forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Disney
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 74

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/11/2023 : 14:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Triba kupit amerikansko izdanje i biti miran.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Marko R
Starting Member

Serbia
70 Posts

Member since 08/03/2015

Posted - 26/11/2023 : 14:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Marko R a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Pa stvarno tako izgleda...

Evo još jedan primer: Maharajah Donald iz istoimenog Fanta [1946–1947] je 28 strana (4 rows per page), a u [W krainie kangurów i inne historie z lat 1946-1947] je na 28 strana (3 rows per page). Isti broj strana a različit broj redova po strani?
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 26/11/2023 : 14:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Marko R

S obzirom da je ovo poljska "Kaczogród" edicija koja ima 22 vol-a, šta tu onda nedostaje u odnosu na Fantino izdanje koje trenutno broji 26 (a biće ih još - minimum 28) delova?

A ovu travestiju sa greškama u našem izdanju nemam reči ni da opisujem a da ne počnem da psujem i poželim nekoga fizički da zadavim. Toliko samo čekali, i da nam se ovako po*eru u facu...

To je zato što izdavač računa da je ovo izdanje za dječju publiku, a njima će sve biti dobro.

Plus dodatno što su ovo danski veletrgovci.

Ostaje ti izbor ili ovo ili američko izdanje. Ili ništa.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/11/2023 : 15:56:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A sta fali američkim?
Jesu skuplji?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2704 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 26/11/2023 : 16:54:21  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
I jesu li svi dostupni? Iskreno meni je Disney drazi na srpskom, navika, ali ovo ne vredi nista.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2704 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 26/11/2023 : 16:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
A te price da je ovo namenjeno deci i sl, okacite macku o rep. Namenjeno deci a cena 3600, deci su namenjeni Miki Maus, Dzepni Paja i sl, pa i to dobrom delu roditelja skupo.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3281 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 26/11/2023 : 17:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Namenjeno je očevima koji usput i kao kupuju da im to deca čitaju.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8037 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/11/2023 : 18:26:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

A griža savesti što time ubijaš domaće izdanje i priliku da danas Karl Barks bude prisutan na našem tržištu?

Mnogi ljubitelji stripova su želeli da se kod nas uvoze njegovi stripovi. Direktan rad protiv te mogućnosti je, kod njih, sukob sa samim sobom. Ne možeš biti podvojena ličnost.

Nije stvar tako jednostavna.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8037 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/11/2023 : 18:29:38  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa stvarno tako izgleda...

Evo još jedan primer: Maharajah Donald iz istoimenog Fanta [1946–1947] je 28 strana (4 rows per page), a u [W krainie kangurów i inne historie z lat 1946-1947] je na 28 strana (3 rows per page). Isti broj strana a različit broj redova po strani?

Ne vidim razlog za tvoje čuđenje, zašto dva različita izdanja imaju različit sadržaj? Polaziš od skroz pogrešne pretpostavke da su se svi izdavači zavetovali na hronološko i celovito objavljivanje nečijeg opusa.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 26/11/2023 : 18:43:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

A te price da je ovo namenjeno deci i sl, okacite macku o rep. Namenjeno deci a cena 3600, deci su namenjeni Miki Maus, Dzepni Paja i sl, pa i to dobrom delu roditelja skupo.

quote:
Originally posted by Red Marquis

Namenjeno je očevima koji usput i kao kupuju da im to deca čitaju.

Disneyeva izdanja slikovnica u atraktivnim kolekcijama su uvijek dosta koštala.

Npr. za ova izdanja iz 80-ih je trebalo izdvojiti dosta novca:

https://pismo.rs/proizvod/cudesni-svetovi-volta-diznija-i-iv/

https://www.antikvarijat-phoenix.com/diznijevo-sveznanje-1-3-knjiga-5568

Nisu valjda i ona bila namijenjena odraslima, a djeci kao usput?
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 26/11/2023 : 19:05:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladeNS

Citam, gledam slike... bas je jadno da se toliko nemarno odradi nesto sto bi trebalo da bude prvi korak u sakupljanju ove kolekcije...

Posebno je zanimljiv njen osvrt na kvalitet prevoda i urednicki posao. XD
Previse izgleda ocekujem od nekoga ko radi tek 18 godina u Egmontu.

Hvala Mladene za ovaj link. nekoliko opservacija:

TV Kopernikus, jbte ko to gleda?

Bole je jajnici za izdanje, prica pauza u izdavanju 2-3 godine a platica uredno legala na racun, pa to ima samo u Srbiji.

Nema Dzepnog Paju Pataka da ponese da promovise.

Ogroman broj dece nije ni upamtio a kamoli zaboravio brojne Diznijeve likove.

"...da je meni Dizni negde broj jedan..."

Zemljo otvori se, K-A-T-A-S-T-R-O-F-A

Voditeljka je tek van komentara...

toliko floskula i opstih mesta, presipanje iz supljeg u prazno, ukratko Zoju za ministarku kulture a ako ne moze tamo bar u Narodnu bilioteku za direktorku...
Pitam se samo gde ja u zivotu gresim pa ne mogu da se uvalim u neku firmicu sa takvim opisom posla i uslovima rada...

Edited by - alaniusfordius on 26/11/2023 19:13:11
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 26/11/2023 : 19:06:38  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dzimi Gitara

Kupio sam danas klincima, uskoro ćemo imati prigodu za koju će ovo biti zgodan poklon. Svim srcem želim da zavole ovo onda kada treba, tj. u ranom uzrastu u kom su sada. A potom, ko bude zavoleo, na višim polocama čeka ga tatin Fantin komplet.

Nije ovo toliko loše izdanje, međutim tehnikalijama i uredničkim pristupom ne opravdava cenu.
Zapravo, bolje je reći da cena nije u skladu sa sličnim izdanjima na tržištu, jer ostali domaći izdavači ne funkcionišu tako i uzimaju u obzir životni standard i obaraju cenu ispod realnog nivoa. No, kako svi, ma gde i kako živeli, od knjige za 30 evra očekujemo da dobijemo premijum proizvod, u tom smislu ovo izdanje nas je izneverilo. Ukratko, Egmontov Barks je solidno izdanje, ali nije premium product na kakve ste navikli kod nekolicine profilisanih domaćih izdavača.

Istine radi, pročitao sam samo prvu priču – dugometražni Povratak u Klondajk.
Na više mesta se primećuje problematičan font za natpise, koji očito nema potrebne ćirilične foneme. To je nešto što se prilikom upisa dešava, ali se u finalizaciji procesa mora popraviti.

Evo nekoliko primera.

Na 11. strani (prvoj stripskoj u celoj knjizi), zatičemo prvi propust. Ovde valjda piše „Nivo gotovine”.

Potom, već na 13. strani sledeća brljotina. Ovo je valjda „Novac u opticaju”.

Na 18. strani, sada smo se već pomalo navikli na distorzirani font, ali ipak ćemo se pomučiti da u gornjem kadru pročitamo „Patak Erlajns” (tumačenju će pomoći će isti natpis drugim fontom na automobilu na sledećoj strani), a u donjem „Cenovnik letova”.

Prevod nije lepršav i osebujan, kakav Barksov jezik jeste. Nisam poredio original i prevod da se uverim u tačnost, mada sam nekoliko puta imao utisak da je trebalo bolje rešiti neku igru reči (čini mi se npr. kod onog „novca u opticaju”, ja bih stavio „kretanje novca”, jer, jelte, vreća na slici ima noge, ili nešto u tom fazonu; ili taj „Patak erlajns” primer bukvalnog prevoda, mogao je biti „Aeropatak” ili nešto još bolje).

Prelom je sasvim okej, kao i font u oblačićima, posebno s obzirom na kakav ćirilični font nas je Egmont već navikao u mesečnom izdanju.
Retuši su podnošljivi.

Dakle, ovo je sve na uzorku od 32 strane, i to prve u knjizi.
Ovlašnim prelistavanjem primetio sam i da priča Superkajgana u zaglavlju ima neki niz nedefinisanih simbola kojima svakako ne piše Superkajgana. Tako je na svim stranama priče.

Zaista bih voleo da ovo izdanje zaživi i da se objavi što veći deo Barksovog opusa, ali čak i da se to desi, ostaje žal što ovo nije uređivao neko iskusniji i posvećeniji stripu.

Nakon odgledanog priloga koji je Mladen podelio, nista nije iznenadjenje
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2704 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 26/11/2023 : 19:38:51  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Pa zato sto bi tebe bilo sramota da ne radis nista. Takvi se uvaljuju, i od svega samo oni imaju korist. Kada bi izvrsili evaluaciju njenog rada, ne da bi bila nula nego minus za promovisanje Disneya u SRB, za sve ove godine jedini plus je njena velika plata, tako je i sa svim javnim preduzecima u zemlji, nazalost.

Ovo treba da se posalje Egmontovoj centrali, da vide sta se ne radi...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18897 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/11/2023 : 19:50:34  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
bolje išta nego ništa..
bojkotujte i imat čete opet ništa!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 26/11/2023 : 19:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Ovo treba da se posalje Egmontovoj centrali, da vide sta se ne radi...

da, oni sve trče, ubiše se, s'ti normalan čoveče

evo ovako bi bilo kad bi tužio gospođu s Kopernikusa gazdi master-Egmonta u Danskoj, ili nedajbože u Pacov-HQ u USofA:

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 26/11/2023 19:54:54
Go to Top of Page

mladeNS
Junior Member

Serbia
372 Posts

Member since 21/02/2023

Posted - 26/11/2023 : 20:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mladeNS a Private Message  Reply with Quote
Ako je nesto besplatno, to je dobra volja i mejl.
U slucaju da se neko obrati ovim povodom, prosledicu ovde odgovor.
Nisam potrefio mejl od ovog VP za knjige, ali je otislo ovoj iz PA i na opsti mejl.

Dzimi iskoristio sam ove tvoje skrinove posto si lepo oznacio, nadam se da ne zameras. :D

Posto Disney nema email, njima sam se obratio preko kontakt stranice.

Thanks for getting in touch with the Disney support team!
We’ve received your request 5494231, and a member of the Disney support team will get back to you shortly. In the meantime, please check out our Disney help center for answers to the most commonly asked questions.
Have a magical day!
Disney Support Team

Edited by - mladeNS on 26/11/2023 20:59:53
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/11/2023 : 21:46:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

A griža savesti što time ubijaš domaće izdanje i priliku da danas Karl Barks bude prisutan na našem tržištu?

Mnogi ljubitelji stripova su želeli da se kod nas uvoze njegovi stripovi. Direktan rad protiv te mogućnosti je, kod njih, sukob sa samim sobom. Ne možeš biti podvojena ličnost.

Pa je...
Ono sto ne zadovoljava vlastite standarde triba izbjegavat i kupit ono sto valja.
Umisto kupujmo domače triba reć kupujmo kvalitetno.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1095 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 26/11/2023 : 21:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
quote:
OK to, ali to nisu identična izdanja zar ne, koliko vidim postoje razlike (i ne samo u naslovima vol-a).

Recimo, baš Klondajk je u Fanti [1952–1954 Only a Poor Old Man] na 27 strana (4 rows per page) i počinje na strani 37, a u [Kaczogród Powrót do Klondike i inne historie z lat 1952-1953] ima 32 strane (4 rows per page) a počinje na strani 11.

Priča "The Hypno-Gun" koja se nalazi u ovom Klondajk izdanju pod nazivom "Hipnoza", je u Fanta izdanju [1952–1953 Trick or Treat], a ne u [1952–1954 Only a Poor Old Man]. To je samo par primera, ali dosta stvari je ispremeštano.

Šta je koj-moj fora sa tim uopšte ?

PS: Svi podaci su sa inducks sajta.

Tako je, nije raspored isti kao u Fantinom izdanju. Netko je već ovdje pronašao norveško izdanje koje je istog sadržaja kao poljsko i već je kompletno objavljeno (30 knjiga). Samo je dizajn korica različit.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2202 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 26/11/2023 : 23:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Kod mene ovde je isto islo 30 knjiga
da znaju i oni da zakomplikuju, znaju

krenuli su sa 11om knjigom pa nastavili do 28me pa posle 1-10 da bi zavrsilo sa knjigama 29,30

Sad sam uzeo svoju prvu knjigu broj 11…
(malo sutra broj11 - rec je o broju21 sad uvideh :) knjiga 11 je inace ta sto je izasla u Srbiji i u Hrvatskoj mada vas ne opterecuju sa redosledom cini mi se )
bio je neki popust pa placam 25 evra za nju
(pogledah sad inace je cena 30 evra)

nemam ambiciju uzimati sve knjige jer ih je valjda dosta rasprodano uzeh jer je u njoj barem jedna prica koja ima poveznicu sa nekom ili nekim pricama Don Rose.

Inace ime edicije je Patkovgrad Karl Barksa poprilicno elegantno resenje..

a jos bolje da sam cutao skroz jer knjiga nije dosla kuci jos ..

https://seriewikin.serieframjandet.se/index.php/Carl_Barks_Ankeborg

20x26cm

https://www.seriesam.com/cgi-bin/guide?s=Carl+Barks+Ankeborg+(2014)

srpsko izdanje bese

Format
175 x 265 mm
tako barem pise na sajtu alan forda

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 26/11/2023 23:27:09
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1488 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 27/11/2023 : 14:52:09  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Nakon mnogo godina povuci-potegni, hoću/neću, danas je ipak pala odluka..

[url=https://ibb.co/KWs3rNM][/url]

[url=https://ibb.co/3RNgDkR][/url]

[url=https://ibb.co/02gBfTL][/url]

[url=https://ibb.co/QndNPnH][/url]

Zanemarite cijenu na prvoj slici, prošao sam ipak dosta jeftinije :)

Edited by - prop_ovednik on 27/11/2023 14:53:11
Go to Top of Page

Marko R
Starting Member

Serbia
70 Posts

Member since 08/03/2015

Posted - 27/11/2023 : 15:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Marko R a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

Griža savesti? NAŠA griža savesti? Ne ubijam ja domaće izdanje, ONI su ga ubili. Ja sam jedan od tih koji su želeli, bili strpljivi i čekali. Nisam uzeo Fantina izdanja sve ove godine, sve u nadi da će možda biti izdata u nekom obliku i kod nas. I sad ne mogu da nađem kompletnog Don Rosu nigde, to mi je nagrada.

Stvar je itekako jednostavna: AKO povuku ovu uvredu i odštampaju ceo tiraž ponovo, ovaj put kako treba ILI ako bude drugog izdanja gde su SVE greške ispravljene - TADA ću da ih podržim. Zašto bih ikada podržavao ovakav fušeraj, kome će to dobro da donese? Ne, ova gamad razume samo jedan jezik: jezik novca, i to će i dobiti (tj. nula, ništa od mene, a iskreno se nadam i ni od koga drugoga).

A sad odoh da tražim / (konačno) naručujem mrske Amere (da su makar susedi zadržali Paja, Raja, Gaja, Vlaja, uzeo bih njihovo izdanje). Naravno, potpuno podržavam da se imena prilagode podneblju, to je sasvim razumljivo i mlađim naraštajima u Hrvatskoj će tako sigurno biti prijemčivije, ali ja sam ex-Yu generacija .

Tim pre sam najviše i želeo domaće izdanje, ali od toga očigledno nema ništa, pa kad je već tako onda uzimam original.

Edited by - Marko R on 27/11/2023 17:37:42
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2142 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 27/11/2023 : 19:33:52  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
@Mladene, odgovoriše li šta ovi stranci?

:)

Resistance is futile.
Go to Top of Page

mladeNS
Junior Member

Serbia
372 Posts

Member since 21/02/2023

Posted - 27/11/2023 : 19:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mladeNS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

@Mladene, odgovoriše li šta ovi stranci?

:)

Dizni sveCko, a nase! XD

Stvarno imaju radnu etiku za pohvalu.

Nazalost (ali razumljivo) peru ruke od toga. U dva mejla su se obratili nakon dodatnih pitanja koja sam imao.

1) If the book was published by Disney Publishing Worldwide, and not another publishing company with permission to publish our intellectual property, we would recommend that you reach out to their team directly.

2) Unfortunately, we are unable to help with Egmont Europe; however, we do encourage you to reach out to their support team directly for more assistance.

Kao sto rekoh nisam lenj pa sam kontaktirao jos tri adrese vezane za izdavacki deo.

CP.dpw.webmaster@disney.com,
specialmarkets@randomhouse.com,
cp.dpw.subrights@disney.com

Egmont naravno nije odgovorio, sacekacu par dana, do srede recimo, onda cu ponoviti ali cu u drugoj rundi prosiriti listu primalaca na sve koje nadjem na sajtu, sto ce morati da bude kreativno pogadjanje sluzbenih mejlova, ali nije neresiv problem.

Ako nista drugo, bice mi mirna savest da sam pokusao.

Edited by - mladeNS on 27/11/2023 19:48:03
Go to Top of Page

mladeNS
Junior Member

Serbia
372 Posts

Member since 21/02/2023

Posted - 27/11/2023 : 19:50:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mladeNS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prop_ovednik

Nakon mnogo godina povuci-potegni, hoću/neću, danas je ipak pala odluka..
Zanemarite cijenu na prvoj slici, prošao sam ipak dosta jeftinije :)

Neka si, svaka cast na kupovini! Stoji mi u korpi na Amazonu DE (175e) posto sam imao neke druge troskove pa tuzno gledam nove naslove i ono sto sam hteo od domacih. Ako nije tajna javi gde ima povoljnije! :D

Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1488 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 27/11/2023 : 20:50:46  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
A nije baš povoljnije od tvog :)
U Italiji, preko posla upoznao dosta talijana i frajer mi na njihovom, talijanskom, amazonu nađe za 160 eura. A što kažeš ti, ja ga držao na svim mogućim online korpama i u cijenama od 220-250 eura.
I kad je reka 160, ma nek ode sve kvragu...

I kad sam ga vidio, lipe mi žao nije. Inače nisam od onih koji se puno lože na izgled, kutije, dizajn, ali ovo me privuklo od prvog dana
Go to Top of Page
Page: of 74 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000