U dnevnikovo vrijeme nije bilo prevoditelja sa interneta, ali su bar imali valjda rjecnike i mogli naci slicnosti izmedju rijeci fero, zeljezo i feroce, bijesan… Pa kad malo promozgas, poigras se rijecima najbolja kombinacija bi bila npr. "Divlji bijes".
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
I kad misliš da nemože gore-u Ludensu ti dokažu da može. Ma tjeraj te prevoditelje u penziju, i tako ih zanima samo kada će plaća,a ne da bi čitateljima bar malo pružili opuštanja uz "devetu umjetnost" u ovoj dolini suza. To se zove kolektivno ŠPRICANJE po svima nama koji se sa nostalgijom sjećamo Dnevnikovih izdanja. A po ovome se vidi i zašto.
Zlatko, treba glavnog opaliti po džepu (mislim da će uskoro to i početi), za ovako nešto u normalnoj državi nikad više ništa ne bi izdavao. Najmanje je kriva ova nepismena jadnica. Što je drži kad svi znamo kakva je? Pa jeftina je! To je taj mozak škrtosti i nebrige, nije ona kriva!
Zlatane, evo u SNK baš ovaj. Ne znam je li to uživo skenirano ili oni dobiju tako digitalnim putem, ali ako je uživo, gotovo je.
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Kod zadnjeg telera je bio jedan naslov u najavi a kasnije su onda to promijenili... Mislio sam da bi i ovo mogli mijenjati, da bude naslov bijesni bjesnilo, kako je i bio mu naziv u dosadašnjih 4 pojavljivanja, ali izgleda da se drže toga da ime i prezime ostaje u naslovu stripa,bez da se prevodi, bez obzira koliko čudno zvuči...
uff, pa di su toliko toga Bleka napravili :) dakle kojih 160+ brojeva dok je Miki lijepo zavrsio sa kojih 50 i nesto
Bleka su osim u Italiji crtali i Francuzi, Jugoslaveni, Grci, pa se nakupilo toga, tako da je ukupno 170 brojeva izašlo u if edizioni... E sad, ako bi gledali ovih 60-ak brojeva šta ostaje da Ludens izda, kad bi izbacili priče koje nisu od bleka već nekog drugog junaka tipa kinowa i slično, pa reprint priče kojih ima dosta u narednom periodu, mislim da bi još sve stalo u 30-ak brojeva...
Evo baš sam sad na brzinu prebrojao...da nisu druge junake ubacivali i radili reprint nekih priča, i da su izdali sve yu priče, sve bi moglo ići u 138 brojeva,po tri priče, u prosjeku 200-225 stranica...
A ko zna šta ćemo dobiti od Ludensa. Bila je ona jedna preskočena priča iz broja 100. A Italijani su preskočili dvije priče. I evo sad oklijevaju s jugoslovenskim Blekom u boji, ne ide to baš ni u Italiji...
Čudna neka epizoda... prvo Blek ugazi u veliku metalnu zamku za medvjede i ništa mu... ipak je to Blek... a onda skoči vuk i ubije medvjeda većeg od sebe.