Author |
Topic  |
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12970 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40915 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Largo
New Member

292 Posts
Member since 23/06/2021 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2864 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 07/11/2023 : 12:37:30
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
Sta vidimo na ovoj slici?

Strava i uzas. Da li ovo uopste vide ovi iz Ck... |
 |
|
Largo
New Member

292 Posts
Member since 23/06/2021 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2064 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 07/11/2023 : 14:49:10
|
quote: Originally posted by Largo
Vide, komentarisao je Karven na DW forumu, u fazonu - not a big deal.
Partijski igrac tako da je sve ocekivano. Covek je prodao dusu djavolu za platu tako da vise nema pravo na slobodno misljenje. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2380 Posts
Member since 19/12/2007 |
Posted - 07/11/2023 : 19:32:30
|
quote: Originally posted by kimba
Znaci iznogud zavrsava uskoro. Koliko knjiga ima Talicni.
24 valjda ako pokrije ona 72 albuma. Nakon toga ide nova edicija, ona ima 10 albuma za sada |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7849 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 08/11/2023 : 09:12:57
|
quote: Originally posted by Ampoo
ČK najavila Iznoguda 9. Koliko ima albuma Iznoguda ukupno.
nepotrebno.
bolje da su najavili plave bluze. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3362 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 08/11/2023 : 14:52:29
|
quote: Originally posted by I like girlz
nepotrebno.
bolje da su najavili plave bluze.
Logično, umesto da završe sa još dva albuma započeti serijal bolje da započnu novi, jer tebi tako odgovara  |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21626 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3362 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
Jozzinelli
Senior Member

1668 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 08/11/2023 : 17:49:15
|
Jedina gora varijanta od neprekidnog kukanja za objavljivanjem nekog serijala jeste ona kad se uzgred i kompletiranje nekog već započetog serijala subjektivno definiše kao "nepotrebno".
Objektivno, Iznogud je mnogo popularniji junak od Plavih bluza, a daleko prilagođeniji i za mlađu publiku, među kojom, nadam se tj. verujem, ima takođe dosta kupaca ovog stripa, i naravno da ga treba objaviti kompletno.
Plave bluze i Žil Žurdan bi ipak u sadašnjem trenutku svoju publiku našli prevashodno među iskusnim strip čitateljima, pitanje je koliki je taj broj, ne verujem da je to dovoljno zadovoljavajuće za Čarobnu knjigu, da bi krenula s tim serijalima.
Po meni, i subjektivno i objektivno, mnogo bolja opcija bi bila, kada završe Iznoguda, da krenu da objavljuju neki drugi Tabarijev strip, Totoche ili Corinne et Jeannot (Gaja i Cica), izuzetno su simpatični ti likovi, verujem da bi se svideli i najmlađima...
|
Mek Koj nema alternativu |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7849 Posts
Posted - 09/11/2023 : 09:40:02
|
quote: Originally posted by Red Marquis
quote: Originally posted by I like girlz
nepotrebno.
bolje da su najavili plave bluze.
Logično, umesto da završe sa još dva albuma započeti serijal bolje da započnu novi, jer tebi tako odgovara 
potpuno si u pravu, ne znam iz kojeg razloga mi je promaklo da se radi o devetoj knjizi iznoguda, a obzirom da ne pratim taj serijal, u glavi mi je prošlo da ga tek započinju.
|
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7849 Posts
Posted - 09/11/2023 : 09:47:45
|
quote: Originally posted by Jozzinelli
Plave bluze i Žil Žurdan bi ipak u sadašnjem trenutku svoju publiku našli prevashodno među iskusnim strip čitateljima, pitanje je koliki je taj broj, ne verujem da je to dovoljno zadovoljavajuće za Čarobnu knjigu, da bi krenula s tim serijalima.
Po meni, i subjektivno i objektivno, mnogo bolja opcija bi bila, kada završe Iznoguda, da krenu da objavljuju neki drugi Tabarijev strip, Totoche ili Corinne et Jeannot (Gaja i Cica), izuzetno su simpatični ti likovi, verujem da bi se svideli i najmlađima...
tvoje objektivno i subjektivno zaista nije mjerilo.
stripovi najmanje zanimaju djecu. |
 |
|
jagodanbg
Senior Member

2968 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9225 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 09/11/2023 : 14:28:32
|
quote: Originally posted by jagodanbg
quote: Originally posted by I like girlz stripovi najmanje zanimaju djecu.
Nazalost tacno :(
To je tačno, ali možda i varka?
Šta hoću da kažem? Kad uzmeš neki slučajan uzorak odraslih, dobiješ mahom da niko ne čita stripove (aktivno, ne računaju se oni koji su davno čitali, u detinjstvu), retko i samo pukim slučajem, možeš u uzorku da naletiš na ljubitelja stripa.
Isto je i sa decom, u uzorku dece, uglavnom niko ne čita stripove.
Iz ovoga se ne može (bar ne samo tako), zaključiti da deca čitaju manje od odraslih.
Ali jeste poznato da deca malo čitaju. Ona manjina koja čita neke knjige, teoretski, može da pročita i poneki strip, ili pretežno stripove (najređi slučaj).
Ima li takvih, najviše znaju prodavci stripova u striparnicama, a čuli smo ih da kažu da ima i dece-kupaca. Mada, najviše za mange, ali i to su stripovi.
Treba uzeti u obzir i da maloletnika (koji znaju da čitaju) u ukupnoj populaciji ima dosta manje od odraslih. |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1960 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 13/11/2023 : 12:20:37
|
Pa ja ne znam kome onda u Laguninim knjižarama onolike mange stoje onako vidljivo izložene. Ne verujem da je to tako bezveze, siguran sam da se kupuju. A nisu ni ostali stripovi nevidljivi. Ili u Bulevar Booksu, na ulazu noviteti, a čitav suteren samo za stripove.
Ovo sve gore se odnosi na Novi Sad, pošto tu živim. |
 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1670 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 13/11/2023 : 16:59:17
|
quote: Originally posted by alexts
Nazalost tacno :(
To je tačno, ali možda i varka?
Šta hoću da kažem? Kad uzmeš neki slučajan uzorak odraslih, dobiješ mahom da niko ne čita stripove (aktivno, ne računaju se oni koji su davno čitali, u detinjstvu), retko i samo pukim slučajem, možeš u uzorku da naletiš na ljubitelja stripa.
Isto je i sa decom, u uzorku dece, uglavnom niko ne čita stripove.
Iz ovoga se ne može (bar ne samo tako), zaključiti da deca čitaju manje od odraslih.
Ali jeste poznato da deca malo čitaju. Ona manjina koja čita neke knjige, teoretski, može da pročita i poneki strip, ili pretežno stripove (najređi slučaj).
Ima li takvih, najviše znaju prodavci stripova u striparnicama, a čuli smo ih da kažu da ima i dece-kupaca. Mada, najviše za mange, ali i to su stripovi.
Treba uzeti u obzir i da maloletnika (koji znaju da čitaju) u ukupnoj populaciji ima dosta manje od odraslih.
I šta si sad rekao? |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9225 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 13/11/2023 : 17:37:12
|
Pa da ne može da se zaključuje po deci koju "nasumično" sretneš da ne čitaju stripove u odnosu na odrasle, jer je isto i kod odraslih. Ljudi obično zaključuju na osnovu iskustava, ne sprovode istraživanja...
(Zanemari, ako je razmišljanje suviše neodređeno, pa ti zvučim kao stanoviti matori paralitičar) |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
jagodanbg
Senior Member

2968 Posts
Posted - 13/11/2023 : 19:11:36
|
quote: Originally posted by goksi
Pa ja ne znam kome onda u Laguninim knjižarama onolike mange stoje onako vidljivo izložene. Ne verujem da je to tako bezveze, siguran sam da se kupuju. A nisu ni ostali stripovi nevidljivi. Ili u Bulevar Booksu, na ulazu noviteti, a čitav suteren samo za stripove.
Ovo sve gore se odnosi na Novi Sad, pošto tu živim.
Pa ja znam baš mnogo dece. Imam sina 9.5 godina, i znam ceo park, pa preko ortaka, kolega...e sad ne znam za stariji decu, ali ova ne čitaju. Ja i svog sina primoravam/ucenjujem...čitaju tu i tamo devojčice, knjige; ali stripove NIKO. Iz mog iskustva, mange, pogotovo te na engleskom iz Lagune čita studentarija, i evo kod mene na poslu ima masa koleginica i kolega koje još čitaju te mange, ali to su mladi, sveže svršeni studenti koji su tek počeli da rade. Ne mora da znači da sam u pravu i da je moj uzorak reprezentativan, samo prenosim iskustvo iz svog okruzenja. |
Pumpaj |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 13/11/2023 : 19:12:46
|
a ne, jedino se uvažava ako znaš makar pedeset dece |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Posted - 13/11/2023 : 19:25:00
|
Pa ja znam baš mnogo dece. Imam sina 9.5 godina, i znam ceo park, pa preko ortaka, kolega...e sad ne znam za stariji decu, ali ova ne čitaju. Ja i svog sina primoravam/ucenjujem...čitaju tu i tamo devojčice, knjige; ali stripove NIKO. Iz mog iskustva, mange, pogotovo te na engleskom iz Lagune čita studentarija, i evo kod mene na poslu ima masa koleginica i kolega koje još čitaju te mange, ali to su mladi, sveže svršeni studenti koji su tek počeli da rade. Ne mora da znači da sam u pravu i da je moj uzorak reprezentativan, samo prenosim iskustvo iz svog okruzenja.
Brate, iz mog iskustva iz najveće, najbolje i najlepše striparnice u bivšoj Jugoslaviji mislim da je broj klinaca koji svakog dana dođe sam ili sa roditeljima po svoj prvi strip mnogo, mnogo, mnogo veći nego neke 2009. kada sam počeo to ozbiljnije da zapažam. :)
Oko naše radnje je nekoliko osnovnih škola, nema boljeg prizora nego kada pet minuta nakon zvona njih dvadesetoro doleti na naš sprat, baci rančeve na pod, poseda i svako čita svoj strip. :D
Da ne pominjem da su klinci, uz pravi pristup, prijemčiviji da pročitaju nešto što nije manga, za razliku od matorana koji su zadrigli za Boneli, superherojštinu iz XX veka i koji će mnogo teže da se uhvate za nešto što i sami nisu čitali u detinjstvu. :) |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
Edited by - kreŠa on 13/11/2023 19:26:46 |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
|
jagodanbg
Senior Member

2968 Posts
Posted - 13/11/2023 : 19:34:46
|
quote: Originally posted by kreŠa
Pa ja znam baš mnogo dece. Imam sina 9.5 godina, i znam ceo park, pa preko ortaka, kolega...e sad ne znam za stariji decu, ali ova ne čitaju. Ja i svog sina primoravam/ucenjujem...čitaju tu i tamo devojčice, knjige; ali stripove NIKO. Iz mog iskustva, mange, pogotovo te na engleskom iz Lagune čita studentarija, i evo kod mene na poslu ima masa koleginica i kolega koje još čitaju te mange, ali to su mladi, sveže svršeni studenti koji su tek počeli da rade. Ne mora da znači da sam u pravu i da je moj uzorak reprezentativan, samo prenosim iskustvo iz svog okruzenja.
Brate, iz mog iskustva iz najveće, najbolje i najlepše striparnice u bivšoj Jugoslaviji mislim da je broj klinaca koji svakog dana dođe sam ili sa roditeljima po svoj prvi strip mnogo, mnogo, mnogo veći nego neke 2009. kada sam počeo to ozbiljnije da zapažam. :)
Oko naše radnje je nekoliko osnovnih škola, nema boljeg prizora nego kada pet minuta nakon zvona njih dvadesetoro doleti na naš sprat, baci rančeve na pod, poseda i svako čita svoj strip. :D
Da ne pominjem da su klinci, uz pravi pristup, prijemčiviji da pročitaju nešto što nije manga, za razliku od matorana koji su zadrigli za Boneli, superherojštinu iz XX veka i koji će mnogo teže da se uhvate za nešto što i sami nisu čitali u detinjstvu. :)
Super ako je tako |
Pumpaj |
 |
|
Topic  |
|