forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Izdanja za MaFest 09: ZAROBLJENIK ZVIJEZDA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 4

Babilon
Advanced Member

Croatia
3083 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 07/03/2012 : 12:24:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Babilon's Homepage  Send Babilon a Private Message  Reply with Quote
Potražite u Babilonu ...

ALFONSO FONT: ZAROBLJENIK ZVIJEZDA
Libellus

Cijena 100,00 kn

Više informacija i pogled ispod naslovnice na:
http://www.babilon-strip.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=tpflypage.tpl&product_id=2896&category_id=210&option=com_virtuemart&Itemid=53

Pozdrav iz Babilona!

Strip knjižara Babilon / Web shop : www.babilon-strip.com
info@babilon-strip.com / Mob. 098-776-766
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/02/2013 : 16:47:24  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Au jebote, kakav strip!!
Za mene je ovo klasično remek delo devete umetnosti; ZZ sigurno postaje meni jedan od nadražih SF stripova.Sa obzirom da je nastao davne 1985-e, od mene dobija još jedan veliki plus.
Jon Rohner i Priče iz nesavršene budućnosti su mi odlični stripovi, ali Zarobljenik je izuvanje.
I to više pričom nego crtežom (iako je i ono na veoma visokom nivou).
Neverovatno kako je Font nadaren i kao crtač i kao pisac.
Nakon genijalnog Trilja, koji dosta forsira nasilje i obilje seksa (ovde mislim na njegove stripove sa Madrafinom,Bernetom i Risom), Font mi je odlično legao, jer su njegove priče dosta blaže,prijatnije,toplije (ne znam kako bih se izrazio) od Triljovih krimi/akcionih uradaka;
A priča u Zarobljeniku je takva da kada započneš sa čitanjem, ispuštanje stripa iz ruke je nemoguća misija;neprihvatljiva opcija.

Ovaj stripa ako niste nabavili, trk u obližnju striparnicu/knjižnicu.

ps sad gledam Oskare iz 2008-e i 2009-e - ZZ na 18-om mestu za 2009., a PINB i Roner oko 50-og mesta godinu dana ranije - nepravedno i žalosno.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 28/02/2013 16:48:01
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2351 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 28/02/2013 : 22:13:55  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Anto, drago mi je da ti se svidja Font, i meni je to jedan od omiljenih strip autora...inace, cudi me da nisi ove njegove stripove citao u Strip Artu osamdesetih, mislim na C&C i Zarobljenika...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/02/2013 : 22:20:23  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Pa kako da ih nisam čitao; čitao sam ih, ali to baš davno beše i svega s sećam kroz maglu.
Jedino pamtim osećaj da su mi i tad bili dobri; ali ništa više - sad mi je bilo kao da ih čitam prvi put.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2351 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 28/02/2013 : 22:31:56  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Pa kako da ih nisam čitao; čitao sam ih, ali to baš davno beše i svega s sećam kroz maglu.
Jedino pamtim osećaj da su mi i tad bili dobri; ali ništa više - sad mi je bilo kao da ih čitam prvi put.

He, he...taman sam se zabrinuo...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1044 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 01/12/2024 : 23:40:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Slučajno sam u knjižnici naletio na ovaj strip i naslovnica je izgledala zanimljivo, crtež super pa ajd da ga posudim. Pročitao sam ga i moram priznati da me šokirao status koji ovaj strip ima na forumu. Brate mili ovo je ono baš stripčina za petnaestogodišnjake. Neprestana akcija, SF, lagana erotika i odličan crtež, svi sastojci na broju. Da ako imate 15 godina, kad već pređete tridesetu Zarobljenik zvijezda prestane biti vrijedan spomena. Evo paralelno mi na pamet padaju SFovi također španjolskog porijekla Kraken i Custer od Jordi Berneta ( svi su nastali u prvoj polovici osamdesetih kao i ZZ), to su teška remek djela u odnosu na zarobljenika zvijezda. Ovo je samo bezvezna beskonačna jurnjava začinjena SFom i cicama, san svakog petnaestogodišnjaka. Nije čudo da je ovo objavio libbelus. Crtež je odličan to ne sporim i to drži večinu ocjene koja je jedva 6 od 10. Ako koga zanima ovaj SF treš ima na njuškalu Zarobljenika uz Jon Rohnera i Taxi sva tri skupa za 189 eura. koje bacanje novaca.

Edited by - Chui on 01/12/2024 23:48:14
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 02/12/2024 : 00:17:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Opcija 1.
Anto je 2013. kada se oduševio ovim stripom imao 15 godina što znači da sada ima 26 i poprilično staža u školi kao predavač i/ili domar. Teško da ovo drži vodu.

Opciju 2 neću ni da spominjem.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6267 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 02/12/2024 : 11:24:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Opcija 2, ovo je dobar strip i valja, pa neki put treba guštat i u dječjim stvarima.
Ja sam ga doduše kupio za mislim 50ak kn, 189€ ne bi sigurno dao. :)

A Antoan je '74 ako se dobro sjećam, tako da je on djete u tijelu odraslog čovjeka. ;)

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2191 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 02/12/2024 : 12:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Bas znate probuditi stare rane :)
zarobljenika sam nabavio vec u februaru
2019.. i jos nisam ni procitao
ni doslepovao ovamo.
Nekako se uvek nadje u
grupi sa "srednjim" prioritetom
Kad Chui nesto procita tesko je
predvideti da li ce mu se svideti ili
ne :)
Uf.. da sam barem listao pa da bi znao
da li je crtez tako dobar kao sto
pisete ovde da jeste.
Font nije jedan od autora sa
kojim sam dobro upoznat.

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8036 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/12/2024 : 13:24:00  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Evo recenzije Zarobljenika zvezda:

https://darkwoodforum.rs/index.php/topic,597.msg647425.html#msg647425

u postu ispod je recenzija nastavka.
Go to Top of Page
Page: of 4  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000