Author |
Topic |
|
Melusine
Junior Member
350 Posts
Member since 17/05/2017 |
Posted - 27/12/2021 : 10:36:45
|
PANIŠER SE VRATIO! FRENK KASL JE PRAVA VOJSKA NA DVE NOGE, DO ZUBA NAORUŽAN I SPREMAN DA SATRE SVE KOJI MU STANU NA PUT, DOK KRIMINALCIMA DELI NAJSUROVIJU KAZNU: SMRT!
„DOBRO DOŠAO NAZAD, FRENK“ na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.470 dinara!
Format 15,8 x 24 cm Povez Tvrd Broj strana 288 Štampa Kolor Serijal The Best of Panišer Junak Panišer
PRELISTAJTE OVO IZDANJE: https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Panisher%20DNF%20prelistavanje%20.pdf
Panišer svoj povratak proslavlja eliminisanjem mafijaške familije nemilosrdne Keve Nuči, dok ga pritom progone dvoje detektiva iz specijalnog odreda za hapšenje Panišera, suludi plaćeni ubica zvani Rus i Derdevil, Čovek bez Straha, a uz to ga oponašaju trojica imitatora koji bi da udruže snage s njim. Sve se zakuvava i kulminira obračunom u stambenoj zgradi, u kojoj, pored Frenka, žive kao mišica plašljiva Džoan, gojazni gos’n Trba i panker Retard Dejv. Kasl mora da preživi ne bi li dokraja sproveo osvetu, i da pritom pazi da se komšije ne zateknu u unakrsnoj paljbi njegovog obračuna sa zlom...
„DOBRO DOŠAO NAZAD, FRENK“ na Letećem je startu u okviru Novogodišnje Stripomanije Čarobne knjige, u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.470 dinara, od ponedeljka, 27. decembra, do četvrtka, 30. decembra 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.650 dinara, a u ostalim knjižarama 2.199 dinara.
|
|
kasper
Advanced Member
10872 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37931 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
jagodanbg
Senior Member
2772 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
kasper
Advanced Member
10872 Posts
Posted - 02/01/2022 : 10:43:21
|
novu godinu valja zapoceti veselom dugu, u praznicnom raspolozenju, a ovaj strip najvise odgovara tome. smlatih ga za jedan dan, 1.1, celodnevna ludnica enis i dilon u nekom duhu propovednika, gomila raznoraznih cudaka, enis standardno prati situaciju u drustvu sa odlicnim/zabavnim dijalozima koji su ispresecani kulturnim nasiljem i pucacinom. izgleda da je ovde jos bio pod nekom kontrolom, sto je dobro. ovaj mi je najbolji paniser, mada je enis i u maxu imao par bisera. al taj je valjda imao dozvolu za sve, pa je piskarao i svakojake gluposti ima tu i paniser iz 2001, enis, dilon, derik robertson, ne bije ga neki dobar glas, al cu ga svakako podrzati ako izadje. enis & dilon kombinacija mi je nemerljivo bolja od aron & dilon para drasko vrhunski preveo, kum karven valjano urednikovao da sam strip bude odradjen bez mane. sto se tice simbola, pa ima tu neki broj stranica gde stampa nije bas 100% ostra, neke stare bolesti te stamparije |
Edited by - kasper on 02/01/2022 13:08:04 |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2839 Posts
|
kasper
Advanced Member
10872 Posts
|
mike
Senior Member
Slovenia
2839 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21057 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 15/01/2022 : 16:39:49
|
Jeste dobar ludak ovaj Penis Gart - napravio je sjajan cirkus od Kazniše,u pozitivnom smislu.Ono kad je strip sprdnja,a opet brutalan i sa dobrom akcijom. Neverovatna menažerija likova, i priča koja ih je sve spojila kao u jednom otkačenom pazlu (iliti slagalici). I Dilonov crtež koji savršeno odgovara celokupnoj atmosferi - i karikaturalan i ozbiljan. Zabava na kvadrat. 5/5 *uz napomenu da mi je ipak malo bolji Aronov Panišer. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 15/01/2022 16:41:06 |
|
|
Chui
Senior Member
1026 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 02/06/2024 : 11:49:09
|
quote: Originally posted by anto
Jeste dobar ludak ovaj Penis Gart - napravio je sjajan cirkus od Kazniše,u pozitivnom smislu.Ono kad je strip sprdnja,a opet brutalan i sa dobrom akcijom. Neverovatna menažerija likova, i priča koja ih je sve spojila kao u jednom otkačenom pazlu (iliti slagalici). I Dilonov crtež koji savršeno odgovara celokupnoj atmosferi - i karikaturalan i ozbiljan. Zabava na kvadrat. 5/5 *uz napomenu da mi je ipak malo bolji Aronov Panišer.
slažem se u dlaku sa Antom, ovo je stvarno odličan Punisher, meni najbolji uz Aaron & Dillon Max serijal. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21057 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Chui
Senior Member
1026 Posts
Member since 13/12/2020 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11850 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
naker
Advanced Member
4482 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 09/08/2024 : 16:57:45
|
Kada neki strip u prvom broju ima scenu gde majmun rastrgne muda nekom jadniku i baci ih životinjama u zoološkom da ih pojedu cenim da se može shvatiti kakav smisao za humor će imati ovaj strip jer ga je pisao ludi Irac. Za razliku od Punisher Max gde bitnu minutažu ima Frankova tezga u Vijetnamu, ovaj serijal se bavi Punisherom i njegovim ratom na lokalu gde se sukobljava sa italijanskom mafijom. Pojava Punishera koji ubija je inspirisala manijake da obuku kostim i počnu da ubijaju po uzoru na svog idola.
Dosta crne komedije, strip je sprdnja i ne shvata sebe previše ozbiljno, ali je zabavan, nasilan, i pun akcije. Pojedine scene su legendarne kao npr. ona scena na krovu između Punishera i Daredevila. Film o Punisheru iz '04 i druga sezona Netflixovog Daredevila su mnoge stvari pozajmili iz ovog serijala. A ludi propovednik koji ubija će mnoge podsetiti na Preachera, a ludi Rus na još luđeg Barracudu. Crtež odličan, možda i najbolji Dillon kojeg sam video.
Jedina mana stripa je što nije izašao pod Max etiketu pa su scene nasilja ublažene i razvodnjene u odnosu na Punisher Max serijal. Ali ko ne voli stripove sa eksplicitnim sadržajem i grafičkim prikazom nasilja, a čita im se strip o Punisheru, ovo je odličan izbor. Ennis je rođen da piše Punishera Postoji i nastavak od istih autora: Punisher: War Zone (2009). Ne znam jel ga neko planira objaviti, ali odličan je |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11850 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
henry
Senior Member
Serbia
1452 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 01/10/2024 : 00:31:35
|
Istina, sve preporuke. Enis briljantan. Čitao nekad davno, bilo bi lepo da ponovim ali na srpskom. Ja ću, naravno, da sačekam da prođe akcija pa da ga kupim po punoj ceni, kako dolikuje. |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6243 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 01/10/2024 : 09:03:12
|
I od mene preporuka, ima već neko vrijeme da sam ovo čitao, ali strip je odličan. Ennis rasturio kao i uvijek. ;) |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
|
Topic |
|