Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Sarghan
stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/Death-at-sea-bottom.jpg)
Croatia
1816 Posts
Member since 26/01/2011 |
Posted - 04/04/2023 : 23:13:45
|
- #442 Medda & Perniolla & Rinaldi ![](icon_smile_blackeye.gif)
- DD & Batman crossover ići će u 3 broja, prvi broj krajem 6. mjeseca, objedinjeno izdanje krajem godine (Lucca Comics & Games)
![](https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/550/false/1680014148117.jpg--una_tavola_di__gigi_cavenago_e_werther_dell_edera_da__dylan_dog_batman__.jpg?1680014148000) ![](https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/550/false/1680014146423.jpg--una_tavola_di__gigi_cavenago_e_werther_dell_edera_da__dylan_dog_batman__.jpg?1680014147000) ![](https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/550/false/1680014147081.jpg--una_tavola_di__gigi_cavenago_e_werther_dell_edera_da__dylan_dog_batman__.jpg?1680014147000) |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Deers
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/bud spencer glava.gif)
Croatia
9458 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/ZZCP.gif)
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 05/04/2023 : 09:03:04
|
I couldn't quite place it, ali sada sa dolaskom Perniole it clicked.
Tvorac lika koji sklanja novog urednika i sve izmene koji je ovaj uneo i "vraća stvari na staro"? "Klasične" naslovnice? Dolazak nekih zagorovaca u staff?
Serra i Nathan Never. Okej, Vietti nije bio ni blizu kontroverzan kao rrobe, i avanzovao je na sopstveni serijal, ali ipak.
Serra je tim potezom upropastio Nathana i on se do dana današnjeg nije oporavio. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
Bruce Wayne
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](avatars/batman2.jpg)
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 07/04/2023 : 12:04:39
|
Hej ljudi, nisam u zemlji pa sam ispao iz fazona malo. Maxi Oldboy je u Italiji isao neko vreme i ugasen je pa je startovalo izdanje Oldboy koje ima dve epizode umesto tri koliko je bilo u maxiju. Ludens je nastavio Maxi i zadrzao format sa tri price. Veliki LMS izbacuje takodje Oldboy price ali prepoznao sam samo Crno jezero da je vec izaslo u maxiju, sta se desava sa druge dve price iz LMS 2,jel njih Ludens jos nije izbacio? Pokusavam da ukapiram da li se Ludens maxi i Veliki LMS potpuno preklapaju? |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9458 Posts
Posted - 07/04/2023 : 12:42:44
|
quote: Originally posted by Bruce Wayne
Hej ljudi, nisam u zemlji pa sam ispao iz fazona malo. Maxi Oldboy je u Italiji isao neko vreme i ugasen je pa je startovalo izdanje Oldboy koje ima dve epizode umesto tri koliko je bilo u maxiju. Ludens je nastavio Maxi i zadrzao format sa tri price. Veliki LMS izbacuje takodje Oldboy price ali prepoznao sam samo Crno jezero da je vec izaslo u maxiju, sta se desava sa druge dve price iz LMS 2,jel njih Ludens jos nije izbacio? Pokusavam da ukapiram da li se Ludens maxi i Veliki LMS potpuno preklapaju?
Ne baš ali blizu. Maxi Dylan Dog (3 epizode) -> Maxi Dylan Dog Old Boy (3 epizode) -> Dylan Dog Old Boy (2 epizode)
To ti je geneza, s tim da je za pretpostaviti da će Ludens ispoštovati. Ostale dvije priče Ludens nije još objavio. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
Bruce Wayne
Senior Member
![](avatars/batman2.jpg)
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 07/04/2023 : 13:01:46
|
quote: Originally posted by Deers
Hej ljudi, nisam u zemlji pa sam ispao iz fazona malo. Maxi Oldboy je u Italiji isao neko vreme i ugasen je pa je startovalo izdanje Oldboy koje ima dve epizode umesto tri koliko je bilo u maxiju. Ludens je nastavio Maxi i zadrzao format sa tri price. Veliki LMS izbacuje takodje Oldboy price ali prepoznao sam samo Crno jezero da je vec izaslo u maxiju, sta se desava sa druge dve price iz LMS 2,jel njih Ludens jos nije izbacio? Pokusavam da ukapiram da li se Ludens maxi i Veliki LMS potpuno preklapaju?
Ne baš ali blizu. Maxi Dylan Dog (3 epizode) -> Maxi Dylan Dog Old Boy (3 epizode) -> Dylan Dog Old Boy (2 epizode)
To ti je geneza, s tim da je za pretpostaviti da će Ludens ispoštovati. Ostale dvije priče Ludens nije još objavio.
Hvala puno![](icon_smile_big.gif) |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
![](AvatarUpload/Bihac.gif)
Bosnia and Herzegovina
7777 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 07/04/2023 : 16:44:27
|
Lms je uzeo jednu pricu iz maxi 26 i old boy 2 cijeli.
Za pretpostaviti je da ce ludens kad izda jos ovih 10-12 old boy maxi preci na old boy sa dvije price, mada se ocekivalo i da nakon almanaha krene sa magazinom, ali jos nista. |
|
wesskowaz
Advanced Member
![](AvatarUpload/42054867-ivica-iliev.jpg)
Serbia
11632 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
![](avatars/374.JPG)
Croatia
7750 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2257 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
Barker
Advanced Member
![](AvatarUpload/100 Days Off.jpg)
Fyro Macedonia
4660 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27136 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 16/04/2023 : 00:57:28
|
Koje su epizode/brojevi DD s pričom/sagom o Xabarasu? 1,25...? Da li su sve od tandema Sclavi/Stano? |
Ja sam fetišist papira! |
|
Beva
Advanced Member
![](AvatarUpload/GrouchoMarx.jpg)
Bosnia and Herzegovina
6185 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27136 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11901 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 21/04/2023 : 01:45:36
|
LMS Dilan je vredan paznje. Prve dve price su dobre , scenario potpisuju dve scenaristkinje, (Crno jezero: Mozda sam imao prevelika ocekivanja. Dobra je ovo prica i treba ovako da izgleda neki zlatni standard, ali ne mogu da kazem da me je odusevila prica. Di Vincenzov rad dugo pratim i oduvek sam se cudio sto ga ljudi vise ne spominju kao dobrog crtaca. Vrlo dobar je na Dilanu, a meni je ostavio najupecatljiviji utisak kao crtac prve epizode mini serijala Cassidy. Medjutim u tandemu sa Piccionijem mi deluje staticnije nego inace. Cavenagova naslovna strana prelepa. 75%) Druga njihova prica je bolja njoj bih dao oko 80%
ali ono sto je prava bomba je treca prica koju su odradili Rikardo Seki i Paolo Bacilijeri, jezivo, ludo, sokantno i neobicno. Stvarno vrhunska epizoda. I lepo je videti Bacilijerija na velikom formatu. Ta epizoda zasluzuje preko 90%.
Je l citao jos neko?
|
|
Nula
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/IMG_20230927_165315_440_11zon.jpg)
415 Posts
Member since 13/05/2019 |
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4660 Posts
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9458 Posts
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4660 Posts
|
Nula
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/IMG_20230927_165315_440_11zon.jpg)
415 Posts
Member since 13/05/2019 |
Posted - 21/04/2023 : 12:21:22
|
Pa da, mislim da nećemo ni primetiti da ga nema na mestu urednika, ali, koliko sam shvatio iz komentara, to urednikovanje mu je svejedno oduzimalo mnogo vremena, tako da se sada posvećuje pisanju 'mnogo' Dilana |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 23/04/2023 : 21:28:36
|
U stvari, sve ove godine sam krikovao rrobea što su priče koje su izlazile izgledale kao da im fali dobar urednik da ih pročita i dovede malo u red kako bi bile vrlo dobre ili čak odlične.
Ako je OVO kvalitet scenarija koje je dobijao (a moguće da jeste, Entitet je, recimo, sasvim korektna Baraldicina priča), onda povlačim sve, on je čovek bogotac. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
Beva
Advanced Member
![](AvatarUpload/GrouchoMarx.jpg)
Bosnia and Herzegovina
6185 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 23/04/2023 : 22:02:41
|
quote: Originally posted by going going
LMS Dilan je vredan paznje. Prve dve price su dobre , scenario potpisuju dve scenaristkinje, (Crno jezero: Mozda sam imao prevelika ocekivanja. Dobra je ovo prica i treba ovako da izgleda neki zlatni standard, ali ne mogu da kazem da me je odusevila prica. Di Vincenzov rad dugo pratim i oduvek sam se cudio sto ga ljudi vise ne spominju kao dobrog crtaca. Vrlo dobar je na Dilanu, a meni je ostavio najupecatljiviji utisak kao crtac prve epizode mini serijala Cassidy. Medjutim u tandemu sa Piccionijem mi deluje staticnije nego inace. Cavenagova naslovna strana prelepa. 75%) Druga njihova prica je bolja njoj bih dao oko 80%
ali ono sto je prava bomba je treca prica koju su odradili Rikardo Seki i Paolo Bacilijeri, jezivo, ludo, sokantno i neobicno. Stvarno vrhunska epizoda. I lepo je videti Bacilijerija na velikom formatu. Ta epizoda zasluzuje preko 90%.
Je l citao jos neko?
Evo ja sam pročitao i slažem se, s tim da su meni prve dvije čak bolje legle od treće. Malo kad osjetim jezu od nacrtanog horora, ali ove priče su jezive.
Ova Bacilierijeva i Secchijeva me previše podsjetila na onog Ratmana s biljkama :D
Ako je Old Boy edicija ujednačene kvalitete, onda je ovo bolje od redovne serije.
Zanimljivo je kako se prva priča događa u sadašnjosti, a druga iako je nastavak u osamdesetima :D |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2257 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
Calendulus Corvus
Starting Member
![](AvatarUpload/20230203_102155_0_1_100x100.jpg)
Bosnia and Herzegovina
22 Posts
Member since 31/01/2023 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|