Da. Zapravo, jasno mi je da nakon slučaja RRobe jedna Barabato se nije htjela bakćat s egom i upravom. Pogotovo ako joj je egzistencije osigurana (a kome nije SBEu?). S druge starne, buduće da je urednik jedna od ekipe stare postave, jasno je da žele poručiti da ne odbacuju "promjene" kao lajtmotiv već samo rezultat. Koji je bio dosta u nesuglasnosti sa PR-om. Možda da sada smanje hajp a povećaju kvalitet? Ali gdje da ga nađu? Gdje se skrivao do sada? Ne znam, meni je Baraldi razočarala, iako izgleda da je uspješna spisateljica. Ne znam da li je do uredništva ili do nje. Da li je netko čitao njezine romane? Vidim da su prevađani na srpski. Ne znam ni koliko može biti uspješan urednik, ako nema iskustva, vremena ni želje posvetiti se tome. A možda se varam, možda se sve svede na to što je Nula napisao.
Ako ništa drugo, RRobe bi trebao imati slobodan prolaz za svoje (standalone?) priče.
Ne mirise dobro za Dilana. A imaju jednog Bilottu na raspolaganju i oni se zajebavaju sa Baraldijevom. Mada to sto je los scenarista za Dilana, ne znaci da ce da bude losa urednica, ne znam. Ali slazem se s deersom: Gualdoni, vrati se, sve ti je oprosteno!
Bilota ima ideje. To Sklavi na Dilanu ne voli. Očigledno je za njega idealan period od Lifta za pakao do Dubokog svemira (pre toga je Paola tu mnogo čačkala Ksabarasa i druge stvari koje ne treba čačkati), gde će on s vremena na vreme da se vrati i podseti kako je Dilan osuđen, kako ga ionako čeka entropijska smrt univerzuma i kako nema drugog sutra. Jer ga i nema - za Sklavija, pa što bi bilo za Dilana?
Baraldica deluje kao neko savršeno voljan i (ne)sposoban da te njegove želje ispuni. Sad je jasno zašto je Rrobe bukvalno ubio Sklavija u broju 400. A mi smo mislili da je u pitanju metafora, izlazak iz ogromne Sklavijeve kreativne senke. Ne, Ticijano ga za života neće pustiti da napreduje.
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Bilota ima ideje. To Sklavi na Dilanu ne voli. Očigledno je za njega idealan period od Lifta za pakao do Dubokog svemira (pre toga je Paola tu mnogo čačkala Ksabarasa i druge stvari koje ne treba čačkati), gde će on s vremena na vreme da se vrati i podseti kako je Dilan osuđen, kako ga ionako čeka entropijska smrt univerzuma i kako nema drugog sutra. Jer ga i nema - za Sklavija, pa što bi bilo za Dilana?
Baraldica deluje kao neko savršeno voljan i (ne)sposoban da te njegove želje ispuni. Sad je jasno zašto je Rrobe bukvalno ubio Sklavija u broju 400. A mi smo mislili da je u pitanju metafora, izlazak iz ogromne Sklavijeve kreativne senke. Ne, Ticijano ga za života neće pustiti da napreduje.
Dakle Dilan ce imati priliku da napreduje i promeni se tek kada njegovog oca ,,ubiju`` ili prognu na drugu planetu. Tad ce moci da izadje iz ,,oceve senke``.
Loša vijest za Dilana. Šteta što Sklavi ne dozvoljava Dilanu kao liku da napreduje. Planeta mrtvih je bila lijepo osvježenje. Barem je u periodu RR-a bilo zanimljivo ako ništa drugo.
Usput stvarno fascinantno kako Montanari i Grassani i dalje rade, Grassani ima 77 a Montanari 87 godina! Dosta ih furaju u ovim Oldboy-evima, očigledno ih italijanska publika voli a i zbog retro fazona.