forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 280

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7996 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 13/04/2023 : 19:44:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
@Poncho: Ima još "Hodnik za pakao", ali Castelli se ne može mjeriti s Nolittom, pa svakako treba umanjiti očekivanja, iako meni na Mister Nou ukupno gledano nije loš.

@stinky: Budući da sam vakser (tri puta cijepljen, koronu dobio nisam), vjerojatno će mi Castelli i dalje odgovarati. Ja sam više za ono "čuvaj se, čuvat ću te", a nije nikad pojedinac sam na svijetu. Samo, to nije sada tema, nisam liječnik, a teorije zavjere volim samo na filmu ili u stripu.

Slažem se s tvojim komentarom, ali u načelu sam do toga i sam došao. Zato i nisam povukao paralelu s ovom pričom kada smo pričali o "Gospodarici zmija".
Ovo je Castelliju možda i najslabija priča na Mister Nou.
Nije ni meni jasno otkuda je izvukao fratra. Zaista je pomiješao lončiće. Po tome je jasno da nije vjernik. Mislim, vjeruje u vanzemaljce...

Ne, Castelli nigdje ne daje ono što ti tražiš.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 13/04/2023 19:46:58
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/04/2023 : 20:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo, da ti samoga sebe nazivaš vakserom (ovo je, inače, meni pojam teške diskvalifikacije. kad za nekoga kažem "vakser", to je kao da kažem da je potpuna budala i hulja). No da, nije to tema, ali čisto da znaš, tebe i bez obzira na 3 puta cijepljenje ne držim vakserom, jer nisam vidio da si se nešto prostituirao i napinjao oko toga. Vakser je meni idejni pojam, isto tako i antivakser (i mene ne zanimaju nikakve teorije zavjere, kad smo već kod toga).

Što ja znam, možda bi se mi oko ovoga i pokefali, jer tu sam ja nepokolebljiv. I nikakva retorika o pojedincima i društvu ne može me smekšati, jer ja već znam da je kategorija "osoba" iznad kategorije "društvo". I svatko sam stiže na cilj, odnosno, postiže blaženstvo, nikakav kolektiv tu ne pomaže, i u osnovi, irelevantan je. Što opet ne znači da pojedinac mora biti bešćutan i bezobziran, što ustvari već i pojam "osobe" isključuje, tj. onaj tko je postigao rang osobe kreće se iznad bezobzirnosti i sitnih shvaćanja.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7996 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 13/04/2023 : 21:01:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Ma ne, nisam vakser, ali zagorjele antivaksere stavljam u isti koš s Mojmirom i zatucanim aktivistima koji voze auto na struju da spase planet.
Jednostavno, mogu biti stručan na svome polju - turizmu, pomalo i na stranim jezicima, malo i na stripovima, ali niti sam biolog, ni virolog, ni liječnik, pa takve stvari prepuštam stručnijima.

Povjerenje je bitno i vjera. I ti to stalno naglašavaš kroz npr. primjer Nolittina Mister Noa koji unatoč svemu nije izgubio vjeru u institucije.

U suprotnom imamo anarhiju.
Sigurno si bio u vojsci. Tamo te nisu pitali hoćeš li se cijepiti, nego boc.
Deset mjeseci vojnog roka većinom u lošim vremenskim uvjetima, o higijenskim uvjetima ne treba ni pričati, a ni prehrana nije bila na nivou, pa nisam ni zašmrcao.
A sada da pravim dramu oko još jedne injekcije. Ma daj, ne pada mi na pamet.
Mogu ti reći da sam se tek ove zime prehladio. Valjda popustilo djelovanje. Dvije godine ništa, a inače me dva puta godišnje dobro uhvati.

Edited by - Spock on 13/04/2023 21:02:56
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25960 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/04/2023 : 21:18:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Prestanite sa ovim glupostima ovde. Jebote, na topicu o Mister Nou, lik počinje raspravu o vakserima i sličnim nebulozama. Nekim ljudima je baš dosadno u životu.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7996 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 14/04/2023 : 00:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Manhunter, opet glumiš slona u staklarskoj radnji, a ne smeta ti javno propagiranje kriminala po topicima od strane tvoga kolege:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=53557&REPLY_ID=2571859

Ne razumijem, čovjek se ufilmao u neku ulogu stripovskog antijunaka? Nekakva parodija na Superhika s elementima Robina Hooda?

Da, "sigurnost i povjerenje", a upravo sam stinkyju u prethodnom postu pokušao objasniti svoje razloge povjerenja u institucije na primjeru Mister Noa.

I sad ste me ti i tvoj kolega demantirali i bez stinkyjeva odgovora.

da budem on-topic.

Edited by - Spock on 14/04/2023 00:12:07
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25960 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/04/2023 : 08:03:07  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ne glumim nikakvog slona, nego ne bih da se i ovaj topic pretvori u stinkyjevo kvazifilozofsko onanisanje. Iskreno, ni ne znam zašto se ti javljaš, kad je očigledno da mislim na njega? Ali dobro.

Što se tiče mladje, moraćeš se obratiti njemu ili Markosu, da vidiš o čemu se radi.

I da, ostani on topic, super.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 14/04/2023 08:05:09
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 14/04/2023 : 08:43:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Jedini koji kvazifilozofira i smeta normalnoj raspravi si ti, liku.
I baš mi je drago što te grize činjenica da ja mogu zanimljivo pričati o Mister Nou, a ti moraš to zavidno gledati. Izgleda da te peče i Kiki Manitu, ima tamo puno zanimljivosti;)

Ha, teško je ovih dana biti lik kojemu smeta dobra rasprava... kud baš sad, jelte.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2379 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 14/04/2023 : 09:45:47  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Skužajte na ubacivanju, samo mala opask/upit, jel ima Castelli ijednu top priču na Mister Nou? Nedavno sam čitao neke njegove navodno vrhunce na serijalu i to je baš loše.

Meni je Grad zločina (koji osporavaš) super, kao i ona priča sa drogerašima, Smrtonosni teret ili tako nešto. I Hodnik za pakao je dobar, pa i Zaboravljeni faraon. Ma i oni plaćenici su dobri, svašta od Castelija je dobro koliko se sjećam. Ali sve te priče dugo nisam čitao, samo sam Smrtonosni teret bio ponovio u zadnjih desetak godina. I bio mi je super, kraj je bio banalan ali svidjeli su mi se sporedni likovi, onaj Bispo i tajni agent drogeraš. Casteli je ponekad znao napisati trash priču i glupi kraj, ali je uvijek imao zanimljive postavke priče i zanimljive likove.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3474 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 16/04/2023 : 17:11:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

quote:

Skužajte na ubacivanju, samo mala opask/upit, jel ima Castelli ijednu top priču na Mister Nou? Nedavno sam čitao neke njegove navodno vrhunce na serijalu i to je baš loše.

Meni je Grad zločina (koji osporavaš) super, kao i ona priča sa drogerašima, Smrtonosni teret ili tako nešto. I Hodnik za pakao je dobar, pa i Zaboravljeni faraon. Ma i oni plaćenici su dobri, svašta od Castelija je dobro koliko se sjećam. Ali sve te priče dugo nisam čitao, samo sam Smrtonosni teret bio ponovio u zadnjih desetak godina. I bio mi je super, kraj je bio banalan ali svidjeli su mi se sporedni likovi, onaj Bispo i tajni agent drogeraš. Casteli je ponekad znao napisati trash priču i glupi kraj, ali je uvijek imao zanimljive postavke priče i zanimljive likove.

A vidiš grad zločina mi je jedno od većih razočaranja, previše mi se ta priča hvali. Plaćenici su bolji al opet ni približno takav eksplozivan akcijski triler kao šta se misli. Još je tu hodnik za pakao najbolji.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7996 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 17/04/2023 : 00:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Meni "Grad zločina" puno bolji od "Plaćenika", a pokušao sam i argumentirati zašto u svojim komentarima:

http://www.libellus.hr/Forum/default.aspx?g=posts&m=28001#post28001

Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2379 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 17/04/2023 : 10:20:40  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ja sam to stvarno davno čitao ali ostali su mi u sjećanju ljigavi Ratso i sadista Jackie. Sve se nadam da ću nać tu knjigu jeftino na aukcijama, ali to nikako da se desi
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14462 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 17/04/2023 : 11:59:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock

Uskoro će i ta doći na red, što znači za koji mjesec. Trenutno sam na Kenu, Eternautu i Jeromeu.

Baš me zanima kad dođeš do te priče, kako ti se svidjela i ona "kolaboracija-recenzija" Dodsferda i mene :)

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3474 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 17/04/2023 : 12:20:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni "Grad zločina" puno bolji od "Plaćenika", a pokušao sam i argumentirati zašto u svojim komentarima:

http://www.libellus.hr/Forum/default.aspx?g=posts&m=28001#post28001

Mozda su me ubila velika ocekivanja, mene Castelli nije uvukao u priču dosađivao sam se i čitao to na komade i zvrndao po mobitelu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/04/2023 : 15:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
https://www.vecernji.hr/showbiz/sinisa-vuco-pokazao-nam-je-svoj-stan-u-venezueli-i-otkrio-zasto-se-seli-tamo-ljudi-imaju-dusu-1672882

Sitija se i Mr Noa

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27468 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/04/2023 : 18:26:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kupuje stanove po svitu a nekad je žica popust na stare texove na Pjaci.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7996 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 17/04/2023 : 19:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Kupuje stanove po svitu a nekad je žica popust na stare texove na Pjaci.

Jasno, pa čovjek je na vrijeme prešao na Mister Noa!

Edited by - Spock on 17/04/2023 19:46:26
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 17/04/2023 : 20:00:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
mene Castelli nije uvukao u priču dosađivao sam se

Castelli zapravo nikada ne daje žive likove. Stavi te šablonske likove i onda to nije to. I Hodnik za pakao je dosta banalan. MM više ne pratim, pa ne znam kako je tamo.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3474 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 17/04/2023 : 21:07:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Hmm morao bih ponoviti njegove priče iz afričkog ciklusa, mozda cili afrički ciklus, tu je bio najbolji na pilotu čini mi se.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7996 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 19/04/2023 : 20:58:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

quote:

Uskoro će i ta doći na red, što znači za koji mjesec. Trenutno sam na Kenu, Eternautu i Jeromeu.

Baš me zanima kad dođeš do te priče, kako ti se svidjela i ona "kolaboracija-recenzija" Dodsferda i mene :)

Evo, krenuo sam dalje s "Fantomom u operi", a "Uskrsnuli" su odmah nakon nje.

Pa, čitao sam ja tu recenziju. Sjećam se da sam ti pisao da bi ti bilo lakše da si sam napisao nego ispravljao Dodsferdov tekst.

Kad smo već kod toga, vidim da te uhvatila volja za pisanjem, pa da pitam misliš li odraditi i onu posljednju Dodsferdovu rezervaciju ili da je oslobodimo za široko pučanstvo?

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14462 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 19/04/2023 : 21:29:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ajoj da, već sam to bio zaboravio
Javio tamo u SBE temi da "Rudnik straha" oslobodiš ;)
Inače, "Rudnik" je priča koja se može odmah čitati poslije te "Uskrsnuli".

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

ddog
Starting Member

30 Posts

Member since 27/10/2022

Posted - 21/04/2023 : 11:35:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ddog a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17443 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 21/04/2023 : 15:13:51  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Bilo je i vrijeme. Mislim da su napravili grešku što ovo nisu objavili prije Nolitinih epizoda.
Go to Top of Page

Damir82
New Member

135 Posts

Member since 02/06/2019

Posted - 21/04/2023 : 15:30:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Damir82 a Private Message  Reply with Quote
Odlična vijest,samo da bude od prvog broja,i još kad bi bio A4 format
Go to Top of Page

ddog
Starting Member

30 Posts

Member since 27/10/2022

Posted - 21/04/2023 : 15:36:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ddog a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Damir82

Odlična vijest,samo da bude od prvog broja,i još kad bi bio A4 format

I ja bih to voleo, ali već imaju objavljene knjige od prvog broja?
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27468 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/04/2023 : 15:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ima li lošije od novijeg Mister Noa?Ima.Najnoviji Mister No
Samo za hard fanove ko oni šta kupuju sve alan fordove.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 280 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.7 seconds. Snitz Forums 2000