forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Atentat na Trump-a, USA izbori i (ne)srodne teme
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 85

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8137 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 31/10/2024 : 18:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wintermute

quote:
Originally posted by tinton
a) Biden je rekao 'is', a ne 'are' - dakle radi se o jednoj osobi, a ne o množini koja bi uključivala sve Trumpove pristaše
b) sljedeća Bidenova rečenica počinje s 'His demonization' - ponovo se odnosi na singularnu osobu o kojoj je pričao prije. S tim da priznajem da se u kontekstu cijelog paragrafa taj 'his' može odnositi i na Trumpa, pa taj dio sam po sebi nije dovoljan dokaz.
c) U konačnici, nije u Bidenovom stilu da nazove sve glasače Trumpa smećem. On može ponekad imati neprimjerene ispade prema jednoj osobi ili nekoliko njih, ali ovako nešto bi bilo potpuno izvan karaktera.

He he lepe odbrane, cestitam. Neki bi ovakvo pisanje nazvali i magicnim nadrealizmom. Samo steta sto ona DEI hire koja ga je zvanicno "branila" nije tako vesta kao ti pa je lupetala gluposti tj. direktno lagala. A niko u njenom timu native speakera nije primetio to sto si ti. Bolje da su, umesto postovanja DEI kvote, zaposlili najbolju osobu za to mesto pa bi mozda i imali odbranu kao tvoju ili cak i bolju. Eh, go woke and go broke udara opet. Ups, uradih mikroagresiju pa je bolje da prestanem da me ne bi cancelovali...

ajoj, strašno
glasao si za nekoga tko za tvoju državu kaže da je garbage can of the world, da je nacija koja propada, koji je patološki lažljivac i za političke protivnike govori da su unutarnji neprijatelji na koje treba slati vojsku, sick, crazy left lunatic people, low IQ, stupid, pochacontas, itd, itd, može se nabrajati do sutra
sinoć je, npr izjavio da će on biti zaštitnik žena, sviđalo se to njima ili ne
s obzirom da se radi o seksualnom prijestupniku, treba ih zaštititi od sebe samoga

a problem je, naravno, kako drugačije, kada se aktualnom predsjedniku, koji se povukao iz izbora, pa se za njega ni ne glasa, omakne gaf, bez obzira je li mislio i izrekao u množini ili jednini
onda je vrijeme za dramu

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1292 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 31/10/2024 : 18:38:16  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2
ajoj, strašno
[..]
onda je vrijeme za dramu

Pa dobro kene, svako svog konja (pun intended) gura. Nego drago mi da sada, osim sto nas sve uci politici, Tinton nas eto uci i engleskom jeziku jer on to zna bolje i od native speakera...

The only garbage i see floating out there is his supporters.

Naravno, garbage je jednina i izjava je onakva kakva je. "is" se odnosi na garbage a ne na supporters.

Magicni nadrealizam...

Mislio sam da je mora ironija bila jasna...

Ono sto Tinton pise bi bilo istina da je Biden, recimo, rekao: "The only idiots i see floating out there are his supporters."

Ali eto, niti sam ja native speaker niti je to Tinton pa prepustimo to njima da presude...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19638 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 31/10/2024 : 18:48:35  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
ajoj, strašno
[..]
onda je vrijeme za dramu

Pa dobro kene, svako svog konja (pun intended) gura. Nego drago mi da sada, osim sto nas sve uci politici, Tinton nas eto uci i engleskom jeziku jer on to zna bolje i od native speakera...

A tko je rekao da ja znam engleski bolje od onih kojima je to materinji jezik?
Konkretno da bi 'are' bilo pravilno u ovom slučaju sam pročitao od jednog Amerikanca. A da Biden nije rekao to što si ti mislio mi je bilo jasno i bez provjere gramatičkih pravila.

p.s. 'materinji jezik' ti je 'native language' na tvojem 'native langauge'. Engleskom te neću učiti, ali vidim da ovaj naš domaći zaboravljaš, pa da te podsjetim.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - tinton on 31/10/2024 18:48:55
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1292 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 31/10/2024 : 18:50:53  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ma to je ovdje odavno tako. 'Moj' Exeter koji se spominje u članku je posebno problematičan (iako je moguće da to mislim jer je 'moj'). Prije par godina sam morao ispunjavati neki upitnik u kojem su mi davali razno-razne scenarije ljudskih interakcija u kojima sam trebao procijenjivati što je primjereno, a što nije. Malo je reći da je bilo bizarno.

Jednom mom drugu je pao na pamet genijalan odgovor na ovo:

One could also insist, just for fun, that "saying 'the most qualified person should get the job' is a microgression" is a microagression.

Eto, pa upotrebi ako ti zatreba. You're welcome.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1292 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 31/10/2024 : 18:52:45  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
ajoj, strašno
[..]
onda je vrijeme za dramu

A tko je rekao da ja znam engleski bolje od onih kojima je to materinji jezik?
Konkretno da bi 'are' bilo pravilno u ovom slučaju sam pročitao od jednog Amerikanca. A da Biden nije rekao to što si ti mislio mi je bilo jasno i bez provjere gramatičkih pravila.

p.s. 'materinji jezik' ti je 'native language' na tvojem 'native langauge'. Engleskom te neću učiti, ali vidim da ovaj naš domaći zaboravljaš, pa da te podsjetim.

Ma dobro, ostavimo sad to, ovde su uvodili i novu rec u recnik (nucular) samo da ne bi ispalo da je predsednik glupan.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17003 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 31/10/2024 : 19:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
je.ajga takva je situacija na forumu. S njim se uglavnom ne slažem ni 10 posto u mišljenju.No glede ove teme u 90 posto.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17003 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 31/10/2024 : 19:04:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Mislim na dosadu iliti beegeja
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17003 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 31/10/2024 : 19:06:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Ne želim razapinjanje na Križ!!
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1292 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 31/10/2024 : 19:27:42  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva
Nikad prije ljudi nisu u ovolikom broju bili ovoliko strastveni oko političara. Pa wintermute sam kaže da bi volio da se može vratiti u vrijeme kad je bio manje opterećen. Možeš vjerovati da je slučajno što baš sad on toliko razmišlja o politici, ali nije. Trump živi od podjele.

Nije slucajno. Kod mene je to zbog levog radikalizma kojim sam 24/7/365 okruzen jer zivim u supermajority blue state. Kalifornija je oduvek bila levo i to je OK ali ovo sto se desava u zadnjim godinama je nepodnosljivo. I nije to ni najgore da bar ostavljaju druge na miru nego je moj strah da ce preko federacije da pocnu da namecu to i drugima sto moze odvesrti u cepanje ili, jos gore -- rat. A to sam zakljucio direktno iz mnogobrojnih izjava D kandidata koje npr. glase "treba da smo svi woke" itd...

Demokrate su ovde vec jednom izazvale gradjanski rat jer su bili za robovlasnistvo i rasizam, ne bi im bio prvi put.

R drzave ne napadaju nikoga i ne namecu nista. Samo zele da stvari ostanu onakve kakve jesu i kakve su funkcionisale decenijama mirno pre pojave levog radikalizma.

Pisao sam o svemu tome iz vise uglova u vise navrata ali izgleda da se ne prima kod tebe.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47065 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 31/10/2024 : 19:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Nikad prije ljudi nisu u ovolikom broju bili ovoliko strastveni oko političara. Pa wintermute sam kaže da bi volio da se može vratiti u vrijeme kad je bio manje opterećen. Možeš vjerovati da je slučajno što baš sad on toliko razmišlja o politici, ali nije. Trump živi od podjele.

Nije slucajno. Kod mene je to zbog levog radikalizma kojim sam 24/7/365 okruzen jer zivim u supermajority blue state. Kalifornija je oduvek bila levo i to je OK ali ovo sto se desava u zadnjim godinama je nepodnosljivo. I nije to ni najgore da bar ostavljaju druge na miru nego je moj strah da ce preko federacije da pocnu da namecu to i drugima sto moze odvesrti u cepanje ili, jos gore -- rat. A to sam zakljucio direktno iz mnogobrojnih izjava D kandidata koje npr. glase "treba da smo svi woke" itd...

Demokrate su ovde vec jednom izazvale gradjanski rat jer su bili za robovlasnistvo i rasizam, ne bi im bio prvi put.

R drzave ne napadaju nikoga i ne namecu nista. Samo zele da stvari ostanu onakve kakve jesu i kakve su funkcionisale decenijama mirno pre pojave levog radikalizma.

Pisao sam o svemu tome iz vise uglova u vise navrata ali izgleda da se ne prima kod tebe.

Ovo i nije točno. Lincoln je bija republikanac i najviše je kriv za rat.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47065 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 31/10/2024 : 19:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Al nema smisla raspravljat o tome. Jednostavno je predaleko.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1292 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 31/10/2024 : 19:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Kompleksna je tema i slazem se da ne raspravljamo o njoj ovde ali je istorijska cinjenica da su D bili za rasizam i robovlasnistvo i da imaju u svojoj istoriji izazivanje (direktno ili indirektno) gradjanskog rata ovde. Mnogo je bitnije da oni zbog toga imaju i dan danas white guilt koji je jedan od stubova radikalnih levih politika oko DEI i reparacije a to je zato sto se ocekuje da belci (iz raznih razloga) ovde budu manjina u relativno skoroj buducnosti pa se treba pripremiti za to.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

1977 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 31/10/2024 : 20:32:45  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Kako si ranije mogao glasati za stranku koja je nekada bila za rasizam i robovlasnistvo pored stranke sa uzorno cistim record poput republikanske partije.. (postoji mogucnost da nisi znao za "prljavu istoriju" demokratske stranke tada doduse, mora se pripaziti sa propagandom inace i ovde ispravljaju krivu drinu pa vestacki hoce da preprave istoriju nekih stranaka (ona veoma desna stranka koju sam ranije spomenuo to radi i njihovi glasaci propagandu ponavljaju kao papagaji) )

Nekako se previse trudis naci argumente protiv demokratske partije da bi bili
uverljivi tvoji argumenti zasto danas glasas za republikance

To je mali problemcic kada ovako lepo ovde diskutujemo.

Preletaci mi nikada nisu bili previse simpaticni specijalno ne oni pocetkom devedesetih u YU
Ovo zadnje sam napisao uopsteno nema veze sa nekome ovde.

beštimanje
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1292 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 31/10/2024 : 20:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Pisao sam o tome veoma opsirno, pogledaj starije poruke.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47065 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 31/10/2024 : 20:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kompleksna je tema i slazem se da ne raspravljamo o njoj ovde ali je istorijska cinjenica da su D bili za rasizam i robovlasnistvo i da imaju u svojoj istoriji izazivanje (direktno ili indirektno) gradjanskog rata ovde. Mnogo je bitnije da oni zbog toga imaju i dan danas white guilt koji je jedan od stubova radikalnih levih politika oko DEI i reparacije a to je zato sto se ocekuje da belci (iz raznih razloga) ovde budu manjina u relativno skoroj buducnosti pa se treba pripremiti za to.

Glupo je gledat na te stvari iz danasnje
perspektive. Kakav rasizam?? Tad su svi bili rasisti. Robovlasnist o je bila osnova gospodarstva juga.
Lincoln nije ratova za ljudska prava nego za ocuvanje drzave.
Uostalom raspravili smo tu temu na forumu -vidi pod americki građanski rat.

Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

1977 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 31/10/2024 : 20:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pisao sam o tome veoma opsirno, pogledaj starije poruke.

okej

beštimanje
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1292 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 31/10/2024 : 20:43:21  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Glupo je gledat na te stvari iz danasnje perspektive. Kakav rasizam?? Tad su svi bili rasisti. Robovlasnist o je bila osnova gospodarstva juga.
Lincoln nije ratova za ljudska prava nego za ocuvanje drzave.
Uostalom raspravili smo tu temu na forumu -vidi pod americki građanski rat.

To je veoma kompleksna tema oko koje se i dan danas lome koplja ovde.

Dobro, pogledacu. Ne nameravam da je nastavljam ali cu pogledati sta se pricalo.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
5948 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 31/10/2024 : 22:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čudno kako današnji Republikanci slave tadašnje Demokrate i Trumpa, kao da stranke više ne zastupaju iste pozicije:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1292 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 31/10/2024 : 23:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Čudno kako današnji Republikanci slave tadašnje Demokrate i Trumpa, kao da stranke više ne zastupaju iste pozicije:

To na slici nisu Republikanci, to je Flaggers movement, extremisti. Njih je relativno veoma malo u odnosu na sve R glasace i imaju svoj ekvivalent na ulta-levicarskoj D strani.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
5948 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 31/10/2024 : 23:52:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
https://www.reuters.com/article/world/trump-says-confederate-flag-proud-symbol-of-us-south-idUSKCN24K0I6/

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1292 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 31/10/2024 : 23:56:01  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Inace u mom komsiluku (sample je nekoliko stotina kuća) je sada 5-6 Trump zastava i jedno 15-ak Kamala+Walz obelezja. Otprilike je to taj 2-1 odnos za D u Kaliforniji koji se i ocekuje.

(Ima i nekoliko neodredjenih / dvosmislenih znakova za koje ni sam ne znam sta signaliziraju, recimo jedan kaze "Save America" -- to da rade tvrde i jedni i drugi tj. zapravo svi . I jos neki drugi cudni.)

Inace veceras je i Halloween pa po dvoristima ima svakakvih obelezja koja se mozda mogu tumaciti i politicki. Brojao sam samo eksplicitne stvari.

Jos. uvek stoji onaj znak "Save Democracy Google Project 2025" i iz te kuce uvek zaudara na marijuanu jebiga zaista je tako uvek kada prodjem setajuci.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1292 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 31/10/2024 : 23:57:30  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:

https://www.reuters.com/article/world/trump-says-confederate-flag-proud-symbol-of-us-south-idUSKCN24K0I6/

Ja isto mislim da zbog slobode govora ta zastava ne sme da bude zabranjena. To je deo istorije ove zemlje. Nije bilo nikakvih problema sa njom dok od nedavno levica nije krenula da je ukida i da rusi i spomenike itd...
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
5948 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/11/2024 : 00:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Ali sam kažeš "Demokrate su ovde vec jednom izazvale gradjanski rat jer su bili za robovlasnistvo i rasizam, ne bi im bio prvi put." Zastava Konfederacije simbolizira (između ostalog) robovlasništvo i rasizam. Danas je uglavnom koriste desničari koji mahom podržavaju Trumpa.

Nije li onda malo licemjerno optuživati Demokrate od prije gotovo 200 godina za robovlasništvo i rasizam, a današnje Republikance koji mašu tim simbolima marginalizirati izjavama da ih je "relativno malo".

Meni ste spočitavali da pokušavam uklopiti svaku informaciju u svoj svjetonazor, ali evidentno je da svi to radimo. Ako nam se nešto ne sviđa kod "naših", to su sitnice. Kad suprotni tabor to radi, to je "golemo".

Savršen primjer je Bidenov garbage. Osobno mislim da se čovjek referirao na ovo:

https://www.reddit.com/r/nyc/comments/1gf1u1d/trash_left_by_msg_trump_rally_goers_in_nyc/

Trump u jednom standardnom govoru izrekne hrpu kontroverznijih stvari, ali svi su toliko oguglali da se to više i ne primjećuje. Kao što je rekao Ben Shapiro "Trump is bullshitting" cijelo vrijeme.

Nadam se samo da vi koji podržavate Trumpa učite djecu jednakoj razini pristojnosti u javnom nastupu. Sve drugo bilo bi licemjerno.

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1292 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 01/11/2024 : 01:09:58  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Ne, vidi, ja sam *potvrdio* da na obe strane postoje ekstremisti.

Ti sto koriste zastavu na taj nacin su se tek nedavno organizovali u pokret (piše ti cak i na zastavi 2011) kao odgovor na napade sa leva da se ista zabranjuje a spomenici ruse.

Pre toga je ta zastava bila sasvim normalan americki simbol i prisutna je bila u mnogim filmovima itd. To je deo nacionalne kulture ovde bio. Nije bilo potrebe da se oko toga pravi nikakva buka ali su levi ipak to zapoceli i onda su naravno dobili kontru na ultra desnici. Isto kao sto nije bilo potrebno da se nista dira oko prava manjina, trans ljudi. LGBT... sve je to ovde na neverovatnoj visini i o tome sam pisao i iz licnog iskustva. Otisli su predaleko i obija im se o glavu.

Ja sam tu zastavu cak i po Kaliforniji vidjao na svim velikim skupovima npr. koncertima itd. krajem 90tih i pocekom 2000tih a onda je tek pocela da postaje kontraverzna po meni bez ikakvog razloga.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1292 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 01/11/2024 : 01:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Problem sa levicom (u USA) je sto je to po definiciji progresivna snaga i oni moraju uvek da prave iskorak da bi opstali. Za razliku od R/desnice koji kaskaju i/ili hoce status quo.

Zasto USA levica ne pravi prodore na mnogobrojnim poljima gde nije uradjeno skoro nista u USA u odnosu na druge zemlje?

Zdravstveno. Skolstvo. Penzije.
Socijalno. Safety nets. Porodiljsko.
Najskuplji lekovi na svetu.
Zaposljavanje, promocija, otkaz samo po zasluzi.
Garantovan godisnji odmor.
Razna osiguranja protiv nezaposlenosti.
Razdvajanje zdravstvenog od radnog mesta.
Neresetovanje akumulirane duzine odmora na minimalac/nulu kada promenis radno mesto.
Manje ratova.

Da oni to rade ja bih rekao to je PRAVA levica i takva je nekad bila i u Evropi (mislio sam da je i dalje takva ali su mi rekli ovde na forumu ljudi koji zive u EU da nije). I glasao bih za njih. Pisao sam vec o tome, vrtimo se u krug. Ali ne, oni hoce po svaku cenu da "napreduju" u oblastima gde napredak VISE NIJE POTREBAN U USA (a kamoli u levim drzavama). Prava manjina, rasa, žena, LGBT, to je na najvecoj razini ovde na svetu i nema potrebe gurati to vise -- samo su razbesneli obicne ljude time. Zastita zivotne sredine je ovde na veoma visokom nivou -- dovoljnom da se uslo u diminishing returns i za dalji napredak se mora ici na nivo cele planete a ne da ja ovde izigravam majmuna sto po zakonu moram da koristim papirne umesto plasticnih kesa i sve mi ispada i puca a jedan kinez u Kini zagadjuje kao 10 mojih porodica (i nemoj mi nalaziti link za ovu statistiku, koristim hiperbolu).

Ajde reci mi ti koja levica ukida Algebru za napredne djake "jer je matematika rasisticka"? Tebi je to apstrakcija a deci mog prijatelja zivot u school districtu koji je relativno blizu onome u koji moja deca idu! (Full disclosure: ovo je posle nekoliko godina borbe roditelja vraceno ali u medjuvremenu su te generacije ostecene tj. ostecena su siromasna manjinska a talentovana deca dok su deca normalnih roditelja koji investiraju u obrazovanje isla na privatne casove Algebre).

(I nemoj mi nabijati sto ovo ponavljam jer ja sam matematicar i programer i inzenjer i sve sam u zivotu stvorio od svog znanja te mi je ovo trigger button. Svako ima neki trigger, e pa meni je ovo. I ilegalna imigracija jer sam sâm dosao legalnim sporim i teskim ali 100% postenim putem ovde.)

Ovo jedino moze da znaci da levi/demokrate nemaju znanje i/ili volju da vrse iskorake tamo gde treba. I po meni su, prema tome, *nekompetentni* da naprave ovo drustvo boljim. A odnedavno ga svakako prave gorim. Srecom, za sada su ograniceni na supermajority D drzave ali ja se bojim da ce, ako pobede na izborima, krenuti sa federalnog nivoa da to namecu svima sto moze odvesti u rascep ili, gore -- gradjanski rat. Jedina uteha moze biti to da zbog deep state-a mozda i nije toliko ni bitno ko je predsednik i da ce se retorika znacajno ublaziti kada se izbori zavrse. Nadam se da ce biti tako.

Nece ni R napraviti drustvo boljim niti to umeju ali barem ga nece gurnuti u besmislene smerove i tako mozda izazvati gradjanski rat.

Radije cu pojesti pravo govno nego govno umotano u krempitu. Govno sam u svakom slucaju pojeo a dodatna krempita je nezdrava jer ima secer.

Edited by - wintermute on 01/11/2024 01:59:45
Go to Top of Page
Page: of 85  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000