Author |
Topic |
naker
Advanced Member
4591 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 19/08/2022 : 09:02:43
|
Strip "završen" '84, a scenarista preminuo '90.
Ideja da nakon apokalipse čovečanstvo živi u perpetuum mobile vozu gde povlašćene kaste žive u vagonima blizu lokomotive, dok je većina nabijena i nagurana u vagonima na samom repu voza gde uvek postoji pretnja da budu otkačeni od voza je genijalna. Ali realizacija? Not so much. Nisam fan kada se visoko vrednuju dela samo zato što su bila prva u nečemu, po meni razrada ideje je bitnija od same premise |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6277 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 19/08/2022 : 10:37:48
|
+1 I od mene na Nakera. I ja sam se bome razočarao čitajući strip. Film je X puta bolji.
Ako nekoga zanima Makondovo prvo HC izdanje neka se javi na PM. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 19/08/2022 10:38:23 |
|
|
vukozec
Advanced Member
4969 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 19/08/2022 : 12:05:49
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
+1 I od mene na Nakera. I ja sam se bome razočarao čitajući strip. Film je X puta bolji.
Ako nekoga zanima Makondovo prvo HC izdanje neka se javi na PM.
Zamjena? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26843 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2323 Posts
Member since 13/01/2009 |
|
Kerempir
Senior Member
1606 Posts
Member since 09/10/2018 |
|
don_draper
Advanced Member
4374 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 01/12/2024 : 11:52:28
|
Cijena je bome paprena na koricama, ali sva sreća nabavljeno na sajamskom popustu. No, kad pogledam sada...i taj se trošak mogao izbjeći.
Sa stripom su mnogi već upoznati i dojmovi su generalno nekako mlaki. Takav je i moj. Prije čitanja očekivao sam da će me zapuhnuti taj ugođaj smrznutog svijeta i klaustrofobičnog distopijskog okruženja u vlaku. No, sve je to nekako isprazno odrađeno. Dobro je odrađen taj pristup klasnih podjela, ali i to nije dovoljno iskorišteno. Pratimo nekolicinu likova kako se probijaju kroz razine vlaka, povremeno je interesantno, a povremeno dosadno. Nemam dojam da su se autori okuražili odvesti priču u nekom pravom smjeru, nego je sve nekako nedorečeno. Prvo poglavlje je takvo. Drugo i treće su u biti povezane cjeline i bave se jednom marginalnom, ali bitnom skupinom u vlaku. Tu su mi stvari bile dosta kaotične i oskudne u izgradnji radnje. Crtački je taj drugi dio nešto bolji od sterilnog prvog dijela, ali ni tu nisam bio previše impresioniran. Izdanje je jako dobro, usprkos precjenjenosti. Snjegolomac je sveukupno prosječan strip, ali pomalo iritira to da je takav potencijal za dobru radnju bačen u vjetar. Umjesto toga dobiva se dosta ziheraški, nejednolik i mlak strip. Pored svjetske zime tako nešto mlako... |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
Topic |
|