forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 36

manhunter
Moderator

Switzerland
25469 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/12/2024 : 22:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Da nije da samo slušam limunadu, evo jedne od mojih omiljenih pesama od onomad. Ovoga puta zula, mislim da njemu još nisam postavio zadatak.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1133 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 28/12/2024 : 22:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Za Shanera - jedna pjesma koju mogu slušati često.
Volim li išta drugo od Black Sabbath? Apsolutno ništa! 🤣
Možda izgleda da igram na sigurno, ali sa Shanerom se nikad ne zna...

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4725 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 28/12/2024 : 22:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Pošto Zula voli.. egzotične stvari, ajde da vidimo šta kaže na najbolju mađarsku pesmu ikada snimljenu.

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
320 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 28/12/2024 : 22:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna za alexts-a

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1133 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 28/12/2024 : 22:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Da nije da samo slušam limunadu, evo jedne od mojih omiljenih pesama od onomad. Ovoga puta zula, mislim da njemu još nisam postavio zadatak.

http://youtu.be/UpduiNeIc5A?feature=shared

Radije bih neku limunadu... 😂

Machines of Loving Grace - Golgotha Tenement Blues

Poslušao sam da budem pristojan i ostanem dosljedan izvršavanju zadatka. Vidim da je neka poveznica s filmom The Crow, koji meni nije dobar.
Muzika me ne privlači iako bas pokušava spojiti sve u cjelinu. Osim želje da bude ozbiljno, strašno, glasno i duboko, ne vidim puno iza te želje...
Manhunteru sorry, i hvala za zadatak!
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1133 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 28/12/2024 : 22:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Pošto Zula voli.. egzotične stvari, ajde da vidimo šta kaže na najbolju mađarsku pesmu ikada snimljenu.

https://www.youtube.com/watch?v=kwhGj80nkys

Hvala, hvala! Vratit ću ti nekom rumunjskom 😂

Ovo čujem prvi put i baš je dobro! Znati riječi ovdje ništa ne znači, napravljena je dobra atmosfera, i iako djeluje tužno, proviruje neka nada...
Glas radi svoj posao, melodija je jednostavna, ali iskorištena do krajnjih granica. Sve je u službi nekog doživljaja, a ne nekog instrumenta.

Nakeru, hvala za pjesmu! Ovo mogu slušati više puta!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8436 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/12/2024 : 00:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Shakatak - Light On My Life

Volim par pesama od Shakatak, vredni su istraživanja (ili kompilacije). Ali, oduvek mi je delovalo da su im vokali prosečni. Da nisam bio sprečen poslom, gledao bi ih na festivalu u Nišu, pre neku godinu (ali sam za vikend gledao nešto drugo te godine). Fina soul-jazz pop balada sa njihovog poznatog albuma.

3,5/ 5
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6118 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2024 : 08:59:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Beva voli rap?

Šta je onda bolji predlog od mene za njega, nego 80's pop izvođač koji izvodi hip-hop?

Beva

https://www.youtube.com/watch?v=V7fnyFOlCmI

Repanje je dosta dobro, gitara na kraju baš fino legne, ali refren mi je nekako previše boy bandovski. Na kraju dobijemo neku proječnu pjesmu koja se da slušati, ali je nemam želju ponoviti.

5/10

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6118 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2024 : 09:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Evo ti alexts jedne rap pjesme iz 1992, koja i dan danas zvuči svježe i moćno. Tupac je tu imao 21 godinu, a uvijek je izgledao kao da ima 35 :D

Go to Top of Page

Bajdo666
Starting Member

59 Posts

Member since 19/02/2022

Posted - 29/12/2024 : 09:30:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Bajdo666 a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna za alexts...

Edited by - manhunter on 29/12/2024 10:34:54
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1133 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 29/12/2024 : 09:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Ajmo, dežurni čuvari pravila!
Bajdo666 želi dobiti Ukor pred uključenje 😜
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6118 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2024 : 09:42:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Prozovi nekog, Bajdo. Ništa te ne košta, a bit ćeš u okvirima teme.

Go to Top of Page

Bajdo666
Starting Member

59 Posts

Member since 19/02/2022

Posted - 29/12/2024 : 09:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Bajdo666 a Private Message  Reply with Quote
A budući da sam relativno novi ovdje, nikoga još ne poznajem, nisam se još ni s kim pošteno posvađao na forumu
Stoga i rekoh za sve, ali eto, Alexts
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1133 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 29/12/2024 : 10:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bajdo666

A budući da sam relativno novi ovdje, nikoga još ne poznajem, nisam se još ni s kim pošteno posvađao na forumu
Stoga i rekoh za sve, ali eto, Alexts

I sad još stavi tako da se link vidi...
A ni nisi loše procijenio s kim bi se mogao posvađati 😂
Sorry, alexts...

Edited by - Zula on 29/12/2024 10:07:24
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25469 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/12/2024 : 10:36:17  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Bajdo, popravio sam ti post gore. Idi na taj tvoj post i klikni na edit, da bi video kako izgleda kad se postavlja link tako da se vidi odmah u postu.

Edited by - manhunter on 29/12/2024 10:37:21
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25469 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/12/2024 : 10:39:28  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Zula, evo ti jedna limunada.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12699 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 29/12/2024 : 11:50:34  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by izivko

Kakva su ono pravila? Jednom dnevno ga primaš a jednom daješ?

Mi mladi u srcu i u naponu snage primamo i dajemo naveliko.

Ajde kad si se vratio, Lynyrd Skynyrd (2nd generation), najbolja dionica na klavijaturama klasicnog rocka od 4:40 pa do kraja za mene.

izivko

Lynyrd Skynyrd - Born to Run 8,5/10

Volim južnjački rock i ovaj band. 3 njihova koncerta su na playlisti: Frisco, Knebworth i Cardiff.
Ali ne i ova stvar, kontam kako kad vidim 2nd generation. Tu fazu poslije avionske nesreće sam slabo slušao.

Ova stvar je baš ono dobra a i ta dionica na klavijaturama.
Imali su ih i Deep Purple.

Have mercy
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12699 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 29/12/2024 : 12:01:31  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
@ Tonto, ti ne voliš ovakve stvari?

Have mercy
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8436 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/12/2024 : 12:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Kicks - Lou Reed

Prvi put čujem, ali deluje odlično, kao nešto što se može slušati bezbroj puta, otkrivajući uvek nešto novo. Lou Reed nije moj tip muzičara, jer nije ni rock kakav je on predstavljao, ne samo zbog zvuka kome nisam naklonjen, nego i zbog bavljenja mračnom stranom ljudskog taloga (pesme o zavisnosti), a ovde je to priča o psihopatskom ubici? Uglazbljena je više nego odgovarajuće, da ne dužim. Od Reeda sam kupio album New York, kad je izašao, jer me je delimično privukao i da bih video o čemu se tu radi (muzički), to je bilo interesantno iskustvo, ali nije nešto za ljubitelja popa, elektronike, rnb-ja i drugačijeg generalnog senzibiliteta.

5/ 5

The Voice (Live at The Royal Albert Hall 04.10.23) - Midge Ure

Ovo je nešto u centru mog muzičkog ukusa, iako ima više electro-pop grupa, koje volim više od Ultravox-a. Ipak, neki singlovi od Ultravoxa su odlični, među njima i ovaj (i nekolicina vrlo dobrih albuma). Volim i neke pesme od Midge Ura solo. Ovo je pesma od Ultravoxa u njegovom solo koncertnom izvođenju, nemam primedbi. Ure nije značajan kao Lou Reed, ali je dobar autor popa (i karakterističan glas).

(izivko je postavio link na više pesama)

5/ 5
Go to Top of Page

Bajdo666
Starting Member

59 Posts

Member since 19/02/2022

Posted - 29/12/2024 : 12:53:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Bajdo666 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Bajdo, popravio sam ti post gore. Idi na taj tvoj post i klikni na edit, da bi video kako izgleda kad se postavlja link tako da se vidi odmah u postu.

Hvala. Pardon na nesposobnosti
Go to Top of Page

Bajdo666
Starting Member

59 Posts

Member since 19/02/2022

Posted - 29/12/2024 : 13:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Bajdo666 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Kicks - Lou Reed

Prvi put čujem, ali deluje odlično, kao nešto što se može slušati bezbroj puta, otkrivajući uvek nešto novo. Lou Reed nije moj tip muzičara, jer nije ni rock kakav je on predstavljao, ne samo zbog zvuka kome nisam naklonjen, nego i zbog bavljenja mračnom stranom ljudskog taloga (pesme o zavisnosti), a ovde je to priča o psihopatskom ubici? Uglazbljena je više nego odgovarajuće, da ne dužim. Od Reeda sam kupio album New York, kad je izašao, jer me je delimično privukao i da bih video o čemu se tu radi (muzički), to je bilo interesantno iskustvo, ali nije nešto za ljubitelja popa, elektronike, rnb-ja i drugačijeg generalnog senzibiliteta.

5/ 5

The Voice (Live at The Royal Albert Hall 04.10.23) - Midge Ure

Ovo je nešto u centru mog muzičkog ukusa, iako ima više electro-pop grupa, koje volim više od Ultravox-a. Ipak, neki singlovi od Ultravoxa su odlični, među njima i ovaj (i nekolicina vrlo dobrih albuma). Volim i neke pesme od Midge Ura solo. Ovo je pesma od Ultravoxa u njegovom solo koncertnom izvođenju, nemam primedbi. Ure nije značajan kao Lou Reed, ali je dobar autor popa (i karakterističan glas).

(izivko je postavio link na više pesama)

5/ 5

Da, Reed je oduvijek bio majstor prikazivanja mračnih strana, šetnje na divljoj strani, jelte, a ova pjesma, osim o psihopatskom ubojici, možda pomalo govori i o nedostatku bilo kakvog uzbuđenja, urbanoj dosadi i paranoji, o potrebi za pronalaženjem furke u tuđoj krvi. Kad se istraže sve granice, ostaje samo brutala.
Užas je uvijek bio Reedova furka
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8436 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/12/2024 : 13:13:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
2Pac - Papa'z Song

California Love od 2Paca (1995) uzimam kao simboličan početak pada hip-hopa i pretvaranja u njegovu suprotnost. Od tog momenta (sredine 90-ih) hip-hop počinje raskid sa prethodnom crnom muzikom (funk) i počinje raznim semplovima da se prilagođava beloj publici, što dovodi do toga da 2000-ih, tokom prve decenije, od underground ulličnog zvuka postaje nakomercijalniji-najprodavaniji žanr, na kome će generacije dece odrastati, što će ubiti popularnu muziku kakvu poznajemo do tada.

Umesto ulične kulture, dobijamo degenerisane novokomponovane bogataše, koji ne znaju šta će sa novcem, a kriminal im i dalje nije stran (karakterističan primer Sean John Combs/Puff Daddy/P. Diddy). U muzičkom smislu, za sve je kriv Dr. Dre (producirao California Love), koji će neku godinu kasnije uvesti Eminema na scenu. Kad je rap postao najprodavaniji, muzička industrija je shvatila da ne mora da ima primamljive melodije da bi imala hitove. Tako i savremeni pop, koji preuzima primat od rapa, od 2010-ih, preuzima ne-melodičnost od hip-hopa, pa se pevanje u savremenom popu često svodi na pričanje uz zapevavanje, a melodije, pamtljivih deonica i refrena - nigde. Muzika takođe skrpljena od delova u širokoj upotrebi.

Muzička industrija, u svojoj pohlepi, nije shvatala da seče granu na kojoj sedi, pa je posledica toga da je danas većina prodavane muzike stara, a samo mali deo savremena, što je obrnuto u odnosu na nekadašnju višedecenijsku normalu.

Srećom, ovaj spot što je Beva postavio je od pre 95-e, pa da se ne "svetim" 2Pacu za ono kasnije, on je ionako platio cenu, a bio marioneta u toj industriji.

4-/ 5

Edited by - alexts on 29/12/2024 13:15:15
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8436 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/12/2024 : 13:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Run Honey Run (feat. Bradley Burgess) - Morcheeba

Jedan od omiljenih albuma i, po meni, jedan od najboljih albuma 90-ih je Big Calm od Morcheebe. Dvojac, zadužen za muziku, je znao da pretera u muzičkoj ispoliranosti u kasnijim projektima, što je izazivalo kontra-efekte. Ponovno ujedinjenje sa starom pevačicom ih je vratilo među relevantne. Gledao sam ih u odličnom nastupu na Arsenalu u KG.

U ovoj pesmi imaju kolaboraciju sa drugim muzičarem, kao i malo skretanje od svog žanrovskog toka, ali dobro zvuči.

4/ 5
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8472 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/12/2024 : 13:37:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
jogurt mislim da sam vidio nocas neki tvoj post, zasto si pobrisao, htjedoh ti odgovorit.

Uglavnom, Waits ti je svakako vrijedan istrazivanja. Za mene je on apsolutni broj jedan. Kad bi rekao da sam doslovno svaku njegovu pjesmu poslusao stotinu puta rekao bih premalo. Bone Machine ima grammya za najbolji alternativni albuma, a Mule variations za folk album. Među fanovima najbolje kotira Rain dogs, a meni je osobno najdrazi Blue valentine iz njegove ranije blues/jazz/lounge faze. Pa to su ti neke smjernice ako se odvazis.

Evo ti sad jedan zadatak, uho koje slusalo Jethro tull vrlo bi lako trebalo prepoznati utjecaj na Ian Andersona i njegov stil sviranja gitare.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8436 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/12/2024 : 13:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Imam vremena samo za još ovo:

Placebo - The Bitter End

Takođe ih gledao na Arsenalu u KG. Imam jedan album i kompilaciju. Odličan bend, u jednom od najboljih singlova. Energično, melodično, emocionalno...

5/ 5

THE CARS ― JUST WHAT I NEEDED

Nikad nisam slušao The Cars. Znam poneku pesmu. Ovo im je nešto sa početaka? Vrlo dobar mainstream new-vawe, možda više žestok, nego što mi je poznato tj vezano za njihovo ime, ali pretpostavljam da su im ovakve pesme doprinele komercijalnom uspehu.

4/ 5

L7 - Monster

Odličan ženski alter-rock bend L7, iz vremena kad je to bila prava stvar. Ne sviđa mi se zafrkancija sa vokalom u ovoj pesmi, ali to je izgleda zbog naziva/teme pesme.

4/ 5

XTC - Making Plans For Nigel

New wave klasik - idejno, muzički i tekstualno na visokom nivou.

5/ 5
Go to Top of Page
Page: of 36  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000