forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Ima nade kakve-takve...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/02/2024 : 19:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Jej, skoro poslije 20 godina se konacno sve poklopilo i opet se vracam u Indiju. Sva trojica ovaj put, i klinjo ide.
Mozete malo odmoriti od mojih gluposti, barem do 1. 3. 2024 a do tad... stay strong!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 13/02/2024 19:06:11
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 14/02/2024 : 18:29:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
Kad vidim kak tamo Indijci pripremaju hranu radije ti stay strong. Nadam se da nosiš barem par paketa aktivnog ugljena sa sobom :D

Bok, kako si.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 23/02/2024 : 11:21:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/francuska-protjerala-islamskog-propovjednika-zbog-mrznje-prema-zenama-i-zidovima/2541196.aspx?index_ref=naslovnica_najnovije_m&index_tid=470815

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/02/2024 : 15:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Ovi se bas uzjebali
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/svijet-bruji-o-macronovoj-izjavi-o-slanju-vojske-reagirao-nato-rusi-su-bijesni/2542394.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_m

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/03/2024 : 10:39:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by Cromwell

Kad vidim kak tamo Indijci pripremaju hranu radije ti stay strong. Nadam se da nosiš barem par paketa aktivnog ugljena sa sobom :D

Heh, nista se nije desilo (stomach wise), ni meni ni mojima, a koliko znam ni nikome drugome, a bilo nas je nekih +1000 bijelaca, samo Slovenaca nekih 400 (najveca grupa).
Zapravo, za hranu se brinuo jedan indijski kuvar koji je dobio neku nagradu tamo u Indiji, nesto u stilu kuvara godine ili takvo nesto, tako da nam se godilo ko u raju. Tri puta dnevno kuvano, ko je voliko pekuce mogao je dobiti i takvu porciju, isto repete koliko puta zelis.

Uglavno, toliko dobro sam se osjecao da sam pri povratku dobio nekakav nostalgicno melanholican osjecaj da ne pripadam ovdje, nekakav obratni homesick. I klinac koji je sljedeci dan isao u skolu je rekao da je dozivio kulturni sok.
Te za vrijeme boravka tamo sam zaboravio da je jos zima, svaki dan do 28 stepeni, i preko noci nije bilo bas hladno, sunce sunce sunce ...

U jednoj maloj varosi sam otisao i do berberina (mislim da je bio musliman jer je taj okolis dosta mixmax) i napravio je odlican posao, plus mala masaza lica i glave, sve za 30 rupija (1€ je cca 85 rupija), ostavio mu 50.

I vidim da su Turkish Airlines bas postali maheri. S njima smo imali let iz Zagreba do Istanbula (dalje sa indijskim prevoznicima do Delhija i unutarnji let do Jodhpura, prestonica Rajasthana - tamo je vojna zrakoplovna baza koja se djeli sa civilnom i vidis puno vojnika, ratnih zrakoplova i choppera) i posto let traje cca 2 sata imao sam vremena pogledati po jedan film u svakoj smjeri (Equalizer 3 i The Kill Room), sve noviji naslovi iz 2023. Dok ovaj indijski imao samo "tablice" ali bez sadrzaja.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/03/2024 : 11:47:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
To je bilo neko vjersko okupljanje?

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/03/2024 : 13:12:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Okupljanje povodom otvaranja (official ovaj put, posto se gradilo posljednjih 30 godina) naseg jogijskoj centra. Bilo i hrpa Indijaca, i neki politicari, bio neki prosli put i sam Modi...

Edited by - Poli on 09/03/2024 13:13:29
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 15/03/2024 : 16:25:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-milanovic-ce-biti-sdpov-kandidat-za-premijera/2547704.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d

ahahahaahahaha! yeah!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5074 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 15/03/2024 : 16:58:43  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
Nekako mi zvuči kao da smo to već vidjeli.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 15/03/2024 : 17:14:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
idemo u SRIJEDU na izbore! hehe
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 15/03/2024 : 18:34:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-milanovic-ce-biti-sdpov-kandidat-za-premijera/2547704.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d

ahahahaahahaha! yeah!

Pregenijalno. Od silnog prozivanja Plenkovića da je Vučić došli smo do situacije da Milanović povuče najvučićevskiji potez ikada.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/profesorica-ustavnog-prava-potez-milanovica-je-necuven-ustavni-sud-mora-reagirati/2547732.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/03/2024 : 19:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

quote:

ahahahaahahaha! yeah!

Pregenijalno. Od silnog prozivanja Plenkovića da je Vučić došli smo do situacije da Milanović povuče najvučićevskiji potez ikada.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/profesorica-ustavnog-prava-potez-milanovica-je-necuven-ustavni-sud-mora-reagirati/2547732.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

Da,ali pitanje je ko uopće stoji iza sveg ovog cirkusa i kome odgovara.

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 16/03/2024 : 09:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:

quote:

ahahahaahahaha! yeah!

oh, sanja barić, domovinski pokret i tinton negoduju... baš dobro
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/03/2024 : 09:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Lako za mene i Sanju Barić. Jel' ima iti jedan ustavni pravnik koji se ne slaže s time da je Milanovićev potez neustavan?

https://www.index.hr/vijesti/clanak/profesor-koji-je-pisao-ustav-milanovic-mora-odmah-dati-ostavku-ovo-je-bez-presedana/2547845.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

Edited by - tinton on 16/03/2024 09:53:05
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 16/03/2024 : 11:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
potez je baš pravi balkanski, ali ne vidim ništa neustavno
naravno, nisam ja neki stručnjak, samo sam pročitao ustav nekad davno, a sada ponovio gradivo
po ustavu predsjednik ne smije biti u stranci, što nije i neće biti, kandidirat će se kao nestranačka osoba
a svatko ima pravo biti biran - ustav ne isključuje predsjednika iz tog prava
predsjednik ne smije imati ni neku drugu političku funkciju nespojivu s predsjedničkom - i nema je, jer kandidatura za nešto nije funkcija, nego prije fikcija
on samo mora u pravom trenutku podnijeti ostavku i nema kršenja ustava
ipak, ustavni sud je jedini koji može prelomit situaciju, ali ne vidim kako mogu dokazat, odnosno opravdat eventualnu odluku da je prekršen ustav, odnosno da će tek biti prekršen, jer još uvijek nije i hipotetski bi mogao biti prekršen kada kandidatura postane službena
ustav očito ima rupu, kao što skoro svi zakoni imaju svoje rupe kroz koje se provlače razni kriminalci i muljatori, pa evo i ludom zoki njegove radosti, a ap-u je radost postala noćna mora

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/03/2024 : 11:39:03  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

naravno, nisam ja neki stručnjak, samo sam pročitao ustav nekad davno, a sada ponovio gradivo
po ustavu predsjednik ne smije biti u stranci, što nije i neće biti, kandidirat će se kao nestranačka osoba
predsjednik ne smije imati ni neku drugu političku funkciju nespojivu s predsjedničkom - i nema je, jer kandidatura za nešto nije funkcija, nego prije fikcija
ipak, ustavni sud je jedini koji može prelomit situaciju, ali ne vidim kako mogu dokazat, odnosno opravdat eventualnu odluku da je prekršen ustav, odnosno da će tek biti prekršen, jer još uvijek nije i hipotetski bi mogao biti prekršen kada kandidatura postane službena
ustav očito ima rupu, kao što skoro svi zakoni imaju svoje rupe kroz koje se provlače razni kriminalci i muljatori, pa evo i ludom zoki njegove radosti, a ap-u je radost postala noćna mora

Kao ni ti, nisam ni ja stručnjak. Za sada se čini da imamo relativni konsenzus među onima koji jesu (uključujući čovjeka koji je dio skupine koja ga je pisala) da se radi o kršenju Ustava.
A bez obzira na to je jasno da se radi o uzurpaciji predsjedničke pozicije. Ne može PRH koji bi trebao biti neutralan i nezavisan tajno pregovarati s vođom jedne stranke o zajedničkom izlasku na izbore.

Go to Top of Page

kimba
Average Member

662 Posts

Member since 04/02/2023

Posted - 16/03/2024 : 11:47:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kimba a Private Message
Pa zar nije Tudman u jednom vremenu bio i predsjednik RH i vlade.
Ili se varam,ako nije isprika.
Meni sasvim nevazno ne glasam od 90-te.
To je bilo prvi i zadnji put.

Zaostao na LMS I ZS i nepoznavanje osnovnih elemena zivota - citat odredenih

Edited by - kimba on 16/03/2024 11:48:50
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/03/2024 : 11:50:51  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
To je bilo prije promjene Ustava.

Go to Top of Page

kimba
Average Member

662 Posts

Member since 04/02/2023

Posted - 16/03/2024 : 12:20:04  Show Profile Show Extended Profile  Send kimba a Private Message
A ok, nista onda.

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 16/03/2024 : 12:33:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:

quote:

Kao ni ti, nisam ni ja stručnjak. Za sada se čini da imamo relativni konsenzus među onima koji jesu (uključujući čovjeka koji je dio skupine koja ga je pisala) da se radi o kršenju Ustava.
A bez obzira na to je jasno da se radi o uzurpaciji predsjedničke pozicije. Ne može PRH koji bi trebao biti neutralan i nezavisan tajno pregovarati s vođom jedne stranke o zajedničkom izlasku na izbore.

to što ti pišeš je više manje točno i s većinom se i sam mogu složiti
zato i kažem da se radi o muljanju i hodanju po rubu zakona
ne slažem se jedino da se u ovom slučaju radi o kršenju ustava, nego o kršenju nekakvih moralnih normi, što je u odnosu na ovo što premijer izvodi luk i voda

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 16/03/2024 : 12:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
Fight fire with fire...

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27591 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/03/2024 : 12:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Bar će skočit izlaznost😁

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/03/2024 : 12:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

to što ti pišeš je više manje točno i s većinom se i sam mogu složiti
zato i kažem da se radi o muljanju i hodanju po rubu zakona
ne slažem se jedino da se u ovom slučaju radi o kršenju ustava, nego o kršenju nekakvih moralnih normi, što je u odnosu na ovo što premijer izvodi luk i voda

Ne, ne radi se samo o moralnim normama, niti o hodanju po rubu, nego baš o kršenju Ustava. Naravno, on se nada da će mu Ustavni sud sada reći da ne može biti kandidat ili da mora dati ostavku, pa da može i to prikazati kako ga se korumpirane institucije boje. Direktno iz Trumpove škole politike.

Go to Top of Page

kimba
Average Member

662 Posts

Member since 04/02/2023

Posted - 16/03/2024 : 13:05:42  Show Profile Show Extended Profile  Send kimba a Private Message
Tintone nemoj mjesati Trampa i Ameriku u ovo.
Jeste on malo arogantan ali je u vecini stvari u pravu.
A vecina stvari sto se pise o USA je cista EU propaganda.

Edited by - kimba on 16/03/2024 13:07:59
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 16/03/2024 : 13:23:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
tako je, kene

ne vjerujem da je milanović napravio nešto što se zakonom ili ustavom IZRIČITO NE SMIJE UČINITI. niti da je učinio ovaj potez brzopleto i nepromišljeno, s obzirom na ogromno iskustvo, staž u politici i masi savjetnika oko sebe... s moralne strane se mogu složiti da je krajnje proračunato, bezobrazno i zločesto iskoristio nedorečenosti ili rupe u zakonima... ali, kada je sasvim jasno zašto i protiv koga je ovakav predsjednikov potez donesen, onda bi mogao slobodno reći da, ovoga puta, cilj opravdava sredstvo.
Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000