forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 383

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12970 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/11/2023 : 12:01:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ampoo

ČK najavila Iznoguda 9. Koliko ima albuma Iznoguda ukupno.

https://www.bedetheque.com/serie-146-BD-Iznogoud.html

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40915 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/11/2023 : 12:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
32 knjige ukupno?????

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Largo
New Member

292 Posts

Member since 23/06/2021

Posted - 07/11/2023 : 12:19:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Largo a Private Message  Reply with Quote
32 albuma. Znaci 10 knjiga po 3 albuma i 11. s dva.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2864 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 07/11/2023 : 12:37:30  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Sta vidimo na ovoj slici?

Strava i uzas. Da li ovo uopste vide ovi iz Ck...
Go to Top of Page

Largo
New Member

292 Posts

Member since 23/06/2021

Posted - 07/11/2023 : 12:40:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Largo a Private Message  Reply with Quote
Vide, komentarisao je Karven na DW forumu, u fazonu - not a big deal.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2064 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 07/11/2023 : 14:49:10  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Largo

Vide, komentarisao je Karven na DW forumu, u fazonu - not a big deal.

Partijski igrac tako da je sve ocekivano. Covek je prodao dusu djavolu za platu tako da vise nema pravo na slobodno misljenje.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2380 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 07/11/2023 : 19:32:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kimba

Znaci iznogud zavrsava uskoro.
Koliko knjiga ima Talicni.

24 valjda ako pokrije ona 72 albuma. Nakon toga ide nova edicija, ona ima 10 albuma za sada
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7849 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 08/11/2023 : 09:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:

nepotrebno.

bolje da su najavili plave bluze.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3362 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 08/11/2023 : 14:52:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

quote:

nepotrebno.

Logično, umesto da završe sa još dva albuma započeti serijal bolje da započnu novi, jer tebi tako odgovara
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21626 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/11/2023 : 16:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
sa još jednim;desetka je najavljena.

što se tiče započivanja novih serijala,ne bih se bunio ni najmanje za Plave bluze,ali mislim da je Žil Žurdan u 4 knjige (edicija https://www.bedetheque.com/serie-20633-BD-Gil-Jourdan-Integrale.html ) vrhunski izbor.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3362 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 08/11/2023 : 17:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Nema ovce i novce, ti si u bojkotu, nema davanja saveta.
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1668 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 08/11/2023 : 17:49:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
Jedina gora varijanta od neprekidnog kukanja za objavljivanjem nekog serijala jeste ona kad se uzgred i
kompletiranje nekog već započetog serijala subjektivno definiše kao "nepotrebno".

Objektivno, Iznogud je mnogo popularniji junak od Plavih bluza, a daleko prilagođeniji i za mlađu publiku,
među kojom, nadam se tj. verujem, ima takođe dosta kupaca ovog stripa, i naravno da ga treba objaviti kompletno.

Plave bluze i Žil Žurdan bi ipak u sadašnjem trenutku svoju publiku našli prevashodno među iskusnim strip čitateljima,
pitanje je koliki je taj broj, ne verujem da je to dovoljno zadovoljavajuće za Čarobnu knjigu, da bi krenula s tim serijalima.

Po meni, i subjektivno i objektivno, mnogo bolja opcija bi bila, kada završe Iznoguda, da krenu da objavljuju neki drugi Tabarijev
strip, Totoche ili Corinne et Jeannot (Gaja i Cica), izuzetno su simpatični ti likovi, verujem da bi se svideli i najmlađima...

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7849 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 09/11/2023 : 09:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:

quote:

nepotrebno.

Logično, umesto da završe sa još dva albuma započeti serijal bolje da započnu novi, jer tebi tako odgovara

potpuno si u pravu, ne znam iz kojeg razloga mi je promaklo da se radi o devetoj knjizi iznoguda, a obzirom da ne pratim taj serijal, u glavi mi je prošlo da ga tek započinju.

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7849 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 09/11/2023 : 09:47:45  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jozzinelli

Plave bluze i Žil Žurdan bi ipak u sadašnjem trenutku svoju publiku našli prevashodno među iskusnim strip čitateljima,
pitanje je koliki je taj broj, ne verujem da je to dovoljno zadovoljavajuće za Čarobnu knjigu, da bi krenula s tim serijalima.

Po meni, i subjektivno i objektivno, mnogo bolja opcija bi bila, kada završe Iznoguda, da krenu da objavljuju neki drugi Tabarijev
strip, Totoche ili Corinne et Jeannot (Gaja i Cica), izuzetno su simpatični ti likovi, verujem da bi se svideli i najmlađima...

tvoje objektivno i subjektivno zaista nije mjerilo.

stripovi najmanje zanimaju djecu.

Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2968 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 09/11/2023 : 10:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nazalost tacno :(

Pumpaj
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9225 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 09/11/2023 : 14:28:32  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

quote:

To je tačno, ali možda i varka?

Šta hoću da kažem? Kad uzmeš neki slučajan uzorak odraslih, dobiješ mahom da niko ne čita stripove (aktivno, ne računaju se oni koji su davno čitali, u detinjstvu), retko i samo pukim slučajem, možeš u uzorku da naletiš na ljubitelja stripa.

Isto je i sa decom, u uzorku dece, uglavnom niko ne čita stripove.

Iz ovoga se ne može (bar ne samo tako), zaključiti da deca čitaju manje od odraslih.

Ali jeste poznato da deca malo čitaju. Ona manjina koja čita neke knjige, teoretski, može da pročita i poneki strip, ili pretežno stripove (najređi slučaj).

Ima li takvih, najviše znaju prodavci stripova u striparnicama, a čuli smo ih da kažu da ima i dece-kupaca. Mada, najviše za mange, ali i to su stripovi.

Treba uzeti u obzir i da maloletnika (koji znaju da čitaju) u ukupnoj populaciji ima dosta manje od odraslih.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1960 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/11/2023 : 12:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa ja ne znam kome onda u Laguninim knjižarama onolike mange stoje onako vidljivo izložene. Ne verujem da je to tako bezveze, siguran sam da se kupuju. A nisu ni ostali stripovi nevidljivi. Ili u Bulevar Booksu, na ulazu noviteti, a čitav suteren samo za stripove.

Ovo sve gore se odnosi na Novi Sad, pošto tu živim.
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1670 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 13/11/2023 : 16:59:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

quote:

To je tačno, ali možda i varka?

Šta hoću da kažem? Kad uzmeš neki slučajan uzorak odraslih, dobiješ mahom da niko ne čita stripove (aktivno, ne računaju se oni koji su davno čitali, u detinjstvu), retko i samo pukim slučajem, možeš u uzorku da naletiš na ljubitelja stripa.

Isto je i sa decom, u uzorku dece, uglavnom niko ne čita stripove.

Iz ovoga se ne može (bar ne samo tako), zaključiti da deca čitaju manje od odraslih.

Ali jeste poznato da deca malo čitaju. Ona manjina koja čita neke knjige, teoretski, može da pročita i poneki strip, ili pretežno stripove (najređi slučaj).

Ima li takvih, najviše znaju prodavci stripova u striparnicama, a čuli smo ih da kažu da ima i dece-kupaca. Mada, najviše za mange, ali i to su stripovi.

Treba uzeti u obzir i da maloletnika (koji znaju da čitaju) u ukupnoj populaciji ima dosta manje od odraslih.

I šta si sad rekao?

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9225 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/11/2023 : 17:37:12  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Pa da ne može da se zaključuje po deci koju "nasumično" sretneš da ne čitaju stripove u odnosu na odrasle, jer je isto i kod odraslih. Ljudi obično zaključuju na osnovu iskustava, ne sprovode istraživanja...

(Zanemari, ako je razmišljanje suviše neodređeno, pa ti zvučim kao stanoviti matori paralitičar)
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 13/11/2023 : 17:49:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne znam odakle vama ove informacije, ali ovo je svetlosnim godinama daleko od istine. :)

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2968 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 13/11/2023 : 19:11:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

quote:

Pa ja ne znam kome onda u Laguninim knjižarama onolike mange stoje onako vidljivo izložene. Ne verujem da je to tako bezveze, siguran sam da se kupuju. A nisu ni ostali stripovi nevidljivi. Ili u Bulevar Booksu, na ulazu noviteti, a čitav suteren samo za stripove.

Pa ja znam baš mnogo dece. Imam sina 9.5 godina, i znam ceo park, pa preko ortaka, kolega...e sad ne znam za stariji decu, ali ova ne čitaju. Ja i svog sina primoravam/ucenjujem...čitaju tu i tamo devojčice, knjige; ali stripove NIKO.
Iz mog iskustva, mange, pogotovo te na engleskom iz Lagune čita studentarija, i evo kod mene na poslu ima masa koleginica i kolega koje još čitaju te mange, ali to su mladi, sveže svršeni studenti koji su tek počeli da rade. Ne mora da znači da sam u pravu i da je moj uzorak reprezentativan, samo prenosim iskustvo iz svog okruzenja.

Pumpaj
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 13/11/2023 : 19:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
a ne, jedino se uvažava ako znaš makar pedeset dece

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 13/11/2023 : 19:25:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Pa ja znam baš mnogo dece. Imam sina 9.5 godina, i znam ceo park, pa preko ortaka, kolega...e sad ne znam za stariji decu, ali ova ne čitaju. Ja i svog sina primoravam/ucenjujem...čitaju tu i tamo devojčice, knjige; ali stripove NIKO.
Iz mog iskustva, mange, pogotovo te na engleskom iz Lagune čita studentarija, i evo kod mene na poslu ima masa koleginica i kolega koje još čitaju te mange, ali to su mladi, sveže svršeni studenti koji su tek počeli da rade. Ne mora da znači da sam u pravu i da je moj uzorak reprezentativan, samo prenosim iskustvo iz svog okruzenja.

Brate, iz mog iskustva iz najveće, najbolje i najlepše striparnice u bivšoj Jugoslaviji mislim da je broj klinaca koji svakog dana dođe sam ili sa roditeljima po svoj prvi strip mnogo, mnogo, mnogo veći nego neke 2009. kada sam počeo to ozbiljnije da zapažam. :)

Oko naše radnje je nekoliko osnovnih škola, nema boljeg prizora nego kada pet minuta nakon zvona njih dvadesetoro doleti na naš sprat, baci rančeve na pod, poseda i svako čita svoj strip. :D

Da ne pominjem da su klinci, uz pravi pristup, prijemčiviji da pročitaju nešto što nije manga, za razliku od matorana koji su zadrigli za Boneli, superherojštinu iz XX veka i koji će mnogo teže da se uhvate za nešto što i sami nisu čitali u detinjstvu. :)

Edited by - kreŠa on 13/11/2023 19:26:46
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 13/11/2023 : 19:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Žao mi je samo što se ova rasprava odvija na temi Čarobne Knjige, a ne na nekoj primerenijoj. :)

Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2968 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 13/11/2023 : 19:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

quote:

quote:

quote:

Brate, iz mog iskustva iz najveće, najbolje i najlepše striparnice u bivšoj Jugoslaviji mislim da je broj klinaca koji svakog dana dođe sam ili sa roditeljima po svoj prvi strip mnogo, mnogo, mnogo veći nego neke 2009. kada sam počeo to ozbiljnije da zapažam. :)

Oko naše radnje je nekoliko osnovnih škola, nema boljeg prizora nego kada pet minuta nakon zvona njih dvadesetoro doleti na naš sprat, baci rančeve na pod, poseda i svako čita svoj strip. :D

Da ne pominjem da su klinci, uz pravi pristup, prijemčiviji da pročitaju nešto što nije manga, za razliku od matorana koji su zadrigli za Boneli, superherojštinu iz XX veka i koji će mnogo teže da se uhvate za nešto što i sami nisu čitali u detinjstvu. :)

Super ako je tako

Pumpaj
Go to Top of Page
Page: of 383 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.52 seconds. Snitz Forums 2000