forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 258

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 12/02/2024 : 11:51:04  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Počeo gledati Yellowstone (jasno, kasno Marko na Kosovo stiže ali bear with me na moment...).

Costner, neo-western i najjači bait Taylor Sheridan, ajde upecali ste prdonju poput mene.

Na početku pilot epizode su me malo prepali sa onom dosadnom modernom office shark spikom, ali se brzo pokazalo da je to služilo samo uspostavljanju lika, te smo brzo prešli na poznati Sheridanov teritorij: tradicionalne (as in "starozavjetne") vrijednosti vs suvremeno društvo i tako dalje. Ovo je "Kum sa kaubojima" pomislih, a onda sam naknadno pročitao da je upravo to bio pitch s kojim je Sheridan prodavao ideju.

Međutim... Nakon 5 odgledanih epizoda bojim se da se serija dalje od tog uspostavljanja likova neće ni maknuti. Nakon 3 sata serije nijedan lik se nije ni pedalj razvio dalje od toga kako je postavljen u prvih pola sata pilota. Svi su karikature koje se vrte u krug u istim situacijama i istim izvještačenim dijalozima koji su namijenjeni tom liku, te mi naravno kao takvi svi idu na živce. To što je serija zapravo sapunasta grčka tragedija i što je moralno-politički nekorektna mi ne bi bio minus, dapače, au contraire, ali preko iritantnih plošnih likova ne mogu priječi. Čini mi se da Sheridanu ipak puno bolje leži koncizniji format filmskih scenarija.

Supruga mi se naravno navukla, lako bi ovo mogao biti još jedan slučaj gdje počnemo gledati neku seriju, ja odustanem nakon par epizoda, a ona odbindža do kraja :)

Edited by - vukozec on 12/02/2024 12:19:10
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/02/2024 : 12:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Mislim da si u krivu da ne možeš biti više. Je, malo razvoj likova krene pa stane, ali itekako se razvijaju, a u drugoj sezoni bi rekao da bujaju.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 12/02/2024 : 12:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Mislim da si u krivu da ne možeš biti više. Je, malo razvoj likova krene pa stane, ali itekako se razvijaju, a u drugoj sezoni bi rekao da bujaju.

Kad nisam tip koji ima strpljenja za to čekanje idućih sezona :)
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 12/02/2024 : 12:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Yellowstoneovu prvu epizodu sam gledao u vjerojatno 5-6 navrata i ne znam niti sam kako sam uspio dogurati dalje. Vjerojatno zbog vrhunske fotografije koja je nestvarno prekrasna a tek od neke 3-4-5 epizode sam se počeo ufuravati u priču i nahnadno počeo shvaćati o čemu se tu uopće radi, nakon čega je dalje išlo ko niz dlaku. I da, to jest sapunica ali već u drugoj sezoni se sve počinje lagano pretvarati u napetu/smirenu opsesiju ala Sons of Anarchy.

Vukozeče ako već nisi onda probaj sa 1883. Isti "univerzum" a puno prohodnije od Yellowstonea. U nekim elementima mene užasno podsjeća na Ken Parkera

Bok, kako si.
Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

600 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 12/02/2024 : 13:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
https://www.esquire.com/entertainment/tv/a45304971/yellowstone-season-6-cast-release-date-spoilers/

Sezonu 5 će završiti sa ili bez Costnera.

Spin off ide sa 6666 rančom i sa još jednom serijom di je McConaughey.

Također još jedan prequel - 1944, odnosno Duttoni u WW2.
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1675 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 12/02/2024 : 16:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Prva sezona i meni bila majko mila, ali poslije bude super, Jimmy mi je postao najdrazi lik u cijeloj seriji i jedva cekam cetiri sestice.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7607 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 12/02/2024 : 23:00:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by Shaner

True detective: Night Country

Ok, ali ništa specijalno. Da nije izašla pod etiketom True Detective sumnjam da bi privukla ovakvu pozornost. Ako ništa, Foster je odlična i drago mi ju je opet vidjeti (ne pamtim kad ni gdje sam ju zadnji put gledao prije ovog).

Sve ok sa krajem, ima li sezona oscilacija?

Eno vice ti je sve napisao stranicu prije. A kraj je za tjedan dana pa ćemo vidjeti je li sve ok.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4903 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 18/02/2024 : 17:58:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Fallout

kao fan igre
ne ocekujem nista SPECIALno od serije
vrv ce me nesto iznervirati
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/02/2024 : 17:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Počeo gledati Yellowstone (jasno, kasno Marko na Kosovo stiže ali bear with me na moment...).

Costner, neo-western i najjači bait Taylor Sheridan, ajde upecali ste prdonju poput mene.

Na početku pilot epizode su me malo prepali sa onom dosadnom modernom office shark spikom, ali se brzo pokazalo da je to služilo samo uspostavljanju lika, te smo brzo prešli na poznati Sheridanov teritorij: tradicionalne (as in "starozavjetne") vrijednosti vs suvremeno društvo i tako dalje. Ovo je "Kum sa kaubojima" pomislih, a onda sam naknadno pročitao da je upravo to bio pitch s kojim je Sheridan prodavao ideju.

Međutim... Nakon 5 odgledanih epizoda bojim se da se serija dalje od tog uspostavljanja likova neće ni maknuti. Nakon 3 sata serije nijedan lik se nije ni pedalj razvio dalje od toga kako je postavljen u prvih pola sata pilota. Svi su karikature koje se vrte u krug u istim situacijama i istim izvještačenim dijalozima koji su namijenjeni tom liku, te mi naravno kao takvi svi idu na živce. To što je serija zapravo sapunasta grčka tragedija i što je moralno-politički nekorektna mi ne bi bio minus, dapače, au contraire, ali preko iritantnih plošnih likova ne mogu priječi. Čini mi se da Sheridanu ipak puno bolje leži koncizniji format filmskih scenarija.

Supruga mi se naravno navukla, lako bi ovo mogao biti još jedan slučaj gdje počnemo gledati neku seriju, ja odustanem nakon par epizoda, a ona odbindža do kraja :)

Mani se filzofije covjece, pa pogledaj bar 2-3 sezone. Bez zamjere, ne mislim nista lose. Ali nakon 5 odgledanih epizoda ne mogu te shvacati ozbiljno :).

Taylor.
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/02/2024 : 18:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
Meni zakljucna epizoda spasava citavu 4. sezonu True Detective. Bio sam skeptican vec nakon 1. epizode i do poslednje sve to ide nizbrdo, dosta je to lose. Ko voli reference, nek baci osvrt na IMDB ocjene, koje su najslabije, u prosjeku 6.5 - 7. Naravno, Jodie Foster briljira.

Taylor.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7607 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 21/02/2024 : 20:07:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Meni je pak zadnja epizoda četvrte sezone najslabija. Razrješenja ubojstava Annie i znanstvenika su mi najblaže rečeno blesava i s njima je i ono malo upečatljive atmosfere što je bilo nestalo.

Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/02/2024 : 20:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
Nimalo me ne cudi Shanneru posto i oko stripova imamo sasvim suprutna misljenja .

Taylor.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41110 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 21/02/2024 : 21:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja zavrsio cetvrtu sezonu Piki Blajndersa, razvaljuje! Kako je Broudi odglumio Italijana! Majstor!

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7341 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 22/02/2024 : 12:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je pak zadnja epizoda četvrte sezone najslabija. Razrješenja ubojstava Annie i znanstvenika su mi najblaže rečeno blesava i s njima je i ono malo upečatljive atmosfere što je bilo nestalo.

Slažen se.

Ovo i nije True Detective, već na silu nalipljena etiketa za bolju gledanost, a sama misterija u rangu loših skandi noira.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7607 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 22/02/2024 : 20:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mike

Nimalo me ne cudi Shanneru posto i oko stripova imamo sasvim suprutna misljenja .

Barem se slažemo da je Jodie Foster izvrsna.

quote:
Originally posted by sawitch

Ja zavrsio cetvrtu sezonu Piki Blajndersa, razvaljuje! Kako je Broudi odglumio Italijana! Majstor!

Ne znam tko mi je bolji, Brody ili Hardy. Peaky Blinders je, što dalje ide, sve teatralnija, ali i dalje je to dobro.

Nego, završio i Monsieur Spade. Ne znam što bih rekao za onaj kraj. Djeluje k'o nakalemljen iz neke druge serije. Svejedno mi se sve skupa dosta svidjelo. Mogu zamisliti da ju ponovo gledam.

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5532 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 22/02/2024 : 20:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Užasna je četvrta sezona True Detective-a, tuga na šta je spala ova serija nakon fenomenalne prve sezone.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7341 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 22/02/2024 : 21:31:37  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Užasna je četvrta sezona True Detective-a, tuga na šta je spala ova serija nakon fenomenalne prve sezone.

Čista pohlepa uz deterioraciju brenda.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 23/02/2024 : 11:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Mani se filzofije covjece, pa pogledaj bar 2-3 sezone. Bez zamjere, ne mislim nista lose. Ali nakon 5 odgledanih epizoda ne mogu te shvacati ozbiljno :).

Zar nije život prekratak za gledanje 2-3 sezone svake serije da bi provjerio valja li?
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/02/2024 : 11:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ludi su ljudi danas. Nekad je bilo, pogledaš jednu epizodu, ako te "uhvati", uhvati.

Čovek bi trebalo da ima osećaj i nakon 15 minuta, da li mu nešto odgovara ili ne.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/02/2024 : 12:30:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Zar nije život prekratak za gledanje 2-3 sezone svake serije da bi provjerio valja li?

To sigurno, ali yellowstone nije jedina sheridanova serija koja ima spori pocetak. Cinjenica je da se stvari zakuhaju tek od trece/cetvrte epizode, ali onda kad upadnes nema van. Bar je meni tako bilo.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/02/2024 : 13:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Ludi su ljudi danas. Nekad je bilo, pogledaš jednu epizodu, ako te "uhvati", uhvati.

Čovek bi trebalo da ima osećaj i nakon 15 minuta, da li mu nešto odgovara ili ne.

Slazem se. Nakon 15 minuta mi je jasno, ide dalje ili ne. Ali nije bas uvijek tako.

Primjer recimo. Kod Succession sam se mukom provukao kroz prvu epizodu i tako sve do tamo recimo prvih pet.. Na kraju mi ispade jedna najboljih serija ever.

Taylor.
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4624 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 23/02/2024 : 20:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Kad pogledam serije koje su mi se najviše svidjele (Sopranos, Mad Men, Breaking Bad itd.) većinom su imale upečatljivu prvu epizodu i uvuku te odmah.
Meni je zlatno pravilo da ako likovi i njihova razrada u seriji ne valja teško će se tu navući ikakav interes, kakva god spektakularna radnja se pokušavala odviti.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7607 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 23/02/2024 : 20:58:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by don_draper

Kad pogledam serije koje su mi se najviše svidjele (Sopranos, Mad Men, Breaking Bad itd.) većinom su imale upečatljivu prvu epizodu i uvuku te odmah.
Meni je zlatno pravilo da ako likovi i njihova razrada u seriji ne valja teško će se tu navući ikakav interes, kakva god spektakularna radnja se pokušavala odviti.

Slažem se za likove. Ako su mi oni zanimljivi, mogu ih gledati što god da rade.

A prvu epizodu Mad Men sam pokušao gledati nekih tri-četiri puta i nisam uspio doći do kraja.

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5532 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 23/02/2024 : 20:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Danas se smatra da je vreme najvažniji resurs i ne želim da se mešam u to kako neko odlučuje da provodi svoje slobodno vreme, ali doneti sud o nečemu na osnovu pogledanih 4,5 epizoda od serije od 5+ sezona, ili formirati mišljenje o nekom stripu / knjizi / filmu / muzici / ljudima itd. na osnovu 15min je suludo, i po meni poprilično površno gledanje na stvari :(
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 24/02/2024 : 08:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

quote:

Slažen se.

Ovo i nije True Detective, već na silu nalipljena etiketa za bolju gledanost, a sama misterija u rangu loših skandi noira.

Meni isto truljavo, bilo je tu još otvorenih opcija za razradu likova i događaja, ovako sve u svemu ispod crte.
Zato mi je zadnji Fargo dličan.
Da je više likova ko šerif svijet bi bio puno zabavnije mjesto.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page
Page: of 258 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000