forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 519

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 08/12/2023 : 21:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Sarghan, hvala ti na odgovoru. To znači malo strpljenja.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5116 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 09/12/2023 : 13:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
I redovni LL Dylan opasno kasni, isforsirali su čak 41 knjigu color MR.NO-a (za pohvalu) ali to je očito moralo ići na štetu nečega drugoga, npr.Dylana i MMa , itd..

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

CZdravko
New Member

291 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 10/12/2023 : 02:02:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit CZdravko's Homepage  Send CZdravko a Private Message  Reply with Quote
Hvala Serghan, ovo mi je promaklo na njihovom forumu, obicno pratim samo onaj topic sa aktuelnim najavama.
Znaci da se vec pocnu traziti banke sa najpovoljnijim kamatama za kredite za 2024...

Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com
Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/12/2023 : 17:25:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
01:Zora živih mrtvaca
Pamtim kada sam prvi put vidio ovaj broj. Bio je kolovoz 1987. i mi smo bili na moru u Filip Jakovu. Bili smo u kampu i imali smo kamp kućicu sa tendom. Tata je nešto išao van i ja sam mu rekao da mi kupi neki strip. Kad se vratio, ležao sam na ležaljci u tendi, a on mi je bacio upravo ovaj broj.
Nevjerojatno je koliko se sjećam detalja iz stripa. Naravno, čitao sam ga još puno puta i neke scene su mi ostale urezane u pamćenje, počevši od prve scene prve strane.

Noć.

Sablasna kuća.

I krik.

Fenomenalno.

Smatram da trebaju napraviti seriju o Dylan Dogu i da ova epizoda treba doslovce biti "precrtana", sve treba biti isto kao i u njoj. Neću sad pričati koje su mi scene ostale urezane u pamćenje ali ima ih podosta.
Crtež je fenomenalan i savršeno paše horror atmosferi.
Uglavnom, tandem Sclavi/Stano je ubitačan.
Ovo je vrh Bonellija i stripa uopće.
Scenarij:10/10
Crtež:10/10
Naslovnica:10/10

02:Jack Trbosjek
Ajde nije "rasparač", to je dobro.
Malo je tekstualno drukčije "Jackovo" pojavljivanje u Dnevniku nego u Libellusu tako da sam ga ja zapamtio kao "Ja sam Jack...Bio sam, jesam...I uvijek ću biti."
Inače, scena na 176. strani sa glavom tigra na mjestu glave lorda Dunsanyja i njegova glava probodena sabljom kako visi na zidu...11/10
I toga se sjećam još od prije tko zna koliko godina.
Crtež:9/10
Naslovnica:8/10

03:Noći punog mjeseca
Eh opet - prva scena, prva slika.
Kako moćno.
Inače ovdje su M & G genijalni.
Zanimljivo je kako povezujem neke stripove s nekim drugim stvarima. Npr. scenu kada Mary Ann ulazi u selo poistovjećujem sa pjesmom "Bitanga i princeza". Valjda sam ju tada slušao nakon što sam pročitao strip.

Eh...

Uglavnom, radnja je prvoklasna sa odličnim twistom, a cijelo vrijeme imamo tu noćnu, mističnu atmosferu, koja je svakako bila u scenariju, ali koju su maestralno prenijeli na papir M & G. Jedan od najboljih Dylan Dogova i stripova uopće.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/12/2023 : 17:28:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Eh da, u 3. epizodi sepotkrala greška u scenariju;Dylan ima volan na lijevoj strani:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/12/2023 : 19:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
04:Sablast Anne Never
Ova pomalo komična epizoda odudara kvalitetom od prve tri ali je i dalje vrlo dobra. S jedne strane imamo simpatičnu nespretnjakovićku Annu, a s druge strane ludilo Guya Rogersa. Sve je fino uklopljeno i to još na način da ponekad ne znamo odmah što je stvarnost a što mašta.
Roi je ovdje još u početnoj fazi ali je i dalje odličan.
Scenarij:7/10
Crtež:8/10
Naslovnica:9/10

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9435 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 14/12/2023 : 20:09:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Eh da, u 3. epizodi sepotkrala greška u scenariju;Dylan ima volan na lijevoj strani:))

A to što nateže kriglu nisi primijetio?

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/12/2023 : 20:33:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Fakat nisam:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1803 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 15/12/2023 : 16:01:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

quote:
Originally posted by mladjo

A to što nateže kriglu nisi primijetio?

To sa kriglom su talijani ispravili u nekom reprintu.
Čak mislim da je i kod nas u izdanju Slobodne Dalmacije objavljeno po toj neprepravljenoj verziji (sa kriglom), a u Libellusovim knjigama je prepravljena verzija (bez krigle).
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/12/2023 : 16:35:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ja čitam Libellusove knjige, znači toga tu nema.
A i da ima, možda ne bih primijetio:))

Ali ovo sa autom je fakat bezveze:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/12/2023 : 20:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
05:Ubojice
Odlično, odlično, odlično!
Kakva epizoda!
Ova epizoda mi, uz Doktora Ksabarasa, Noći punog mjeseca i Damu u crnom ulazi među najbolje Dylan Dogove! Makar tu naravno ima još vrhunskih djela poput Uspomena nevidljivog idr.
Ali ove epizode...one su obilježile moje čitanje Dylana Doga kad sam bio klinac.
Ali na stranu nostalgija, ovdje je riječ o stvarno vrhunskoj epizodi.
Imamo odličnu priču, imamo lorda Wellsa, imamo vrlo krvava i upečatljiva ubojstva i imamo Dylana koji to sve pokušava povezati u cjelinu.
Ali ubojstva...Toliko su upečatljiva, svako od njih. Svaka čast scenaristi. A i generalno gledajući, ova epizoda je scenarističko remek-djelo.
A i crtež...Crtač je (kao i scenarista) nacrtao pravo remek-djelo. Ova epizoda meni će ostati upamćena kao jedna od najboljih epizoda u serijalu.
Uglavnom, jednom riječju - genijalno!

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/12/2023 : 20:32:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/12/2023 : 20:40:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
A i sjećam se u magli da su, kad je izašla, neki klinci s kojima sam se družio govorili da je epizoda odlična. Ah sjećanja:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/12/2023 : 14:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
06:Ljepota demona
Odličan strip i sjajna definicija pakla. Junaci su odlični, od Larryja Vareda preko Male pa sve do Clarenceove majke. Scena kad se nadvija nad Dylana je legendarna.
Trigo je odlično odradio crtež.
Scenarij:9/10
Crtež:8/10

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/12/2023 : 11:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
07:Zona sumraka
Po tko zna koji put sam pročitao ovu priču i utisak je i dalje isti:odlična radnja i FANTASTIČAN crtež koji na momente stvara tako jezivu atmosferu da to nije normalno. I ovdje, kao i kod prvog i trećeg broja već u prvoj slici, prvom kadru imamo odličnu scenu. A također slika jedrenjaka na 26. str...Ma odlično. Još treba spomenuti i obnovu Markova lica na 71. str. M & G su ovdje još jednom, nakon Noći punog mjeseca, pokazali svoju genijalnost. Priča je prvoklasna i jedini razlog zašto nema najveću ocjenu je lagani pad u zadnjoj četvrtini priče gdje doktorovo objašnjavanje postaje...ha ne pretjerano fenomenalno te je radnja malo zagušena. Tu je i Poova priča ali i ona malo guši radnju. Ali sve u svemu prvoklasna Dylanova epizoda.
Ah da, naslovnica je brutalna.
Scenarij:9/10

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/12/2023 : 16:00:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
08:Povratak čudovišta
Kakav genijalan horror thriller!
Damian kao glavni negativac koji to nije. Podsjeća na Michaela Myersa. Šteta što mu ipak kasnije u priči vidimo lice. Bilo bi bolje da je sve ostalo skriveno...Osim očiju.
Odličan twist na kraju.
Prvo spominjanje psihijatrijske bolnice Harlech i izvrstan portret njenih "stanovnika"- prvi susret sa lordom Chesterom:))
Prvih deset strana - koja rapsodija horror crteža i atmosfere.
Prvi put saznajemo da Dylan boluje od klaustroforbije.
Oči...Oči zla. Koje se na kraju pokazuju očima ljubavi. I hladnokrvne oči Leonore Steele. Koje na kraju ipak isto pokazuju ljubav.
Ma genijalna epizoda.
Crtež:9/10

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 28/12/2023 : 16:18:15  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Da, flashbackovi od tih DyD stripova, ostaju sjecanja koja nece proc.🫠
Zadnji put ih citao u reprintu SD i Ludensu,otada nix.
Imam ih u Libellusovom ruhu, pa ce pricekat jos koji mjesec.
Sjecam se pojave broda u Zoni,bas efektna slika. Ima caka kod tih DyD stripova kad se neko zacudi nekome,zabezbekne kad cuje ime npr. Charon,kapetan broda iz Hada ili spomene E.A.Poe ili ono u epizodi "New York.." kad se pojavi Lovecraft. To se nekako istakne da citaoca,bar mene jeste, potakne da potrazis u knjiznicama tog autora i saznas zasto je zaduzio ovaj zanr stripa i knjizevnost uopce.
Zamisli samo to vrijeme bez interneta. Na kapaljku informacije.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/12/2023 : 16:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Da, flashbackovi od tih DyD stripova, ostaju sjecanja koja nece proc.🫠
Zadnji put ih citao u reprintu SD i Ludensu,otada nix.
Imam ih u Libellusovom ruhu, pa ce pricekat jos koji mjesec.
Sjecam se pojave broda u Zoni,bas efektna slika. Ima caka kod tih DyD stripova kad se neko zacudi nekome,zabezbekne kad cuje ime npr. Charon,kapetan broda iz Hada ili spomene E.A.Poe ili ono u epizodi "New York.." kad se pojavi Lovecraft. To se nekako istakne da citaoca,bar mene jeste, potakne da potrazis u knjiznicama tog autora i saznas zasto je zaduzio ovaj zanr stripa i knjizevnost uopce.
Zamisli samo to vrijeme bez interneta. Na kapaljku informacije.

Da baš to - flashbackovi. Sad kad naiđem na neku scenu točno se sjetim da sam je vidio kao klinac. Ovaj pokolj u kući Steelovih na prvih 10 str.Uh! A naslov...Naravno da se treba držati originalnog ali činjenica je da Oči zla puno bolje zvuči.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17832 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 28/12/2023 : 16:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Ja sam nedavno krenuo kronoloski redovne citati
Onda sam skontao da mi je trebalo vise od godine za prvih 100 brojeva
Uzas

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/12/2023 : 16:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
A inače, ove epizode sam čitao hrhpu puta ali zadnji put prije nekih desetak godina pa me baš jako pucaju flashbackovi:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/12/2023 : 16:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

Ja sam nedavno krenuo kronoloski redovne citati
Onda sam skontao da mi je trebalo vise od godine za prvih 100 brojeva
Uzas

Ne valjaju ti ni ove prve epizode?!

Uh jbmu Željko, pa ne mreš tak:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17832 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 28/12/2023 : 19:08:59  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Uzas je tempo 100 epizoda 360+ dana
Prvih 27 28 epizoda je suho zlato
Sa sestim culom pocinje strmoglav
Al ima dobrih epizoda i kasnije
Npr Titanik

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/12/2023 : 19:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Sjećam se scene iz Titanika kada lika probode kuka kroz vrat a on veli "Boli me grlo"

Ali to su već SD epizode.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17832 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 28/12/2023 : 21:01:28  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
pa dobro sad sam na stravičnoj invaziji
prvom stripu koji sam kupio na kiosku nakon povratka u sarajevo

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/12/2023 : 11:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

pa dobro sad sam na stravičnoj invaziji
prvom stripu koji sam kupio na kiosku nakon povratka u sarajevo

Hm, tog se ne sjećam :D

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page
Page: of 519 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic