopće što preuzeo od Nolite?

Ne znam ja šta si ti umislio u svojem multiuniverzumu zato znatiželjno pitam. Šta želiš enciklopedijsku natuknicu pojma kopirati? Uzmi knjigu il pogledaj Hrvatski jezični portal.

Sad si u nekim postotcima da bi razjasnio kaos, malo podsjeća na burin pokušaj raspetljavanja kaosa oko hellingena koji je stvorio. Sad si se uvatio pojma kopirati jer ti je to neki pokušaj obrane šta li već.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 13/04/2023 : 15:59:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ljudi vrlo često koriste određene fraze za nešto što baš i ne stoji, naviknemo se.

Koja je to fraza kopirat odvojena od "stvarnog pojma kopirati" (izmišljaš usput neke nove lingvističke pojmove ) daj mi primjer u rečenicama
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/04/2023 : 16:12:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Koja je to fraza kopirat odvojena od "stvarnog pojma kopirati" (izmišljaš usput neke nove lingvističke pojmove ) daj mi primjer u rečenicama

Ne izmišljam ja ništa. Ljudi koriste netočne fraze, spomenuo sam ti jednu sportsku.

Nisam ti odgovorio na ono sa IQ, jako bahato i bezobrazno. Ne znam što je to u ljudskoj psihi da ima potrebu vrijeđati.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13145 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/04/2023 : 16:14:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Teško da bi on mogao ovo raspetljati, jer to što ti pišeš je neka nova razina filozofske lingvistike.

Prvo moraš staviti Ponchov citat na koji se referiraš, da uopće vidimo o čemu je riječ. Da vidimo stoji li to što ti govoriš, tj. je li Poncho nešto zapetljao. Ili si ti zapetljao, u svom "pojašnjavanju" (a sve ide prema tome da je ovo drugo slučaj, tj. ti si se zapetljao i to abnormalno).

Inače,
to da ljudi ne razumiju te shodno tome onda ni ne upotrebljavaju STROGO POJMOVE, to stoji. Ali to je više filozofska razina, nego curunirova. Curunir se više bazira fragmentarno, malo previše puritanski, bez velikog sagledavanja cjeline. A nije baš ni tvoja, tako da je skroz čudno što ti ovo spočitavaš Ponchu, jer ni ti sam nisi strog mislilac.

Recimo, ovo s "kopiranjem" nisi jasno razložio, tj. nisi ništa objasnio. Samo si dalje spetljao u onom tvom postu u kojemu kao nešto objašnjavaš.

Mislim, ja te donekle razumijem, naslućujem što ti hoćeš reći. Ipak, nisi dovoljno jasno obrazložio.

Poanta svega, iz tvog objašnjenja ne proizlazi tvoj zaključak: da je onaj koga se kopira loš. A to si ti tvrdio: Burattini kopira Nolittu, Burattni je loš. Ergo, Nolitta je loš.

Ovakvo mehaničko, bezduhovno, doslovno shvaćanje izraza "Burattini kopira Nolittu", ja ne vidim da je Poncho koristio. I da itko to tako razumije, kako si nam ti predstavio. Nego naprotiv, svatko to razumije: Burattini je loš, Nolitta dobar. To je što se tiče razumijevanja te stvari. A tvoj pokušaj zamućivanja vode, teško će proći.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 13/04/2023 : 16:19:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Ne izmišljam ja ništa. Ljudi koriste netočne fraze, spomenuo sam ti jednu sportsku.

Nisam ti odgovorio na ono sa IQ, jako bahato i bezobrazno. Ne znam što je to u ljudskoj psihi da ima potrebu vrijeđati.

Kakvo vriđanje sad si već paranoičan. Ne znan kako si shvatio plastičan primjer di sam spominjao netalentiranog autora s niskim IQ-om.

Istina ljudi često pogrešno koriste pojmove, još kad se zapetljaju ko ti to je tek kaos.

Znači ne samo logički pogrešno nego se penješ po staklu uplićući i lingvistiku.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/04/2023 : 16:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Teško da bi on mogao ovo raspetljati, jer to što ti pišeš je neka nova razina filozofske lingvistike.

Prvo moraš staviti Ponchov citat na koji se referiraš, da uopće vidimo o čemu je riječ. Da vidimo stoji li to što ti govoriš, tj. je li Poncho nešto zapetljao. Ili si ti zapetljao, u svom "pojašnjavanju" (a sve ide prema tome da je ovo drugo slučaj, tj. ti si se zapetljao i to abnormalno).

Inače,
to da ljudi ne razumiju te shodno tome onda ni ne upotrebljavaju STROGO POJMOVE, to stoji. Ali to je više filozofska razina, nego curunirova. Curunir se više bazira fragmentarno, malo previše puritanski, bez velikog sagledavanja cjeline. A nije baš ni tvoja, tako da je skroz čudno što ti ovo spočitavaš Ponchu, jer ni ti sam nisi strog mislilac.

Recimo, ovo s "kopiranjem" nisi jasno razložio, tj. nisi ništa objasnio. Samo si dalje spetljao u onom tvom postu u kojemu kao nešto objašnjavaš.

Mislim, ja te donekle razumijem, naslućujem što ti hoćeš reći. Ipak, nisi dovoljno jasno obrazložio.

Poanta svega, iz tvog objašnjenja ne proizlazi tvoj zaključak: da je onaj koga se kopira loš. A to si ti tvrdio: Burattini kopira Nolittu, Burattni je loš. Ergo, Nolitta je loš.

Ovakvo mehaničko, bezduhovno, doslovno shvaćanje izraza "Burattini kopira Nolittu", ja ne vidim da je Poncho koristio. I da itko to tako razumije, kako si nam ti predstavio. Nego naprotiv, svatko to razumije: Burattini je loš, Nolitta dobar. To je što se tiče razumijevanja te stvari. A tvoj pokušaj zamućivanja vode, teško će proći.

Poncho: U nedostatku bilo kakve svježe ideje lik kopira Nollitu sa Skylabom.

Slažem se da bi curinir objasnio bez sagledavanja cjeline. Ali kako objasniti neki pojam nego hladno točno.

Pojam kopirati. Na primjer, imaš kopirku i kopiraš neku naslovnicu stripa. Dakle ti si prenio sve ali najvjerojatnije u lošijoj kakvoći ( boje, papira ). Dakle ako Bure kopira Nolitu onda kopira sve njegovo što bi značilo da je samo klasični prepisivač. Ako ga je kopirao onda je jednak u kvaliteti onog čega je kopirao.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/04/2023 : 16:33:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kakvo vriđanje sad si već paranoičan. Ne znan kako si shvatio plastičan primjer di sam spominjao netalentiranog autora s niskim IQ-om.

Istina ljudi često pogrešno koriste pojmove, još kad se zapetljaju ko ti to je tek kaos.

Znači ne samo logički pogrešno nego se penješ po staklu uplićući i lingvistiku.

Shvatio sam tako kako sam shvatio. Oni svi tvoji upisi što si ih postavio o Buretu su uglavnom omalovažavanje Buretovo. Svi vi vješto izbjegavate Nolitinu naivnost. Okomili ste se na Bureta a Nolita je pun naivnih scena primjerenih za ono dobo a i za djecu koja su tada odrastala.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 13/04/2023 : 16:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Čak i u ovakvom tumačenju se opet zaplićeš, malo je kopija lošije kakvoće malo je kopija istovjetna izvorniku. Dogovori se čoviče.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/04/2023 : 16:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čak i u ovakvom tumačenju se opet zaplićeš, malo je kopija lošije kakvoće malo je kopija istovjetna izvorniku. Dogovori se čoviče.

Ne zaplićem se. Plastično sam objasnio ono što jest.

Ti si taj koji mi pokušava staviti u usta riječi koje nisam izgovorio.

Edited by - Kruger on 13/04/2023 16:35:51
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 13/04/2023 : 16:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Inače,

Slažem se da bi curinir objasnio bez sagledavanja cjeline. Ali kako objasniti neki pojam nego hladno točno.

Pojam kopirati. Na primjer, imaš kopirku i kopiraš neku naslovnicu stripa. Dakle ti si prenio sve ali najvjerojatnije u lošijoj kakvoći ( boje, papira ). Dakle ako Bure kopira Nolitu onda kopira sve njegovo što bi značilo da je samo klasični prepisivač. Ako ga je kopirao onda je jednak u kvaliteti onog čega je kopirao.

Tvoje riči. Kopiha je lošije kakvoće od izvornika al je i istovjetna.

Ovo je nešto možda religijske razine neka tvoja dogma u stilu svetog Trojstva ili možda nešto iz polja kvantne fizike.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/04/2023 : 16:44:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tvoje riči. Kopiha je lošije kakvoće od izvornika al je i istovjetna.

Ovo je nešto možda religijske razine neka tvoja dogma u stilu svetog Trojstva ili možda nešto iz polja kvantne fizike.

Da i u čemu je problem? Ako si kopirao naslovnicu stripa, kopirao si naslovnicu stripa, nisi kopirao naslovnicu stripa sa kupusom s tri krumpira. To što ti imaš tehnički problem pa ne možeš dobiti kvalitetu je također stvarnost. To su tehnikalije koje objašnjavaju što je kopiranje.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/04/2023 : 16:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Eh, sad tvoja izvedba pojma kopiranje je otprilike kopiraš naslovnicu stripa a dobiješ kopiju naslovnice sa kupusom s tri krumpira. Tako ti otprilike objašnjavaš Buretovo kopiranje.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13145 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/04/2023 : 16:50:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo što ti kažeš: "Pojam kopirati. Na primjer, imaš kopirku i kopiraš neku naslovnicu stripa. Dakle ti si prenio sve ali najvjerojatnije u lošijoj kakvoći ( boje, papira ). Dakle ako Bure kopira Nolitu onda kopira sve njegovo što bi značilo da je samo klasični prepisivač. Ako ga je kopirao onda je jednak u kvaliteti onog čega je kopirao"

1. Pojam kopirati. Na primjer, imaš kopirku i kopiraš neku naslovnicu stripa. Dakle ti si prenio sve ali najvjerojatnije u lošijoj kakvoći

2. Ako ga je kopirao onda je jednak u kvaliteti onog čega je kopirao

Znači, 1 i 2 ti se pobijaju. Već u malom tekstu, ako pogledamo tu cjelinu, ti pišeš dvije nekonzistentne tvrdnje. Jednom tvrdiš da je kopirati nešto = lošija kvaliteta, a drugi put da je kopirati = ista razina kvalitete.

Idemo dalje.
Npr. ako se sad složimo da je Ilijada remek-djelo, onda bi po ovim tvojim akrobacijama, proizlazilo da ako ja sad prepišem Ilijadu od retka do retka i objavim to, bio bih iste kvalitete??!!

To naravno ne stoji i tebi to mora biti jasno.
Dakle, u stvarima ljudskog duha uopće ne stoji ovo kako si ti to zamišljaš. Nego, onaj tko doslovno prepiše, precrta izvornog autora, taj uopće ne postiže istu razinu kvalitete, pa makar to učinio savršeno (savršeno kopirao).

Nego baš obratno izvornik može biti remek-djelo, a kopija (savršena kopija) neće to biti, nego će pasti na nisku razinu. Čak ni onaj koji ne kopira doslovno, nego samo oponaša izvornog autora, bez da uspije prožeti vlastitim stilom, osobnošću, čak ni taj ne stoji visoko, nego ga se gleda kao podređenog i zove - epigonom.

Znači, da skratimo, u ovom našem primjeru Nolitta i Burattini, Nolitta može biti majstor, a Burattini koji ga kopira obični diletant. To uopće nije logička pogreška, kako si ti htio predstaviti.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 13/04/2023 : 17:04:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

Eh, sad tvoja izvedba pojma kopiranje je otprilike kopiraš naslovnicu stripa a dobiješ kopiju naslovnice sa kupusom s tri krumpira. Tako ti otprilike objašnjavaš Buretovo kopiranje.

Nema moje izvedbe to su tvoje izvedbe u koje se upetljavaš.

Umislio si da sam nesto napisao i sad piliš oko toga, koprcaš se.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/04/2023 : 17:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Evo što ti kažeš: "Pojam kopirati. Na primjer, imaš kopirku i kopiraš neku naslovnicu stripa. Dakle ti si prenio sve ali najvjerojatnije u lošijoj kakvoći ( boje, papira ). Dakle ako Bure kopira Nolitu onda kopira sve njegovo što bi značilo da je samo klasični prepisivač. Ako ga je kopirao onda je jednak u kvaliteti onog čega je kopirao"

1. Pojam kopirati. Na primjer, imaš kopirku i kopiraš neku naslovnicu stripa. Dakle ti si prenio sve ali najvjerojatnije u lošijoj kakvoći

2. Ako ga je kopirao onda je jednak u kvaliteti onog čega je kopirao

Znači, 1 i 2 ti se pobijaju. Već u malom tekstu, ako pogledamo tu cjelinu, ti pišeš dvije nekonzistentne tvrdnje. Jednom tvrdiš da je kopirati nešto = lošija kvaliteta, a drugi put da je kopirati = ista razina kvalitete.

Idemo dalje.
Npr. ako se sad složimo da je Ilijada remek-djelo, onda bi po ovim tvojim akrobacijama, proizlazilo da ako ja sad prepišem Ilijadu od retka do retka i objavim to, bio bih iste kvalitete??!!

To naravno ne stoji i tebi to mora biti jasno.
Dakle, u stvarima ljudskog duha uopće ne stoji ovo kako si ti to zamišljaš. Nego, onaj tko doslovno prepiše, precrta izvornog autora, taj uopće ne postiže istu razinu kvalitete, pa makar to učinio savršeno (savršeno kopirao).

Nego baš obratno izvornik može biti remek-djelo, a kopija (savršena kopija) neće to biti, nego će pasti na nisku razinu. Čak ni onaj koji ne kopira doslovno, nego samo oponaša izvornog autora, bez da uspije prožeti vlastitim stilom, osobnošću, čak ni taj ne stoji visoko, nego ga se gleda kao podređenog i zove - epigonom.

Znači, da skratimo, u ovom našem primjeru Nolitta i Burattini, Nolitta može biti majstor, a Burattini koji ga kopira obični diletant. To uopće nije logička pogreška, kako si ti htio predstaviti.

Izvrsno, svaka čast. No pobrkao si tehnički opis sa Ponchovim Buretovim kopiranjem Nolite. Služio sam se klasičnim plastičnim tehničkim opisom kopiranja i onog što je Poncho ustvrdio. Poncho nije plastično opisivao kako se vrši kopiranje. Nego je stavio naslovnicu stripa u stroj i dobio naslovnicu stripa sa kupusom i tri krumpira. Moje spominjanje kupusa, naslovnice i krumpira je samo slikoviti opis Ponchove pogreške u tvrdnji da Bure kopira Nolitu.

Moje 1 i 2 se ne pobijaju. To se može tako prikazati kako si prikazao ali je totalno netočno. Potrudio si se ali fulao.

stinky: Znači, da skratimo, u ovom našem primjeru Nolitta i Burattini, Nolitta može biti majstor, a Burattini koji ga kopira obični diletant. To uopće nije logička pogreška, kako si ti htio predstaviti.

Jeste to je logična pogreška što se tiče načina opisa kojeg je upotrijebio Poncho.

Da li je Nolita majstor a Buratini diletant, to je pak rasprava o kojoj se može uvijek raspravljati. No ukazao sam na nelogični opis.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/04/2023 : 17:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nema moje izvedbe to su tvoje izvedbe u koje se upetljavaš.

Umislio si da sam nesto napisao i sad piliš oko toga, koprcaš se.

Niti sam umislio, niti je moja izvedba, niti se koprcam. U raspravi je korisno služiti se slikovitim opisima a da nisu bezobrazni, ti pak često koristiš podsprdne bezobrazne upise. Nije korektno.
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000