forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Disney
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 74

alexts
Advanced Member

Serbia
8037 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/12/2023 : 17:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Broju 1 smanji one slike, stradaše nam ekrani.
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1928 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 06/12/2023 : 17:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
Evo i ja par reci da napisem o Patkovgradu.
Kao neko ko je kolekcionar svega zivog, a u tom svemu zivom Disney ima veoma vaznu ulogu,
mogu reci da sam pre svega zadovoljan sto se ovo izdanje pojavilo.
Godinama su svi sumnjali da cemo imati prilike da dobijemo domace(ex Yu govorno podrucje) izdanje,
medjutim pritisci na Egmont sa vise strana, urodili su plodom. Greske u stampi koje su vec dosta komentarisane,
meni nisu uspele znacajno da pokvare utisak niti su mi toliko vazne.
Nije mi vazno da li ce uraditi novo izdanje i da li ce nam omoguciti zamenu, koliko mi je vazno da ovu ediciju isteraju do kraja.
Cena jeste malo visa, ali nije mi problem par puta godisnje da izdvojim 30€ za ono sto sam cekao ceo zivot.
Inace, ako znate nekog iz Deksika eto popusta od 20% koji njihovi zaposleni imaju. Osim tih nespretnih gresaka nekog ko je sa pola mozga unosio tekst na tih par mesta,
ja nemam nijednu drugu zamerku. Izdanje mi je fenomenalno. Format je savrsen i definitivno,
po meni, ovo je nesto sto svi ljubitelji stripa treba da imaju u policama.
Izdanje nije poput Dzepnog Paje gde su samo nabacani stripovi. Ovde imamo i originalne naslovnice, kao i slike ulja na platnu Karla Barksa,
od kojih me je najvise obradovala ona ciju reprodukciju vec godinama imam na zidu(poslednja fotka dole).
Sto se samih prica tice, ja sam znao sta me ceka, a oni koji nisu imali prilike da citaju Barksove price,
neka budu sigurni da ce uzivati. Da ne duzim dalje,
od mene topla preporuka da sebe ili sebi bliske osobe pocastite ovim izdanjem i za vreme praznika uzivate u njemu, uz caj sa rumom.

Edited by - Cuvam starudije on 07/12/2023 23:30:16
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1928 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 06/12/2023 : 17:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
Ne znam zasto mi se fotke ne vide. Dajte preporuku preko kog sajta da ih aploudujem.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17045 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 06/12/2023 : 17:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cuvam starudije

Ne znam zasto mi se fotke ne vide. Dajte preporuku preko kog sajta da ih aploudujem.

Moraš linkove postaviti u ovakvom obliku, otvoriš ih da vidiš link sa jpg na kraju, npr. https://i.ibb.co/4M5NNh9/IMG-20231206-170110.jpg
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2191 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 06/12/2023 : 17:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Broju 1 smanji one slike, stradaše nam ekrani.

Bolje vasi ekrani nego moje oci.
Cini mi se da je imgur to sam radio
ranije ali sada ocigledno vise ne
Srecom smo vec na drugoj strani topika.

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1928 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 06/12/2023 : 18:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

quote:
Originally posted by Cuvam starudije

Moraš linkove postaviti u ovakvom obliku, otvoriš ih da vidiš link sa jpg na kraju, npr. https://i.ibb.co/4M5NNh9/IMG-20231206-170110.jpg

Hvala. Uspeo sam, samo sto su fotke automatski prevelike.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2191 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 06/12/2023 : 18:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Nisu ove moderne stvari za mene i tebe starudijo...

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1928 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 06/12/2023 : 18:34:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Nisu ove moderne stvari za mene i tebe starudijo...

Meni ovaj sajt nigde nije ponudio opciju da biram format.
Najbolje bi bilo da na forumu imamo mogucnost direktnog unosa fotki.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 06/12/2023 : 23:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Koristite:

https://postimages.org/

Tu na prvom ekranu birate format/veličinu slike.
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1928 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 07/12/2023 : 00:06:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Koristite:

https://postimages.org/

Tu na prvom ekranu birate format/veličinu slike.

Izmenio sam uspesno.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21133 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/12/2023 : 17:58:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ja i nemam neki problem sa srpskim izdanjem - B5 ok,omaške sa natpisima,ništa tragično,i tako dalje;osim cene - na taj tiraž je ladno mogla ići 3000 kinti,i kad se da 20% dođe na 2400,20 jura.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2816 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 07/12/2023 : 18:01:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Bukvalno sam sad svratio u DW i video uzivo. Format saaaavrsen sa moj ukus. Ali cena nikako, ne mogu toliko da izdvojim za jedan strip, a pogotovo ako bih ga uzimao zadrzao bih ga u kolekciji, a takvo izdanje mora biti bez greske. Velika steta :(
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21133 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/12/2023 : 18:18:18  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
da li bi ga uzeo da je jeftiniji?

Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2816 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 07/12/2023 : 19:08:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Sa ovim greskama? Ne. Mozda za do 2000 da ga procitam i prodam, ali za kolekciju nikako.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3281 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 08/12/2023 : 18:32:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Otišao u Dexy da vidim konačno uživo. Format je okej, ali font je sitan, mogao je biti veći. No to manje više, ali otvorim bukvalno random 143 stranu, poslednja slika, na tabli kod autoputa piše - Poštuj pravila saobraćaja tako nešto, i to debelo necentrirano. Nisam se dalje ni udubljivao, video sam onako na prvu par prelamanja koja baš nisu najsrećnija, ali ovo na toj strani je baš ispod svih nivoa upisivanja.

Znam da ih zabole, ali s obzirom na cenu ne mislim da je prihvatljivo da se neko tu uči poslu.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2191 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 08/12/2023 : 19:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladeNS

Moja pretpostavka je da rade sve ponovo, u svakom slucaju ovo je zvanican odgovor koji dolazi iz EU.

vd@ebu.egmont.com ovo je email adresa od osobe koja je odgovorila.

Posto ovde ima mnogo bolje potkovanih od mene u proceni kvaliteta izdanja u tehnickom aspektu, neka vam ne bude tesko, napisite to i posaljite doticnoj.

Mozda se nista ne dogodi, mozda skontaju da se u Srbiji fuserise i zakida, vredi probati kako bi se nas izdavac u Srbiji malo dozvao pameti i poceo da radi kvalitetnije kako bi svi uzivali u onome sto volimo.

Velizara Dobreva ce rado primiti tvoje primedbe Crveni, samo javi i sve ce doci na svoje mesto.

Edited by - matori paraliticar on 08/12/2023 19:49:49
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40329 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/12/2023 : 23:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Upravo sam procitao knjigu pa da dam moje utiske:

1. Jeste mana neprevedenih nekoliko tabli. Iritira.
2. Los upis teksta je najveca mana. Mali font..
3. Papir sjajan i moze da prodje iako ne volim ali je tanak pa mi je to OK.
4. Format mi je super. Ja tu ne bih menjao nista. Mnogo bolje nego glomazne knjige.
5. Voleo bih mat koricu, sjajno mi je bezveze.
6. Cena je prevelika u odnosu na ono sto dobijamo.

Sve u svemu nijedna mana ne moze da mi pomraci zadovoljstvo koje sam dobio citanjem ove knjige. Jedva cekam neku sledecu.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 09/12/2023 : 02:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Grayson
Starting Member

39 Posts

Member since 29/10/2022

Posted - 12/12/2023 : 20:27:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Grayson a Private Message  Reply with Quote
Na Cobissu 2. izdanje Patkovgrada, tiraž 1000 primeraka. Ili su oni mail-ovi urodili plodom i iz Egmonta rešili da isprave greške, ili sve mane izdanja nisu sprečili ljude da isto kupe.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2191 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 12/12/2023 : 20:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Blago nama.. koliko komada bese prvo izdanje?

Go to Top of Page

Grayson
Starting Member

39 Posts

Member since 29/10/2022

Posted - 12/12/2023 : 20:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Grayson a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je 2000.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2191 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 12/12/2023 : 21:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Mogu si predstaviti pritisak koji osecaju da drugo izdanje bude top topova :)

Nije inace nesto puno receno o prevodu..
vi koji ste citali ste uglavnom zadovoljni?
Prevod svih prica je radila ista osoba?

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40329 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/12/2023 : 08:59:26  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Nisam posebno strucan za imena i rodoslove ali meni sve deluje super. Ja sam bas uzivao..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2704 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 13/12/2023 : 14:49:12  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Dzaba drugo izdanje ako greske ostanu, a ne verujem da ce promeniti papir koji je uzasan.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21133 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/12/2023 : 15:05:31  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grayson

Na Cobissu 2. izdanje Patkovgrada, tiraž 1000 primeraka. Ili su oni mail-ovi urodili plodom i iz Egmonta rešili da isprave greške, ili sve mane izdanja nisu sprečili ljude da isto kupe.

то је сјајна вест; nije sigurno zbog rasprodaje,ubeđen sam da se radi o izdanju sa ispravljenim greškama.

Go to Top of Page
Page: of 74 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000