Author |
Topic |
Nostromo
Junior Member
Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 02/02/2009 : 17:42:53
|
quote: Originally posted by vladimir
Ma jebe mi se za prezime, gdje su stripovi? O tome govorim, hrvatska kulturna elita (nabijem ih na...OK, neću) ne smatra stripove knjigama. Pitanje je jesi li ti uopce izdavac!? Ne bi me cudilo da ti puknu i PDV na stripove. A, lako je moguce da si po obavljenom poslu, vjerojatno najbolji izdavac KNJIGA u Hrvatskoj.
"Hrvatska kulturna elita" pod navodnicima. Neka mi netko konačno objasni tko spada u tu elitu. I što stoji iza njih, koja djela, koja umjetnost? To je mala, zatvorena skupina ljudi koji jedni drugima idu na izložbe, kupuju to nešto malo jadnih knjiga i pišu predgovore u zamjenu za recenzije po opskurnim časopisima... Dakle mali uplašeni ljudi koji se boje da netko ne vikne Car je gol! Oni vrlo malo znaju i o svom području djelovanja tako da se ne trebamo čuditi kada ne prepoznaju Umjetnost u stripu ili njegov značaj. Zato mi je danas bilo jako drago kada sam vidio da je Jergović koji je jedan od rijetkih koje cijenim napisao tekst o Borbi. To nije recenzija nego čin potpore i tako na to treba gledati. A kulturna "elita" koja po difoltu mora dobivati i pozornost medija i novac neka se samo bori protiv Celzijusa i Sudaca koji su im lagano osvojili izloge knjižara. Možda mi je malo i drago zbog toga, a smiješno sigurno je. Enivej, Markose svaka čast, doveo si strip i u dnevni tisak. |
There Is a Light That Never Goes Out |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 02/02/2009 : 17:59:29
|
quote: Originally posted by Markos
Nevjerojatno.
Ti se nemaš tu šta šokirat. Tebe poštujemo. Zbog sajta,zbog Fibre,zbog mnogo,mnogo toga... Ali brate,novinar sađe na forum jednom godišnje kada mu u redakciji prođe stripovski tekst i grlom u jagode. Čemu napad,čemu vrijeđanje... Ajde molim te.
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29291 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/02/2009 : 18:09:48
|
1) Pogledaj dobro tko je koga prvi napao. 2) Razmisli dobro sto bi ti rekao da tebi netko kaze da si ulizica. 3) Vlado nije novinar, nego fan stripa. Čovjek dobro pise, kompetentan je i strucan kad je rijec o stripu (sto,, uvjerili smo se, nije cest slucaj u novinarstvu) i sticajem okolnosti ima priliku progurati u novine poneki tekst - ne iz interesa, ne iz koristi - nego zato sto zeli podrzati ono sto smatra vrijednim. Srecom, to je puno vise od jednom godisnje. Normalno da reagira na omalovazavanje na stvari tipa "pih, nes ti teksta" - kad zna koliko se namucio da nesto napise i progura za objavljivanje, plus da postigne da netko ugledan kao sto je Jergovic napise osvrt o stripu.
Ali, naravno, najlakše je reći ulizica. Kome se on ulizuje, meni? MENI? Ako ćemo ići gledati tko se kome ulizuje, pa tko tu kome pravi uslugu, on meni ili ja njemu? Pa jebote, valjda bi se onda ja njemu trebao ulizivati, a ne oni meni?!?!?!!? Čovjek je toliko pošten da ne želi uzeti besplatan primjerak za recenziju, nego KUPI strip u striparnici i napiše tekst i onda će mu netko reći da je ulizica!?!? Sramite se. |
Trouble will find me |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 02/02/2009 : 18:21:03
|
quote: Originally posted by Markos
2) Razmisli dobro sto bi ti rekao da tebi netko kaze da si ulizica.
Uff...ovo me dotuklo.
Ispričavam se gospodinu Vladimiru.
Brišem prethodni post,jer me sramota čitat ga. |
|
|
vladimir
New Member
Croatia
194 Posts
Member since 21/01/2005 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8147 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 02/02/2009 : 21:14:36
|
naravno da nema ljutnje vladimire, ako si slobodan u petak navečer, navrati u pivnicu zlatni medo, upravo smo u dogovorima za redovni sastanak, pojedemo, popijemo, porazgovaramo o stripovima i svemu, zabavimo se nika i ti navrati |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Dermentor
Average Member
Croatia
689 Posts
Member since 14/06/2010 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29291 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
cbarks
Junior Member
Slovenia
339 Posts
Member since 22/09/2002 |
|
Dermentor
Average Member
Croatia
689 Posts
Member since 14/06/2010 |
|
Nostromo
Junior Member
Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26743 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 05/12/2011 : 20:24:26
|
U splitskom profilu jedan(oštečen/natučen donji lijevi kut/hrbat)se primjerak pojavio po simpatičnoj cijeni od samo 200 kunića. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
wintermute
Senior Member
USA
1360 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 24/07/2024 : 21:32:34
|
Evo i ja konacno procitah (digitalno na engleskom, ovde su to preveli kao Ordinary Victories).
Vecina radnje mi se svidela mada mi je glavni lik u pocetku bio antipatican (nece nikakav komitment, sve je (njemu) OK dok je na pilulama i pusi travu). Malo me i nerviralo to "slucajno srecem devojku u malom mestu koja je bas idelana u tom trenutku za mene" sto sam vec video mnogo puta i u sta je tesko mnogo puta poverovati. Onda se radnja poboljsala ali sve ono kroz sta je junak prolazio meni nije bilo mnogo originalno. Znam relativno intimno nekoliko slicnih ljudi i njihove filozofije tako da ni tu nije bilo iznenadjenja. Onda imamo par preokreta koji su manje-vise ocekivani a na kraju mi se nikako nije svideo odlazak u dnevnu politiku koji doprinosi da strip izgleda pomalo zastareo danas. Jesu to mozda svevremenske teme aktuelne i danas po (izborima u) raznim zemljama ali mi je bilo malo previse direktno.
Ovo je za mene kategorija stripa koji jeste odlican da se procita jednom ali ga necu kupovati u papiru i ne verujem da cu ikada ponovo imati zelju da ga citam.
Moja ocena: 8/10 |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
1992 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 24/07/2024 : 21:40:03
|
Bas si nasao temicu gde niko nije ostavio komentar 11 godina :) Ovo je tema prvog izdanja fibrine svagdanje borbe samo mi nije jasno jos da li ima tema i za drugi deo prvog izdanja posto nevidim drugu naslovnicu (kuckam bez da sam citao ovih cetri strana) Nesto sam bio umislio da je prvo izdanje bilo cb ali bice da je to na sta sam mislio presveto srce :)
uglavnom tema za fibrino drugo izdanje (i ihaha reprinta) http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=44574&whichpage=1
|
beštimanje |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2083 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
wintermute
Senior Member
USA
1360 Posts
Posted - 25/07/2024 : 01:06:51
|
@matori, nasao sam sve teme i nisam bio bas siguran gde da komentarisem i na kraju sam odlucio ovde jer je bilo najvise akcije
@borg hvala, nasao sam ga na jednom bezobraznom sajtu... htedoh da kazem ako je super narucicu ali vidim da je rasprodat... jos jedan adut za legalne, placene digitalne stripove... |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11842 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
wintermute
Senior Member
USA
1360 Posts
|
jagodanbg
Senior Member
2771 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 25/07/2024 : 10:11:21
|
quote: Originally posted by wintermute
@matori, nasao sam sve teme i nisam bio bas siguran gde da komentarisem i na kraju sam odlucio ovde jer je bilo najvise akcije
@borg hvala, nasao sam ga na jednom bezobraznom sajtu... htedoh da kazem ako je super narucicu ali vidim da je rasprodat... jos jedan adut za legalne, placene digitalne stripove...
Ako ne bude Fibra reprintala, a budes zeleo fizicku kopiju, trebalo bi DW da izda i Borbu i Brodeckog |
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 25/07/2024 : 10:17:54
|
quote: Originally posted by going going
Nisam ni znao da postoji ova tema! Sad listam prve strane, koliko imena kojih vise nema, kakva drugacija komunikacija, bas mi je sve to simpaticno.
Da, na prvim stranama topika se oseća entuzijazam oko novih početaka stripa na ovim prostorima. Dobro si primetio :). Nekako sada sentimentalno gledam na taj period... |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3275 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 25/07/2024 : 14:16:05
|
quote: Originally posted by jagodanbg
quote: Originally posted by wintermute
@borg hvala, nasao sam ga na jednom bezobraznom sajtu... htedoh da kazem ako je super narucicu ali vidim da je rasprodat... jos jedan adut za legalne, placene digitalne stripove...
Ako ne bude Fibra reprintala, a budes zeleo fizicku kopiju, trebalo bi DW da izda i Borbu i Brodeckog
Jel ovo neka procena, želja, ili je neko to izjavio? |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2771 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 25/07/2024 : 14:23:56
|
Insajderska info :) Svagdanja ce biti za salon/sajam. Prenosim info sa jedne stipofilske grupe. |
Edited by - jagodanbg on 25/07/2024 14:25:05 |
|
|
Topic |
|