Author |
Topic |
manhunter
Moderator
Switzerland
25469 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Zula
Senior Member
1133 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
naker
Advanced Member
4725 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
jogurt
Junior Member
Serbia
320 Posts
Member since 23/01/2020 |
|
Zula
Senior Member
1133 Posts
Posted - 28/12/2024 : 22:23:42
|
quote: Originally posted by manhunter
Da nije da samo slušam limunadu, evo jedne od mojih omiljenih pesama od onomad. Ovoga puta zula, mislim da njemu još nisam postavio zadatak.
http://youtu.be/UpduiNeIc5A?feature=shared
Radije bih neku limunadu... 😂
Machines of Loving Grace - Golgotha Tenement Blues
Poslušao sam da budem pristojan i ostanem dosljedan izvršavanju zadatka. Vidim da je neka poveznica s filmom The Crow, koji meni nije dobar. Muzika me ne privlači iako bas pokušava spojiti sve u cjelinu. Osim želje da bude ozbiljno, strašno, glasno i duboko, ne vidim puno iza te želje... Manhunteru sorry, i hvala za zadatak! |
|
|
Zula
Senior Member
1133 Posts
Posted - 28/12/2024 : 22:35:25
|
quote: Originally posted by naker
Pošto Zula voli.. egzotične stvari, ajde da vidimo šta kaže na najbolju mađarsku pesmu ikada snimljenu.
https://www.youtube.com/watch?v=kwhGj80nkys
Hvala, hvala! Vratit ću ti nekom rumunjskom 😂
Ovo čujem prvi put i baš je dobro! Znati riječi ovdje ništa ne znači, napravljena je dobra atmosfera, i iako djeluje tužno, proviruje neka nada... Glas radi svoj posao, melodija je jednostavna, ali iskorištena do krajnjih granica. Sve je u službi nekog doživljaja, a ne nekog instrumenta.
Nakeru, hvala za pjesmu! Ovo mogu slušati više puta! |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8436 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 29/12/2024 : 00:13:19
|
Shakatak - Light On My Life
Volim par pesama od Shakatak, vredni su istraživanja (ili kompilacije). Ali, oduvek mi je delovalo da su im vokali prosečni. Da nisam bio sprečen poslom, gledao bi ih na festivalu u Nišu, pre neku godinu (ali sam za vikend gledao nešto drugo te godine). Fina soul-jazz pop balada sa njihovog poznatog albuma.
3,5/ 5 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6118 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6118 Posts
|
Bajdo666
Starting Member
59 Posts
Member since 19/02/2022 |
|
Zula
Senior Member
1133 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6118 Posts
|
Bajdo666
Starting Member
59 Posts
Posted - 29/12/2024 : 09:58:54
|
A budući da sam relativno novi ovdje, nikoga još ne poznajem, nisam se još ni s kim pošteno posvađao na forumu Stoga i rekoh za sve, ali eto, Alexts |
|
|
Zula
Senior Member
1133 Posts
Posted - 29/12/2024 : 10:06:13
|
quote: Originally posted by Bajdo666
A budući da sam relativno novi ovdje, nikoga još ne poznajem, nisam se još ni s kim pošteno posvađao na forumu Stoga i rekoh za sve, ali eto, Alexts
I sad još stavi tako da se link vidi... A ni nisi loše procijenio s kim bi se mogao posvađati 😂 Sorry, alexts... |
Edited by - Zula on 29/12/2024 10:07:24 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25469 Posts
Posted - 29/12/2024 : 10:36:17
|
Bajdo, popravio sam ti post gore. Idi na taj tvoj post i klikni na edit, da bi video kako izgleda kad se postavlja link tako da se vidi odmah u postu. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 29/12/2024 10:37:21 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25469 Posts
|
izivko
Advanced Member
Germany
12699 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 29/12/2024 : 11:50:34
|
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by izivko
Kakva su ono pravila? Jednom dnevno ga primaš a jednom daješ?
Mi mladi u srcu i u naponu snage primamo i dajemo naveliko.
Ajde kad si se vratio, Lynyrd Skynyrd (2nd generation), najbolja dionica na klavijaturama klasicnog rocka od 4:40 pa do kraja za mene.
izivko
Lynyrd Skynyrd - Born to Run 8,5/10
Volim južnjački rock i ovaj band. 3 njihova koncerta su na playlisti: Frisco, Knebworth i Cardiff. Ali ne i ova stvar, kontam kako kad vidim 2nd generation. Tu fazu poslije avionske nesreće sam slabo slušao.
Ova stvar je baš ono dobra a i ta dionica na klavijaturama. Imali su ih i Deep Purple. |
Have mercy |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12699 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8436 Posts
Posted - 29/12/2024 : 12:51:43
|
Kicks - Lou Reed
Prvi put čujem, ali deluje odlično, kao nešto što se može slušati bezbroj puta, otkrivajući uvek nešto novo. Lou Reed nije moj tip muzičara, jer nije ni rock kakav je on predstavljao, ne samo zbog zvuka kome nisam naklonjen, nego i zbog bavljenja mračnom stranom ljudskog taloga (pesme o zavisnosti), a ovde je to priča o psihopatskom ubici? Uglazbljena je više nego odgovarajuće, da ne dužim. Od Reeda sam kupio album New York, kad je izašao, jer me je delimično privukao i da bih video o čemu se tu radi (muzički), to je bilo interesantno iskustvo, ali nije nešto za ljubitelja popa, elektronike, rnb-ja i drugačijeg generalnog senzibiliteta.
5/ 5
The Voice (Live at The Royal Albert Hall 04.10.23) - Midge Ure
Ovo je nešto u centru mog muzičkog ukusa, iako ima više electro-pop grupa, koje volim više od Ultravox-a. Ipak, neki singlovi od Ultravoxa su odlični, među njima i ovaj (i nekolicina vrlo dobrih albuma). Volim i neke pesme od Midge Ura solo. Ovo je pesma od Ultravoxa u njegovom solo koncertnom izvođenju, nemam primedbi. Ure nije značajan kao Lou Reed, ali je dobar autor popa (i karakterističan glas).
(izivko je postavio link na više pesama)
5/ 5 |
|
|
Bajdo666
Starting Member
59 Posts
Posted - 29/12/2024 : 12:53:02
|
quote: Originally posted by manhunter
Bajdo, popravio sam ti post gore. Idi na taj tvoj post i klikni na edit, da bi video kako izgleda kad se postavlja link tako da se vidi odmah u postu.
Hvala. Pardon na nesposobnosti |
|
|
Bajdo666
Starting Member
59 Posts
Posted - 29/12/2024 : 13:07:59
|
quote: Originally posted by alexts
Kicks - Lou Reed
Prvi put čujem, ali deluje odlično, kao nešto što se može slušati bezbroj puta, otkrivajući uvek nešto novo. Lou Reed nije moj tip muzičara, jer nije ni rock kakav je on predstavljao, ne samo zbog zvuka kome nisam naklonjen, nego i zbog bavljenja mračnom stranom ljudskog taloga (pesme o zavisnosti), a ovde je to priča o psihopatskom ubici? Uglazbljena je više nego odgovarajuće, da ne dužim. Od Reeda sam kupio album New York, kad je izašao, jer me je delimično privukao i da bih video o čemu se tu radi (muzički), to je bilo interesantno iskustvo, ali nije nešto za ljubitelja popa, elektronike, rnb-ja i drugačijeg generalnog senzibiliteta.
5/ 5
The Voice (Live at The Royal Albert Hall 04.10.23) - Midge Ure
Ovo je nešto u centru mog muzičkog ukusa, iako ima više electro-pop grupa, koje volim više od Ultravox-a. Ipak, neki singlovi od Ultravoxa su odlični, među njima i ovaj (i nekolicina vrlo dobrih albuma). Volim i neke pesme od Midge Ura solo. Ovo je pesma od Ultravoxa u njegovom solo koncertnom izvođenju, nemam primedbi. Ure nije značajan kao Lou Reed, ali je dobar autor popa (i karakterističan glas).
(izivko je postavio link na više pesama)
5/ 5
Da, Reed je oduvijek bio majstor prikazivanja mračnih strana, šetnje na divljoj strani, jelte, a ova pjesma, osim o psihopatskom ubojici, možda pomalo govori i o nedostatku bilo kakvog uzbuđenja, urbanoj dosadi i paranoji, o potrebi za pronalaženjem furke u tuđoj krvi. Kad se istraže sve granice, ostaje samo brutala. Užas je uvijek bio Reedova furka |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8436 Posts
Posted - 29/12/2024 : 13:13:21
|
2Pac - Papa'z Song
California Love od 2Paca (1995) uzimam kao simboličan početak pada hip-hopa i pretvaranja u njegovu suprotnost. Od tog momenta (sredine 90-ih) hip-hop počinje raskid sa prethodnom crnom muzikom (funk) i počinje raznim semplovima da se prilagođava beloj publici, što dovodi do toga da 2000-ih, tokom prve decenije, od underground ulličnog zvuka postaje nakomercijalniji-najprodavaniji žanr, na kome će generacije dece odrastati, što će ubiti popularnu muziku kakvu poznajemo do tada.
Umesto ulične kulture, dobijamo degenerisane novokomponovane bogataše, koji ne znaju šta će sa novcem, a kriminal im i dalje nije stran (karakterističan primer Sean John Combs/Puff Daddy/P. Diddy). U muzičkom smislu, za sve je kriv Dr. Dre (producirao California Love), koji će neku godinu kasnije uvesti Eminema na scenu. Kad je rap postao najprodavaniji, muzička industrija je shvatila da ne mora da ima primamljive melodije da bi imala hitove. Tako i savremeni pop, koji preuzima primat od rapa, od 2010-ih, preuzima ne-melodičnost od hip-hopa, pa se pevanje u savremenom popu često svodi na pričanje uz zapevavanje, a melodije, pamtljivih deonica i refrena - nigde. Muzika takođe skrpljena od delova u širokoj upotrebi.
Muzička industrija, u svojoj pohlepi, nije shvatala da seče granu na kojoj sedi, pa je posledica toga da je danas većina prodavane muzike stara, a samo mali deo savremena, što je obrnuto u odnosu na nekadašnju višedecenijsku normalu.
Srećom, ovaj spot što je Beva postavio je od pre 95-e, pa da se ne "svetim" 2Pacu za ono kasnije, on je ionako platio cenu, a bio marioneta u toj industriji.
4-/ 5 |
Edited by - alexts on 29/12/2024 13:15:15 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8436 Posts
Posted - 29/12/2024 : 13:26:38
|
Run Honey Run (feat. Bradley Burgess) - Morcheeba
Jedan od omiljenih albuma i, po meni, jedan od najboljih albuma 90-ih je Big Calm od Morcheebe. Dvojac, zadužen za muziku, je znao da pretera u muzičkoj ispoliranosti u kasnijim projektima, što je izazivalo kontra-efekte. Ponovno ujedinjenje sa starom pevačicom ih je vratilo među relevantne. Gledao sam ih u odličnom nastupu na Arsenalu u KG.
U ovoj pesmi imaju kolaboraciju sa drugim muzičarem, kao i malo skretanje od svog žanrovskog toka, ali dobro zvuči.
4/ 5
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8472 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8436 Posts
Posted - 29/12/2024 : 13:42:59
|
Imam vremena samo za još ovo:
Placebo - The Bitter End
Takođe ih gledao na Arsenalu u KG. Imam jedan album i kompilaciju. Odličan bend, u jednom od najboljih singlova. Energično, melodično, emocionalno...
5/ 5
THE CARS ― JUST WHAT I NEEDED
Nikad nisam slušao The Cars. Znam poneku pesmu. Ovo im je nešto sa početaka? Vrlo dobar mainstream new-vawe, možda više žestok, nego što mi je poznato tj vezano za njihovo ime, ali pretpostavljam da su im ovakve pesme doprinele komercijalnom uspehu.
4/ 5
L7 - Monster
Odličan ženski alter-rock bend L7, iz vremena kad je to bila prava stvar. Ne sviđa mi se zafrkancija sa vokalom u ovoj pesmi, ali to je izgleda zbog naziva/teme pesme.
4/ 5
XTC - Making Plans For Nigel
New wave klasik - idejno, muzički i tekstualno na visokom nivou.
5/ 5
|
|
|
Topic |
|