forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 36

igor23
Junior Member

Croatia
322 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 29/12/2024 : 16:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Odlična stvar ,odličan album(premda mi je Berlin draži) Samo zbog nostalgije Ocjena 4.3/5
quote:
Originally posted by Bajdo666

Evo jedna za alexts...

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=GhXT5KkyfRo []

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k

Edited by - igor23 on 29/12/2024 16:20:31
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
322 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 29/12/2024 : 16:18:40  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Od Harpera slušao jedino Have cigar...dovoljno:) a i Page ga nešto spominjao
quote:
Originally posted by Tonto

jogurt mislim da sam vidio nocas neki tvoj post, zasto si pobrisao, htjedoh ti odgovorit.

Uglavnom, Waits ti je svakako vrijedan istrazivanja. Za mene je on apsolutni broj jedan. Kad bi rekao da sam doslovno svaku njegovu pjesmu poslusao stotinu puta rekao bih premalo. Bone Machine ima grammya za najbolji alternativni albuma, a Mule variations za folk album. Među fanovima najbolje kotira Rain dogs, a meni je osobno najdrazi Blue valentine iz njegove ranije blues/jazz/lounge faze. Pa to su ti neke smjernice ako se odvazis.

Evo ti sad jedan zadatak, uho koje slusalo Jethro tull vrlo bi lako trebalo prepoznati utjecaj na Ian Andersona i njegov stil sviranja gitare.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=zXPFfgdxp9o[]

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1123 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 29/12/2024 : 16:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Evo jedne pesme, koja je mogla da bude hit samo 80-ih (Manji hit, nije kao The Captain of Her Heart).

Većina ljudi sa ovog topika bi verovatno rekla da je dobro što više nema takve muzike, a šta kaže

Chui

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=tvb_FateCaw

zanimljiva stvar, malo koketira sa talking headsima, malo neki jazzy moment, lik sa svojim stilom pjevanja, jedan čuspajz koji funkcionira
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1123 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 29/12/2024 : 16:22:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Ovo ovdje šiba punom parom dalje, ja to sve manje uspijevam pratiti, sad za blagdane sam malo odmarao pa sam donekle bio u toku al sad se vraćam u svakodnevnicu i vidim da zaostajem debelo. Ostalo mi je još par vas kojima nisam dao zadatak, pa evo jedan funk za Cromwella
Miles Davis i Black satin

Edited by - Chui on 29/12/2024 16:23:05
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8472 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/12/2024 : 16:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
A sad Alex evo ti zadatak u mom stilu. Ono sto je za mene remek djelo, top 10 albuma svih vremena i jos nesto uz sto sam nesposoban ista radit osim zatvorit oci i uzivat. Vizualni dio i onako znam napamet. Glazbeno svjetlosnim miljama ispred precjenjene kose.

The less I have the more I am a happy man

Edited by - Tonto on 29/12/2024 16:30:05
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8472 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/12/2024 : 16:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

može i ovde preporuka ako vredi obratiti pažnju na još nešto od Elise

Elisa je talijanka, da li je imala uspjeha van italije ne znam. Krajem devedesetih dok sam plovio otkrio sam je jer sam cesto boravio u italiji. Kupio sam cd, taj album i bio mi je bas dobar u cijelosti, nista drugo njeno nisam slusao.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6118 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2024 : 16:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

Bevo, mislim da ćemo se oboje načekati. Čekam Imrahila da odgovori na moj jučerašnji izazov, ali mi deluje da on uredno samo popunjava dnevnik slušanja, a ostalo kulira.

To tebe sprječava samo da zadaješ nove zadatke, ne da odgovoriš na one upućene tebi. Mada, ne moraš žuriti, ispucao sam kvotu za danas.

@alexts, pa nekoliko sam stvari koje si mi zadao pohvalio, dok je Tonto "Slow showu" dao 3.1, ako se ne varam, a meni je to možda i najbolje od Nationala što sam čuo :D

Inače, dogodi mi se često da mi nešto na prvu ne sjedne, pa dok crtam pustim album u pozadini i on se odvrti nekoliko puta i uhvatim se da su mi pjesme super. Ne znam koliko je to često kod drugih, ali možda me to čini manje zahvalnim za ovakvu temu. Od predloženih sam odslušao "Between the country" album što mi je Tonto predložio i dobar je, fina podloga za crtanje.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
320 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 29/12/2024 : 17:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Ovu pesmu sam baš često slušao u prethodnoj godini, a ne mogu da prokljuvim kako bi se kojem forumašu svidela :D

Neka zadatak bude za bevu ali naravno, kao i uvek, svako je dobrodošao da presluša :D

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12702 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 29/12/2024 : 17:18:07  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Double - Woman of the Heart 1,5/5
Ne sjećam se da je ovo bio hit. Kao ni ona Cpatain...

Jean-Michel Jarre - Oxygene 7/10
Slušalo se ovo nekado davno.

Machines of Loving Grace - 0,5/5

Black Sabbath - Paranoid - 7,5/10
Dobra stvar. Odavno na playlisti.

Light of my Life - 0,5/5

Roy Harper - I Hate the White Man - 2/5
Može se poslušati. Jedanput.

Love and Hate in a Different Time - 0,5/5
Nije za mene.

Graveyard - Uncomfortably Numb - 2/5
Sve govori da je ovo dobra stvar. Ima sve, dobar sound, dobra svirka, vokal. A opet ništa.

Scritti Politti - 1,5/5

Witchcraft - The Outcast - 2/5
Druga polovica spašava stvar.

Nick Cave & The bad Seeds - 2/5

The Cars - Just what I Needed - 1,5/5
Imaju boljih stvari.

XTC - 0,5/5
Šta je ovo?

Have mercy
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6118 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2024 : 17:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

Neka zadatak bude za bevu ali naravno, kao i uvek, svako je dobrodošao da presluša :D

http://youtu.be/K7MwbRvsbKs?si=eeHnOCZslWNQy11h

Pogodio si, super mi je pjesma. Na momente me podsjeća na Bowieja iz najboljeg perioda.

Sad vidim da je pjesma iz 1975. :O

Nikad ne bih rekao, djeluje mi super moderno. Pustit ću sebi nekad Supertramp dok crtam, ima potencijala da mi uđu u stalnu postavu.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1123 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 29/12/2024 : 17:49:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:

A sad Alex evo ti zadatak u mom stilu. Ono sto je za mene remek djelo, top 10 albuma svih vremena i jos nesto uz sto sam nesposoban ista radit osim zatvorit oci i uzivat. Vizualni dio i onako znam napamet. Glazbeno svjetlosnim miljama ispred precjenjene kose.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=dwgrHcmMrNw

jao jao meni je ovo isto mega mega top topova, obožavam, pogotovo prvu verziju sa Ianom Gillanom kao Isusom. Svaka stvar ama baš svaka je dragulj, bolje od kose naravno, na kosu kidaju basisti Superstar je baš pravi album ranih sedamdesetih, skoro sve je tu što se tad dešavalo a da je dobro. Žena mi nastupa u Komediji u Superstaru, gledao sve tri postave, na svakoj izvedbi sam uspio zaplakati na jednoj pjesmi.
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

208 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 29/12/2024 : 18:01:54  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
potpuno lišeno zabavnog elementa u muzici, intelektualno - "prepametno" i super ozbiljno. Ne kažem da čovek treba da je naduvan, u ležećem položaju, da bi se uživeo, kao na omotu - ali prepuštam vatrenoj stenici da se oduševi i komentariše.

Pa, Aleks, majstore, ovo tek sad vidim! I ne znam kako da protumačim. Danas sam dovoljno ubijena stripom koji sam čitala, pa nemam želju da te šamaram. Ali... postoji muzika za kulažu, za sečenje vena, za tonuća, za uspeća, za skakanje, za rad, za trening, za iživljavanje, za bičovanje, za seksanje, za prepuštanje, za zajebavanje, za osvajanje i očaravanje... pa i za pranje sudova... ali tvoja nesrećna Sabrina ne može ni u jednu u mom univerzumu!
Ova nova bar može ti isporuči jedan espreso od mene -> https://www.youtube.com/watch?v=eVli-tstM5E. 😘 Dakle, čak i ova sestra ima svrhu.
A ovo drugo što ti šaljem obavezno sa dobrim studijskim slušalicama - https://www.youtube.com/watch?v=kfVsfOSbJY0
Ostalima se izvinjavam za ovu malu digresiju. Biću mirna. 😇

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8437 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/12/2024 : 18:44:03  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

quote:
potpuno lišeno zabavnog elementa u muzici, intelektualno - "prepametno" i super ozbiljno. Ne kažem da čovek treba da je naduvan, u ležećem položaju, da bi se uživeo, kao na omotu - ali prepuštam vatrenoj stenici da se oduševi i komentariše.

Pa, Aleks, majstore, ovo tek sad vidim! I ne znam kako da protumačim.

Pa samo da možeš muzički da se bolje kapiraš sa Tontom, ništa više. (Ovo "naduvan" je komentar na omot, nema veze sa tobom.)
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1134 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 29/12/2024 : 19:16:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Zula, evo ti jedna limunada.

http://youtu.be/Usmz89P4YFw?feature=shared

Morcheeba - Run Honey Run

Dobra limunada, iako je cover 🤣

No, ova cover limunada mi je bolja od originala. Ima više začinskog bilja, omjer limuna i šećera je dobro pogođen. Jedino mi fali malo više leda i nešto drugačije, npr. u Indiji stave malo soli u limunadu.

Sve lijepo odsviramo, glas zanimljiv. Ugođajno, za određene trenutke kojih nemam puno 😂

Dok sam ju pio bilo mi je ok.
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
322 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 29/12/2024 : 19:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Originally posted by izivko

Šta je ovo?
XTC - 0,5

[/quote] Unučić:)) Ti od 0.5 su mi najdraži bili:)

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
322 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 29/12/2024 : 19:22:27  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Potpic:) Dodao bi još da se osjeti malo utjecaj Massive attacka Tear drops
quote:
Originally posted by Zula

quote:
Originally posted by manhunter

Zula, evo ti jedna limunada.

http://youtu.be/Usmz89P4YFw?feature=shared

Dobra limunada, iako je cover 🤣

No, ova cover limunada mi je bolja od originala. Ima više začinskog bilja, omjer limuna i šećera je dobro pogođen. Jedino mi fali malo više leda i nešto drugačije, npr. u Indiji stave malo soli u limunadu.

Sve lijepo odsviramo, glas zanimljiv. Ugođajno, za određene trenutke kojih nemam puno 😂

Dok sam ju pio bilo mi je ok.

Edited by - igor23 on 29/12/2024 19:26:20
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8472 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/12/2024 : 19:26:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ja jako volim Morcheebu, ali se razilazim sa fanovima jer mi je najbolji album onaj na kojem ne pjeva Skye.

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4725 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 29/12/2024 : 19:31:38  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Jogurt voli da čita sci-fi literaturu pa ajde da vidimo da li veruje da je bog astronaut.

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
320 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 29/12/2024 : 20:28:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Jogurt voli da čita sci-fi literaturu pa ajde da vidimo da li veruje da je bog astronaut.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=V03TJHyIJZY

Kada je reč o tome verujem jedino "velikom umetniku" Foksu koji tvrdi da je bog matematicar XD https://youtu.be/TWYTi_4lMWw?si=oWlJMpuM6lBRHah8

Sada, zadatak

Kada sam video da si mi dodelio zadatak, malo sam se pribojavao pošto do sad od svega postavljenog ovde mislim da sam najređe nalazio nešto što mi se svidja u tvojim predlošcima (i don draper-ovim) :D

Ali ovo je skroz okej (možda u top 3 od onoga što si postavljao a da sam slušao). Generalno retko slušam bilo kakav metal (pa i prog metal) i jako je malo stvari kojima se vraćam; tu su jedva 10-ak izvođača.

Ovde bih voleo da je stvar malo brža, da je sve ovo spakovano npr u 5 minuta. Ne verujem da bih se vraćao pesmi, i iako je kvalitetna; nije uspela da me uvuče što bi bio i moj najveći problem sa ovom numerom.

Svakako fino i ne bih imao problema da ovo neko pusta u mom prisustvu :D a ako mora ocena neka bude neka 3
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1134 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 29/12/2024 : 20:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Od jučer navečer do danas postavljenih pjesama sviđa mi se:

Oba zadatka:
Omega - Gyöngyhajú lány
(rješenja ovih zadataka pogledajte na 28. i 30. stranici zbirke)

The Voice - Midge Ure - zadovoljan sam poslušanim

Black Rebel Motorcycle Clubu - What Ever Happened To My Rock And Roll
Konačno nešto prilično smisleno uz kontroliranu količinu energije. Šnaps na ove limunade 😂

Jean-Michel Jarre - Oxygene, Pt. 4 - može se slušati jer je jako poznato, da nije - tko zna

Jesus Christ Superstar - Simon Zelaotes Scene - meni je to dobro, ali kao i Kosa. I vidim Kosu i čujem Kosu i kontekst je baš isti:
I believe in God
And I believe that God
Believes in Claude

And that's all folks, za danas...

Možda da se ispred video zadatka stavi tko izvodi i koja je pjesma jer kad se u odgovoru video makne i ostane samo link više se ne razumije o kojoj je pjesmi riječ.
Stavljate manje zadataka, više komentara.
Go to Top of Page

Bajdo666
Starting Member

59 Posts

Member since 19/02/2022

Posted - 29/12/2024 : 21:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Bajdo666 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Bajdo666

Evo, opet za alexts
Svojevrsni dark wave synth, ako se viša sviđa elektronika...
Mračni, underground klub, možda može proć kao soundtrack početne scene Bladea

E, e, nema preterivanja u postavljanju pesama za jednog forumaša. Obaveze su, Nova godina, nema se vremena za slušanje (a mogu se slušati svi predlozi).

Ladytrone - ugodno, plesno, erotično. Me likes. Malo sam ih dosad slušao, pjesma mi nije poznata, sad kreće dodatno preslušavanje

Evo predloga za tebe:

Bajdo666

Boy Harsher - Pain

3-/5

Prejednolično (i jednostavno) u tom žanru, da bi bilo za više od stvaranja atmosfere. Grupa Beograd je bila ubedljivija.

("minus" i što je nepotrebno dugo)

Go to Top of Page

Bajdo666
Starting Member

59 Posts

Member since 19/02/2022

Posted - 29/12/2024 : 21:08:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Bajdo666 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chui

Ovo ovdje šiba punom parom dalje, ja to sve manje uspijevam pratiti, sad za blagdane sam malo odmarao pa sam donekle bio u toku al sad se vraćam u svakodnevnicu i vidim da zaostajem debelo. Ostalo mi je još par vas kojima nisam dao zadatak, pa evo jedan funk za Cromwella
Miles Davis i Black satin

Aaaahh.... album koji je, između ostaloga, stvorio Disciplinu kičme
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8437 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/12/2024 : 21:39:13  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Jean-Michel Jarre - Oxygene, Pt. 4

Ko je hteo da odbaci Žara, kao nekog autora primenjene muzike (pogodne za reklame) i "samoreklamera", kako sam nalazio u srpskoj štampi, nema sluha za ovako nešto. Njegova muzika je itekako pogodna za ozbiljno slušanje, a prvi album Oxygene mu je ponajbolji (kao celina) i najuticajniji. Vrlo dobar mi je i nastavak Oxygène 7-13, koga imam na CD-u. Treći "deo" Oxygène 3 sam površno preslušao na mp3-u, mislim da mi se više dopao Equinoxe Infinity.
Nisam veliki stručnjak za Pink Floyd, ali nalazim neke sličnosti u pristupu, samo u drugom žanru.

5/ 5

Edited by - alexts on 29/12/2024 21:40:05
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8437 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/12/2024 : 21:53:35  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jesus Christ Superstar (1973) - Simon Zealotes Scene

Kao film sigurno nije bolji od Kose, kao što Norman Jewison nije bolji od Miloša Formana. Kao muzika, moguće. Ili predstava.

Volem i ja mjuzikle, pa i one po rock-operama. Ne znam da li je numera remek-delo (ili cela opera?), ali zapravo nemam ovde nikakvih primedbi, sa te strane. Super zvuči i izgleda.

Jedino što kad je Andrew Lloyd Webber u pitanju, više je moj fah Evita i prigodnija bi bila Evita, odnosno Don't Cry for Me Argentina u Madonninom izvođenju.

4/ 5

EDIT: Ups, ocena ostala od Žara.

Edited by - alexts on 29/12/2024 23:20:38
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
322 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 29/12/2024 : 21:54:35  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Slažem se za Oxygene i Equinoxe ...ja bi tu dodao i Magnetic Fields.Što se tiče poveznice između Žara i Flojda također si u pravu ,Moog (preteča sintisajzera ) i taj space sound (nakon albuma Meddle)Zahvaljujem na preciznom odgovoru ,tako nešto sam i očekivao :)
quote:
Originally posted by alexts.

Jean-Michel Jarre - Oxygene, Pt. 4

Ko je hteo da odbaci Žara, kao nekog autora primenjene muzike (pogodne za reklame) i "samoreklamera", kako sam nalazio u srpskoj štampi, nema sluha za ovako nešto. Njegova muzika je itekako pogodna za ozbiljno slušanje, a prvi album Oxygene mu je ponajbolji (kao celina) i najuticajniji. Vrlo dobar mi je i nastavak Oxygène 7-13, koga imam na CD-u. Treći "deo" Oxygène 3 sam površno preslušao na mp3-u, mislim da mi se više dopao Equinoxe Infinity.
Nisam veliki stručnjak za Pink Floyd, ali nalazim neke sličnosti u pristupu, samo u drugom žanru.

5/ 5

Go to Top of Page
Page: of 36  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000