Author |
Topic |
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8137 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 31/10/2024 : 18:25:22
|
quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by tinton a) Biden je rekao 'is', a ne 'are' - dakle radi se o jednoj osobi, a ne o množini koja bi uključivala sve Trumpove pristaše b) sljedeća Bidenova rečenica počinje s 'His demonization' - ponovo se odnosi na singularnu osobu o kojoj je pričao prije. S tim da priznajem da se u kontekstu cijelog paragrafa taj 'his' može odnositi i na Trumpa, pa taj dio sam po sebi nije dovoljan dokaz. c) U konačnici, nije u Bidenovom stilu da nazove sve glasače Trumpa smećem. On može ponekad imati neprimjerene ispade prema jednoj osobi ili nekoliko njih, ali ovako nešto bi bilo potpuno izvan karaktera.
He he lepe odbrane, cestitam. Neki bi ovakvo pisanje nazvali i magicnim nadrealizmom. Samo steta sto ona DEI hire koja ga je zvanicno "branila" nije tako vesta kao ti pa je lupetala gluposti tj. direktno lagala. A niko u njenom timu native speakera nije primetio to sto si ti. Bolje da su, umesto postovanja DEI kvote, zaposlili najbolju osobu za to mesto pa bi mozda i imali odbranu kao tvoju ili cak i bolju. Eh, go woke and go broke udara opet. Ups, uradih mikroagresiju pa je bolje da prestanem da me ne bi cancelovali...
ajoj, strašno glasao si za nekoga tko za tvoju državu kaže da je garbage can of the world, da je nacija koja propada, koji je patološki lažljivac i za političke protivnike govori da su unutarnji neprijatelji na koje treba slati vojsku, sick, crazy left lunatic people, low IQ, stupid, pochacontas, itd, itd, može se nabrajati do sutra sinoć je, npr izjavio da će on biti zaštitnik žena, sviđalo se to njima ili ne s obzirom da se radi o seksualnom prijestupniku, treba ih zaštititi od sebe samoga
a problem je, naravno, kako drugačije, kada se aktualnom predsjedniku, koji se povukao iz izbora, pa se za njega ni ne glasa, omakne gaf, bez obzira je li mislio i izrekao u množini ili jednini onda je vrijeme za dramu
|
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1283 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 31/10/2024 : 18:38:16
|
quote: Originally posted by ken2 ajoj, strašno [..] onda je vrijeme za dramu
Pa dobro kene, svako svog konja (pun intended) gura. Nego drago mi da sada, osim sto nas sve uci politici, Tinton nas eto uci i engleskom jeziku jer on to zna bolje i od native speakera...
The only garbage i see floating out there is his supporters.
Naravno, garbage je jednina i izjava je onakva kakva je. "is" se odnosi na garbage a ne na supporters.
Magicni nadrealizam...
Mislio sam da je mora ironija bila jasna...
Ono sto Tinton pise bi bilo istina da je Biden, recimo, rekao: "The only idiots i see floating out there are his supporters."
Ali eto, niti sam ja native speaker niti je to Tinton pa prepustimo to njima da presude... |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19638 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 31/10/2024 : 18:48:35
|
Pa dobro kene, svako svog konja (pun intended) gura. Nego drago mi da sada, osim sto nas sve uci politici, Tinton nas eto uci i engleskom jeziku jer on to zna bolje i od native speakera...
A tko je rekao da ja znam engleski bolje od onih kojima je to materinji jezik? Konkretno da bi 'are' bilo pravilno u ovom slučaju sam pročitao od jednog Amerikanca. A da Biden nije rekao to što si ti mislio mi je bilo jasno i bez provjere gramatičkih pravila.
p.s. 'materinji jezik' ti je 'native language' na tvojem 'native langauge'. Engleskom te neću učiti, ali vidim da ovaj naš domaći zaboravljaš, pa da te podsjetim.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
Edited by - tinton on 31/10/2024 18:48:55 |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1283 Posts
Posted - 31/10/2024 : 18:50:53
|
quote: Originally posted by tinton Ma to je ovdje odavno tako. 'Moj' Exeter koji se spominje u članku je posebno problematičan (iako je moguće da to mislim jer je 'moj'). Prije par godina sam morao ispunjavati neki upitnik u kojem su mi davali razno-razne scenarije ljudskih interakcija u kojima sam trebao procijenjivati što je primjereno, a što nije. Malo je reći da je bilo bizarno.
Jednom mom drugu je pao na pamet genijalan odgovor na ovo:
One could also insist, just for fun, that "saying 'the most qualified person should get the job' is a microgression" is a microagression.
Eto, pa upotrebi ako ti zatreba. You're welcome. |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1283 Posts
Posted - 31/10/2024 : 18:52:45
|
quote: Originally posted by tinton
A tko je rekao da ja znam engleski bolje od onih kojima je to materinji jezik? Konkretno da bi 'are' bilo pravilno u ovom slučaju sam pročitao od jednog Amerikanca. A da Biden nije rekao to što si ti mislio mi je bilo jasno i bez provjere gramatičkih pravila.
p.s. 'materinji jezik' ti je 'native language' na tvojem 'native langauge'. Engleskom te neću učiti, ali vidim da ovaj naš domaći zaboravljaš, pa da te podsjetim.
Ma dobro, ostavimo sad to, ovde su uvodili i novu rec u recnik (nucular) samo da ne bi ispalo da je predsednik glupan. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17003 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 31/10/2024 : 19:03:14
|
je.ajga takva je situacija na forumu. S njim se uglavnom ne slažem ni 10 posto u mišljenju.No glede ove teme u 90 posto. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17003 Posts
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17003 Posts
|
wintermute
Senior Member
USA
1283 Posts
Posted - 31/10/2024 : 19:27:42
|
quote: Originally posted by Beva Nikad prije ljudi nisu u ovolikom broju bili ovoliko strastveni oko političara. Pa wintermute sam kaže da bi volio da se može vratiti u vrijeme kad je bio manje opterećen. Možeš vjerovati da je slučajno što baš sad on toliko razmišlja o politici, ali nije. Trump živi od podjele.
Nije slucajno. Kod mene je to zbog levog radikalizma kojim sam 24/7/365 okruzen jer zivim u supermajority blue state. Kalifornija je oduvek bila levo i to je OK ali ovo sto se desava u zadnjim godinama je nepodnosljivo. I nije to ni najgore da bar ostavljaju druge na miru nego je moj strah da ce preko federacije da pocnu da namecu to i drugima sto moze odvesrti u cepanje ili, jos gore -- rat. A to sam zakljucio direktno iz mnogobrojnih izjava D kandidata koje npr. glase "treba da smo svi woke" itd...
Demokrate su ovde vec jednom izazvale gradjanski rat jer su bili za robovlasnistvo i rasizam, ne bi im bio prvi put.
R drzave ne napadaju nikoga i ne namecu nista. Samo zele da stvari ostanu onakve kakve jesu i kakve su funkcionisale decenijama mirno pre pojave levog radikalizma.
Pisao sam o svemu tome iz vise uglova u vise navrata ali izgleda da se ne prima kod tebe. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47064 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 31/10/2024 : 19:40:50
|
quote: Originally posted by Beva Nikad prije ljudi nisu u ovolikom broju bili ovoliko strastveni oko političara. Pa wintermute sam kaže da bi volio da se može vratiti u vrijeme kad je bio manje opterećen. Možeš vjerovati da je slučajno što baš sad on toliko razmišlja o politici, ali nije. Trump živi od podjele.
Nije slucajno. Kod mene je to zbog levog radikalizma kojim sam 24/7/365 okruzen jer zivim u supermajority blue state. Kalifornija je oduvek bila levo i to je OK ali ovo sto se desava u zadnjim godinama je nepodnosljivo. I nije to ni najgore da bar ostavljaju druge na miru nego je moj strah da ce preko federacije da pocnu da namecu to i drugima sto moze odvesrti u cepanje ili, jos gore -- rat. A to sam zakljucio direktno iz mnogobrojnih izjava D kandidata koje npr. glase "treba da smo svi woke" itd...
Demokrate su ovde vec jednom izazvale gradjanski rat jer su bili za robovlasnistvo i rasizam, ne bi im bio prvi put.
R drzave ne napadaju nikoga i ne namecu nista. Samo zele da stvari ostanu onakve kakve jesu i kakve su funkcionisale decenijama mirno pre pojave levog radikalizma.
Pisao sam o svemu tome iz vise uglova u vise navrata ali izgleda da se ne prima kod tebe.
Ovo i nije točno. Lincoln je bija republikanac i najviše je kriv za rat.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47064 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 31/10/2024 : 19:41:35
|
Al nema smisla raspravljat o tome. Jednostavno je predaleko. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1283 Posts
Posted - 31/10/2024 : 19:51:01
|
quote: Originally posted by lwood
Al nema smisla raspravljat o tome. Jednostavno je predaleko.
Kompleksna je tema i slazem se da ne raspravljamo o njoj ovde ali je istorijska cinjenica da su D bili za rasizam i robovlasnistvo i da imaju u svojoj istoriji izazivanje (direktno ili indirektno) gradjanskog rata ovde. Mnogo je bitnije da oni zbog toga imaju i dan danas white guilt koji je jedan od stubova radikalnih levih politika oko DEI i reparacije a to je zato sto se ocekuje da belci (iz raznih razloga) ovde budu manjina u relativno skoroj buducnosti pa se treba pripremiti za to. |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
1974 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 31/10/2024 : 20:32:45
|
Kako si ranije mogao glasati za stranku koja je nekada bila za rasizam i robovlasnistvo pored stranke sa uzorno cistim record poput republikanske partije.. (postoji mogucnost da nisi znao za "prljavu istoriju" demokratske stranke tada doduse, mora se pripaziti sa propagandom inace i ovde ispravljaju krivu drinu pa vestacki hoce da preprave istoriju nekih stranaka (ona veoma desna stranka koju sam ranije spomenuo to radi i njihovi glasaci propagandu ponavljaju kao papagaji) )
Nekako se previse trudis naci argumente protiv demokratske partije da bi bili uverljivi tvoji argumenti zasto danas glasas za republikance
To je mali problemcic kada ovako lepo ovde diskutujemo.
Preletaci mi nikada nisu bili previse simpaticni specijalno ne oni pocetkom devedesetih u YU Ovo zadnje sam napisao uopsteno nema veze sa nekome ovde.
|
beštimanje |
|
|
Topic |
|