Author |
Topic  |
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 13/02/2024 : 19:05:39
|
Jej, skoro poslije 20 godina se konacno sve poklopilo i opet se vracam u Indiju. Sva trojica ovaj put, i klinjo ide. Mozete malo odmoriti od mojih gluposti, barem do 1. 3. 2024 a do tad... stay strong! 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 13/02/2024 19:06:11 |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 14/02/2024 : 18:29:25
|
Kad vidim kak tamo Indijci pripremaju hranu radije ti stay strong. Nadam se da nosiš barem par paketa aktivnog ugljena sa sobom :D |
Bok, kako si.
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 09/03/2024 : 10:39:57
|
quote: Originally posted by Cromwell
Kad vidim kak tamo Indijci pripremaju hranu radije ti stay strong. Nadam se da nosiš barem par paketa aktivnog ugljena sa sobom :D
Heh, nista se nije desilo (stomach wise), ni meni ni mojima, a koliko znam ni nikome drugome, a bilo nas je nekih +1000 bijelaca, samo Slovenaca nekih 400 (najveca grupa).  Zapravo, za hranu se brinuo jedan indijski kuvar koji je dobio neku nagradu tamo u Indiji, nesto u stilu kuvara godine ili takvo nesto, tako da nam se godilo ko u raju. Tri puta dnevno kuvano, ko je voliko pekuce mogao je dobiti i takvu porciju, isto repete koliko puta zelis.
Uglavno, toliko dobro sam se osjecao da sam pri povratku dobio nekakav nostalgicno melanholican osjecaj da ne pripadam ovdje, nekakav obratni homesick. I klinac koji je sljedeci dan isao u skolu je rekao da je dozivio kulturni sok.  Te za vrijeme boravka tamo sam zaboravio da je jos zima, svaki dan do 28 stepeni, i preko noci nije bilo bas hladno, sunce sunce sunce ...
U jednoj maloj varosi sam otisao i do berberina (mislim da je bio musliman jer je taj okolis dosta mixmax) i napravio je odlican posao, plus mala masaza lica i glave, sve za 30 rupija (1€ je cca 85 rupija), ostavio mu 50.
I vidim da su Turkish Airlines bas postali maheri. S njima smo imali let iz Zagreba do Istanbula (dalje sa indijskim prevoznicima do Delhija i unutarnji let do Jodhpura, prestonica Rajasthana - tamo je vojna zrakoplovna baza koja se djeli sa civilnom i vidis puno vojnika, ratnih zrakoplova i choppera) i posto let traje cca 2 sata imao sam vremena pogledati po jedan film u svakoj smjeri (Equalizer 3 i The Kill Room), sve noviji naslovi iz 2023. Dok ovaj indijski imao samo "tablice" ali bez sadrzaja.
|
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 09/03/2024 : 13:12:24
|
Okupljanje povodom otvaranja (official ovaj put, posto se gradilo posljednjih 30 godina) naseg jogijskoj centra. Bilo i hrpa Indijaca, i neki politicari, bio neki prosli put i sam Modi...
|
|
Edited by - Poli on 09/03/2024 13:13:29 |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
vukozec
Advanced Member

5074 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 16/03/2024 : 11:01:27
|
potez je baš pravi balkanski, ali ne vidim ništa neustavno naravno, nisam ja neki stručnjak, samo sam pročitao ustav nekad davno, a sada ponovio gradivo po ustavu predsjednik ne smije biti u stranci, što nije i neće biti, kandidirat će se kao nestranačka osoba a svatko ima pravo biti biran - ustav ne isključuje predsjednika iz tog prava predsjednik ne smije imati ni neku drugu političku funkciju nespojivu s predsjedničkom - i nema je, jer kandidatura za nešto nije funkcija, nego prije fikcija on samo mora u pravom trenutku podnijeti ostavku i nema kršenja ustava ipak, ustavni sud je jedini koji može prelomit situaciju, ali ne vidim kako mogu dokazat, odnosno opravdat eventualnu odluku da je prekršen ustav, odnosno da će tek biti prekršen, jer još uvijek nije i hipotetski bi mogao biti prekršen kada kandidatura postane službena ustav očito ima rupu, kao što skoro svi zakoni imaju svoje rupe kroz koje se provlače razni kriminalci i muljatori, pa evo i ludom zoki njegove radosti, a ap-u je radost postala noćna mora |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 16/03/2024 : 11:39:03
|
quote: Originally posted by ken2
potez je baš pravi balkanski, ali ne vidim ništa neustavno naravno, nisam ja neki stručnjak, samo sam pročitao ustav nekad davno, a sada ponovio gradivo po ustavu predsjednik ne smije biti u stranci, što nije i neće biti, kandidirat će se kao nestranačka osoba a svatko ima pravo biti biran - ustav ne isključuje predsjednika iz tog prava predsjednik ne smije imati ni neku drugu političku funkciju nespojivu s predsjedničkom - i nema je, jer kandidatura za nešto nije funkcija, nego prije fikcija on samo mora u pravom trenutku podnijeti ostavku i nema kršenja ustava ipak, ustavni sud je jedini koji može prelomit situaciju, ali ne vidim kako mogu dokazat, odnosno opravdat eventualnu odluku da je prekršen ustav, odnosno da će tek biti prekršen, jer još uvijek nije i hipotetski bi mogao biti prekršen kada kandidatura postane službena ustav očito ima rupu, kao što skoro svi zakoni imaju svoje rupe kroz koje se provlače razni kriminalci i muljatori, pa evo i ludom zoki njegove radosti, a ap-u je radost postala noćna mora
Kao ni ti, nisam ni ja stručnjak. Za sada se čini da imamo relativni konsenzus među onima koji jesu (uključujući čovjeka koji je dio skupine koja ga je pisala) da se radi o kršenju Ustava. A bez obzira na to je jasno da se radi o uzurpaciji predsjedničke pozicije. Ne može PRH koji bi trebao biti neutralan i nezavisan tajno pregovarati s vođom jedne stranke o zajedničkom izlasku na izbore. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
kimba
Average Member

662 Posts
Member since 04/02/2023 |
Posted - 16/03/2024 : 11:47:46
|
Pa zar nije Tudman u jednom vremenu bio i predsjednik RH i vlade. Ili se varam,ako nije isprika. Meni sasvim nevazno ne glasam od 90-te. To je bilo prvi i zadnji put. |
Zaostao na LMS I ZS i nepoznavanje osnovnih elemena zivota - citat odredenih |
Edited by - kimba on 16/03/2024 11:48:50 |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
|
kimba
Average Member

662 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 16/03/2024 : 12:33:23
|
quote: Originally posted by tinton
potez je baš pravi balkanski, ali ne vidim ništa neustavno naravno, nisam ja neki stručnjak, samo sam pročitao ustav nekad davno, a sada ponovio gradivo po ustavu predsjednik ne smije biti u stranci, što nije i neće biti, kandidirat će se kao nestranačka osoba a svatko ima pravo biti biran - ustav ne isključuje predsjednika iz tog prava predsjednik ne smije imati ni neku drugu političku funkciju nespojivu s predsjedničkom - i nema je, jer kandidatura za nešto nije funkcija, nego prije fikcija on samo mora u pravom trenutku podnijeti ostavku i nema kršenja ustava ipak, ustavni sud je jedini koji može prelomit situaciju, ali ne vidim kako mogu dokazat, odnosno opravdat eventualnu odluku da je prekršen ustav, odnosno da će tek biti prekršen, jer još uvijek nije i hipotetski bi mogao biti prekršen kada kandidatura postane službena ustav očito ima rupu, kao što skoro svi zakoni imaju svoje rupe kroz koje se provlače razni kriminalci i muljatori, pa evo i ludom zoki njegove radosti, a ap-u je radost postala noćna mora
Kao ni ti, nisam ni ja stručnjak. Za sada se čini da imamo relativni konsenzus među onima koji jesu (uključujući čovjeka koji je dio skupine koja ga je pisala) da se radi o kršenju Ustava. A bez obzira na to je jasno da se radi o uzurpaciji predsjedničke pozicije. Ne može PRH koji bi trebao biti neutralan i nezavisan tajno pregovarati s vođom jedne stranke o zajedničkom izlasku na izbore.
to što ti pišeš je više manje točno i s većinom se i sam mogu složiti zato i kažem da se radi o muljanju i hodanju po rubu zakona ne slažem se jedino da se u ovom slučaju radi o kršenju ustava, nego o kršenju nekakvih moralnih normi, što je u odnosu na ovo što premijer izvodi luk i voda |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27591 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 16/03/2024 : 12:59:07
|
to što ti pišeš je više manje točno i s većinom se i sam mogu složiti zato i kažem da se radi o muljanju i hodanju po rubu zakona ne slažem se jedino da se u ovom slučaju radi o kršenju ustava, nego o kršenju nekakvih moralnih normi, što je u odnosu na ovo što premijer izvodi luk i voda
Ne, ne radi se samo o moralnim normama, niti o hodanju po rubu, nego baš o kršenju Ustava. Naravno, on se nada da će mu Ustavni sud sada reći da ne može biti kandidat ili da mora dati ostavku, pa da može i to prikazati kako ga se korumpirane institucije boje. Direktno iz Trumpove škole politike. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
kimba
Average Member

662 Posts
Posted - 16/03/2024 : 13:05:42
|
Tintone nemoj mjesati Trampa i Ameriku u ovo. Jeste on malo arogantan ali je u vecini stvari u pravu. A vecina stvari sto se pise o USA je cista EU propaganda. |
Zaostao na LMS I ZS i nepoznavanje osnovnih elemena zivota - citat odredenih |
Edited by - kimba on 16/03/2024 13:07:59 |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 16/03/2024 : 13:23:23
|
tako je, kene
ne vjerujem da je milanović napravio nešto što se zakonom ili ustavom IZRIČITO NE SMIJE UČINITI. niti da je učinio ovaj potez brzopleto i nepromišljeno, s obzirom na ogromno iskustvo, staž u politici i masi savjetnika oko sebe... s moralne strane se mogu složiti da je krajnje proračunato, bezobrazno i zločesto iskoristio nedorečenosti ili rupe u zakonima... ali, kada je sasvim jasno zašto i protiv koga je ovakav predsjednikov potez donesen, onda bi mogao slobodno reći da, ovoga puta, cilj opravdava sredstvo. |
 |
|
Topic  |
|