Author |
Topic |
Tonto
Advanced Member
8348 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8141 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 13/12/2024 : 22:59:18
|
Gene Clark - No Other
Nisam nikad dovoljno slušao The Byrds, a Gene Clarka solo uopšte ne. Ovo bi bio neki psychedelic rock, možda sa malo countryja i jazza (?). Pre svega rock. Nema potrebe za preteranom analizom žanrovskom, vidi se da se radi o autorskom pristupu.
Možda ne slušam, ali prepoznajem jako dobru kompoziciju. Blago monotona vokalna melodija (u strofama) ima pravu potporu u odličnoj instrumentalnoj muzici, koja se ovde ne može nazvati pratnjom, nego glavnom stvari. Čisto instrumentalne deonice su sjajne i na pravim mestima.
Išao bih na ocenu od 1 do 5.
5/ 5
(I subjektivno je to nešto što bih mogao sa namerom da slušam kod kuće i zvukom kako dolikuje, jer slušam razne stvari i one koje nisu u centru muzičkog ukusa.)
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8141 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Tonto
Advanced Member
8348 Posts
Posted - 13/12/2024 : 23:14:50
|
quote: Originally posted by alexts
Uh, ovo što je Tonto postavio je dužine cele strane ploče, apelovao bih na umerenost u minutaži.
Moj alexe, to je progresivni rock, sasvim normalna dužina za taj žanr. Nemoj da me ljutiš jer ću da ti dam u zadatak Thick as a brick. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Tonto
Advanced Member
8348 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6048 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 14/12/2024 : 00:31:26
|
quote: Originally posted by Chui
Evo uzvraćam Beva sa isto malo mekšim zvukom, McDonald i Giles nakon razlaza sa Fripom u King Crimsonu koji je nastavio dalje nešto tvrđe nego su to zamišljali ova dvojica, pa su snimili jako lijepi i kreativno razigran album, ova stvar ga otvara https://www.youtube.com/watch?v=v2bTdVCV9fs&list=PLgWHYEBS4HPMYuEw56DElQ9YK3AoEpHcb&ab_channel=%D0%AFR%D1%8F%CE%B9%CE%B7%CF%83
Evo poslušao u miru. Imam dojam da je progresivni rock glazba za glazbenike :D Meni definitivno bolje leže pjesme s klasičnijom postavkom. Od ove pjesme bih ja složio možda tri zasebne :D
Daleko od toga da je loše, glazba je izvrsna, ali mislim da treba istrenirati uho za ovakve kompozicije. Na mahove, kad vokal dominira, pjesma mi bude baš dobra, pa onda instrumenti preuzmu vodeću riječ i dosta mi je "teško" to slušati. Pokušat ću kroz koji dan još koji put poslušati jer mi se često dogodi da mi pjesma klikne tek nakon 5-6 preslušavanja, pogotovo ovako kompleksna djela. Definitivno nije easy listening.
Odlična mi je tema zasad, s obzirom da ste uglavnom (kako mi se čini) progresivci, ja ću biti pomalo kontraš pa da svi poslušamo ponešto što inače baš i ne bi. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Topic |
|