forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 38

vatrena_stenica
New Member

211 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 30/12/2024 : 14:31:09  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula
A ne, ne, vatrena stenice! Ne može to tako. Nisi poslušala (ili nisi dobro poslušala) da bi čula bar razliku u žanru. U pravilima piše "najmanje dvije solidne rečenice", a ne YouTubeom na YouTube 🤣

quote:
Stenica me "otključala" (iako se drži pravila 🤣) pa ajde malo da zadužim nekog zadatkom...

Zula, znaš kako kažu - jedna slika, hiljadu reči. A tek video! 😂😂😂
Plus Imrahil mi se javio!
Sve sam ispunila. 😎

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8476 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/12/2024 : 15:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Vidim ja da zula zadaje zadatke prije nego rijesava svoje.

Imam ja jedan epski za vatrenu stenicu:

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1140 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 30/12/2024 : 15:29:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Vidim ja da zula zadaje zadatke prije nego rijesava svoje.

Povodim se Bevinim tumačenjem pravila, kad mi netko riješi zadatak postavljam novi 😂
A s druge strane 32. minute Chuievog zadatka...!? Ima da ga rješavam do druge godine. I ja ću ko stenica, odgovoriti videom, lakše je
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6123 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/12/2024 : 15:42:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Povodim se Bevinim tumačenjem pravila, kad mi netko riješi zadatak postavljam novi 😂

Nije to moje tumačenje, doslovno piše u prvom postu:

quote:
Originally posted by Cromwell

- budite razumni i ne stavljajte 5 postova. Dok vam prozvana osoba ne odgovori nemojte stavljati drugu prozivku.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1140 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 30/12/2024 : 15:45:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Nije to moje tumačenje, doslovno piše u prvom postu:

quote:
Originally posted by Cromwell

- budite razumni i ne stavljajte 5 postova. Dok vam prozvana osoba ne odgovori nemojte stavljati drugu prozivku.

... nego 4 😂. Jasno!

Kad meni postaviš zadatak, možeš slobodno na skijanje 🤣
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12709 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 30/12/2024 : 16:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
The Rivintonsa - 1/5
Poslušao samo jednu, dovoljno. Oldie but Goldie? Not for me.

Faithless - 1/5
U ovom slučaju i worthless.

Arsen Dedić - 1/5
Arsen je bio pjesnik. Ovo mi ni telstualno nije čemu.

As - 1,5/5
Podsjetilo me na Steviea Wondera, kad vidim jeste on.

Miles Davis - Calypsso ...
Poslušao 5 minuta. Bolje od prethodne stvari. Mislim da ću kasnije poslušati do kraja.

Carolina Drama - 7,5/10
Dobra stvar, jako dobra. Bogat zvuk, lijep vokal.

Marčelo... 0,4/5

Jethro Tull - At Least Forever 8/10
Vrhunska stvar, da se istopiš. Kao uostalom sve od najjačeg rock banda ikad. Anderson je muzički genije.

Solstafir - Fjara 6/10
Dosta morbidna predstava ali ide nekako.

Little Eva - 6/10
Ovakve stvari čovjeku istog trena podignu raspoloženje.

Have mercy
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8447 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/12/2024 : 17:00:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Juče su mi zadali 5-6 zadataka, a ja samo dva. Danas bih to da popravim malo u svoju korist,

ali pre toga

Jethro Tull - At last forever

Odlična muzika. Taj prog-rock kad je dobar, on je stvarno dobar, ali bez obzira što su me Jethro Tull oduvek asocirali na srednjevekovne putujuće pevače/pesnike - trubadure, ovakva muzika mi je bliža umetničkoj - Bramsu, Šopenu itd, nego popularnoj muzici. Popularna muzika je muzika za širu populaciju, tako da je prog-rock sa pravom optuživan da je izneverio suštinu rocka i svojim zastranjenjem u ćorsokak, koji je malo koga zanimao, doveo do stvaranja punka i new wavea.

5/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8447 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/12/2024 : 17:12:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
The Rivingtons "Papa-Oom-Mow-Mow" & "The Bird's the Word"

Ovakve stvari su dovele do često ponavljane mantre da su crnci smislili sve što valja u popularnoj muzici (što nije apsolutno tačno, ali je blizu istine).

Ovo je neprocenjivo kulturno blago, ali kad već dajemo ocene

5/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8447 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/12/2024 : 17:21:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Faithless - We Come 1

Faithless su svojim jednoličnim trance-ritmovima i hladnokrvnim pričanjem Maxi Jazza (preminulog, nažalost) bili jaka druga klasa u ozbiljnoj dance muzici 90-ih, ali su uspeli da naprave dovoljno varijacija, koje su bile u pravom trenutku vremena na pravom mestu (klubovi, MTV), da postanu hitovi tog doba. Ovo je jedan od njih, ne od najboljih. Imali su i 2-3 dobra albuma.

3+/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8447 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/12/2024 : 17:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Stevie Wonder - As

Iako sam znao bezbroj pesama Stivija Vondera, koje su mi se sviđale, nije sramota priznati da sam ovu pesmu prvi put čuo u verziji George Michael & Mary J. Blige. (Od Vondera imam samo 1 album, a neki od 3 najbolja, među kojima je ovaj, planiram da nabavim na ploči, ali za sad budu ili preskupe ili rasprodate).

Original je original, a singl verzija od 3:27 (single edit), bi bila pristupačnija širem auditorijumu, od ove albumske.

5-/ 5
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1140 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 30/12/2024 : 17:40:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajmo da Zula:

Pjesma je malo lupeština dylanove Days of 49, ali meni ne smeta. Obozavam whiteovu ekspresiju ovdje, a i prica mi je fenomenalna.

https://www.youtube.com/watch?v=eYDn_4zSc3E

Tonto, oprosti, u pravu si, smetnuo sam tvoj zadatak.

The Raconteurs - Carolina Drama

Meni je to solidno. Muzički dio mi je bolji od pjevanja. Pjevanje nije pjevanje 😂, a glas mi nije simpatičan. Zanimljiv je završni dio (minuta) gdje zborni la-la-la-yeah uspješno zamjenjuje pjevača 😂
Ako želiš ispričati priču (koja btw nije jednostavna) bolje ju napiši. Ovako je pjesma preduga (ili prekratka onima kojima je super).

Tonto, oprosti za kašnjenje i za recenziju!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8447 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/12/2024 : 17:41:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Poslednji pokušaj da se vatrena stenica privoli da zapleše uz dance zvuke 80-ih (osuđen na propast)

Breakdance! (ne baš, ali nije ni italodisco, više Hi-NRG)

Top 10 Bilboarda, muzika Giorgio Moroder

vatrena_stenica

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8447 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/12/2024 : 17:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
a pošto je Tonto lud za umetnošću u popularnoj glazbi, evo za njega nešto ozbiljno, profinjeno i elegantno...

Najlepši ambijentalni instrumental Art of Noise - Island

Tonto

Edited by - alexts on 30/12/2024 17:47:53
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8447 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/12/2024 : 17:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
ARSEN DEDIĆ - MIRNI PODSTANAR

Opet jedna "albumska" numera, za Dedića čak delimično eksperimentalna. Nemam zamerki, deluje kvalitetno u tom žanru (šansonjerskom).

4/ 5
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25473 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/12/2024 : 19:18:35  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Faithless "jaka druga klasa"???

Alexts, ja više ne znam kad se zezaš, kad misliš ozbiljno.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25473 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/12/2024 : 19:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ček da vidim koga da nerviram ovim pesmama koje su mlađe od 20 godina.

Evo naker, na primer.

Edited by - manhunter on 30/12/2024 20:08:36
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8476 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/12/2024 : 19:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
@ manhunter

nedostupan mi je videozapis.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8476 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/12/2024 : 19:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Art Of Noise - Island

U isto vrijeme iritirajuce i predivno s tim da ono predivno pobjeđuje iritirajuce i daje mu smisao. Iritirajuc je taj jednolicni pravocrtni elektronski ritam dok od polovice pa do kraja pjesme imamo predivne melodije prelijepo odsvirane.

Ocjena: 7.4/10

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1140 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 30/12/2024 : 19:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Miles Davis - Calypso Frelimo

Hvala Chui, na povjerenju, a što se muzike tiče...

Mene to toliko nervira da ne mogu poslušati do kraja. Za ovo nemam sluha (a možda ga ni inače nemam 😂). Ne sporim da je ovo vrh ovakve glazbe te zavidim ljudima koji to slušaju s oduševljenjem i pažnjom. Slično ne razumijem arhitekturu ili kiparstvo, ako je usporedivo...
Kako bi rekli "do mene je, nisi ti ništa kriv, zaslužuješ boljeg..." 🤣

Uživaj, Chui, već znam čime ću te "razveseliti" drugi put 😜
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25473 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/12/2024 : 20:10:05  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ manhunter

Stavio sam drugi link. Bolje sad?

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12709 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 30/12/2024 : 20:32:37  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Za Zulu!

Edited by - manhunter on 30/12/2024 20:36:35
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8476 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/12/2024 : 20:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

@ manhunter

Stavio sam drugi link. Bolje sad?

Bolje, bolje.., i ubo si kako spada. Ako malo obratis paznju primjetit ces slicnost između drugog stiha nakon prvog refrena i mog potpisa.

10/10

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25473 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/12/2024 : 20:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Hteo sam da tebi dam ovaj zadatak, ali sam mislio da ćeš mu dati 1, pa sam odustao. :D

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8476 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/12/2024 : 20:55:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Hteo sam da tebi dam ovaj zadatak, ali sam mislio da ćeš mu dati 1, pa sam odustao. :D

Misteriozan sam.

I love your smile i In your hands s istog albuma su remek djela.

Inace imas i malo drugaciju verziju ove pjesme s prvog albuma.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25473 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/12/2024 : 21:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Obe verzije su odlične, ova mi je malo više groovie.

Edited by - manhunter on 30/12/2024 21:02:49
Go to Top of Page
Page: of 38  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000