forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

mladeNS
Junior Member

Serbia
372 Posts

Member since 21/02/2023

Posted - 09/10/2023 : 18:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mladeNS a Private Message  Reply with Quote
Borica ima slicnu dijagnozu kao nas Vodja. On je toliko puta ponovio sebi i drugima svoje lazi da vise ne zna za bilo kakvu drugu istinu. Evo sad se i u segmentu pojavljivanja bez suprotnog misljenja jos jednom poistovetio sa ovom avetinjom nasom koja drzi monologe svakodnevno o svim neprijateljima koji su se urotili protiv njega.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2704 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 09/10/2023 : 21:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Morao sam da pogledam Stripovedac, preporucujem svima,da bi se videlo kakva je posast napala strip. Znaci covek koji je pre 11,12 god pokusao najnizim mogucim cenama, preko velikog tiraza da ugusi sve SRB, a i vecinu regionalnih, govori bez srama o nekakvom dampingu?!?!

Ustvari on celo vreme o sebi govori. To je sustina. On ne shvata kako je pobedjen u necemu za sta je mislio da je doktor nauka. Cak izjavljuje "dugo sam pokusavao da shvatim o cemu se tu radi", parafraziram, Bora aludira na Markovo ne dizanje cena. Znaci Marko mu postavlja glavolomku, koju Bora ne uspeva da resi...

Ono sto je najgore je da Bora i dalje za ovih 14,15 god nije shvatio da u stripu kvalitet, potpun kvalitet, prevod, dizajn, prelom, upis, format, tempo, znace ljubiteljima stripa, da je cena sekundarna stvar...to mu kao neljubitelju stripa, a ljubitelju para nikako ne ide u glavu...i dalje.

Druga najgora stvar, je da preko Udruzenja, pokusava da opere sebe, da on ne radi nista lose, samo postuje zakon. I onda resio da se okruzi ljudima koji imaju kredibilitet, imena koja su dugo u stripu. To ne ide tako. Umesto da se on pokaze cistim, nagovnace ove koji to nisu. Zao mi je sto Sloba to ne vidi, jer njegovi razlozi koje je naveo su u redu, zajednicki nastup prema stranim agencijama, prema stamparijama, prema drzavi...sve to ima smisla...nema smisla to raditi sa Borom, koji te pre par godina zajebao, i nije prezao da te pregazi. To mi nema smisla. Ali Bora ne preza da se udruzi, i okoristi ljudima koje je zajebao, sto da ne, zajebace ih opet.

Tako i ide ona prica o unistavanju konkurencije, on kroz pricu o Marku, ustvari projektuje svoje planove.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3281 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 09/10/2023 : 22:21:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Svi oni su tu zbog svojih interesa. Nisu im možda isti ciljevi, ali niko tu nije naivna sobarica i nisu se svi juče upoznali pa da ne znaju šta da očekuju.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2188 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 09/10/2023 : 22:48:32  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor
Ustvari on celo vreme o sebi govori. To je sustina. On ne shvata kako je pobedjen u necemu za sta je mislio da je doktor nauka. Cak izjavljuje "dugo sam pokusavao da shvatim o cemu se tu radi", parafraziram, Bora aludira na Markovo ne dizanje cena.

Sto brze jedno izdanje prodas u dovoljnoj kolicini sto brze moze da ides dalje sa novim izdanjima bezbriznije to se valjda fibri desilo u nekom trenutku kada su ljudi
uvideli na koju stabilnost mogu da racunaju od fibre sto se tice kvaliteta, ritma i cena.

(sto bolje masinerija ide vece mogucnosti odrzati cene na istom nivou iako su se neki troskovi povecali)

Kod CK sta ja zna stancali sve i svasta nesto stvarno uspesno ali ima i puno promasaja... izdanja koja leze na skladistu
i kostaju ga samim tim da leze na skladistu.

Umesto da neke stvari poboljsa i primami nazad malo vise od nas kolekcionara on gura svoj stil... "nacice se uvek neko zadovoljan njegovim proizvodom a ako nece
..."

Meni se CK ogadila vec od onog raskida sa DW u julu 2017 i vec od tada nemam dileme sta mislim o njima

Onda imamo ove koji su se udruzili sa Borom sada - svi zbog razlicitih razloga
Neke od izdavaca u udruzenju razumem, neke manje razumem

Ne moze CK da bude nesto sto predvodi strip izdavastvo u Srbiji ma koliko para imali

ne zbog svacega sto smo se nagledali od njih
tokom godina...
da li se mogu promeniti.. sumnjam
da li su zasluzili drugu priliku... sumnjam

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18896 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 09/10/2023 : 23:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
sve što sam saznao iz tog Stripovedača je da se zamera Fibri što je jeftina…
Sram je bilo!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

suptil
Starting Member

61 Posts

Member since 22/04/2023

Posted - 09/10/2023 : 23:16:48  Show Profile Show Extended Profile  Send suptil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Sram je bilo!

Sustinski se zamera Fibri sto postoji. Se bi bilo lepo da Fibre nema.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2476 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 09/10/2023 : 23:37:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Odgledah.
Jedva...
Slobu je bilo sramota što sedi pored Borislava.

A Borislav kao svako ko je zalutao tamo gde mu nije mesto.
Nalupao se za sve pare koje je isplanirao da zaradi od kupaca koje će zaštititi od Fibrinog dampinga.
Izdomimirao pričom o svemu osim o stripovima.

Moram i jedno stručno mišljenje, jbg.
Borislav je previše napet.
Broj treptaja u minuti i mucanja dok priča pokazuje zavidno visok nivo anksioznosti.
Verujem da je zaboravio da popije lekiće.

Inače ovde je samo Lupus falio.
Da on izbriljira svojim pričama o izdavaštvu.

p.s. Dok mu je ovakva konkurencija Marko(s) nema nijedan razlog za brigu.

Carpe diem
Go to Top of Page

suptil
Starting Member

61 Posts

Member since 22/04/2023

Posted - 09/10/2023 : 23:47:17  Show Profile Show Extended Profile  Send suptil a Private Message  Reply with Quote
Sto se Vuka tice, Krcko 2 nece stici za Sajam. Sto je velika sramota.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/10/2023 : 01:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Svi oni su tu zbog svojih interesa. Nisu im možda isti ciljevi, ali niko tu nije naivna sobarica i nisu se svi juče upoznali pa da ne znaju šta da očekuju.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19702 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 10/10/2023 : 06:12:31  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Sram je bilo!

Ono kad čak i teller brani Fibru.

Pogledao i ja ovo gostovanja Bore i Slobe (onu tribinu s lošim zvukom nisam imao živaca slušati)...ne znam jesu li si puno usluga učinili ovim nastupom. Bora nije ni uspio nakon 'to jest dobro za kupce' doći do onoga 'ali', pa nekima koji su slušali vjerojatno nije ni jasno zašto bi takozvani Fibrin damping bio problem. S druge strane, Slobi je, kao što su drugi primjetili, vidljivo neugodno. Samo što se nije ispričao čitateljima za svoj doprinos zabrani i zamolio ih da podrže udrugu u ostalih sto (ni više, ni manje) ciljeva.

Šteta je da se nitko nije sjetio organizirati debatu između Markosa i Bore. Tipa N1 u Crvenoj liniji. To bi bilo puno zanimljivije od ovih monologa.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
226 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 10/10/2023 : 08:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
Koji je najdeblji strip CK i koliko ih takvih ima? Fibra je u stanju izbaciti serijal u dvije ili tri knjige. Uzmimo npr Propovjednika, Vrh Bogova box, Sendmen u 6 knjiga itd. Mozda grijesim, ali to smanjuje trosak u odnosu na to da se izbaci npr 12 knjiga Sendmena. Vise korica, prelomi i sta ti ja znam. Fibra izbaci 7 zivota k. u jednoj knjizi, CK u 2. Te dvije te dodju isto ili sluplje od jedne Fibrine sto je logicno, a kvalitet, dizajn, otisak, papir...bolja Fibra. Odabir kupovine je sasvim logican. Ocito da CK ne zna izvesti takva izdanja ili nema samopouzdanje da to radi jer su im se znali raspadati stripovi od 200 strana. Mogu misliti na sta bi im licio Blast u jednoj knjizi.

Kada kupujes Fibrin strip od 150,170 strana, osjetno je skuplji od takvog izdanja CK, ali i bolji naravno. Zato mi je glupa ta prica o nekom obaranju cijena. Fibra na popustu je prihvatljiva, bez popusta je pa reci cu luksuz. Ali kod Fibre dobijes ono sto platis. Dobijes kvalitetan proizvod koji bi vani kostao sigurno vise novca.

Pa jel ja treba da kupim 12 knjiga Sendmena iz CK gdje fulaju u dizajnu na nekoj knjizi i da me to dodje skuplje nego Fibrinih 6? Pa izdaj i ti kvalitetnih 6 knjiga budi malo jeftiniji od Fibre ili isti sa cijenom i ja cu kupiti ili cu ozbiljno razmotriti da kupim tvojeizdanje.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2188 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 10/10/2023 : 09:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Ispada tragikomicno da o dampingu (dobro
nije mozda damping bila glava metoda tada ali deo "ofanzive" nakon raskida) prica CK koja je upravo tom metodom pokusala da se otarasi u prvu ruku DW nakon prekida saradnje.

Neko bi mozda mogao reci da je DW u nekom periodu bio predominantan (u smislu da nije ostalo puno mesta za druge) u Srbiji
ali barem se tada imao neki osecaj da izdavaju sa nekom ljubavlju do stripa, trudili se oko komunikacije sa kupcima i drugim izdavacima u zemlji.
Manje je bilo otimanja oko prava u tom periodu uporedjujuci sa onim sto je kasnije usledilo.

Za nas stripase jedino korisno u ovom stripovedacu je bio delic gde sloba nagovestava da ima neke ideje kako bi ova zabrana za nas kupce mogla biti prihvatljivija nego sto danas jeste. Ipak verovatno je dalek put da se nesto stvarno promeni.

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 10/10/2023 09:05:52
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8172 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/10/2023 : 10:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
čudi me da u ovim stripovskim ratovima SUIS nije potegao i pitanje fibrinih majica
ja sam, evo, tjedno barem dva dana u njima, skoro da se oblačim u fibri
dakle, ne samo da dampa cijene i tako uništava srpske izdavače, nego nam još i dijeli besplatne majice
možda uništava i ove što majice prodaju, a ne samo suis
ono, odeš na rock koncert i vidiš 5-6 ljudi u njegovim majicama
pa kako, kako...

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1488 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 10/10/2023 : 11:21:18  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Čak je i stvar besplatne reklame, mene često pitaju o tim majicama, pa što, pa kako, pa eto, spomene se Fibra i tako to... Čak i kad negdje vani odem... Zamisli, džabe ljudi za Fibru znaju...
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1615 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 10/10/2023 : 11:51:18  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Ja moram nekako doći do par tih majicama nikako da odem do komšija kad su im festivali. Moram sada da vidim hoće li neko ići iz Srbije da mi uzme par komada. Srvarno su prelepe.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40324 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 10/10/2023 : 11:52:09  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Pa ne moze niko da ti uzme vec moras da pazaris stripove da bi dobio majice. Ima skala.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 10/10/2023 : 12:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

čudi me da u ovim stripovskim ratovima SUIS nije potegao i pitanje fibrinih majica

Znači Fibra te oblači i "izuva" !
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8172 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/10/2023 : 12:36:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by ken2

Znači Fibra te oblači i "izuva" !

ne može se to bolje opisati
svaka čast

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/10/2023 : 12:49:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
jedna od jačih forica u skorije vreme xD

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1615 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 10/10/2023 : 13:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Pa ne moze niko da ti uzme vec moras da pazaris stripove da bi dobio majice. Ima skala.

Pa da, to sam i mislio ali sam se loše izrazio. Taman za oktobarsku turu kolorki koje će da izađu.

Edited by - night on 10/10/2023 13:07:33
Go to Top of Page

ivanomo
Starting Member

16 Posts

Member since 01/09/2015

Posted - 10/10/2023 : 14:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanomo a Private Message  Reply with Quote
Ovaj lik iz Stripovedača izgleda baš onako kako se i ponaša.

Primjetno skromnog vokabulara, ostavlja dojam nerelevantne persone koja barata sa ograničenim brojem riječi između kojih se najčešće ponavljaju dvije: ,,damping'' i ,,Fibra''
Iste je ponovio minimalno desetak do petnaest puta...
Pokretima ruka i tijela daje jasne znakove da ne govori istinu.

Izjavio za Šunjića da dvadeset godina nije dizao cijene knjiga, i da Fibra izdanja daje redovno na popuste, a ovaj svoja izdanja daje na još veće popuste putem svojih prodajnih mjesta,a ostale knjižare u Srbiji uslovljava na manje rabate ili prodaju bez rabata
I on da priča o dampingu, i preuzimanju tržišta, nevjerovatno

Tip mora prihvatiti činjenicu da je on nebitan, te jedan od zadnjih koji se uključio u strip izdavaštvo, a do tada je većina toga što valja već bilo objavljeno.
Uz sve to kvaliteta izdanja koje radi je veoma loša.

Dok su Marko, Slobo i ostali izdavali top naslove, ovom su još objašnjavali kako izgledaju stripovi

Da sumiramo, stječe se dojam da je najveći krivac za sve taj famozni ,,damping''
Go to Top of Page

suptil
Starting Member

61 Posts

Member since 22/04/2023

Posted - 10/10/2023 : 14:37:15  Show Profile Show Extended Profile  Send suptil a Private Message  Reply with Quote
Bora damping bi mogao da prepeva pesmu Ramba Amadeusa Jedno te isto. Da ponavlja kao pokvarena ploca Damping - Fibra, Damping - Fibra :D
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/10/2023 : 14:52:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Dobro bi se uklopilo u ovo:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

ZoranM
New Member

Serbia
128 Posts

Member since 07/12/2010

Posted - 10/10/2023 : 15:01:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranM a Private Message  Reply with Quote
Na stranu to sto kenjaju o dampingu i zelji ta se unisti srpsko izdavastvo, iz svega ovoga ako sam shvatio, Fibrini stripovi mogu bez problema (nebitno koji naslov je u pitanju) stizati u Srbiju u koliko se kupe vrldvajd prava? Ako je tako, ja bi se kao izdavac pobrinuo da svako sledece izdanje dobijem na ww licencu i uvozio isto kao i do sada u striparnice. Stim bi sva ova polemika i njihovo natezanje palo u vodu, a mi bi ponovo bili na istom. Dakle resenje je prosto.
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 10/10/2023 : 15:04:20  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ZoranM

Na stranu to sto kenjaju o dampingu i zelji ta se unisti srpsko izdavastvo, iz svega ovoga ako sam shvatio, Fibrini stripovi mogu bez problema (nebitno koji naslov je u pitanju) stizati u Srbiju u koliko se kupe vrldvajd prava? Ako je tako, ja bi se kao izdavac pobrinuo da svako sledece izdanje dobijem na ww licencu i uvozio isto kao i do sada u striparnice. Stim bi sva ova polemika i njihovo natezanje palo u vodu, a mi bi ponovo bili na istom. Dakle resenje je prosto.

pa možda i nije baš toliko prosto jer je sigurno cijena prava za RH u odnosu na WW drugačija, ali to će sigurno Marko pojasniti bolje

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000